Detroit – Florida 2:3 (kon.) | Carolina – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.) | Chicago – Columbus 3:1 (kon.)
Philadelphia – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Anaheim – St. Louis 1:4 (kon.) | Minnesota – Colorado 4:3 (po pr.)
Edmonton – Ottawa 8:5 (kon.)
po prodl.
Minnesota Wild
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
Colorado Avalanche
Pondělí 01.02.2021, 02:08 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:18 Jonas BRODIN - 4:3
     
    60:18
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Prodloužení trvalo hodně krátce! Minnesota totiž zahájila první útočnou akci, při které si do palebné pozice sjel švédský obránce JONAS BRODIN, jehož dělovka se zastavila až v brance soupeře. Brankář Miska měl sice čistý výhled, přesto kotouč směřoval mezi betony.
    Asistence: Jordan Greenway, Joel Eriksson.
     
    52:55
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Bowen Byram – 2 min., hákování).
    52:34 Victor RASK - 3:3
     
    52:34
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácím se přeci jenom povedlo srovnat krok a začínáme od začátku! Minnesota poměrně dlouho operovala v pásmu, načež si odražený kotouč našel v mezikruží VIKTOR RASK, kterému se bleskovým zakončením povedlo překonat brankáře Misku, jenž zřejmě vůbec nic neviděl.
    Asistence: Kirill Kaprizov.
     
    47:48
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Nico Sturm – 2 min., držení).
    47:09 Brandon SAAD - 2:3
     
    47:09
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nakonec se Avalanche přeci jenom dostává do vedení! Coloradu se totiž povedlo zachránit kotouč před modrou čárou, načež se Kadrimu povedlo přenechat na lépe postaveného BRANDONA SAADA. Ten to zkoušel zakončením k bližší brankové konstrukci, kam se nakonec brankář Talbot nedokázal natáhnout.
    Asistence: Nazem Kadri.
     
    47:01
    Nathan MacKinnon musel odstoupit ze zápasu a dnes se na ledě nepředstaví. Jedná se o zranění ve spodní části těla, obrovské oslabení pro Avalanche.
     
    45:01
    Obrovská šance pro Byrama! Ten si sjel k zadní tyči, kde se pokoušel překonat přesouvajícího se Talbota, který nakonec zasahovat nemusel.
     
    42:40
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jonas Brodin – 2 min., hákování).
     
    35:01
    Do šance si před malým momentem sjel právě domácí kapitán Spurgeon, před kterým číhala poloprázdná branka, avšak luxusní zákrok vytasil Miska!
     
    30:37
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Nick Bonino – 2 min., podrážení).
     
    24:48
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Bowen Byram – 2 min., podrážení).
    23:31 Cale MAKAR - 2:2
     
    23:31
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Bleskovým způsobem máme ale vyrovnáno! Colorado se dokázalo usadit v pásmu, kde to parádním způsobem udělal obránce CALE MAKAR, který se nejprve manévrem zbavil protihráče a následnou střelou švihem zamířil naprosto přesně. Minnesota si tak jednobrankové vedení moc dlouho neužila.
    Asistence: Nathan MacKinnon, Samuel Girard.
    21:28 Victor RASK - 2:1
     
    21:28
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hned v úvodu se domácí celek dostává do vedení! U pravého kruhu měl hodně prostoru Spurgeon, kterému se místo zakončení povedlo najít lépe postaveného VICTORA RASKA, jenž zametl kotouč do prázdné branky. Ve hře bylo video, avšak se bude pokračovat bez zkoumání této situace.
    Asistence: Jared Spurgeon, Ryan Suter.
     
    16:52
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Samuel Girard – 2 min., hákování).
    16:19 Jordan GREENWAY - 1:1
     
    16:19
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Z rychlého protiútoku se domácí celek prosazuje a srovnává tak krok! Minnesota se totiž pustila do protiútoku, při kterém to na sebe vzal JORDAN GREENWAY. Ten sice neuspěl, avšak poté se kotouč odrazil od Eriksona právě ke Greenwayovi, kterému se už povedlo trefit prázdnou branku soupeře.
    Asistence: Joel Eriksson, Ryan Hartman.
     
    14:24
    Tutovka pro Colorado! Sám před brankou byl hostující Burakovskij, který si hodil puk do forhendu, avšak se mu nepovedlo překonat Talbota.
     
    08:49
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Nico Sturm – 2 min., podrážení).
    04:33 Joonas DONSKOI - 0:1
     
    04:33
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nakonec se do vedení dostává hostující celek! Colorado Avalanche totiž přešlo na druhou stranu, kde se do palebné pozice dostal JOONAS DONSKOI, který toho dokázal využít. Jeho zakončení zápěstím směřovalo mezi ruku brankáře Talbota, který tak do tohoto zápasu nevstupuje zrovna ideálně.
    Asistence: Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 17. Greenway (J. Eriksson Ek, Hartman), 22. V. Rask (Spurgeon, Suter), 53. V. Rask (Kaprizov), 61. Brodin (Greenway, J. Eriksson Ek) – 5. Donskoi (MacKinnon, Landeskog), 24. Makar (MacKinnon, Girard), 48. Saad (Kadri)


    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), Suter (A), Dumba, Brodin, Cole, Soucy, Hunt – Kaprizov, J. Eriksson Ek, Ma. Johansson – Hartman, Bjugstad, Parise (A) – M. Foligno, Sturm, Greenway – Bonino, V. Rask.
    Colorado Avalanche: Miska (Grubauer) – Makar, Girard, E. Johnson (A), Byram, Timmins, Graves – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Compher, Ničuškin – Sherwood, Jost, O'Connor.

    Rozhodčí: Chmielewski, Lee – Galloway, Sericolo
    thejrc.org