Detroit – Florida 2:3 (kon.) | Carolina – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.) | Chicago – Columbus 3:1 (kon.)
Philadelphia – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Anaheim – St. Louis 1:4 (kon.) | Minnesota – Colorado 4:3 (po pr.)
Edmonton – Ottawa 8:5 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
8:5 (5:3, 3:0, 0:2)
Ottawa Senators
Pondělí 01.02.2021, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:58
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Alex Chiasson.
    48:55 Austin WATSON - 8:5
     
    48:55
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Že by se hosté ještě dostali více do hry? Už je to jen o tři góly! Pátou branku Ottawy v tomto zápase dává AUSTIN WATSON. Využil přihrávky Erika Gudbransona a pohotovou střelou do horních pater brány překvapil Skinnera. 8:5. Asistence: Erik Gudbranson a Chris Tierney.
    48:08 Tim STÜTZLE - 8:4
     
    48:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři nakonec přesilovou hru na konci těchto dvou minut využívají. Krásnou branku vstřelil TIM STÜTZLE, který už ve střední třetině nabral rychlost a po levém křídle se dostal k zakončení. Střelou pod víko vsítil gól. 8:5. Asistence: Colin White a Josh Norris.
     
    46:24
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Josh Archibald – 2 min., hákování).
     
    41:03
    Ryan Nugent-Hopkins se dostal do samostatného úniku, ale svou dlouhou kličkou do forehandu brankáře Högberga nepřekonal.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 26 – 26
    39:44 Kailer YAMAMOTO - 8:3
     
    39:44
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Šestý kanadský bod Leona Draisaitla v dnešním utkání! Německý útočník parádní přihrávkou oslovil na levém kruhu KAILERA YAMAMOTA, proti jehož střele bez přípravy se Högberg nestačil přesunout. 8:3. Asistence: Leon Draisaitl a Tyson Barrie.
     
    38:43
    Batherson se krásně vytočil a přihrávkou bekhendem hledal u zadní tyče Norrise. Druhý jmenovaný ale v těsně blízkosti brány nedokázal uspět, Stuart Skinner totiž vytáhl levý beton.
     
    36:22
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Drake Batherson – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    35:07
    Josh Archibald se natlačil před obránce a dostal se do samostatného úniku. Moc prostoru k zakončení nedostal, ale i tak to forehandem zkusil. Högbergova lapačka ale byla přesná.
    31:31 Darnell NURSE - 7:3
     
    31:31
    Edmonton právě vstřelil branku!
    V ponechané výhodě se domácí radují z další branky! Connor McDavid byl sice faulován, ale rychle se zvedl a posléze uvolnil na kruhu volného DARNELLA NURSEA. Obránce Edmontonu vyslal velmi kvalitní střelu zápěstím přímo k zadní tyči. 7:3. Asistence: Connor McDavid a Leon Draisaitl.
     
    28:51
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Caleb Jones – 2 min., hákování).
     
    28:23
    Darnell Nurse parádně vybídl Nugenta-Hopkinse, který puk tlačil k bližší tyči. Marcus Högberg ale předvedl další vynikající zákrok.
     
    23:13
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Adam Larsson – 2 min., hrubost).
     
    23:12
    Josh Archibald ujel s Leonem Draisaitlem do přečíslení dva na jednoho. Německý centr přihrál svému spoluhráči, který ale trefil špičku lapačky brankáře Ottawy.
    20:42 Connor MCDAVID - 6:3
     
    20:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Dva hvězdní útočníci Edmontonu už mají na kontě 4 kanadské body! Další přesilovku domácích využívá kapitán CONNOR MCDAVID. Leon Draisaitl na svého kolegu propasíroval přihrávku a McDavid si už věděl rady. Rychlými kličkami se zbavil holí soupeřů a střelou mezi betony nedal Högbergovi šanci. 6:3. Asistence: Leon Draisaitl a Ryan Nugent-Hopkins.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 12 – 14
     
    19:26
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Brady Tkachuk – 2 min., držení).
    17:38 Drake BATHERSON - 5:3
     
    17:38
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Reklama na nejlepší hokej světa pokračuje! Také Ottawa využívá přesilovku a dostává se na rozdíl dvou branek. Puk šel po ose Tkachuk – Reilly na pravý kruh, odkud DRAKE BATHERSON vymetl horní růžek Skinnerovy brány. 5:3. Asistence: Mike Reilly a Brady Tkachuk.
     
    16:48
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Darnell Nurse – 2 min., podrážení).
    16:06 Brady TKACHUK - 5:2
     
    16:06
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři dávají druhou branku v zápase. Connor Brown ještě ve středním pásmu posunul kotouč na rozjetého BRADYHO TKACHUKA, který si přehodil puk na forehand a krásnou střelou zápěstím nad Skinnerovu lapačku vstřelil svůj třetí gól v probíhající sezoně. 5:2. Asistence: Connor Brown a Arťom Zub.
    13:42 Ryan NUGENT-HOPKINS - 5:1
     
    13:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovky jsou obrovská zbraň domácího celku, dnes využívají Oilers už třetí početní výhodu ze tří. Barrie zhruba deset sekund před gólem orazítkoval tyč, ale Edmonton to mrzet nemusí. Connor McDavid pak znovu prokázal svou genialitu, když si svými šikovnými dovednostmi přehodil puk na levou stranu. RYAN NUGENT-HOPKINS poté střílel bez přípravy naprosto přesně. 5:1. Asistence: Connor McDavid a Leon Draisaitl.
     
    13:16
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Erik Gudbranson – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    11:13
    Nyní zase za delší konec provazu tahala Ottawa a byla blízko ke snížení skóre! Brady Tkachuk propasíroval kotouč pod Skinnerem, ale měl smůlu, neboť jeho střela se došourala těsně vedle bližší tyče.
    09:42 James NEAL - 4:1
     
    09:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Gólové hody pokračují! Kyle Turris vyhrál vhazování v útočném pásmu na hůl JAMESE NEALA, který krásnou střelou ke vzdálenější tyči překvapil Marcuse Högberga. Kotouč se zřejmě otřel o tyč. 4:1. Asistence: Kyle Turris.
     
    07:20
    Střídání v týmu Ottawa Senators: ze hřiště odchází Matt Murray, přichází Marcus Högberg.
    07:20 Tyson BARRIE - 3:1
     
    07:20
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Edmonton znovu odskakuje do dvoubrankového náskoku. Leon Draisaitl přidržel kotouč na pravém kruhu a počkal na pohyb svého spoluhráče TYSONA BARRIEHO, který se musel dostat do vhodné palebné pozice na modré čáře. Poté mu puk předložil a zadák Edmontonu propálil vše, co mu stálo v cestě. 3:1. Asistence: Leon Draisaitl a Connor McDavid.
     
    06:48
    Connor McDavid si v obrovské rychlosti vyměnil puk s Nugent-Hopkinsem. Prvně jmenovaný vystřelil z levého kruhu do ramene Matta Murrayho.
     
    06:23
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Drake Batherson – 2 min., držení).
    05:38 Colin WHITE - 2:1
     
    05:38
    Ottawa právě vstřelila branku!
    V 6. minutě Ottawa snižuje svou ztrátu. Jevgenij Dadonov dobře zapracoval za bránou a puk se poté odrazil nahoru. COLIN WHITE kotouč sklepl do brány ze vzduchu a po kontrole u videorozhodčího gól platí. 2:1. Asistence: Jevgenij Dadonov a Nick Paul.
    04:15 James NEAL - 2:0
     
    04:15
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovku nakonec Oilers učebnicově využívají. McDavid si nabruslil mezi kruhy, kde posunul puk do strany na Nugenta-Hopkinse, jehož krásná přihrávka našla u zadní tyče volného JAMESE NEALA, jenž bez potíží posunul černou gumu do sítě. 2:0. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid.
     
    02:50
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Mike Reilly – 2 min., držení hole).
    00:08 Dominik KAHUN - 1:0
     
    00:08
    Edmonton právě vstřelil branku!
    První branka utkání padá po osmi vteřinách! Leon Draisaitl vyhrál vhazování na hůl DOMINIKA KAHUNA, který vypálil zápěstím. Ke gólu mu pomohl i zásah jednoho z obránců, který puk tečoval nad Murrayho. Brankáři Ottawy touš zapadl pod břevno. 1:0. Asistence: Leon Draisaitl.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 1. Kahun (Draisaitl), 5. Neal (Nugent-Hopkins, McDavid), 8. Barrie (Draisaitl, McDavid), 10. Neal (Turris), 14. Nugent-Hopkins (McDavid, Draisaitl), 21. McDavid (Draisaitl, Nugent-Hopkins), 32. Nurse (McDavid, Draisaitl), 40. Yamamoto (Draisaitl, Barrie) – 6. White (Dadonov, N. Paul), 17. B. Tkachuk (Co. Brown, Zub), 18. Batherson (Reilly, B. Tkachuk), 49. Stützle (White, Norris), 49. Watson (Gudbranson, Tierney)


    Edmonton Oilers: Skinner (Koskinen) – Barrie, Nurse (A), A. Larsson, K. Russell, Jones, Lagesson – Puljujärvi, McDavid (C), Nugent-Hopkins – Yamamoto, Draisaitl (A), Kahun – Kassian, Turris, Neal – J. Archibald, Haas, Chiasson.
    Ottawa Senators: M. Murray (8. M. Högberg) – N. Zajcev, Reilly, Gudbranson (A), Coburn, Zub, J. Brown – Co. Brown, Norris, B. Tkachuk (A) – Batherson, Tierney, Stützle – Dadonov, White, N. Paul – Watson, Stepan (A), Paquette.

    Rozhodčí: Anderson, Joannette – Cherrey, Shewchyk
    bahis siteleri