Frýdek-M. – Plzeň 24:25 (kon.) | Lovosice – Karviná 26:28 (kon.) | Kopřivnice – Dukla 30:31 (kon.)
Zubří – SHC Maloměřice 23:20 (kon.) | Hranice – Jičín 24:25 (kon.) | Nové Veselí – Královo Pole 25:25 (kon.)
konec
TJ Sokol Nové Veselí
25:25 (16:11)
SKKP Handball Brno
Středa 03.02.2021, 19:00 • ZDT Aréna, Nové Veselí • Chance Extraliga mužů • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Krásný středeční večer všem příznivcům házené! Po dlouhé době se vám opět hlásím z nejvýše položené házenkářské destinace v nejvyšší mužské soutěži, tentokrát budeme sledovat tradičně třaskavé derby mezi domácím Veselím a brněnským Královým Polem!

    Rivalita dostala pořádný rozměr až v rámci tohoto ročníku, neboť přechod trenéra Hladíka vzbudil hodně rozruchu, ať už v obci u druhého největšího rybníka kraje, či na druhé straně barikády, v metropoli jižní Moravy. V Králově Poli se toho změnilo přes letní přestávku hodně, výsledkově to zatím ale Kéniku nepřeje. Prakticky to stejné platí i o veselském týmu, který na výhru čeká již od druhého kola, když v tom prvním porazil Maloměřice.

    První vzájemný souboj skončil v Brně remízou, jak to dopadne v Novém Veselí? To se dozvíme zhruba okolo čtvrt na devět večer, neboť úvodní výhoz je pod dozorem severomoravské dvojice sudích Mojmír Valášek a Jaroslav Vychodil plánován v ZDT Aréně na 19:00. Příjemnou zábavu!
     
    SKKP HANDBALL BRNO
    10. místo, 10 bodů, skóre 342:346, bilance 4-2-7

    Ačkoliv byl Kénik vždy zajištěn velmi dobře, co se týče ekonomické stránky, od dob trenéra Titkova, který v roce 2015 dovedl tým k bronzové medaili, házená v Brně paběrkuje. A netýká se to jenom mužské házené, i mládežnící jsou vlivem roztříštěnosti brněnské házené na nedobré úrovni. Léto se ale neslo v roli velkých změn na severu Brna, majitel klubu Eduard Kosek se rozhodl do klubu zainvestovat a přivést silná jména.

    Pavel Hladík dostal společně s trenérem zároveň funkci sportovního manažera a měl naprosto volnou ruku ve skládání kádru. Do Brna tak zamířili především hráči z Balkánu, na nichž i hra stojí. Herně to však ze strany Kéniku není zcela ono. Ze 13 zápasů vyhráli Brněnští čtyřikrát a v dalších dvou remizovali, přičemž v poslední době je kosí marodka. Od 8. ledna čeká KPéčko na výhru, když dokázalo doma porazit Lovosice, jenže v následujících zápasech získalo jenom jeden bod, a to právě proti Novému Veselí.
     
    TJ SOKOL NOVÉ VESELÍ
    11. místo, 4 body, skóre 322:388, bilance 1-2-11

    V Novém Veselí to je po ekonomické stránce přesný opak. V městysi s 1200 obyvateli byly a jsou finance klubu poněkud omezenější oproti dnešnímu soupeři. Právě i to je jedním z důvodů, proč se letos Veselí nedaří. Společně s trenérem Hladíkem totiž odešla i celá zahraniční letka a v týmu zůstali jenom dva cizinci, a to Roman Dodica s Pamphilem Bassombenem. Zatímco Dodica patří do kádru i nadále, „Basso“ skončil ve Veselí po vzájemné dohodě.

    Nový kouč Kostka dává tak prostor hráčům z veselské akademie a ti sbírají především zkušenosti v nejvyšší soutěži. Jediná výhra přišla ve druhém kole na domácí půdě s Maloměřicemi, jenže 12. září je poslední den v letošním ročníku, kdy domácí vyhráli. Sice dokázali uhrát fantastickou remízu s Kopřivnicí a na Kéniku, jinak ale zapisují samé prohry a na 10. místo mají šest bodů ztrátu. Dotáhnout se mohou v následujícím důležitém dvojzápase, nejprve mají Brno doma, poté Hranice venku.
     
    -33
    Úvodní sestavy:

    TJ Sokol Nové Veselí: Studený, Martin Štohanzl – Halíček, A. Dolejší, Melichar, Dodica, Kocich, Ptáčník, J. Flajsar, Gregorovič, Krčál, Parolly, Veselý, Miroslav Štohanzl, Korbel, Bartůněk.

    SKKP Handball Brno: Bavlnka, B. Pšenica, K. Gourgoumis – Burget, M. Vaněk, Žvak, Šipka, V. Václav, Bosák, Dostalík, R. Flajsar, Arsenić, Horut, L. Václav, Jezdimirović, Hastík.

    Rozhodčí: Valášek, Vychodil.
     
    -15
    Krásný středeční večer z promoklého Nového Veselí! Zhruba za 20 minut začne ostře sledované derby a oba celky již páchají rozcvičku před zápasem. Za mírného favorita je nakonec brán Kénik, který má papírově o něco lepší kádr, jenže Veselí hraje doma a na menším hřišti oproti ranveji, která je na malé sportovní hale Vodova.

    Na lavičce Králova Pole lze vidět hráče, kteří dříve za Veselí hráli, avšak dnes jsou v opačné roli. Nikola Sekulič dnes do zápasu vlivem zlomeniny ruky nezasáhne, mimo hru je například i brankář Jakub Grulich, který se do sestavy jednoduše nevešel.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    Výhoz mají hostující hráči, házenkářský večer v Novém Veselí může začít! (0:0)
     
    1
    Kénik hraje první útok velmi pozvolna, nikam se nežene a spíše se seznamuje s veselskou obranou. (0:0)
    1
    Jezdimirović byl v proskoku mezi dvěma hráči na středu zastaven a střílel na Studeného, který jeho pokus chytil. Oproti očekávání se nepískal faul, do brejku šel Bartůněk a poslal domácí do vedení! (1:0)
     
    2
    Technická chyba hostí na devíti metrech a Melichar poslal dopředu Kocicha, který ale ze šestky v čistém brejku napálil jenom prostředek branky, kde stál Bavlnka! (1:0)
     
    2
    Krčál byl na pivotu dostoupen včas a pískán je tak faul Žvaka. Domácí rozehrají z devíti metrů. (1:0)
    3
    Kocich v pasivitě přetáhl kombinaci a nahrál jenom do ruk Arsenićovi, který šel sám na branku a úspěšně zakončil! (1:1)
     
    4
    Žlutá karta pro tým SKKP Handball Brno (Dušan Šipka). (1:1)
     
    4
    Domácí pokračují po faulu Šipky v útočném tažení. Korbel zakončoval z devítky náskokem do dvou obránců. Zatímco hostující lavička emotivně reklamovala průraz, je to jenom faul na hostující straně. (1:1)
     
    4
    Brno absolutně nezvládá začátek zápasu a věnuje se úplně všemu, jenom ne hře! Žvak zcela zbytečně kolenem fauloval Kocicha a dostává oprávněné dvě minuty. (1:1)
    5
    Halíček dostal od Korbela v přesilovce šikovnou dohrávku na křídlo a z velkého úhlu překonal padajícího Bavlnku střelou pod břevno. (2:1)
     
    6
    Šipka nahrál na Arseniće nepřesně a hosté jsou již v pasivní hře. První přesilovka v zápase se jim vůbec nedaří. (2:1)
    6
    Vaněk si na pravém křídle nabíhal zbytečně, Bartůněk mu míč čistě vybral a nahrál Kocichovi, který poslal vpřed právě křídelníka Veselí. Ten se nemýlil a domácí vedou o dva. (3:1)
    7
    Další brejk do otevřené obrany, tentokrát Bartůněk ale nechal vyniknout Bavlnku. Odražený míč bere Halíček, úspěšně z pravého křídla zatáhl a Sokol vede v sedmé minutě o tři branky! (4:1)
     
    7
    Veselská obrana funguje zatím výborně. Brno se v koncovce hodně trápí a Žvak napálil jenom střed branky, kde byl připraven Studený! (4:1)
     
    8
    Sedmička pro Veselí po faulu Dostalíka na Halíčka! Zápas zatím provází velké emoce, na hostující lavičce vystartovali úplně všichni a Brno má velké problémy s disciplínou. Veškeré protesty nakonec neskončily ani žlutou kartou na jejich lavičce. (4:1)
    8
    Parolly sedmičku podél nohy Bavlnky proměnil, domácí vedou již 5:1 a hosté jsou zcela ze hry. Trenér Hladík proto bere oddechový čas! (5:1)
     
    9
    Kocich nechtěl pustit na brankovišti za sebe Burgeta a dostává tak žlutou kartu za tento přestupek. (5:1)
     
    9
    Šipka šel rusákem na pravé spojce do zakončení. Ačkoliv nastřelil jenom břevno, byl zboku přistrčen a je to sedmimetrový hod! (5:1)
    10
    Horut sedmičku proměnil bez nervů, za deset minut hry dali hosté jenom dvě branky. (5:2)
     
    10
    Kocich podstřel z levé spojky poslal jenom do boční sítě, Brno tak má ihned šanci protiútoku, který ale dobře zastavil Ptáčník na deseti metrech. (5:2)
     
    11
    Burget dostal od Šipky krásnou dohrávku na křídlo, tentokrát však napálil pravý křídelník Kéniku jenom břevno Studeného klece! (5:2)
     
    12
    Halíček po rychlém vyšachování Flajsara ze hry na křídle šel do třetího zakončení, ale nastřelil jenom Bavlnku, který si na jeho pokus dobře počkal! (5:2)
    12
    A právě Radek Flajsar se zapsal do listiny střelců, když ho Halíček nestihl včas dostoupit a navíc jej i fauloval. (5:3)
     
    13
    Žlutá karta pro tým TJ Sokol Nové Veselí (Robert Halíček). (5:3)
    13
    Na domácí straně byl Kocichovi pískán útočný faul a na protějším křídle vyběhl Flajsar, který se nakonec k míči dostal a prostřelil Studeného! Brno se sérií 3:0 vrátilo do zápasu a domácí berou oddechový čas! (5:4)
    13
    Korbel se protáhl na pravé spojce až na šest metrů, přičemž zakončoval na hranici kroků. Rozhodčí jej ale nechali jít do zakončení a Bavlnka následně lovil míč ze své sítě. (6:4)
    14
    Šipkovi se otevřel prostor na pravém křídle, když rovnou tři obránci Veselí byli na jiných postech. Ze šesti metrů si Šipka nedělal potíže a nekompromisně zakončil. (6:5)
     
    14
    Žvak musel dlouhý kříž ze střední spojky zakončovat, jeho pokus ale fantasticky vytáhl prakticky z vinglu Studený! (6:5)
     
    15
    Domácí už rozjížděli útočné snahy, jenže Krčál na pivotu nedovoleně seslal na zem Žvaka. I tentokrát tak přichází útočný faul pro domácí barvy. (6:5)
     
    15
    Žlutá karta pro tým TJ Sokol Nové Veselí (Adam Ptáčník). (6:5)
     
    16
    Jakub Flajsar zakončujícího Šipku na pravé spojce vynesl až na křídlo, nakonec je z toho sedmička pro Kénik! (6:5)
    16
    Horut proměňuje i tentokrát, Královo Pole se tak po 16 minutách hry dostává na remízový stav 6:6! (6:6)
     
    17
    Ptáčník nevyužil možnosti sehrát akci do pivota a šel do střelby z devítky, jeho pokus jenom olízl břevno a Kénik může jít poprvé v zápase do vedení! (6:6)
    18
    To se i stalo, Hastík nebyl v obraně dostoupen, ze střední spojky zavedl míč přímo do branky a Sokol čeká na branku už pět minut! (6:7)
    18
    K Dolejšímu se odrazil míč po skvělém zákroku Bavlnky, hráč původem ze Zruče nad Sázavou následně o zadní tyč dostal z dorážky balon do kasy! (7:7)
    19
    Šipka vůbec nešel do souboje s Flajsarem a couval před ním tak dlouho, až Flajsar ze země vystřelil a Bavlnka se k tyči natahoval marně! (8:7)
     
    20
    Arsenić zakončoval ze střední spojky podstřelem, Studený udržel míč před brankovou čárou a radost hostí je tak v tomto případě předčasná! (8:7)
    20
    Flajsar to tak v kontru vzal opět na sebe, Bavlnku prostřelil z osmi metrů po zemi, Veselí se tříbrankovou sérií trhá opět do náskoku! (9:7)
    21
    Arsenić po krátkém jednoduchém kříži ze střední spojky prostřelil Studeného, Brněnští se tak velmi rychle zase přibližují. (9:8)
    21
    Domácí však reagují úplně stejně, tudíž brankou! Ptáčník nebyl na devíti metrech dostoupen, jeho střela však nebyla příliš povedená. I to ale stačilo, aby Bavlnkovi proskákala pod nohou za lajnu! (10:8)
    22
    Šipka opět vysunul hru na pravé spojce ven z úhlu, rusákem se dostal až na šestku a podél stojné nohy překonal Studeného. Brno se stále drží na dostřel. (10:9)
    23
    Jezdimirović šel bránit Ptáčníka pozdě a pustil jej po zadovce Kocicha do střely z devítky. Tečovaný pokus nakonec přesně zapadl pod víko! (11:9)
     
    23
    Kocich ze střední spojky podstřelem jenom narval Jezdimiroviće, odražený míč však mají domácí a pokračují v útoku! (11:9)
    24
    Vzal to na sebe nyní Dodica, přes obranu klepákem k protější tyči dává Veselí už tři branky náskoku a Bavlnka jde z kasy! (12:9)
     
    25
    Hastík podstřelem neuspěl, trefil opět jenom Studeného! Veselí může v závěru půle utéct už na čtyři branky! (12:9)
     
    25
    Snížit se nepovedlo ani Šipkovi, který letěl do brejku a chtěl zakončit na levý vingl, trefil však jenom spojnici a rychlý útok Brna gólem tak nekončí! (12:9)
     
    26
    Krčál přetlačil Šipku v souboji na brankovišti a Veselí si došlo tak pro sedmimetrový hod! (12:9)
    27
    Na sedmičku šel tentokrát Parolly a proměnil ji zkušeně, ani Pšenica tak nedokázal jeho pokus zastavit. Sokol vede tři minuty před koncem o čtyři! (13:9)
     
    27
    Šipka šel do kombinace brzo a prudká přihrávka podél lajny šla přímo do autu. Srbská legie v útoku nepůsobí zrovna kamarádsky a jejich hádky jsou prakticky po každém neúspěšném útoku. (13:9)
    28
    Burget pokračoval v brejku i poté, co Arsenić sice zboural Kocicha, jako průraz to ale posouzeno nebylo. Burget následně převzal míč a dovedl akci až do gólového konce. (13:10)
    29
    Korbel šel do koncovky i přes možnost nahrávky na křídlo, Pšenicu prostřelil přesným zakončením k tyči a Brno opět ztrácí čtyři branky. (14:10)
     
    30
    Na začátku poslední minuty si domácí pohlídali přihrávku do pivota na Žvaka a mohou tak zasadit Kéniku patnáctý úder v poločase. (14:10)
    30
    A to se také děje, Flajsar sice vyběhl ze středu až na křídlo, avšak dokázal propašovat míč přes bližší tyč! (15:10)
    30
    Burget však deset sekund před koncem využil laxního návratu veselské obrany a z pravého křídla pohodlně pustil míč do branky! (15:11)
    30
    Poslední slovo však měli přesto domácí. Zahrávali devítku po čase a Ptáčník nekompromisně prostřelil blok a Pšenica se na míč už nestihl natáhnout. Tohle je doslova arktická sprcha pro hostující celek! (16:11)
     
    30
    První poločas skončil. (16:11)
     
    První poločas nabídl 27 branek a Veselí předvedlo kompaktní výkon, který mu vynesl pětibrankový náskok. Brno v úvodu působilo hodně přemotivovaně a ztrácelo rázem 1:5, po timeoutu se však jeho hra zlepšila a s oddechovým časem přišlo Veselí. V závěru poločase však nakonec táhli lépe Veselští, kteří Kénik přehrávali zejména v útočné fázi. Hosté se trápili, navíc byl mezi srbskými hráči na place značný nesoulad a k vidění byly časté hádky. Naopak domácí se nemuseli moc trápit a do druhé půle mají velmi dobrý náskok.
     
    Druhý poločas začne přibližně za devět minut.
     
    31
    Začal druhý poločas. (16:11)
     
    31
    Výhoz mají tentokrát domácí hráči, kteří tak zahajují první útok druhého poločasu. (16:11)
    31
    Korbel šel do střely ze střední spojky, kde měl prostor na zakončení. Jeho pokus šel do protipohybu Gourgomise a Sokol se trhá na šest branek! (17:11)
    32
    Po ztrátě míče od Kocicha nastartovali hosté brejk, který dotáhl z levého křídla do výstavního konce Radek Flajsar. (17:12)
    32
    Jenže Veselí si bere náskok zpět. Korbel dostal opět prostor, tentokrát přesně zakončil z pravé spojky a Gourgomis se zlobí na svoje spoluhráče. (18:12)
     
    33
    Melichar zabránil Arsenićovi postupovat dále v brejku a zepředu jej vytlačil ze střeleckého úhlu. Pískán je jenom přestupek, který se bude rozehrávat na devíti metrech. (18:12)
     
    34
    Miroslav Štohanzal dostoupil Žvaka, který se snažil zakončovat z pravé spojky. Zde ještě došlo ke střetu s Bartůňkem, KrPole zůstává na míči nadále. (18:12)
     
    34
    Miroslav Štohanzl ve snaze dostat se k míči podrazil Žvaka a rozhodčí mu za to udělují dvě minuty. (18:12)
    35
    Šipka přetáhl hru na levé křídlo pro Flajsara, který nabídnutý úhel vzal a překonal Studeného střelou na vzdálenější tyč. (18:13)
     
    35
    V oslabení se domácí zatím trápí. Kocich dal Korbelovi na pravou spojku nepřesnou přihrávku, Brno tak okamžitě valí vpřed a může snížit na čtyři branky. (18:13)
    36
    Jezdimirović zafungoval jako falešný pivot, od Šipky dostal ideální přihrávku a z brankoviště stahuje jeden ze srbských hráčů na Kéniku na čtyři branky. (18:14)
     
    37
    Ptáčník šel možná unáhleně do střely, kterou Gourgomis dokázal rukou vyrazit mimo tři tyče! (18:14)
     
    37
    Kocich fauloval při střelbě Šipku, který si došel pro sedmičku a domácí špílmachr dostává za tento zákrok dvě minuty! (18:14)
     
    37
    Jenže Horut sedmičku zahazuje! Trefil jenom nohu Studeného, který se však nemusel ani pohnout! (18:14)
    38
    Sokolu se ale vepředu už zhruba pět minut nedaří. Burget tentokrát přečíslení zatahuje úspěšnou střelou z pravého křídla a trenér Kostka bere oddechový čas! (18:15)
     
    38
    Flajsar udělal technický přestupek v podobě kroků a hosté chtěli trestat hodem do prázdné branky, vzhledem k tomu, že byl ale míč mimo moment přerušení, musí se to celé opakovat. (18:15)
    39
    Tentokrát hosté slaví právoplatně. Burget měl opět hodně prostoru na pravém křídle a úspěšně zakončil. (18:16)
    40
    Sokol to nakonec zlomil, vytáhl si hru na levé spojce ven z obrany a střelou o nohu Gourgoumise přidává 19. gól domácího celku! (19:16)
     
    40
    Jezdimirović šel do střely na levé spojce někde z oblasti šesti metrů, ale napálil jenom tyč Studeného branky! (19:16)
     
    41
    Ptáčník už byl na hraně toho, že mu bude odebrán míč. Nakonec ho rozhodčí „vysvobodili“ odpískaným faulem, tudíž můžou domácí v útočném tažení pokračovat. (19:16)
     
    42
    Flajsar ale v pasivitě klepákem přestřelil branku a Brno se to snažilo urvat rychle přes Horuta, kterého ale kvalitně zastavil Melichar. (19:16)
    42
    Šipka se vysunul z pravé spojky na osu hřiště a pálil přímo na Studeného, od jehož ruk se míč odrazil přímo pod břevno za brankovou čáru. Hosté se přiblížili už na dvě branky! (19:17)
     
    43
    Korbel se tlačil do střelby až příliš na sílu, jeho pokus vyrazil Gourgoumis a právě řecký brankář je jedním z důkazů zlepšené hry Brna! (19:17)
    44
    Přihrávka od Šipky prošla až do pivota na Žvaka, který si v pádu vzal míč do ruky a dokázal jej umístit za záda padajícího Studeného. Tomu se ve druhé půli naopak vůbec nedaří! (19:18)
     
    45
    Halíček zakončoval z křídla možná až moc na krásu a zkoušel překonat hostujícího brankáře na bližší tyči. Jenže Gourgoumis je natolik zkušený, že to nedopustil! (19:18)
     
    45
    Na druhé straně mohl dorovnat Burget, jeho pokus z pravého křídla ale skončil vysoko nad brankou Studeného! (19:18)
     
    46
    Erik Žvak na brankovišti sestřelil zakončujícího Krčála, který si tímto došel pro sedmimetrový hod! Žvak navíc inkasuje dvě minuty. (19:18)
     
    46
    Parolly však neproměňuje, Gourgoumis chytá ve velké pohodě a jeho střelu k tyči vykopl nohou! (19:18)
     
    47
    Po technické chybě Arseniće mohl Studený poslat do brejku Štohanzla, nakonec ale hru uklidnil a Veselí jde do postupného útoku. Za 17 minut hry dalo jenom tři góly! (19:18)
     
    48
    Ani Bartůněk další branku nepřidává, z těžkého úhlu na levém křídle jenom nastřelil břevno! (19:18)
     
    48
    Horut šel do zakončení přes Melichara, ale neuspěl. Hra se tak hostům vytahuje zpět na devět metrů. (19:18)
    49
    Sokol se po dlouhé odmlce zapisuje do střelecké listiny, konkrétně to byl Halíček, který i přes jasný faul kolenem od Arseniće prostřelil Gourgoumise na vzdálenější tyči! (20:18)
     
    49
    Arsenić za zmíněný faul dostává ještě dvě minuty. (20:18)
     
    49
    Hra v přesilovce vydržela však Sokolu jenom devět sekund. Následně totiž za dres zezadu tahal Dolejší Burgeta a bude se hrát tak 5 na 5. Trenér Hladík bere oddechový čas! (20:18)
     
    49
    Halíček dobře přečetl hru a zarazil proces střelby Flajsarovi na křídle. Kénik ale nadále může pokračovat v útoku. (20:18)
    50
    A nakonec dává i branku, Jezdimirović prošel na levé spojce přes dva hráče a v pádu zavěsil do vinglu! (20:19)
    50
    Sokol však bere dvě branky náskoku ihned zpátky! Melichar se zapracoval do pivota, kam dostal od Bartůňka čistou přihrávku a proměnil! (21:19)
     
    51
    Na začátku poslední desetiminutovky Žvak zahrál nohou v útoku, Veselí má možnost jít na tři branky a vykročit k bodovému zisku! (21:19)
     
    51
    O to blíže je v momentě, kdy Krčála zezadu objímal v zakončení Šipka a rozhodčí jsou neoblomní, sedmička pro Sokol! (21:19)
    52
    Kocich šel místo Parollyho a podél stojné nohy překonal řeckého brankáře Brna! (22:19)
     
    52
    Obrana domácích šlape parádně. Štohanzl natvrdo zastavil Jezdimiroviće na metru a hosté jsou již v pasivní hře. (22:19)
     
    52
    Jenže Ptáčník stáhl za dres Žvaka a Brno dostává sedmičku, která na domácí straně budí hodně protestů. (22:19)
    53
    Horut nakonec sedmičku dotahuje do brankového konce, Kénik se tak stále drží ve hře! (22:20)
    53
    Nakonec to hosté dotáhli k jednobrankové ztrátě, když se Burget po Šipkově nahrávce dokázal prosadit. Tohle bude ještě drama! (22:21)
     
    54
    Po souboji Krčála s Jezdimirovićem musí dojít k utření hrací plochy, Veselí je navíc v pasivní hře, musí proto rychle zakončit. (22:21)
    55
    A to vyšlo, Melichar měl hodně prostoru na střední spojce a poslal Gourgoumise na opačnou stranu! (23:21)
    55
    Dohrávky do křídla ale Kéniku zatím fungují dobře. Opět dostal Burget nahrávku ze střední spojky a klepákem překonal Studeného. (23:22)
     
    56
    Lukáš Václav mohl srovnat ze samostatného úniku po chybě Melichara, ale selhal! Klepákem ze šesti metrů totiž netrefil ani branku. Následně ale došlo k přerušení, neboť za stehenní sval se drží Bartůněk a za pomoci spoluhráčů míří na střídačku. (23:22)
    56
    Flajsar to strhl na sebe, přes levou spojku pustil střelu, která nakonec překvapivě zapadla do hostující branky! Zatím to mají domácí rozehráno dobře. (24:22)
     
    57
    Přihrávka na Radka Flajsara do křídla neprošla, Brno však zůstává na míči. Dvě a čtvrt minuty před koncem bere trenér Hladík poslední oddechový čas, co má k dispozici! (24:22)
     
    57
    Hosté však útok zpackali a Veselí může stvrdit výhru! Dostalíkovi šla přihrávka do pivota na nohu, navíc se míče zmocnil Miroslav Štohanzl. Sokol je blízko výhře. (24:22)
     
    58
    Hosté však nezvládají závěr emočně! Burget odmítl po odpískání pustit Halíčka a shodil ho na zem, za což dostává dvě minuty! (24:22)
    59
    Krčíl dvě minuty před koncem pustil sehrávku do pivota přímo na kasu a domácí se trhají na tři branky náskoku! (25:22)
    59
    Horut však nadšení Sokola rychle schladil přesným zakončením z pravé spojky! Kénik ještě žije. (25:23)
     
    60
    Jsme již v poslední minutě a Brno po průrazu Flajsara hraje v útoku absolutní vabank! (25:23)
    60
    Kénik 34 sekund před koncem snižuje, Horut dokázal v pádu protlačit míč za Studeného, který jej neudržel v ruce! Zatímco domácí střídačka bere oddechový čas, hostující tým hraje osobní obranu! (25:24)
    60
    Veselí však nakonec ztrácí zápas sedm sekund před koncem a hala bouří! Radek Flajsar po ztrátě svého bratrance Jakuba v útoku dostal nához od Horuta, doběhl si dlouhý míč a technickým přehozem na delší tyč srovnává na 25:25! (25:25)
     
    60
    Sokol měl ještě sedm sekund na rozehrávku, jenže ani jednou si nepohlídal postavení a rozhodčí je nepustili ani v jednom případě přes půlku. Protesty střídačky společně s organizátory v hale jsou enormní, domácí ale berou jenom bod! (25:25)
     
    Konec zápasu. (25:25)
     
    Hodina a půl emotivního zápasu je za námi a Veselí stále na svoji druhou výhru v letošním ročníku čeká! Přitom tomu bylo dnes tak blízko, když v první půli předvedlo skvělý výkon a Brno ve všem zastínilo. Start do druhého poločasu se ale Sokolu vůbec nepovedl, branku hostí zavřel Kostas Gourgoumis, jenže Brno se nemohlo docvaknout na remízový stav. Stále ztrácelo branku až dvě, přičemž neproměňovalo doslova tutové šance.

    V závěru to už vypadalo, že to zvládne ale domácí tým s bouřlivou podporou několika málo pořadatelů dotáhnout do konce. Když na začátku 59. minuty zavěsil nahazovačku do branky Jakub Flajsar, vedl Sokol o tři branky a Brno bylo absolutně dole. Veselí ale sehrálo závěr mizerně. 34 sekund před koncem se hosté dotáhli na jednu branku a zvolili osobní obranu. Právě Jakub Flajsar se stal nakonec smutným hrdinou, když v útoku ztratil míč a z protiútoku v čase 59:53 ustanovil remízu 25:25 Radek Flajsar. Ani sedm sekund už pak Sokolu vlivem nesprávného postavení při rozehře nestačilo...
     
    Veselí vstřelilo ve druhé půli jenom devět branek a nestačil mu tak ani pětibrankový náskok z prvního poločasu. KrPole šlo do druhé třicítky s mnohem větší efektivitou a postupně se přibližovalo. Hektický závěr, kdy zejména hostující střídačka vytvářela až nepřiměřený tlak na rozhodčí, nakonec dokázali psychicky zvládnout hosté. Pro Sokol je remíza určitě ztrátou, zatímco na hostující straně je bod vzhledem k průběhu zápasu ziskem.

    Odstup mezi oběma soupeři tak i nadále zůstává sedmibodový, Veselí může situaci napravit už v sobotu od 10 hodin, kdy hraje v tradičně chladné hranické hale. Kénik naopak zajíždí na horkou půdu plzeňského Talentu.
     
    TJ Sokol Nové Veselí – SKKP Handball Brno 25:25 (16:11)
    Nejvíce branek: Flajsar 5, Korbel 4, Halíček 3 – Burget 6, Flajsar 5, Horut 5/2. Rozhodčí: Valášek, Vychodil. Sedmimetrové hody: 4/3 – 3/2. Vyloučení: 4:4.
     
    Z mé strany je to tak dnes vše. Bylo mi potěšením vás dnešním utkáním provázet a přeji vám krásný zbytek pracovního týdne. Někdy přiště se budu na vás těšit z Veselí napočtenou! (21:00:07)

    Tomáš Kalas

    TJ Sokol Nové Veselí
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    66 B M. Studený 0/0 0 0
    42 B M. Štohanzl 0/0 0 0
    11 LK L. Bartůněk 2/0 0 0
    10 PS R. Dodica 1/0 0 0
    28 SS A. Dolejší 1/0 0 1
    2 SS J. Flajsar 5/0 0 0
    37 P J. Gregorovič 0/0 0 0
    8 PK R. Halíček 3/0 0   0
    7 SS M. Kocich 1/1 0   1
    5 PS M. Korbel 4/0 0 0
    23 P V. Krčál 1/0 0 0
    14 SS D. Melichar 2/0 0 0
    17 SS A. Parolly 2/2 1 0
    60 LS A. Ptáčník 3/0 0   1
    24 P M. Štohanzl 0/0 0 1
    6 PK O. Veselý 0/0 0 0
    Celkem 25/3 1 3 4 0
    SKKP Handball Brno
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    1 B J. Bavlnka 0/0 0 0
    21 B K. Gourgoumis 0/0 0 0
    33 B B. Pšenica 0/0 0 0
    22 LS N. Arsenić 2/0 0 1
    95 LK J. Bosák 0/0 0 0
    24 PK D. Burget 6/0 0 1
    15 P M. Dostalík 0/0 0 0
    91 LK R. Flajsar 5/0 0 0
    26 SS V. Hastík 1/0 0 0
    9 LS L. Horut 5/2 1 0
    23 LS N. Jezdimirović 1/0 0 0
    5 PS D. Šipka 3/0 0   0
    7 SS L. Václav 0/0 0 0
    10 LS V. Václav 0/0 0 0
    6 PK M. Vaněk 0/0 0 0
    32 P E. Žvak 2/0 0 2
    Celkem 25/2 1 1 4 0
    Rozhodčí: Valášek, Vychodil
    thejrc.org