Vrchlabí – Kladno 4:2 (kon.) | Benátky n/J – Sokolov 6:4 (kon.) | Havířov – Slavia 5:1 (kon.)
Přerov – Jihlava 4:3 (1:0 po s.n.) | Kadaň – Ústí n/L 1:5 (kon.) | Vsetín – Poruba 2011 4:1 (kon.)
Třebíč – Frýdek-M. 1:3 (kon.) | Kolín – Litoměřice 2:4 (kon.) | Šumperk – Prostějov 3:6 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
HC RT TORAX Poruba 2011
Středa 03.02.2021, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vsetín a Poruba. Dva celky, které se už víc než deset let potkávají takřka pravidelně v hokejových soutěžích. Mnoho památných bitev oba celky svedly ve 2. hokejové lize, poslední tři sezóny se pak utkávají v CHANCE lize. Nejinak tomu je i letos. Oba celky už se v tomto ročníku utkaly na ostravském ledě a z těsné výhry 2:1 se radoval domácí celek. Podaří se Vsetínu odveta?
     
    Celek RT Torax Poruba před sezónou značně posílil. Není proto divu, že ambice v ostravském klubu mají jen ty nejvyšší. 5. příčka, na které Porubští aktuálně sídlí se tudíž dá považovat za mírné zklamání. Zejména forma z posledních zápasů není příliš povzbudivá, z posledních pěti totiž hned tři prohráli – se Sokolovem, Vrchlabím a Kladnem. Výhry naopak Poruba slavila na ledě Šumperku a v posledním kole si poradila 5:3 doma s Přerovem. Suma sumárum, po pětadvaceti zápasech má Poruba na svém kontě 46 bodů. O osm víc než Vsetín. V nabité ofenzívě je zatím nejviditelnější postavou fin Markus Korkiakoski (12+19). O celých 11 bodů méně nasbíral Tomáš Jáchym (1+19), vidět jsou i Petr Stloukal (8+6) a střelec Lukáš Endál (11+3). Nejvýraznějšími osobnostmi v defenzívě jsem, na Valašsku dobře známý, Jakub Teper (5+9) a Šimon Szathmáry (4+9). Jedničkou v brance Poruby je Ervīns Muštukovs s úspěšností zákroků těsně pod 92 %.
     
    Ani VHK Robe Vsetín zatím neprožívá sezónu dle představ. O tom nejvíce vypovídá aktuální tabulkové umístění, Valachům totiž se ziskem 38 bodů patří až 11. příčka. Na druhou stranu, od sedmého Prostějova dělí zelenožluté pouhé tři body a v případě tříbodové výhry se Valaši výrazně přiblíží i svému dnešnímu soupeři. Vsetínští navíc vykazují zlepšenou formu, z posledních čtyř zápasů hned třikrát vyhráli – 2:1 nad Kolínem, 3:2 v Havířově a stejným poměrem zdolali i Slavii. Se stejným soupeřem ale v posledním kolem prohráli – v Edenu podlehli Pražanům 1:3. Z předchozích čísel je zřejmé, kde Vsetínské nejvíce tlačí bota – ve velmi nízké produktivitě. Bodově se totiž v podstatě daří jen prvnímu útoku ve složení Sebastian Gorčík (9+14), Antonín Pechanec (7+16) a David Březina (7+7). Posledně jmenovaný je však aktuálně na marodce. V obraně je zatím nejvýraznější postavou produktivní Jan Bartko (4+15), v brance se střídají David Gába a Jakub Málek, ona s úspěšností zákroků těsně nad 90 %.
     
    Vsetín do utkání nastoupí s novým lodivodem na střídačce. Dvojici Jan Srdínko. Luboš Jenáček totiž doplnila jedna z legend vsetínského hokeje Roman Stantien. Jak dopadne jeho premiéra na střídačce šestinásobného mistra?
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Málek) – Smetana, Ondračka, Bartko, Hryciow, Štach, Kudělka, J. Jenáček – Gorčík, Pechanec, L. Bednář – Kucharczyk, R. Vlach, Babka – Vítek, Šilhavý, Hořanský – Berger, A. Zeman, Gajarský.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs (Foltán) – Urbanec, T. Voráček, Kozák, Szathmáry, Slavík, Teper, Žovinec – Špaček, Kanko, Brodek – Pořízek, Korkiakoski, Stloukal – Raška I, Hudeček, Sikora – Hotěk, Toman, Endál.

    Rozhodčí: Doležal, Bejček – Novák, Blažek.
     
    Oba celky už nastupují na ledovou plochu, z reproduktorů zní klubová hymna vsetínského celku. Nic zkrátka nebrání tomu, aby bitva mezi Valachy a ostravskou Porubou mohla vypuknout
     
    Na úvodní buly se staví domácí Pechanec a hostující Toman
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    A hned úvodní buly přineslo velkou přetlačovanou o kotouč, nakonec ho uzmula Poruba, záhy o něj ovšem přišla.
     
    01:01
    První zajímavější akci předvedl Vsetín. Vlach se šikovně vyhnul obránci a v přečíslení hledal Kucharczyka, hostující bek ale dokázal pas překazit.
     
    02:08
    Zakázané uvolnění Poruby vrací hru před Muštukovse.
     
    02:39
    První přesilovku si zahrají domácí. Hotěk ve středním pásmu podsekl domácího útočníka a po zásluze míří za katr.
     
    03:08
    Domácí se zatím nemohou uchytit v útočném pásmu.
     
    03:40
    Pechanec hned dvakrát nahazoval puk na teč, poprvé ale Vsetínští na puk nedosáhli a podruhé z toho byl jen lehce usměrněný touš mířící do Muštukovsova betonu.
     
    05:00
    Hosté už jsou na ledě v pěti bruslařích, domácí toho ve své první početní výhodě mnoho nevymysleli.
     
    05:37
    Kudělkova střela od modré byla zblokována a následně měl domácí bek plné nohy práce aby zastavil hrozící brejk Ostravanů. Nakonec byl ale u puku včas.
     
    06:38
    Valaši chybovali v rozehrávce a Pořízek se dostal k nebezpečnému pokusu z mezikruží. Gába však dokázal zastavit puk mezi rukou a tělem.
     
    07:02
    Hra se na chvíli přestěhovala do středního pásma kde oba týmy střídavě získávaly a ztrácely neposedný puk.
     
    07:54
    Valaši mají puk častěji na holi, Porubský brankář je však zatím téměř bez práce a totéž platí i o Gábovi.
     
    08:16
    Bez práce byl Gába i teď, stáli však při něm všichni svatí. Po Tomanově prudké střele zápěstím se domácí muž s maskou jen ohlédl, puk k jeho úlevě však jen orazítkoval břevno.
     
    09:31
    Na druhé straně zkoušel zahrozit Gorčík, při střeleckém pokusu však zlomil hůl.
     
    10:08
    Vlach teď dokázal holí zastavil přihrávku na najíždějícího Stloukala. Pokud by se mu to nepovedlo, zívala by na hostujícího kanonýra poloodkrytá brána.
     
    11:08
    Hosté rozehrávají zpoza vlastní brány, v posledních minutách jsou nebezpečnějším celkem.
     
    11:29
    Teď měl ale Muštukovs v Porubské brance i trochu štěstí. Ondračkovo nahození totiž vůbec neviděl, kup si ale hostujícího gólmana setrvávajícího v rozkleku našel.
     
    12:39
    Špaček se dostal k puku na vlastní bodré a svedl sprinterský souboj s domácím bekem. Ten byl ale nakonec úspěšnější a hrozící únik překazil.
     
    13:32
    Hosté zakládají útok z vlastního pásma, i nadále platí, že příliš šancí jsme v utkání zatím neviděli.
     
    14:53
    První přesilovka pro Porubu a hned pětiminutová. Berger se ve středním pásmu srazil s Pořízkem a je z toho nešťastná situace pro oba. Rameno domácího útočníka totiž trefilo hostujícího hráče rovnou do hlavy. Výsledek je ten, že Pořízka museli do kabin odvést spoluhráči a domácí Jan Berger v utkání dohrál – dostal trest na pět minut + do konce utkání.
     
    15:32
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Domácí jdou však v oslabení do vedení. DAVID VÍTEK dostal křižný pas do jízdy, obhodil si brankáře Poruby a z velkého úhlu ještě dokázal puk uklidit za brankovou čáru. Asistence: Radim Kucharczyk.
    David VÍTEK - 1:0
     
    17:28
    Hostům zatím dlouhá přesilovka vůbec nevychází. Až teď se na delší čas usídlili v útočném pásmu, k ohrožení Gábovy branky to ale zatím nevedlo.
     
    17:49
    Raškovu střelu z levého křídla Gába vykopl a následně Ostravané znovu přicházejí o útočné pásmo.
     
    19:01
    Korkiakoski to zkoušel zprava, Gába byl však znovu pozorný.
     
    19:42
    Nepovedená pětiminutová přesilovka Poruby končí předčasně. Za vyloučení putuje na lavici hanby Hotěk.
     
    19:53
    Poruba právě vstřelila branku!
    Jenže Poruba vyhrála vhazování ve vlastním pásmu, vydala se do předu a je z toho gól do šatny. MAREK ŠPAČEK si nabruslil do útočného pásma, tvrdě vypálil a puk zamířil přesně pod víko domácí klece. Bez asistence.
    00:07 Marek ŠPAČEK - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla vyrovnaný hokej a tomu odpovídá i prozatímní skóre duelu. Až na břevno z hole porubského Tomana jsme dlouho výraznější šance neviděli. Skóre nakonec otevřeli domácí, když se v pětiminutovém oslabení prosadil Vítek. V samém závěru třetiny ale hosté při hře čtyři na čtyři dokázali srovnat, když Gábu propálil Špaček. Do kabin proto celky odcházejí za nerozhodného stavu 1:1
     
    Střely na branku jsou po první třetině 7:7 i to vypovídá o dosavadní vyrovnanosti a opatrnosti duelu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté začali druhou periodu v oslabení, úspěšným vyhozením ale ihned posílají puk až z Gábu.
     
    21:01
    Vsetínu se zatím nedaří usídlit se v útočném pásmu.
     
    21:30
    Teď se to Vsetínu na chvíli povedlo, střela však k vidění nebyla.
     
    21:45
    Hosté jsou na ledě v pěti bruslařích, početní výhoda VHK nevyšla.
     
    22:40
    Endál šikovně hledal najíždějícího Kozáka a chybělo málo, hostující bek ale na touš těsně nedosáhl.
     
    23:51
    I nadále sledujeme urputný bojovný zápas, ve které se ani jednomu týmu nedaří vytvořit si herní převahu.
     
    24:13
    Kucharczyk se tlačil zpoza brány do zakončení, byl však zastaven důrazným zákrokem obránce.
     
    25:19
    Vsetín se teď na chvíli usídlil v útočném pásmu a Zeman se dostal k nebezpečnému zakončení z mezikruží. Brankář Poruby byl ale pozorný.
     
    25:57
    Až nyní se Porubští osvobozují.
     
    26:34
    A jsou to naopak oni, kdo výří puk v útočném pásmu.
     
    26:50
    Zcela zapomenutý Korkiakoski dostal puk před Gábu, při zpracování mu ale touš utekl a z tutovky nebylo nic.
     
    27:38
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A tak je to nakonec Vsetín, kdo se raduje. Lubomír Štach nahodil puk od modré a hlídkující LUKÁŠ BEDNÁŘ jej dokázal tečovat mimo dosah Muštukovse. Domácí tak znovu vedou. Asistence: Lubomír Štach, Jan Bartko.
    32:22 Lukáš BEDNÁŘ - 2:1
     
    28:41
    Zeman si vyměnil puk s Garajským a prověřil Muštukovse. Valaši se následně ještě dostali k dorážce, puk ale nezamířil kýženým směrem.
     
    30:09
    Valachy vedoucí branka nakopla a dál svírají Porubu v jejím pásmu.
     
    30:19
    Štach hledal šikovně Vítka, ten v dobré pozici promáchl puk.
     
    31:22
    Smetanův projektil z vrcholku kruhu těsně mimo.
     
    32:00
    Už nejméně dvě minuty svírají domácí unaveného soupeře.
     
    32:56
    Gorčík v dobré pozici minu a až teď se hosté osvobozují a vyčerpaně míří na střídačku.
     
    33:06
    Tlak Vsetína ale může pokračovat. Dvě minuty za krosček si totiž odsedí Voráček.
     
    33:43
    Urbanec ve snaze vyhodit puk podmetl Gorčíka a nabídl tak Vsetínu dlouhou přesilovku pěti proti třem. Valaši tak mohou jít do trháku.
     
    34:10
    Bartko nepropálil Muštukovse a následně Poruba vyhazuje.
     
    34:36
    Zakázané uvolnění Vsetína. Domácí se zatím ve dvojnásobné početní výhodě trápí.
     
    35:00
    Velký závar před svou brankou hosté ustáli.
     
    35:20
    Poruba má nejhorší za sebou už je ve čtyřech.
     
    35:38
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Nakonec se ale Vsetín přeci jen prosazuje. Nejzkušenější člen kádru VHK RADIM KUCHARCZYK to vzal na sebe a po přihrávce Lubomíra Štacha nekompromisní střelou propálil Muštukovse. Asistence: Lubomír Štach, Roman Vlach.
    24:22 Radim KUCHARCZYK - 3:1
     
    36:24
    Vsetínský tlak i nadále pokračuje...
     
    37:05
    ... tak už ne. Podrážení od Ondřeje Smetany nabízí početní výhodu hostům.
     
    37:30
    Vsetín se osvobozuje.
     
    37:50
    Szathmáryho nahození od modré Gába viděl a bez větších problémů ukryl ve své výstroji.
     
    37:58
    Dvě nebezpečné střely v rychlém sledu vypálil od modré Kozák. Tu první Gába s problémy vyrazil, druhou pak ukryl mezi svými betony.
     
    38:28
    Poruba ztratila puk v rozehrávce a domácí tak ušetřili pár cenných sekund.
     
    39:05
    Vsetín je kompletní, ani tato přesilovka se Ostravanům nepovedla.
     
    39:29
    Po nahození na porubskou branku je hra přerušena.
     
    39:51
    Hosté v závěru třetiny hodně přitvrdili, k vidění tak bylo několik ostrých, ale čistých hitů, na šanci už to ale nevypadá.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je za námi. Patřila Vsetínu, který ji ovládl poměrem 2:0. Vyrovnaný obraz hry změnila šikovná Bednářova teč ze 28. minuty. Domácí vstřelená branka nakopla a v dalších minutách byli jednoznačně lepším celkem. Nevyužili sice přesilovku pět na tři, v pokračující výhodě pěti proti čtyřem se ale prosadil Radim Kucharczyk. Jeho trefa na 3:1 uzavřela skóre druhé dvacetiminutovky. Vsetín tak má nadějně nakročeno k zisku tří bodů. Dokáže Poruba odpovědět? To se dozvíme ve třetí třetině, která startuje cca 19:07
     
    Vsetínské převaze vypovídá i poměr střel. Ten je po 40 minutách 25:11 ve prospěch domácích.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínu se povedl perfektní vstup do třetí třetiny a vede už o tři branky. Pechanec ze vzduchu zastavil hostující vyhození, přistrčil puk na SEBASTIÁNA GORČÍKA a ten v úniku uspěl přesně umístěnou střelou na vyrážečku. Asistence: Antonín Pechanec.
    Sebastián GORČÍK - 4:1
     
    42:10
    Žovinec posílal puk na teč. Ta se i dostavila, kotouč odražený od nohy jednoho z hráčů ale nezamířil mezi tři tyče.
     
    42:53
    Nápor hostů ukončil zbytečný faul Szathmáryho. Dvě minuty si odpyká za krosček.
     
    43:34
    Hosté zatím drží kotouč v bezpečné vzdálenosti od své svatyně.
     
    44:10
    Až teď Valaši obsadili útočné pásmo, Smetanovo nahození ale zamířilo mimo.
     
    44:19
    Znovu Smetana od modré, znovu mimo.
     
    44:55
    Poruba oslabení přestála bez úhony a může se znovu pustit do boje za snížením ztráty.
     
    45:38
    Vhazování před Gábou.
     
    46:12
    Další zaváhání v hostující rozehrávce. Gorčíkovi však tentokrát střela příliš nesedla a Porubský gólman puk v pohodě vykopl.
     
    46:45
    Na druhé straně Gába neudržel nahození od modré, nikdo z Porubských, kdo by mohl dorážet, se ale v blízkosti domácí klece nevyskytoval.
     
    47:25
    Smetana při rozehrávce zlomil hůl, následná Korkiaskiho střela byla ale nepřesná.
     
    48:16
    Hosté si sice v posledních fázích hry vytvořili územní převahu, k vážnějšímu ohrožení domácí svatyně to ale zatím nevede.
     
    49:16
    Další hostující akce skončila na holi obránce Štacha. Vsetín dnes zatím odvádí směrem do defenzívy velmi dobrý výkon.
     
    50:52
    Znovu Vsetín uloupil ve svém pásmu puk dřív, než došlo k ohrožení jeho svatyně.
     
    51:34
    Až teď si na puk sáhl i Gába, Sikorova střela z pravého křídla však byla spíše z kategorie propagačních.
     
    52:11
    Domácí rozehrávají zpoza vlastní svatyně, oba celky zároveň střídají.
     
    52:42
    Teď je to naopak první útok Vsetína, kdo se na chvíli usídlil v útočném pásmu.
     
    53:05
    Nahození Kudělky v poklidu lapil Muštukovs. Vsetín to však nemusí trápit. Necelých sedm minut před koncem zatím kontroluje hru a Porubští zatím marně hledají cestu k ohrožení Gábova království.
     
    54:03
    Po nahození od modré se snažil dorážet Hudeček, Valaši však byli znovu pohotovější a úspěšně vyhodili puk do bezpečí.
     
    54:49
    Tečované nahození od modré skončilo v Gábově lapačce.
     
    55:19
    Vsetín už se evidentně soustředí na ubránění náskoku a nutno dodat, že to zatím zvládá na výbornou.
     
    55:38
    Ofsajd přerušil další porubské snažení.
     
    56:29
    Teď ale zaútočil první Vsetínský útok a po Hryciowově nahození tečoval puk Pechanec. Mezi tři tyče ale nezamířil
     
    57:20
    Kozák pálil od modré tvrdě, domácí svatyni však minul nejméně o metr.
     
    58:08
    Tomanovu střelu od modré Gába vyhlavičkoval, čímž jen dokumentoval svou dnešní pohodu.
     
    58:40
    Přeci jen ještě šance Poruby. Hudeček sklepával přihrávku z bezprostřední blízkosti směrem na bránu, Gába ale zastavil touš betonem.
     
    59:37
    Vsetín se usadil v útočném pásmu, závěr utkání už s přehledem kontroluje.
     
    59:49
    Ještě jeden zákrok Muštukovse po pohotové teči Šilhavého.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Vsetín slaví Jestliže Porubští po dvou třetinách ještě doufali ve zvrat, inkasovaná branka v samém úvodu třetí třetiny jim definitivně vzala vítr z plachet. Zbytek utkání už Vsetín bez větších potíží kontroloval a po velmi dobrém výkonu se nakonec raduje z vítězství 4:1. Roman Stantien tak odstartoval angažmá na Lapači úspěšně. Ze Vsetína přejeme příjemný zbytek večera. (19:40:42)
    Marken.cz

    Radek Bařina

    Branky a nahrávky: 16. Vítek (Kucharczyk), 28. L. Bednář (Štach, Bartko), 36. Kucharczyk (Štach, R. Vlach), 41. Gorčík (Pechanec) – 20. Špaček


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Málek) – Smetana, Ondračka, Bartko, Hryciow, Štach, Kudělka, J. Jenáček – Gorčík, Pechanec, L. Bednář – Kucharczyk, R. Vlach, Babka – Vítek, Šilhavý, Hořanský – Berger, A. Zeman, Gajarský.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs (Foltán) – Urbanec, T. Voráček, Kozák, Szathmáry, Slavík, Teper, Žovinec – Špaček, Kanko, Brodek – Pořízek, Korkiakoski, Stloukal – Adam Raška (1994), Hudeček, Sikora – Hotěk, Toman, Endál.

    Rozhodčí: Doležal, Bejček – Novák, Blažek
    thejrc.org