Tampa – Detroit 5:1 (kon.) | Philadelphia – Boston 3:4 (po pr.)
po prodl.
Philadelphia Flyers
3:4 (0:1, 1:0, 2:2 - 0:1)
Boston Bruins
Čtvrtek 04.02.2021, 02:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro tento zápas vše. Snad jste si dnešní textový přenos užili. Sledujte NHL i v dalších dnech a mějte hezký čtvrteční den. Na počtenou! (05:08:30)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 25 – 35 | Přesilová hra: 0/2 – 3/4 | Trestné minuty: 8 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Carter Hart (PHI) – 31 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,6%, odchytal 60:31
    Tuukka Rask (BOS) – 22 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,0%, odchytal 59:39

    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) – 1+0, +2 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 15:48
    Jakub Zbořil (BOS) – 0+0, -2 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 14:46
    David Krejčí (BOS) – 0+1, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 16:36
    David Pastrňák (BOS) – 3+1, +1 účast, 7 střel na branku, TM 0, čas na ledě 21:31
    Jaroslav Halák (BOS) – do utkání nezasáhl

    Tři hvězdy utkání

    1. Patrice Bergeron (BOS) – 1+3
    2. David Pastrňák (BOS) – 3+1
    3. James van Riemsdyk (PHI) – 0+1
     
    Je za námi souboj mezi Philadelphií a Bostonem, který nakonec nabídl výborný hokej. Po dvou třetinách sice svítil na světelné kostce průběžný stav 1:1, ale ve třetí části se do toho oba celky pořádně opřely. Hned na začátku třetí periody skóroval Jakub Voráček, který se prosadil po parádní přihrávce Travise Sanheima. Letci přidali ještě jednu branku zásluhou Joela Farabeeho, díky které odskočili do dvoubrankového vedení. Ztrátu Bruins ale smazal David Pastrňák. Všechny tři branky Bostonu v základní hrací době totiž vstřelil on a v prodloužení navíc asistoval společně s Davidem Krejčím na rozhodujícím gólu Patrice Bergerona.
     
    Konec zápasu.
    60:31 Patrice BERGERON - 3:4
     
    60:31
    Bruins právě vstřelili branku!
    Srdce českých hokejových fanoušků musí plesat. Tentokrát sice David Pastrňák branku nedal, ale měl na ní lví podíl svou asistencí. Čeští Davidové to znovu sehráli výtečně u modré čáry. Krejčí přihrál do strany Pastrňákovi, který vyprášil levý beton Cartera Harta. K dorážce se na brankovišti dostal PATRICE BERGERON, jenž nadvakrát dorazil puk do sítě. 3:4 po prodloužení. Asistence: David Pastrňák a David Krejčí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Už to vypadalo, že domácí dokráčí za ziskem dvou bodů po základní hrací době, ale vše je jinak. Hrdinou zápasu je totiž David Pastrňák, který dnes vstřelil tři góly, vyrovnal tedy stav na 3:3 a nyní bude mít možnost přidat v prodloužení další branku, neboť Boston bude hrát téměř celé dvě minuty přesilovku.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 25 – 33
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:52
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Scott Laughton – 2 min., nedovolené bránění).
    59:45 David PASTRŇÁK - 3:3
     
    59:45
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hattrick DAVIDA PASTRŇÁKA znamená vyrovnání hostů 15 sekund před koncem třetí třetiny! David Krejčí vypálil od modré čáry, ke kotouči před bránou se dostal Bergeron, který střílel z otočky, ale touš se i s přispěním Marchanda odrazil k českému útočníkovi, jenž zkompletoval svůj velmi povedený zápas třetím zásahem. 3:3. Asistence: Brad Marchand a Patrice Bergeron.
     
    59:22
    Podle očekávání přichází oddechový čas Bruce Cassidyho. Bruins mají před sebou ještě 38 vteřin, ve kterých se musí pokusit o vyrovnání.
     
    59:22
    Letci to zkusili přes celé kluziště, ale opuštěnou bránu Bostonu minuli. Hosté opět mířili kupředu, ale zastavil je ofsajd.
     
    58:56
    Teď už je brankář Bruins na střídačce, takže hosté mají výhodu šesti hráčů na ledě proti čtyřem.
     
    58:39
    Boston drží puk, ale zatím se hostující střídačka neodhodlala k odvolání Tuukky Raska.
     
    58:20
    Pastrňákova střílená pobídka skončila na bruslích bránících hráčů. Boston se ale dostal k další střele, kterou Krejčí vyprodukoval od modré čáry. Carter Hart ale fantasticky udržel kotouč mezi svým betony.
     
    57:59
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Kevin Hayes – 2 min., hákování).

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 36. K. Hayes (Sanheim, P. Myers), 42. Voráček (Sanheim, Patrick), 49. Farabee (Laughton, J. van Riemsdyk) – 1. Pastrňák (McAvoy, Bergeron), 53. Pastrňák (Bergeron, N. Ritchie), 60. Pastrňák (Marchand, Bergeron), 61. Bergeron (Pastrňák, Krejčí)


    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Gostisbehere, Provorov (A), P. Myers, Sanheim, Braun, E. Gustafsson – Voráček (A), Patrick, Giroux (C) – Konecny, K. Hayes, Lindblom – Farabee, Laughton, J. van Riemsdyk – Aube-Kubel, Bunnaman, M. Raffl.
    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Lauzon, Carlo, Clifton, K. Miller, J. Zbořil – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), N. Ritchie – Wagner, Coyle, Frederic – Bjork, Kuraly, Blidh.

    Rozhodčí: Kozari, Schrader – Suchánek, MacPherson
    thejrc.org