Hertha – Bayern 0:1 (kon.)
konec
Hertha BSC
0:1 (0:1)
Bayern Mnichov
Pátek 05.02.2021, 20:00 • Olympiastadion, Berlín • Německá Bundesliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je z dnešního duelu vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek pátečního večera. (22:00:41)
     
    Bayern se vrací na čele bundesligové tabulky do pohodlného desetibodového náskoku. Naopak berlínskou Herthu čeká tuhý boj o udržení mezi německou elitou.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 4:10. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 12:15.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas dvacátého kola končí. Bayern si odváží z trávníku Herthy Berlín vítězství 1:0.

    Podle očekávání vkročili do zápasu aktivněji mnichovští fotbalisté. Již ve dvanácté minutě mohl zúročit tlak Robert Lewandowski. Po faulu Jarsteina na Saného ale polský útočník nařízenou penaltu překvapivě neproměnil. Za dalších deset minut už se ale Bayern radoval. Kingsley Coman se od levé postranní lajny dostal až před vápno, odkud dvakrát tečovaná střela zapadla přesně pod břevno.

    Ihned po změně stran se dostal k nebezpečnému útoku Serge Gnabry, ale jeho pokus Jarstein vyrazil mimo tři tyče. Po příchodu Guendouziho s Radonjićem se rozproudila i hra berlínského týmu. Branka z 65. minuty ale nemohla být uznána pro jasný ofsajd. Ještě o poznání blíže byli domácí k vyrovnání těsně před koncem. Samostatný únik ale Matheus Cunha zakončil lobem přes Neuera vedle branky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Lucas Hernández vyjel po pomezním rozhodčím po odrazu od Pekaríka. Následně měli vhazovat hosté, ale to se zase nelíbilo Khedirovi, který nakonec vidí žlutou kartu.
     
    90+2
    Skvěle se do obrany vrátil Kimmich, který navíc se štěstím odrazil míč do Tousarta a až poté skončil za postranní lajnou. Vhazovat tak mohou opět hosté.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Těsně před koncem zápasu mohlo být vyrovnáno! Guendouzi vyslal do úniku Matheuse Cunhu, ten byl v době přihrávky ještě na vlastní polovině a tak o ofsajd nemohlo jít. Lob přes Neuera ale skončil jen vedle tyče.
     
    89
    Pavard ani podruhé v krátkém čase na bránícího Mittelstädta nevyzrál. Domácí bezpečně odpravili balon daleko od vlastní branky.
     
    88
    Ani Pavard se neprezentoval přesnější rozehrávkou. Hertha mířila do brejku, ale Radanjićova střela z otočky skončila pouze v rukavicích promrzlého Manuela Neuera.
     
    87
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Kingsley Coman, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    86
    Mizernou rozehrávku předvedl Alderet. Hosté mohli využít zaváhání, ale po nahrávce Lewandowského centroval Coman zcela mimo hru.
     
    85
    Müller z hranice vápna ještě zkusil oslovit vzduchem Lewandowského, míč ale odlétl až za koncovou čárou a tak může rozehrávat Rune Jarstein.
     
    84
    Pekaríkův náběh podpořil přihrávkou Khedira. Poté ale přišla ztráta Guendouziho a obrana Herthy se musela okamžitě vracet před vápno.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Bayern i nadále vede na trávníku Herthy pouze o jednu branku.
     
    82
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Dodi Lukebakio, přichází Mathew Leckie.
     
    82
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Santiago Ascacibar, přichází Sami Khedira.

    Vít Schück

    Branky: 21. Coman (T. Müller)

    Karty:   42. Darida (HER), 90+3. S. Khedira (HER) – 31. Pavard (BAY)

    Neproměněná penalta: 12. Lewandowski (BAY), brankář Jarstein zneškodnil


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 4:10. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 12:15.
    Hertha BSC: Jarstein – Pekarík, Stark (C), Torunarigha (46. Alderete), Mittelstädt – Ascacibar (82. S. Khedira), Tousart – Lukebakio (82. Leckie), Darida (56. Guendouzi), Cunha – K. Piątek (64. Radonjić).
    Náhradníci: Schwolow – Leckie, Guendouzi, Klünter, Alderete, Löwen, S. Khedira, Dárdai, Radonjić.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, Süle, Alaba, Lucas Hernández – Kimmich – Sané (74. Costa), T. Müller, Gnabry (74. Tolisso), Coman (87. Choupo-Moting) – Lewandowski.
    Náhradníci: Hofmann – Costa, Choupo-Moting, J. Boateng, A. Davies, B. Sarr, Roca, Tolisso, Musiala.

    Rozhodčí: Schröder – Neitzel, Grudzinski
    ocianews.com