Chrudim – Svarog Teplice 3:0 (kon.) | Interobal Plzeň – České Budějovice 7:1 (kon.) | Česká Lípa – Olympik Mělník 4:6 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
4:6 (3:3)
SK Olympik Mělník
Pátek 05.02.2021, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:36:01)
     
    Mělník se po vítězství posunul do zóny postupujících týmů do play-off, na sedmou pozici. Česká Lípa zůstává desátá, přičemž za osmým Helasem zaostává o dva body.
     
    Futsalisté České Lípy proti Mělníku nepotvrdili roli favorita a v domácí hale prohráli 4:6. Úvod zápasu přitom domácí zvládli na jedničku, zásluhou Tomáše Fichtnera a Pavla Caizla se dostali do dvoubrankového vedení. Ale hosté posléze zabrali a třemi góly překlopili vývoj střetnutí na svou stranu. Postupně se prosadili Dominik Šup, Radek Hrdý a Jakub Moravec. V závěru prvního poločasu ale domácí potrestali šestý akumulovaný faul soupeře, desetimetrový kop proměnil Ondřej Havrda.

    V úvodu druhého poločasu vrátil Olympiku vedení Dominik Šup, jenž proměnil nařízenou penaltu. Na spoluhráče ve 27. minutě navázal Jakub Moravec, který dal Mělníku poprvé okusit vedení o dva góly. Démonům zkomplikoval situaci gólman Mareš, který byl vyloučen po druhé žluté kartě, ale domácí oslabení přestáli a ve 39. minutě vstřelil gól naděje Petr Zapletal. V poslední minutě měl na sálovce vyrovnání Ondřej Havrda, ten opět dostal šanci kopat desetimetrový kop po šestém faulu protivníka. Jenže tentokráte neuspěl, gólman Šanda jej vychytal. V závěrečných sekundách naopak pečetil vítězství Mělníka střelou do prázdné brány Jakub Moravec.
     
    Konec zápasu.
    39:43 Jakub MORAVEC - 4:6
     
    39:43
    Mělník právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Na levé straně se balónu chopil JAKUB MORAVEC, k němuž se protihráči nestihli stáhnout dostatečně rychle, futsalista Olympiku poslal balón přes celé hřiště do prázdné brány. Bez asistence.
    39:16 Ondřej Havrda měl na kopačce vyrovnání, to ale z penalty odmítl.
     
    39:16
    Ondřej Havrda nedává gól, Mělník stále vede! Střelec nenašel recept na Michala Šandu, který exekutorovi zmenšil střelecký úhel a zasáhl hrudí.
     
    39:14
    Rozhodčí odpískal další faul Olympiku, Démoni budou mít příležitost vyrovnat z desetimetrového kopu. V prvním poločase Havrda touto možností nepohrdl, jak si povede nyní?
     
    38:48
    Oba celky mají na kontě pět akumulovaných faulů, to bude ještě velmi zajímavé! Každý další faul, ať jednoho či druhého týmu, bude potrestán desetimetrovým kopem.
     
    38:23
    Jakub Moravec měl na kopačce pátý gól Olympiku. Střílel těsně po odrazu balónu od země těsně nad, naděje České Lípy na bodový zisk stále žijí.
    38:12 Petr ZAPLETAL - 4:5
     
    38:12
    Démoni právě vstřelili branku!
    Zápas se dramatizuje! Dělová rána Havrdy se odrazila od tyče k PETRU ZAPLETALOVI, který z bezprostřední blízkosti nemohl minout. Bez asistence.
     
    37:51
    Havrda je v posledních okamžicích hodně vidět. Tentokráte vypálil křižnou ránu, kterou Šanda vykopl před sebe, Zapletal následně vypálil mimo bránu.
     
    37:27
    Fichtner hledal před brankou Havrdu, před nímž výborně zakročil Martin Šanda. Gólman ještě doběhl balón na hrací ploše, ve skluzu střílel přes celé hřiště vedle pravé tyčky.
     
    37:10
    Ondřej Havrda si několikrát vyměnil balón s Abrhámem, následně vypálil do natažené pravé nohy Moravce. Akce Démonů bude pokračovat rohovým kopem.
     
    36:30
    Dominik Šup mohl hrát dopředu, ale bylo vidět, že se mu do ofenzivy vůbec nechce. Sběhl si k pravé lajně, odkud přihrál dozadu brankáři.
     
    36:02
    Závar před brankou nekončí kontaktním gólem. Tomáš Fichtner se snažil ze všech sil prodrat před Lukáše Nečase, ten však na jedničku zahrál tělem.
     
    35:52
    Havrda chyboval, ale chybu spoluhráče bleskově napravil Petr Zapletal. Českolipští mohou pokračovat v dobývaní soupeřovy svatyně.

    Milan Huppert

    Branky: 6. Fichtner (Rott), 8. Caizl (Hrubý), 19. Havrda (10 m kop), 39. Zapletal – 12. Šup (Moravec), 13. Hrdý (Šup), 16. Moravec, 23. Šup (pen.), 27. Moravec (Hrdý), 40. Moravec

    Karty:   23. Mareš (CLI) – 11. Šup (MEL), 17. Hrdý (MEL), 27. Moravec (MEL)   32. Mareš (CLI)


    FC Démoni Česká Lípa: Mareš (Kirov) – Rott (C), Fichtner, Švec, Havda, Kubelka, Caizl, Klimt, Zapletal, Abrhám, Hrubý, Bialek, Jiráský.
    SK Olympik Mělník: Šanda (Hnízdil) – Lehner, Mikyska, Moravec, Nedostup, Hrdý, Nečas, Šustr, Šup (C), Kalabis, Gombáš.

    Rozhodčí: Kresta, Vlašič
    ocianews.com