Chrudim – Svarog Teplice 3:0 (kon.) | Interobal Plzeň – České Budějovice 7:1 (kon.) | Česká Lípa – Olympik Mělník 4:6 (kon.)
konec
SK Interobal Plzeň
7:1 (3:0)
Dynamo PCO České Budějovice
Pátek 05.02.2021, 20:00 • SH Lokomotiva Plzeň • 1. Futsal liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže ze zápasu 1. FUTSAL ligy, ve kterém se střetnou SK Interobal Plzeň a Dynamo PCO České Budějovice. Začínáme ve 20:00.
     
    Vzhledem k probíhající pandemii koronaviru se toto utkání odehraje bez diváků.
     
    Vzájemné zápasy z loňské sezony
    Plzeň – České Budějovice 11:2 (4:0)
    2. Holý, 5. Štrajt, 9. Rešetár, 15. Vnuk , 21. Rešetár, 24. Rozboud, 29. Holý, 31. Vnuk, 36. Vnuk, 39. Pouzar (vla.), 40. Štrajt – 32. D. Hric, 37. J. Hric.

    České Budějovice – Plzeň 1:6 (1:4)
    15. D. Hric – 10. Jasanský (vla.), 17. Štrajt, 17. Zdráhal, 19. Havel, 37. Vnuk, 40. Štrajt.
     
    Dynamo PCO České Budějovice
    Parta kolem velkého srdcaře Radima Pouzara zvládla svou loňskou nováčkovskou sezonu velice dobře a etablovala se v nejvyšší soutěži. Ještě dvě kola před předčasným ukončením soutěžního ročníku se nacházela v elitní osmičce a sahala po play-off. Přitom pro hlavu SFČR Otakara Mestka byla velkým adeptem na sestup. K záchraně v lize přispěla například remíza proti Spartě. V souboji s mužstvem nového kouče kosovské reprezentace Beniho Simitčiho třikrát vedla, nakonec se ale body dělily.

    Co se týče letošní sezony, tak do dnešního zápasu jde Dynamo ze sedmého místa. Z deseti zápasů dokázalo třikrát zvítězit (Mělník, Liberec, Žabinští Vlci). Právě proti Žabinským Vlkům se Jihočechům poprvé povedlo vyhrát na hostující palubovce. V brance Českých Budějovic debutoval bývalý brankář a legenda fotbalového Dynama Zdeněk Křížek. Ostatně zatímco v celé republice nechtějí fotbaloví trenéři ani slyšet o futsalu, tak Dynamo představuje takovou krásnou výjimku. Drtivá většina hráčů futsalového klubu má nějakou zkušenost s fotbalovým Dynamem. Oba týmy spolu úzce spolupracují a když se to sejde, tak dokáží v jedné sezoně postoupí z druhé nejvyšší soutěže o patro výše.
     
    SK Interobal Plzeň
    Plzeň patří k horkým aspirantům na titul. Zatím ztratila body jen doma se Slavií. Proti Pražanům neubránila při powerplay prakticky identickou souhru Záruby s Leovskim na zadní tyči a Slavia tak srovnala na konečných 5:5, ačkoliv v zápase hned dvakrát prohrávala o dvě branky. Následovalo ale galapředstavení v Teplicích, kde se očekávala velká bitva. Nicméně Plzeň deklasovala Teplice poměrem 9:1. V prvním poločase dala Svarogu kanára. Navíc svým projevem na hřišti jen potvrdila, že pod koučem Kopeckým působí mnohem soudržněji na hřišti.

    Posléze došlo již podruhé v letošní sezoně k přeložení zápasu s Chrudimí. Západočeši se poté vrátili do kolotoče 1. FUTSAL ligy v úterý, kdy otočili vyhrocené utkání v Mělníku. Přímou červenou kartu (a flákanec od trenéra Kopeckého) vyfasoval náhradní brankář Lukáš Němec. Ten vyběhl z lavičky bránit svého spoluhráče Tomáše Vnuka po konfliktu s domácím Jakubem Moravcem. Celá pointa je ta, že se tento konflikt stal před mělnickou střídačkou, která se hned sesypala na Vnuka a v jednu chvíli byl Vnuk skutečně ve velkém oslabení. Jisté tak je, že dnes bude chytat jeden z tria Ondřej Vahala – Jakub Luhový – Lukáš Lecjaks. Pro Vahalu to byl v Mělníku první kompletní zápas v dresu Interobalu po přestupu ze Sparty. Mimochodem, i když Interobalu scházela proti Olympiku trojice slovenských reprezentantů Gabriel Rick – Martin Zdráhal – Peter Kozár, tak nadále platí, že pod vládou Marka Kopeckého ještě Plzeň venku neprohrála, a to už kouč reprezentační jednadvacítky působí na západě Čech skoro dva roky.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Interobal Plzeň: Vahala (Luhový) – Buchta, Havel, Holý, Seidler – Rick, Kozár, Vnuk, Maur, Štrajt, Kunstner, Zdráhal, Rešetár (C).

    Dynamo PCO České Budějovice: Jasenský (Pícha) – Pouzar (C), Benát, Jasanský, J. Hric – Radouch, Pecka, Sláma, Hrbáč, D. Hric.

    Rozhodčí: Lafek – Dragoun.
     
    Budějovice nastoupí v Plzni i s nejlepším střelcem fotbalové ligy ze sezony 2006/07 Lubošem Peckou, který v dresu Mladé Boleslavi tehdy nastřílel šestnáct branek.
     
    Na lavičce Plzně nechybí vedoucí mužstva Jakub Hodek, který dnes slaví 30. narozeniny. V úterý se snažil chytit běžícího Lukáše Němce, ale už se mu to nepovedlo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Peter Kozár rozehrál zápas. Slovenský futsalista zažívá svůj první duel v tomto týdnu. V úterý odcestoval na reprezentační zápas Slovenska v kvalifikaci o ME v Nizozemsku, ale vedení slovenského národáku nestačilo administrativně dotáhnout Kozára tak, aby mohl nastoupit.
     
    00:37
    Jasenský vyráží rukama nad sebe zakončení Kozára z pravé strany levou nohou z prvního doteku. Autorem přihrávky zleva byl zřejmě Zdráhal.
     
    01:19
    Künstner si říkal o nahrávku Zdráhala z levé strany do druhé vlny, naběhl si před Jasanského a dostal ji, jenže minul pravou tyč.
     
    02:02
    Jakub Hric pokazil rozehrávku křížem z pravé strany a odchází střídat. Na plac nastupuje druhá čtyřka hostů.
     
    02:25
    Jasenskému vypadla střela Seidlera z pravé strany, ale ve vápně nebyl nikdo z domácích futsalistů.
     
    03:05
    Seidler nahrával křížem zprava do levé poloviny vápna, Buchta zakončoval patou vedle přední tyče.
     
    03:49
    Buchta podržel míč na levé straně a přihrál pod sebe Holému, ten byl zablokovaný Peckou.
     
    03:56
    Domácí začali hrát powerplay s Vahalou a jeho pokus z levé strany vykopával u bližší tyče Hrbáč, který sváděl souboj s Buchtou.
     
    04:34
    Radouch nemohl podruhé s brankářem, nakonec nahrávku na polovinu hrací plochy na Benáta sebral Holý.
     
    05:26
    Vahala odhlavičkoval míč z pravé strany, následně se mu úplně nepovedla nahrávka na Zdráhala.
     
    06:11
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    MARTIN ZDRÁHAL hraje zatím skvěle! Po rozehrávce rohu z pravé strany jej našel Künstner z pravé strany na zadní tyči před prázdnou brankou. Asistence: Dušan Künstner.
    06:11 ZDRÁHAL - 1:0
     
    06:50
    Rick se nedohodl s Vahalou na středu a mohl z toho těžit Jasanský, na levé straně ale z úhlu zakončil vedle bližší tyče.
     
    07:13
    Šutér posledních zápasů Interobalu Plzeň Michal Holý natáhl k zakončení levačkou ze středu k pravé tyči, kde byl připravený Jasenský.
     
    07:46
    Holý nenahrál přesně na levou stranu na Seidlera. Rozehrává tak Jiří Hrbáč.
     
    08:08
    Dynamo zase nemohlo hrát podruhé s brankářem a Pecka následně při souboji s Holým na levé straně udělal první faul zápasu.
     
    08:40
    Hrbáč se vložil do čitelné narážečky Seidlera z levé strany s Holým na ose palubovky.
     
    08:53
    Vahala se rozeběhl mezi dva hráče po přesunu na útočnou polovinu, ale trefil balón nečistě a ten skončil vysoko nad brankou.
     
    09:17
    Havel byl důrazný proti Peckovi, ale ve získal míč. Vypíchl ho a posunul na pravou stranu Seidlerovi, jeho střela po zemi dopadla na bližší tyč!
     
    10:22
    Jasanský se hezky zbavil Zdráhala a přihrál do tutovky do levé části vápna Benátovi, jeho střele chyběl důraz. První zakončení hostů na bránu a hned velká šance!
     
    10:57
    A tohle byla ještě větší šance! Zřejmě Zdráhal zaváhal na středu a zajímavou šanci Benáta vyrážel Vahala pravou rukou.
     
    11:30
    Zatím Plzeň rozhodně nikterak nedrtí České Budějovice. Dobře presuje .Víc drží míč, ale není to nějaký festival vyložených příležitostí domácího mužstva.
     
    12:11
    Radim Pouzar kroutí hlavou. Hostující lavička se dožadovala autu z pravé strany po souboji s Buchty s Benátem.
     
    12:43
    Buchta si hodil míč na nohu na pravé straně, ale ze střední vzdálenosti přestřelil bránu.
     
    12:57
    Hosté reklamovali držení na Radoucha na pravé straně, nicméně počínání Plzně bylo podle mínění rozhodčích v pořádku.
     
    13:35
    Seidler obešel na polovině hřiště Hrbáče a po levé straně běžel sám na Jasenského, obstřelil ho a hosty zachránil zadní tyč. Hrbáč si potom dával pozor, aby v důsledku zákonu setrvačnosti si nevstřelil vlastence a povedlo – pustil míč mezi nohama.
     
    14:46
    Jasenský se rukou omlouvá za nečistou rozehrávku křížem na pravou stranu, tam nemohl Pecka zpracovat balón.
     
    15:09
    V posledních minutách začínají hosté čím dál víc navštěvovat svou útočnou polovinu.
     
    15:49
    Do hry ještě nenaskočil Tomáš Vnuk, který má tři žluté karty a pokud by dnes dostal čtvrtou, tak se jej pondělní šlágr s Chrudimí netýká.
     
    16:19
    Vahala se vysunul na levou stranu a je tady powerplay domácích.
     
    17:04
    Série rychlých nahrávek Plzně na útočné polovině skončila pasem Holého z pravé strany do levé poloviny brankoviště, Künstner z těžké pozice mířil mimo branku.
     
    17:18
    Sudí ponechali výhodu a potom dopískli druhý faul Interobalu.
     
    17:36
    Třetí loženka hostů! Po zisku míče na středu následovala přihrávka na pravou stranu a ve velice dobré pozici Radouch zakončil vedle vzdálenější tyče!
     
    18:01
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Holý nahrál zleva na pravou stranu rozběhnutému JANU HAVLOVI a ten z druhé vlny do dolní části brány skóroval. Asistence: Michal Holý.
    18:01 HAVEL - 2:0
     
    18:31
    Seidler nedává svou druhou velkou šanci v zápase! Rick mu přihrál na levou stranu a jeho obstřel na protější tyč vytáhl Jasenský rukou. Domácí si berou timeout.
     
    18:32
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Hosté špatně bránili roh Havla zprava do pravé části vápna a MICHAL SEIDLER rozvlnil kratší šibenici. Asistence: Jan Havel.
    18:32 SEIDLER - 3:0
     
    19:36
    Vahala je pátým hráčem při powerplay.
     
    19:53
    Bývalý brankář Sparty či Slavie, to vzal na sebe, trefil z osy hřiště Slámu, následně vystřelil Seidler po nahrávce Ricka do obránce.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Akumované fauly v prvním poločase: 2:1
     
    Plzeň plní roli papírového favorita, po poločase vede 3:0. Nesledujeme úplně dvakrát pohledné utkání. O nějakých větších emocích nemůže být řeč. Hosté měli odhadem tři vyložené příležitosti, ale Vahalu zatím nepřekonali. V domácím dresu se prosadil výborně hrající Zdráhal po centru Künstner. Posléze Interobal dvakrát skóroval v 19. minutě, když Holý připravil gól do druhé vlny pro obránce Havla. Následně hned po svém timeoutu kopal domácí celek roh a Seidler vymetl šibenici.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:01
    Střídání v týmu Dynamo PCO České Budějovice: ze hřiště odchází Jasenský, přichází Pícha.
     
    20:10
    Jakub Hric zkazil rozehrávku s Pouzarem a domácí mají roh.
     
    20:32
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Rick vystřelil z pravé strany na zadní tyč, Pícha zasáhl, ale u míče byl jako první ve vápně MARTIN ZDRÁHAL a levačkou doklepával do prázdné brány. Asistence: Gabriel Rick.
    20:32 ZDRÁHAL - 4:0
     
    20:58
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    David Pícha inkasuje dvakrát během minuty potom, co o poločase vystřídal Jasenského. PETER KOZÁR jej nachytal z pravé strany střelou přes Benáta. Hostující brankář škrtal balón levou rukou. Asistence: Gabriel Rick.
    20:58 KOZÁR - 5:0
     
    21:48
    Zdráhal udělal kličku v levé části vápna, ale za Píchu zaskočil spoluhráč.
     
    21:53
    Tak, jak si hosté nepočínali v prvním poločase vůbec špatně, tak začátek druhé půle jim moc nevychází.
     
    22:33
    Rick našel na levé straně Künstnera, toho přetlačil Radouch. Na šestku vybíhal Pícha, ale zasahovat nemusel.
     
    23:42
    Buchta obral o míč Hrbáče a z toho těžil Havel, jeho zakončení bodlo už propadlo mezi nohama brankáře hostů, ale ten stihl situaci uhasit.
     
    24:39
    Seidlerovu nahrávku na Seidlera na levou stranu chytil Pícha.
     
    25:04
    Benát a Jasanský si narazili na levé straně a Jasanský chtěl ještě přihrát na opačnou stranu. Seidler si srazil míč těsně vedle bližší tyče!
     
    25:26
    Holý se rozeběhl na levé straně a posunul balón Havlovi, ten poslal míč na Seidlera, jenž mohl možná z první zakončovat levou nohou, načež pravačku překopl branku hostů.
     
    25:52
    V situaci dva na nikoho nahrál Pouzar z pravé strany na Benáta a ten sám před Vahalou se trošku lekl té šance a minul přední tyč!
     
    27:13
    Plzeň dlouho držela balón až jej Vahala nakopával z levé strany k přední tyči na hranu vápna, Pícha chytil míč už v prostoru mimo brankoviště a zazněl hvizd Radka Dragouna, první faul druhého poločasu.
     
    27:15
    Holý dostal pokyn z lavičky a šel na plac při standardce, Kozár mu sklepl pod sebe, ale autor hattricku ze zápasu v Teplicích a v Mělníku zakončoval vedle pravé tyče z pohledu brankáře.
     
    28:12
    Kouč Kopecký dnes vytěžuje hlavně čtyřku Künstner, Zdráhal, Rick, Kozár. Tomáš Vnuk ještě dnes nebyl na palubovce a zřejmě ani nebude.
     
    28:44
    Po nahrávce zleva na střed byl Zdráhal sám před brankářem, ale trefil jeho levou rukou a zatím to tak hattrick není.
     
    29:34
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Pouzar chyboval v rozehrávce, Holý posunul míč zprava zhruba na střed na rozběhnutého MICHALA SEIDLERA a ten se trefil k pravé tyči. Asistence: Michal Holý.
    29:34 SEIDLER - 6:0
     
    30:22
    Holý zezadu fauloval Pouzara, z levé strany rozehrává nakrátko Benát s hostujícím kapitánem.
     
    31:03
    Na konci plzeňského přečíslení vyrazil Pícha centr Seidlera z levé strany u přední tyče!
     
    31:44
    Domácí hrají powerplay s Vahalou!
     
    31:54
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Plzeň rozebrala České Budějovice při powerplay! Vahala nahrál zleva na pravou stranu, následovala rychlá souhra zakončená centrem Zdráhala na vzdálenější tyč, kde GABRIEL RICK před prázdnou bránou nezaváhal. Asistence: Martin Zdráhal.
    31:54 RICK - 7:0
     
    32:57
    Směrem dozadu to z hostující strany není úplně ideální ve druhém poločase.
     
    33:21
    Michal Štrajt je poprvé na palubovce v tomto střetnutí.
     
    33:48
    Sláma se omlouval Rickovi za zákrok z pravé strany. Faul to ale nebyl. Následně přišla ztráta Štrajta.
     
    34:39
    Kozár rozehrál roh zleva na nalil na volej Buchtovi, ten pálil mimo branku.
     
    34:57
    Kozárova rozehrávka z levé strany na Buchtu nebyla přesná, aut bere Benát.
     
    35:20
    Štrajt si připravil zakončení z levé strany, ale míč skončil vedle bližší tyče.
     
    35:36
    Pouzar se otočil kolem Seidlera na pravé straně při rozehrávce Dynama, asistent kapitána reprezentace držel duši hostujícího mužstva.
     
    35:56
    I Maur dostane dnes prostor. A dokonce bude jedním z hráčů při powerplay Plzně.
     
    36:36
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Stejně jako v Teplicích se Plzeň inkasovaným gólem v závěru připravuje o čisté konto! PETR BENÁT byl najednou na levé straně sám před Vahalou, ten si napoprvé poradil, ale následně PETR BENÁT dorážel a Maur na čáře už nedokázal zachránit situaci. Asistence: Jakub Hric.
    36:36 BENÁT - 7:1
     
    37:43
    Trenér Kopecký byl pořádně naštvaný, když viděl, že viděl, že hosté jdou pravou stranou do situace tři na dva. Benát to nakonec vzal na sebe, ale tentokráte na brankáře reprezentace nevyzrál. Vahala potom seřval své spoluhráče.
     
    38:08
    Třetí hostující sólo v krátkém sledu! Jasanský šel středem ve výhodě na Vahalu, ten zakročil na hraně vápna.
     
    38:44
    Rozběhnutého Hrbáče chytala domácí defenziva a Zdráhal jej fauloval zezadu rukama. Dynamo má výhodu.
     
    39:04
    Tak dokonce Zdráhal vyrobil z pravé strany na Radoucha svůj druhý faul ve výhodě a to je faul číslo pět. Plzeň dohraje zápas pod hrozbou desítky!
     
    39:40
    Jenže Plzeň drží balón a vypadá to, že se už desítka kopat nebude.
     
    Konec zápasu.
     
    Akumované fauly ve druhém poločase 5:1
     
    Plzeň splnila povinnost a porazila České Budějovice 7:1. Naladila se tak na pondělní šlágr s Chrudimí. O výsledku zápasu byla klíčová tříminutovka od předposlední minuty prvního poločasu do první minuty druhé půle, kdy Dynamo třikrát inkasovalo. Domácí odehráli tento zápas bez Tomáše Vnuka, který jej celý proseděl na lavičce a nedostal čtvrtou žlutou kartu v letošní sezoně. Bude tak k dispozici proti Chrudimi, kdy se Interobal pokusí o první výhru v klubové historii proti vítězi posledního soutěžního ročníku.
     
    Kouč Kopecký asi nebude úplně spokojený se závěrem, kdy stejně jako v Teplicích, Plzeň v posledních minutách přišla o čisté konto. Interobal nechat jít třikrát hosty do samostatného úniku, ale Vahala podržel Interobal.
     
    Děkujeme za pozornost, futsalu zdar. (21:18:48)

    Vít Muzikář

    Branky: 7. Zdráhal (Künstner), 19. Havel (Holý), 19. Seidler (Havel), 21. Zdráhal (Rick), 21. Kozár (Rick), 30. Seidler (Holý), 32. Rick (Zdráhal) – 37. Benát (J. Hric)


    SK Interobal Plzeň: Vahala (Luhový) – Buchta, Havel, Holý, Seidler – Rick, Kozár, Vnuk, Maur, Štrajt, Künstner, Zdráhal, Rešetár (C).
    Dynamo PCO České Budějovice: Jasenský (21. Pícha) – Pouzar (C), Benát, Jasanský, J. Hric – Radouch, Pecka, Sláma, Hrbáč.

    Rozhodčí: Lafek – Dragoun
    bahis siteleri