Benátky n/J – Šumperk 1:3 (kon.) | Slavia – Litoměřice 2:4 (kon.) | Ústí n/L – Sokolov 6:4 (kon.)
Kladno – Frýdek-M. 5:1 (kon.) | Poruba 2011 – Havířov 6:5 (kon.) | Třebíč – Přerov 4:5 (1:2 po s.n.)
Kadaň – Kolín 3:5 (kon.) | Prostějov – Vrchlabí 4:1 (kon.) | Jihlava – Vsetín 1:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
SK Horácká Slavia Třebíč
4:5 (0:1, 1:1, 3:2 - 0:0)
HC ZUBR Přerov
Sobota 06.02.2021, 16:30 • KHNP Aréna • Chance liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    SK HORÁCKÁ SLAVIA
    Bílé hvězdy mohou být se svojí pozicí v tabulce více než spokojeny. Navíc by v případě výhry mohly strávit reprezentační pauzu v elitní čtyřce, což by byla jistě velmi citelná psychická vzpruha pro následné vyvrcholení celé soutěže, kde bude mít každý bod navíc cenu zlata.

    Série zápasů, ve kterých se Horácké Slavii podařilo bodovat skončila teprve nedávno a čítala dechberoucích devět zápasů. Navíc musíme vzít v potaz, že třebíčská parta musí čelit velmi nahuštěnému programu, v němž prakticky není žádné místo na pořádnou regeneraci.

    Nyní se ale situace patřičně mění, jelikož už klepe na dveře reprezentační pauza, od které třebíčský kádr dělí pouze jeden zápas s přerovskými Zubry. Další zápas je pak plánovaný až na 17. února proti Vsetínu. Bílé hvězdy budou mít tedy před dalším velmi těžkým utkáním čas na nutně potřebnou regeneraci, ale hlavně se případně, pokud to zdraví dovolí, budou moci do hry zapojit i hráči, kteří v sestavě chyběli kvůli zranění. Tento faktor bude velmi důležitý pro samotný závěr základní části.

    Nahlédněme také do statistik. S devatenácti vstřelenými brankami je na čele střelců stále úchvatný Ladislav Bittner, na kterého se v posledním odehraném kole dotáhl prostějovský Petr Mrázek, který svého času také oblékal dres Třebíče. Nutno podotknout, že třebíčský kanonýr Ladislav Bittner není jen mašinou na branky, ale je též devátým nejlepším hráčem na vhazování z celé ligy. Současně je také nejvytíženějším hráčem bílých hvězd.

    Od útoku se pomalu přesouváme do branky. Fantom Horácké Slavie Pavel Jekel má třetí největší procentuální úspěšnost zákroků z celé ligy. Řečí čísel 92,18 %. Je asi namístě, že statistiky zde mohou trochu zkreslova jelikož brankáři, jež se nacházejí v této statistice nad Pavlem Jekelem, nemají zdaleka na kontě tolik odchytaných zápasů jako právě třebíčská jednička. Například druhý Petr Hamalčík má o deset odchytaných zápasů méně a první Ondřej Kacetl dokonce o třináct zápasů méně. Těmito fantastickými výkony si třebíčská zeď řekla i o šanci v extralize, kde Jekel velmi výrazně pomohl Kometě v boji s Olomoucí. A netrvalo dlouho a Pavel Jekel byl zvolen i nejlepším brankářem měsíce ledna z celé Chance ligy. Jen pro upřesnění, někteří brankáři mají i vyšší úspěšnost zákroků, jako například brankáři Přerova, ale oproti výše postaveným brankářům mají odchytáno mnohem méně zápasů a z tohoto důvodu nejsou umístěni výše.

    Ladislava Bittnera v tabulce produktivity stíhá dvojice Psota, Šťovíček, kteří už se přehoupli přeš čtyřiadvacetibodovou hranici. Za nimi následují Lukáš Nedvídek s Michalem Vodným a Václavem Krlišem. Na ně pak navazují obranné stálice, které kromě urputného bránění Pavla Jekela stíhají i pravidelně podporovat útok. Jedná se o Jakuba Stehlíka s Karlem Nedbalem.

    Jak tedy můžete vidět, bílé hvězdy se rozhodně mají o koho opřít. Hlavní je ale týmová práce, kterou Horácká Slavia už v letošní sezoně zaskočila nejednoho favorita.

    STATISTIKY HRÁČŮ HORÁCKÉ SLAVIE TŘEBÍČ
    nejlepší střelec: Ladislav Bittner (19+11)

    nejlepší nahrávač: Matěj Psota (7+18)

    lídr kanadského bodování: Ladislav Bittner (19+11)

    procentuální úspěšnost zákroků brankářů: Pavel Jekel 92,18 %, Jan Mičán 88,29 %

    Sestava Třebíče z minulého utkání: Jekel (41. Mičán) – Stehlík, L. Chalupa, Nedbal, Tejnor, Furch – Šťovíček, Bittner, Vodný – Nedvídek, Psota, Krliš – Michálek, Křehlík, Malý – Brabenec, Hrubec, Oščádal – P. Beránek.



    HC ZUBR PŘEROV
    Zubři, jako ostatně i v minulých sezonách tak i v této, bojují o co nejlepší umístění. Neměli to ale jednoduché, jelikož se v letošním ročníku nejednou potýkali se zraněními, která je nutila často lepit sestavu. V jejich prospěch ale hrálo, to že jim několikrát vypomohli hráči brněnské Komety jako Karel Plášek nebo třeba Tomáš Šoustal s Lukášem Klimešem.

    Přerov, stejně jako Třebíč, usiluje o elitní čtyřku, která zajišťuje přímí postup do čtvrtfinále, což by znamenalo vyhnutí se ošemetnému osmifinále. Na čtvrtou příčku, kterou hájí třebíčský celek Zubři ztrácejí pouhé dva body a je tedy jasné, že na třebíčském ledě půjde o hodně.

    Tak jako Horácká Slavia spoléhá na Ladislava Bittnera, tak zase Přerov spoléhá na střelecký um Vlastimila Dostálka, který se po štacích v jiných zvučných týmech první ligy vrátil zpět na místo činu. Dostálkovi nabíjí zkušený Roman Pšurný, jenž je nejproduktivnějším hráčem Zubrů. Hned v závěsu o sobě dává velmi hlasitě vědět silně ofenzivní obránce Josef Hrabal, jenž ve čtyřiadvaceti zápasech nasbíral dvaadvacet bodů a v týmové tabulce produktivity mu patří třetí místo.

    Zubři se museli vypořádat s odchodem Ondřeje Kacetla do extraligového Třince a zraněním Lukáše Klimeše, jenž Zubrům vypomáhal. Navíc kádr Přerova opustil i Daniel Dvořák. Před uzávěrkou přestupů tedy Zubři intenzivně zkoumali trh a k Martinu Holíkovi a Michalu Postavovi přivedli zkušeného Michaela Petráska, který okusil i extraligu v Litvínově. Petrásek podepsal kontrakt do konce sezony a je připraven Přerovu v nejdůležitější části soutěže pomoci.

    STATISTIKY HRÁČŮ PŘEROVA
    nejlepší střelec: Vlastimil Dostálek (13+10)

    nejlepší nahrávač: Josef Hrabal (6+16)

    lídr kanadského bodování: Roman Pšurný (10+15)

    procentuální úspěšnost zákroků brankářů: Martin Holík 91,53 %, Michal Postava 94,74 %, Lukáš Klimeš 97,73 %

    Sestava Přerova z minulého utkání: Postava – Mlčák, Hrabal, Forman, Zbořil (A), Suhrada, Dřímal – Dostálek, Pšurný (A), Doležal (C) – Číp, Hejcman, Süss – Ryšavý, Macuh, Štefka – M. Svoboda, Indrák, Goiš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Nedbal, Vodička, Furch, Tejnor, L. Chalupa – Bittner (A), Šťovíček, Vodný (A) – Nedvídek (C), Krliš, Psota – Brabenec, Hrubec, P. Beránek – Michálek, Malý, Křehlík – Oščádal, Vedral.

    HC ZUBR Přerov: Postava (Holík) – Dluhoš, Hrabal, Forman, Zbořil (A), Suhrada, Mlčák, Dřímal – Dostálek, Pšurný (A), T. Doležal (C) – Číp, Hejcman, Süss – Ryšavý, Macuh, Štefka – Goiš, Indrák, Matěj Svoboda..
     
    01:07
    Domácí se dostávají do tlaku.
     
    02:44
    Hosté se úspěšně brání.
     
    03:44
    Süss nyní vystřelil a puk se zasekl v mřížce masky Pavla Jekela. Toho tak puk trefil, jelikož se procpal přes mřížku a musí jít na ošetřovnu. Vystřídá ho tak Jan Mičán.
     
    04:57
    Mičán si připisuje první dva zákroky.
     
    05:40
    Hosté jsou nyní lepším týmem. Domácí pouze protečovávají vyhozený puk tak, aby nebylo zakázané uvolnění.
     
    06:51
    Po zašlapávané u krajního mantinelu se nakonec na puk dostávají domácí. Přechod středního pásma je ale pro něj složitý a tak jej řeší nahozením na brankáře.
     
    07:25
    Jekel už je v pořádku, stejně tak jeho výstroj a tak se mohl vrátit do branky.
     
    08:32
    Domácí se usadili v útočném pásmu. Nastřelením prvního hráče se ale o něj připravují.
     
    09:56
    Tomáš Doležal obdržel přihrávku od Dostálka při přečíslení 2 na 1, poté ale netrefil z kruhu branku.
     
    10:40
    Další spíše propagační střelu chytá do rukavice Michal Postava.
     
    11:50
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Lukáš Chalupa – 2 min., podrážení).
     
    12:17
    Hosté se zatím trápí a dokonce po nepřesné přihrávce způsobili icing.
     
    12:49
    Michal Postava nyní chytá Šťovíčkův pokus po přečíslení 3 na 2.
     
    13:45
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak hosté nakonec tuto utrápenou přesilovku využívají, když Číp posla touš mezi kruhy, kde jej přebral DAREK HEJCMAN, otočil se s ním a ještě udělal brankáři kličku a zakončil. Asistence: Radek Číp.
    13:45 Darek HEJCMAN - 0:1
     
    14:55
    Doležal pálí ze slotu, Jekel vyráží střelu ramenem.
     
    15:31
    Hosté mají opět puk pod kontrolou.
     
    17:00
    Domácí nyní předvádí spíše sparing soupeři.
     
    17:37
    Za sekání nyní odešel na trestnou lavici jeden z hráčů hostí.
     
    18:43
    Domácí hrají přesilovou hru dobře a Michal Postava už musel likvidovat dvě šance.
     
    19:37
    Hosté v plném počtu.
     
    19:58
    Hosté se osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění. Čas na střelu ještě je.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme viděli poměrně vyrovnané utkání, ve kterém padl jeden gól. Ten padl z poměrně nezdařilé přesilové hry, kdy se hostující tým usadil v pásmu domácích pouze v závěru přesilové hry a hned z toho vytěžil branku. Do této doby byly lepším týmem hosté. Domácí se po této obdržené brance zlepšili a rovněž si vykoledovali početní výhodu, kterou odehráli slušně, ovšem bez brankového efektu.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:15.
     
    Statistiky 1. třetiny:
    Držení puku v %: 56-44
    Trestné minuty: 2-2
    Vyloučení: 1-1
    Góly z přesilovky: 0-1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Bitner se prokličkoval do útočné třetiny, ale tam ztartil puk.
     
    21:38
    Domácí jsou stále na puku, ale do útočné třetiny se dostávají velice těžko.
     
    22:47
    Hosté se usadili v první třetině, ale dostali se do šprajcu u mantinelu.
     
    23:19
    Po ojedinělém přechodu do útoku hostí musel Jekel vytasit levý beton.
     
    24:24
    Šťovíček získal rychlost, díky které přejel modrou čáru a vystřelil příklepem. Michal Postava však ránu chytá.
     
    25:24
    Po nepřesné přihrávce se nyní dopustili domácí zakázaného uvolnění.
     
    26:01
    Trochu nepřehledný průchod hostí do třetiny nakonec zastavuje lapačkou Jekel a uklidňuje hru.
     
    26:20
    Bitner dohrál tvrdě Hrabala za brankou a získal tak puk pro Psotu, který tísněn ve sluto nedokázal vstřelit branku.
     
    27:51
    Jekel vyrazil na výlet za branku a po kontaktu s Macuchem padá. Rozhodčí mlčí, branka zeje prázdnotou. DOmácí eaději odehrávají na icing.
     
    27:58
    Přerov právě vstřelil branku!
    Po nevinném nahození, které snad ani nešlo na branku, Jekel neutlumil kotouč, čehož zpoza branky využil JAN ŠTEFKA a dopravil kotouč do odkryté svatyně domácího celku. Asistence: Rok Macuh, Jan Mlčák.
    27:58 Jan ŠTEFKA - 0:2
     
    28:32
    Hosté se opět vrhli do útoku.
     
    29:56
    Přečíslení dva na brankáře nedokázali proměnit nyní domácí.
     
    30:42
    Macuchova formace opět rozpoutala rodeo kolem Jekelovy branky. Ten nakonec hru přerušuje.
     
    31:44
    Také Michal Postava si nyní připsal dva zákroky.
     
    33:00
    Vidíme nyní hru nahoru dolu, ale bez šancí.
     
    33:32
    Jakub Malý se nyní natlačil před branku Postavy, ale nedokázal puk protlačit za jeho záda.
     
    34:31
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Psota nejprve nabruslil do do třetiny a díky své rychlosti se dostal až do kruhu, kde se otočkou zbavil obránce a vystřelil na strážce přerovské svatyně. Ten touš vyrazil, a LADISLAV BITTNER jej pohotově poslal do brány. Asistence: Matěj Psota.
    34:31 Ladislav BITTNER - 1:2
     
    35:31
    Domácí si vytváří další šance na vstřelení branky ovšem bez gólového efektu.
     
    36:45
    Domácí jsou nyní jasně lepším týmem a Bittner posílá opět puk na brankáře. Hosté zvládají pouze vyhazovat puky.
     
    37:22
    Beránek vyslal bombu na Postavu. Ten je opět nepřekonatelný.
     
    38:50
    Domácí se usadili v útočném pásmu a Postava nyní vytasil dva těžké a důležité zákroky. Tlak Třebíče stále sílí.
     
    39:26
    Hostům se daří vyhodit puk a už si vedení zřejmě pohlídají.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí vstoupili do druhé třetiny aktivněji než jejich soupeř, vyrovnávací branky se jim však nepodařilo dosáhnout, naopak Přerovští dokázali po ne příliš jistém zákroku Jekela při nahození svoje vedení zvýšit. Od této chvíle domácí jakoby vypadli z tempa a iniciativu na chvilku převzali hosté. Ten však poté svým výpadem narušil Psota a Bittner snížil na 1:2. Ačkoliv se od té doby hrálo už prakticky jen v obranném pásmu ZUBRA, domácí se i přes velké šance srovnání nedočkali.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Držení puku v %: 57-43
    Trestné minuty: 2-2
    Vyloučení: 1-1
    Góly z přesilovky: 0-1.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Hosté vstoupili do třetí třetiny aktivně.
     
    41:34
    Hostujícímu celku se daří držet pásmo.
     
    42:59
    Jekel nyní drží naděje Slavie.
     
    43:34
    Domácím se již daří otupit nápor hostí.
     
    44:43
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    MARTIN ŠTOVÍČEK dostal přihrávku na hranu slotu, odkud bombou do vinglu srovnává stav na 2:2. Asistence: Matěj Psota.
    44:43 Martin ŠŤOVÍČEK - 2:2
     
    45:25
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté povzbuzeni srovnávací brankou začali po ledě doslova létat. Díky své rychlosti DAVID MICHÁLEK obkroužil branku a zasunul puk pod Postavou do branky. Asistence: Matouš Hrubec.
    45:25 David MICHÁLEK - 3:2
     
    46:25
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí po pěkné akci dokonávají obrat a vedou již o dvě branky. Na konci brankové akce stál LUKÁŠ CHALUPA, který svojí ránou rozvlnil síť za Postavou. Asistence: Ladislav Bittner Martin Šťovíček.
    46:25 Lukáš CHALUPA - 4:2
     
    46:45
    Přerov právě vstřelil branku!
    Jekel střelu Pšurného pouze vyrazil, aby následně forhendem zakončil JOSEF HRABAL. Asistence: Roman Pšurný, Vlastimil Dostálek.
    46:45 Josef HRABAL - 4:3
     
    47:50
    Po komerční přestávce se nálada trochu ustálila. Nicméně hosté se snaží vyrovnat a tlačí. Domácí se snaží kontrolovat obrannou třetinu.
     
    48:43
    Domácím se podařilo otupit nápor hostí a sami vyrazili do útoku.
     
    49:56
    Domácí přicházejí o kotouč a měli by opět začít bránit.
     
    50:01
    Nyní jim přichází na pomoc i postavení mimo hru hostí.
     
    51:21
    Domácí kontrolují střední pásmo.
     
    52:18
    Domácí hrají dobře obranu středního pásma, kde většinou získávají puk.
     
    53:56
    Domácí tým pokračuje v dobré práci ve středním pásmu.
     
    54:48
    Hostujím hráčům se nyní daří usadit se v pásmu. Jekel byl donucen třikrát zakročit.
     
    55:45
    Domácí se nyní dostali i do útočného pásma a po střele Oščádala se musel mít na pozoru i Postava.
     
    56:40
    Hosté se opět usadili v útočném pásmu a snaží se pálit z jakékoliv pozice.
     
    57:01
    Domácí se osvobozují za cenu zakázaného uvolnění.
     
    57:14
    Domácí malinko zazmatkovali při střídání a chvilku hráli v šesti. Trest odpyká Václav Krliš. Tak teď to budou nervy. Postava zůstává na střídačce.
     
    57:20
    Třebíči se daří vyhodit přes všechny čáry.
     
    57:43
    Kotouč je opět za brankou Přerova.
     
    58:10
    Přerov právě vstřelil branku!
    Fantastickou nechytatelnou bombu do horního rohu golfákem bez přípravy vyslal RADEK ČÍP a srovnává na 4:4. Asistence: Josef Hrabal, Roman Pšurný.
    58:10 Radek ČÍP - 4:4
     
    59:26
    Domácí se ještě snaží převrátit skóre na vlastní stranu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Tento napínavý zápas zatím nezná vítěze. Ačkoliv domácí třemi brankami v řadě dokázali otočit zápas, hosté se vrátili do zápasu necelé dvě minuty před koncem, kdy při přesilové hře dokázali srovnat ranou z vrcholu kruhu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:43
    K puku se dostali hosté a usadili se v útočném pásmu. Snahu domácích o kontr zastavil ofsajd.
     
    61:39
    Třebíč se dostala na puk ale stále hraje ve vlastním pásmu. Následně se opět dopustila postavení mimo hru.
     
    62:23
    Šťovíček přichází o puk. Na tahu jsou hosté.
     
    63:56
    Svoboda se nyní zbavil soupeřů a po potáhnutí puku do slotu vystřelil. Brankovou síť ale nerozvlnil.
     
    64:58
    Bittner ještě mohl rozhodnout, ale ani on se nedokázal trefit.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Roman PŠURNÝ neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Ladislav BITTNER neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Hejcmanovi se nepodařilo zasunout puk mezi betony.
     
    2. série
    0:0
    Šťovíček posílá puk mimo branku.
     
    3. série
    0:0
    Radek ČÍP neproměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Nedvídek si před střelou přibrzdil, ale také neproměnil.
     
    4. série
    0:0
    Vlastimil DOSTÁLEK neproměňuje.
     
    4. série
    0:0
    Matouš HRUBEC neproměňuje.
     
    5. série
    0:0
    Matěj SVOBODA neproměňuje.
     
    5. série
    0:0
    Psota si vymíchal Postavu, který zajel až do brány. Střelci ale puk utekl.
     
    6. série
    0:0
    Michal VODNÝ neproměňuje.
     
    6. série
    0:0
    Martin RYŠAVÝ neproměňuje.
     
    7. série
    1:0
    Bittner vymíchal brankáře a zavěsil bekhendem.
     
    7. série
    1:1
    Svoboda se trefuje do horního rohu branky.
     
    8. série
    1:1
    Ladislav BITTNER neproměňuje.
     
    8. série
    1:2
    MATĚJ SVOBODA se trefuje i nyní, když trefuje vnitřní horní tyčku soupeřovy branky.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC ZUBR Přerov.
    Autorem vítězné branky je MATĚJ SVOBODA.
    Matěj SVOBODA - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas plný zvratů nakonec rozhodl v samostatných nájezdech Matěj Svoboda. Díky tomu se v nervy drásajícím utkání nakonec dostali Přerovští ke druhému bodu, který zachránili vyrovnávací brankou dvě minuty před koncem.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Přeji hezký zbytek dne a těším se u dalšího sledování onlajn přenosů. (19:12:48)
    Marken.cz

    Otto Slabý

    Branky a nahrávky: 35. Bittner (Psota), 45. Šťovíček (Psota), 46. Michálek (Hrubec), 47. L. Chalupa (Bittner, Šťovíček) – 14. Hejcman (Číp), 28. Štefka (Macuh, Mlčák), 47. Hrabal (Pšurný, Dostálek), 59. Číp (Hrabal, Pšurný), rozh. náj. Matěj Svoboda

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Roman Pšurný (PRE)
    0:0   Ladislav Bittner (TRE)
    2. série:
    0:0   Darek Hejcman (PRE)
    0:0   Martin Šťovíček (TRE)
    3. série:
    0:0   Radek Číp (PRE)
    0:0   Lukáš Nedvídek (TRE)
    4. série:
    0:0   Vlastimil Dostálek (PRE)
    0:0   Matouš Hrubec (TRE)
    5. série:
    0:0   Matěj Svoboda (PRE)
    0:0   Matěj Psota (TRE)
    6. série:
    0:0   Michal Vodný (TRE)
    0:0   Martin Ryšavý (PRE)
    7. série:
    1:0   Ladislav Bittner (TRE)
    1:1   Matěj Svoboda (PRE)
    8. série:
    1:1   Ladislav Bittner (TRE)
    1:2   Matěj Svoboda (PRE)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (4.–8. Mičán) – Nedbal, Vodička, Furch, Tejnor, L. Chalupa – Bittner (A), Šťovíček, Vodný (A) – Nedvídek (C), Krliš, Psota – Brabenec, Hrubec, P. Beránek – Michálek, Malý, Křehlík – Oščádal, Vedral.
    HC ZUBR Přerov: Postava (Holík) – Dluhoš, Hrabal, Forman, Zbořil (A), Suhrada, Mlčák, Dřímal – Dostálek, Pšurný (A), T. Doležal (C) – Číp, Hejcman, Süss – Ryšavý, Macuh, Štefka – Goiš, Indrák, Matěj Svoboda – Dobša.
    ocianews.com