Benátky n/J – Šumperk 1:3 (kon.) | Slavia – Litoměřice 2:4 (kon.) | Ústí n/L – Sokolov 6:4 (kon.)
Kladno – Frýdek-M. 5:1 (kon.) | Poruba 2011 – Havířov 6:5 (kon.) | Třebíč – Přerov 4:5 (1:2 po s.n.)
Kadaň – Kolín 3:5 (kon.) | Prostějov – Vrchlabí 4:1 (kon.) | Jihlava – Vsetín 1:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
VHK ROBE Vsetín
Sobota 06.02.2021, 17:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný sobotní podvečer z Jihlavy všem příznivcům (dobrého) prvoligového hokeje! První únorový víkend do krajského města Vysočiny přinese jeden ze šlágrů 27. kola, ačkoliv tomu tak nemusí na první pohled v tabulce být. Dukla bude proti Vsetínu hájit tříbodový náskok na třetí Kladno a v momentě, kdy by získala více bodů než Vrchlabí, šla by na první místo.

    Jenže k tomu vede náročná cesta přes Vsetín, který sice hraje uprostřed tabulky, avšak od příchodu Romana Stantiena na lavičku se jeho herní projev notně zlepšil, Zbrojovka má navíc ještě jednu touhu, a tou je oplatit Dukle sedmičku, kterou vyfasovala v prosinci na Lapači. Čeká nás rozhodně zajímavý zápas, začínající v 17:30. Příjemnou zábavu!
     
    VHK ROBE VSETÍN
    9. místo, 41 bodů, skóre 71:72, bilance 11-3-2-10

    Že by se na Valašsku mohli z postavení týmu v tabulce, o tom se nedá příliš hovořit. Vyjma posledních dvou týdnů totiž nehráli Vsetíňané příliš přesvědčivě a výsledkově to taktéž neklapalo. Oproti předsezónním očekáváním bojuje Vsetín o udržení v první desítce, výsledky posledních dní ale naznačují, že by se nakonec Zbrojovka mohla zvednout. Po útrapách, kdy Valaši ztráceli body proti soupeřům, kde se to příliš nečekalo, přišla výhra 20. ledna nad Kolínem, od které se odpíchli, setnuli Havířov v jeho aréně, na což navázali domácí výhrou nad Slavií.

    Odvetu však vyhráli Pražané a právě tahle porážka stála místo kouče Srdínka na vsetínské lavičce. Na tu se místo něj postavila legenda Roman Stantien, pod jehož vedením odehráli ogaři fantastický zápas proti Porubě a porazili ji hned při Stantienově premiéře poměrem 4:1.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    2. místo, 53 bodů, skóre 98:64, bilance 13-5-4-4

    V předsezónních prognózách Dukly nebylo zřejmě plánováno s útokem na nejvyšší příčky, avšak tým pod vedením dua Ujčík – Nekvasil předvádí velmi dobrý hokej a tahá se s Vrchlabím o první místo. Achillovou patou Jihlavy jsou však v tomto případě třetí třetiny. A to takovou, že například proti Kladnu z vedení 3:0 byla výhra 4:3 v nájezdech, v Přerově pak Dukla fatálně selhala v závěru a z vedení 3:1 nakonec byla hořká porážka 3:4, taktéž po nájezdech. I tak je ale v rámci Jihlavy důvod ke spokojenosti, tým působí kompaktně a s 98 brankami je třetí nejútočnější v lize.

    Zajímavé určitě bude, jak si povede v brance Maxim Žukov, který po vleklých problémech s administrativou konečně dorazil do arény nacházející se jenom přes silnici od pivovaru a v Přerově se již postavil na střídačku v roli dvojky. Dostane proti Vsetínu již plnou důvěru?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Žukov (Jan Brož) – Dundáček, D. Kolář (A), T. Černý, Strejček, Bilčík, Eliáš, Mareš – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – Jiránek, Fronk, Vítězslav Brož – T. Harkabus, M. Zadražil, Pekr – T. Havránek, Lichanec, Chlubna.

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Málek) – Ondračka, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka (C), Štach (A), J. Jenáček – L. Bednář, Pechanec, Gorčík – Babka, R. Vlach, Kucharczyk (A) – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Gajarský, A. Zeman, Berger.

    Rozhodčí: Pilný, Šudoma – Měkýš, Otáhal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly vyhráli domácí, kteří se ihned natlačili do útočného pásma a dostali ke střeleckému pokusu. Skořepova střela končí ale ve výstroji Gáby.
     
    00:27
    Jiránek dostal krátkou přihrávku na modrou od Brože a volný prostor okolo sebe využil ke střele, kterou Gába za pomocí betonu dostává do bezpečné zóny. Vsetín tak může zaútočit.
     
    01:22
    Pekr rozehrával v momentě, kdy byl hostům signalizován ofsajd. Dukla tak měla čas na založení útoku, jenže to skončilo nepřesnou nahrávkou a na tahu jsou tak opět hosté.
     
    02:05
    Adam Zeman uvolnil přihrávkou pod sebe Gorčíka, před kterým se otevřel prostor na pravém kruhu. Pokus však Gorčíkovi nesedl, šel jenom se slabou razancí na branku a Žukov kryje.
     
    02:41
    První přerušení od začátku třetiny a první vyloučení. Jan Bartko (VSE) podrazil ve středním pásmu Skořepu a ještě chvíli se hrát nebude, protože Gába reklamuje díru v ledu na brankovišti.
     
    02:44
    Harkabus nakonec zavezl puk do pásma a následně jej dostal i na levý kruh, jeho pokus na bližší tyč vyrazil Gába. Zanedlouho měl však hostující brankář opět práci, nadvakrát jej z blízka ale Fronk nepřekonal!
     
    04:00
    Pekr v souboji s Gajarským na modré neuspěl, Vsetín tak vyhazuje puk až k Žukovovi, který příliš práce v úvodu neměl.
     
    04:38
    Čachotský udržel na zádech Štacha a nahrál podél prken k Bilčíkovi, který byl pod tlakem a nakonec jenom takticky vrátil puk do středního na Chlubnu.
     
    05:25
    Z práce Lichance těžil Strejček, který předvedl typický útočný výpad. Dostal se do zakončení bekhendem z hranice pravého kruhu, Gába přerušuje a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    05:47
    Roman Vlach zatáhl hru křížem od střídaček k mantinelu, kde byl ale dobře zdvojen a nedostal se tak ani do žádné lepší pozice. Jihlava však jenom vyhazuje ke Gábovi.
     
    06:51
    Dundáček se vracel společně se Šilhavým, který nakonec kotouč za brankou získal a vysunul hru na kruh. Tam byl volný Berger a zblízka pálil na Žukova, domácí brankář ale předvedl skvělý zákrok betonem!
     
    07:27
    Dukla následně předvedla díky pobytu elitní lajny na ledě rychlý brejk, který končí střelou Čachotského a Gábovým zákrokem.
     
    08:10
    Bilčík dostal přihrávku na modrou a dlouho váhal, kam dál. Nakonec napálil jenom brusle Bergera a musel se hodně ohánět, aby zabránil samostatnému úniku hradeckého odchovance.
     
    08:33
    Gába lapil tvrdý projektil od modré maskou a ihned se tak přerušovalo. Po krátké výspravě výstroje lze pokračovat v zápase vhazováním na pravém kruhu v útočném pásmu Dukly.
     
    09:02
    Jiránek se natlačil před Vlacha a chtěl zakončovat dlouhou bekhendovou kličkou z úhlu. Puk mu ve finální fázi však ujel a Gába tak jenom kontroloval forvardův pohyb, zatímco kotouč byl už mimo Jiránkův dosah.
     
    10:12
    Dukla právě vstřelila branku!
    Po náletu domácích do útoku je z toho vedení Dukly na začátku 11. minuty! Harkabus vysunul hru po levém křídle a nahrál podél lajny na Pekra. Zároveň tak vznikl prostor před rozestupující se obranou. Domácí ostrostřelec si toho všiml, vrátil mezi kruhy na MATĚJE ZADRAŽILA, který přesnou střelou švihem do vinglu otevírá skóre – 1:0! Asistence: Matěj Pekr, Tomáš Harkabus.
    10:12 Matěj ZADRAŽIL - 1:0
     
    11:15
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín však rychle srovnává a člen čtvrté útočné formace JAN BERGER může slavit! Po přihrávce od Adama Zemana, známého jména zde v Jihlavě, zkusil Žukova překonat na bližší tyči střelou švihem. Kotouč nakonec přes bližší tyč prošel, respektive skončil přímo ve vinglu – 1:1! Asistence: Adam Zeman, Adam Gajarský.
    11:15 Jan BERGER - 1:1
     
    12:06
    Vsetín v tomto střídání vařil Duklu v pásmu a vznikla z toho zadovka Bartka pro Babku na modrou, jeho nepříjemný pokus ale drží v lapačce Žukov.
     
    12:36
    Kolář zastavil rozjetého Vítka po levé straně čistým stromem, jenže Jihlava nedokázala z nastalé situace nic vytěžit. A když to chtěl na sebe vzít Illéš, tak mu Skořepa vjel do ofsajdu.
     
    13:47
    Čachotský ztrácel postupně při zatahování hry do útočné třetiny rychlost, nakonec to ale za něj vzal Illéš, ke střeleckému pokusu se nedostal. Hosté vyhazují k brance Žukova.
     
    14:38
    Střela Štacha z modré přišla se slabou razancí, Chlubna však nedokázal napoprvé kotouč vzít a nahrát jej. Vyšlo to až napodruhé a Jihlava opět hrne útok.
     
    15:11
    Brož byl natlačen od Kucharczyka na mantinel, předtím ale ještě stihl nahrát Harkabusovi, který byl ale zdvojen a nakonec i odzbrojen.
     
    15:37
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Daniel Kolář – 2 min., podrážení).
     
    15:52
    Gajarský po vyhraném buly nečekal na rozestavení šabblony a přímo střílel na kasu, Žukov lapačkou kotouč sbírá a přerušuje hru.
     
    16:06
    Přesilovka Vsetínu ale dlouho nevydržela. Antonín Pechanec (VSE) zamezil Lichancovi jít za kotoučem, který mu prostrčil na středový kruh Havránek. Za nedovolené bránění se tak bude hrát 1:31 4 na 4!
     
    16:25
    Čachotský nasadil do úniku a hnal se sám na Gábu. Zkusil zakončit z bekhendu mezi betony, jenže vsetínský gólman dobře utěsnil prostor a udržel puk před brankovou čárou!
     
    17:20
    Tomáš Ondračka (VSE) za hákování Harkabuse ve vlastní třetině dostává dvě minuty a Dukla má 46 sekund 4 na 3, které přejde poté do výhody 5 na 3!
     
    17:40
    Dukla je již v plném počtu a hraje 5 na 3, snažit se zužitkovat to chtěl Pekr, který si vyjel z osy na levý kruh a pálil, Gába mezírku mezi betony utěsnil.
     
    18:16
    Pekrova střela po vhazování se odrazila od zadního plexi a naskakující Pechanec tak hned dostal kotouč do jízdy, ale Pekr se dobře dokázal vrátit a znemožnit Pechancovi zakončení.
     
    19:05
    V poslední minutě první třetiny dohrává Dukla ještě pár sekund z klasické přesilovky, vypadá to však, že výhodu nevyužije a za stavu 1:1 budeme pokračovat dále.
     
    19:42
    Adam Hořanský využil chyby obránců Dukly na modré a jel sám na branku, jeho zakončení šlo ale doprostřed branky, kde byl připraven Žukov a jeho pokus vytěsnil!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Jihlava se dostala v úvodních minutách třetiny do tempa a Vsetín velmi solidně točila v jeho obranném pásmu, což nakonec korunovala brankou z 11. minuty, kdy se prosadil Matěj Zadražil přesnou střelou do vinglu. Vsetínu však stačilo na srovnání jenom 63 sekund, kdy zametl puk do vinglu na bližší tyči Jan Berger. Následně se hrál zcela vyrovnaný zápas, kde byla brance o něco blíže Dukla, ta však nevyužila krátkou výhodu 5 na 3.

    Střely na branku: 12 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Čachotský se dostal přes dva hráče a nešel do střelby, místo toho nechal kotouč pod sebe na Illéše, který tahal kotouč umístěním na vzdálenější tyč, ale zamířil mimo.
     
    20:52
    Gorčík chtěl za brankou Dukly obrat o puk Dundáčka, jenže se seslal k ledu hostující útočník sám. Dundáček okamžitě otočil hru, Fronk si píchl puk za obránce a nahrával před branku, tam však nikdo nebyl.
     
    21:02
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jiří Fronk – 2 min., vysoká hůl).
     
    21:13
    Následně se ale dopustil Fronk faulu vysokou holí a Vsetín dostal přesilovou hru. První pokus od modré z hole Bednáře má Žukov pod kontrolou.
     
    21:41
    Přetížená jihlavská čtyřka si hodně oddechnula, když Bednář napálil zblízka jenom hokejku Eliáše, od které se kotouč odrazil do ochranné sítě. V útočném pásmu však hosté zůstanou.
     
    22:11
    Zatímco se hra stáhla na pravý kruh, na tom levém byl zcela volný Bartko, který dostal přihrávku a snažil se Žukova si ještě více vytáhnout z úhlu. Ale bylo to bez úspěchu, domácí gólman podržel!
     
    22:44
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Přesilovku nakonec Valaši zaslouženě využívají a otáčí zápas! JAN BARTKO dostal z osy přihrávku od Hryciowa na vrcholek levého kruhu. Před sebou neměl žádného blokujícího obránce, proto se odhodlal k bombě, kterou poslal Žukova na druhou stranu a puk umístil přesně do vinglu. Slovy klasika: vikejř jako kráva – 1:2! Asistence: Michal Hryciow, Antonín Pechanec.
    22:44 Jan BARTKO - 1:2
     
    23:52
    Adam Zeman nabral velkou rychlost a přes dva obránce se dostal až před Žukova, zakončení mu však bylo znemožněno a vsetínská lavička žádá trest!
     
    23:53
    Jan Strejček (JIH) pak tvrdě naremploval na mantinel právě Zemana a dostává dvě minuty za napadení. Využije Vsetín další přesilovku?
     
    24:40
    Přerušení hry nastalo poté, co Dundáček koupil jednu střelu přímo do obličeje a spadl okamžitě na led. Obránce Dukly jede přímo do kabiny a za ním se vydává zdravotnická pomoc, vypadá to možná i na nějaký problém s chrupem.
     
    25:49
    Dukla přesilovou hru brání poměrně dobře a poté, co Strejček naskočil na led, se domácí obránce hned zapojil do hry. Jenže si na dlouhou hůl nedokázal zpracovat puk.
     
    26:31
    Pechanec vyřešil situaci snadno, vyhodil kotouč na zakázané uvolnění a hra se tak vrací zase před Gábu, který toho nemusel ve druhé třetině příliš řešit.
     
    27:05
    Hořanský neprošel přes pozorného Koláře, který mu na modré vystavil další stopku. Odražený kotouč pak vzal Pekr a pustil jej na Harkabuse, který z mezikruží zápěstím netrefil branku.
     
    28:12
    Jan Berger po zpětné přihrávce zpoza branky pálil křížem na vzdálenější tyč z ostrého úhlu, ale Žukov špičkou lapačky dokázal vyrazit.
     
    28:51
    V přerušené hře jsme na střídačce Dukly mohli spatřit výskyt krokodýla Dundeeho, což je interní přezdívka pro obránce Dukly Filipa Dundáčka. Na jeho obličeji lze vidět stopy po šití, Dundáček je ale připraven na hru.
     
    29:44
    Vsetín je v téhle třetině zkrátka lepší. Opět zakombinoval v útoku a vzešla z toho střela Hryciowa z modré, kterou Žukov kryje v lapačce.
     
    30:09
    Jiránek přešel po vyhraném buly dopředu a jal se střílet z levého kruhu, Gába lapačkou sebral kotouč a raději nerozehrával dále.
     
    30:51
    Hořanský předskočil v rychlosti Koláře a šel podél mantinelu sám. Následná přihrávka před branku ale nebyla úspěšná, což platilo i o druhé straně, tam si Gába připsal další zákrok.
     
    31:39
    Mareš naskočil snad v prvním střídání na led a hned se tam osekával se Šilhavým, kterému původně zabránil jít dále v rychlém brejku. Oba hráči to nakonec po chvíli vzdali a zamířili střídat.
     
    32:35
    Ačkoliv Chlubna dosáhl branky na 2:2, ta určitě platit nebude! Těsně předtím totiž došlo k faulu vysokou holí od Tomáše Havránka (JIH) a radost domácích je tak zbytečná, neboť je čekají dvě minuty v oslabení.
     
    33:08
    Strejček odstavil čistě Kucharczyka, přesto však hosté můžou směrem dopředu pokračovat. Další nahrávka na Bartka ale byla nadbytečná a domácí vyhazují.
     
    33:50
    Vítězslav Brož předvedl v oslabení výpad, který zakončoval z ostrého úhlu na pravém křídle, Gába předvedl spolehlivý zákrok a přerušil hru.
     
    34:37
    Dukla hraje již v plném počtu a Havránek jenom protečoval kotouč za Gábovu branku, následně hned zamířil na střídačku.
     
    35:22
    Illéš zakombinoval nakrátko s Čachotským, vznikl z toho však jenom kontr hostí, přičemž byl Šilhavý na levé straně úplně volný, jeho spoluhráči ale brejk na pravé straně nedokázali přesunout.
     
    36:15
    Strejček jasně vystavil na středovém kruhu stopku Bergerovi, který si už dělal choutky na případný únik. Vsetín však hraje velmi dobře a v útočení i nadále pokračuje.
     
    36:52
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Matěj Zadražil – 2 min., podrážení).
     
    37:36
    Eliáš nepustil Pechance do průniku a sám přesunul hru na Lichance, který se už tlačil za Smetanu. Ale měl za sebou dlouhé střídání a Smetana byl nakonec na puku jako první.
     
    38:52
    Dukla je v plném počtu a pokus Štacha vykryl blokem Čachotský. Domácí legenda následně vytáhla hru až za Gábovu branku a prostor ke střele dostal Illéš, jeho bomba však skončila na zadním plexi.
     
    39:57
    Gorčík dostal puk mezi kruhy zády k brance a v samotném závěru ještě vymýšlel přihrávku křížem na Kudělku, kterému už na střelu ale nezbývalo vůbec nic.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hosté předváděli ve druhé třetině o poznání lepší výkon oproti třetině první a drží si tak v nepříliš pohledném utkání těsné vedení 2:1. To zařídil Jan Bartko už po necelých třech minutách v přesilové hře, když přesnou střelou z kruhu vymetl protější vingl. Dukla se trápila především směrem dopředu a Gábu vyloženě neohrozila, což platilo i o druhé straně, neboť Maxim Žukov vyjma prvních minut nemusel předvést těžší zákrok.

    Střely na branku: 18 – 18 (6 – 8)
     
    Další třetina začne přibližně v 19:06.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Dukla zahájila třetí třetinu držením puku na holích, ale nedokáže se zatím propracovat do tlaku v útočném pásmu.
     
    41:08
    Pekr se už uvolňoval na pravém křídle, jenže jeho spoluhráči z lajny pískl přesný čárový rozhodčí ofsajdové postavení.
     
    41:25
    Zadražil od modré přistrčil na Harkabuse, který si sjel mezi kruhy. Harkabus se snažil usměrnit kotouč mezi tři tyče, ale puk nakonec skončil jenom na zadním hrazení.
     
    42:14
    Jenáček stáhl hru zpátky do pásma a nechal puk pro Smetanu. Dlouhá přihrávka napříč ledovou plochou ale skončila jenom na zakázaném uvolnění.
     
    42:43
    Jihlava je v signalizované výhodě a vaří soupeře v pásmu, stále tomu však chybí střelecká příležitost.
     
    43:04
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Smetana – 2 min., sekání).
     
    43:14
    Buly však vyhráli hostující hráči a Šilhavý šel do sprinterského souboje s jedním z obránců, který mu pokus zblokoval tak, že se od banneru nad brankou Dukly odrazil na tribuny.
     
    43:29
    Jihlavě se úvodní minuty přesilové hry příliš nedaří. Valaši bez problému vyhazují puky a brání se přesilovkovému komandu Jihlavy.
     
    44:23
    Čachotský se napřáhl na střelu z vrcholku pravého kruhu, Gába střelu na zadní tyč vykopl betonem. Následně hosté vyhazují přes všechny čáry.
     
    45:03
    A to i při všech dalších snahách Jihlavy, proto se Smetana může vrátit na led v klidu. Dukle se začíná pomalu čas krátit.
     
    45:27
    Strejček šel do tvrdého souboje se Šilhavým, který poté zůstal ležet za brankou Žukova. V nastalém zmatku pak domácí získali kotouč a vyhodili jej na čistý icing.
     
    46:29
    Žukov dobře přečetl hru a šel do rozehrávky, kotouč následně poslal po mantinelu za sebe, kde jej převzal Chlubna a čekal na to, až z toho bude kompletní dostřídání formací.
     
    47:15
    Čachotského nahození sebral do lapačky ze vzduchu Gába a po krátkém vyhodnocení situace naznal, že bude lepší puk umrtvit, než s ním dále pracovat.
     
    48:05
    Čachotský si nezpracoval přesně kotouč od Strejčka a přišel o něj, Vsetín přesunuje hru dopředu a zatím hraje třetí třetinu velmi dobře takticky.
     
    49:05
    Velký problém pro Duklu, v signalizované výhodě se totiž dopustila hned dvou faulů a bude bránit dvě minuty 3 na 5! Nejprve Matěj Pekr (JIH) zasáhl hokejkou do obličeje Kudělku, poté Vlastimil Bilčík (JIH) podsekl dalšího vsetínského hráče a rozhodčí byli neoblomní!
     
    50:05
    Ale přesilovka se Vsetínu nedaří. Hosté spíše ostřelují mantinely a hrazení než branku Žukova, který neměl v oslabení zatím jediný zásah.
     
    50:35
    Fronk dokázal ve spolupráci s Jiránkem vyhodit puk až za Gábovu klec, přesilovka 5 na 3 se tak hostům vůbec nedaří.
     
    51:10
    Skořepa vychytal rozehrávku Vsetína na modré a už se řítil do úniku, dobře jej však v tomto případě vykryl Hryciow, který čistým způsobem Skořepu vytlačil ze střeleckého úhlu a znemožnil mu střílet!
     
    51:34
    Dukla je již v plném počtu a Žukov musel čelit nepříjemné střele z úhlu od Štacha, kterou nakonec dokázal udržet na výstroji do hvizdu rozhodčího.
     
    52:25
    Jihlava předvedla solidní střídání, při kterém vystřella na branku hned třikrát, ani jeden pokus se neujal. V útočném pásmu však zůstane, neboť Gába předržel puk.
     
    52:46
    Vhazování se musí opakovat, rozhodčí našli přestupek na domácí straně a udělují Skořepovi výstrahu.
     
    53:57
    Další rána Boží pro Duklu. Tentokrát Matěj Pekr (JIH) nabral bokem Gorčíka, který se snažil probojovat za pukem. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    54:20
    Brož udržel velkou část svého střídání puk za brankou Vsetína, což pomáhá domácím v umoření zbytku oslabení. Ale zároveň potřebují hrát dopředu.
     
    55:13
    Smetana bral vyhozený puk již ve středním pásmu a nahrál jej Štichovi přes modrou, což mělo za následek odpískání ofsajdového postavení Zbrojovce.
     
    55:54
    Jakub Jenáček se odhodlal ke střele od modré, kterou ještě tečoval Hořanský, naneštěstí pro hosty to ale bylo mimo tři tyče, Žukov jenom kontroloval.
     
    56:44
    Černého sražená střela podjela Jiránkovi pod bruslí a jihlavský dlouhán již tak nedokázal dopravit puk do branky. Vsetín je pod velkým tlakem, vyhazuje jenom na icing a bere oddechový čas!
     
    57:29
    Dundáček propadl na modré a ujela dvojice Gajarský – Kucharczyk, přičemž druhý jmenovaný z levého kruhu zakončoval, jenže jenom nastřelil Žukovův beton!
     
    58:17
    Domácí stále váhají s odvoláním brankáře, přitom mají ohromný tlak v útočném pásmu. Tohle může Jihlavu relativně mrzet.
     
    58:43
    Zhruba po 40 sekundách mezihry dostal Žukov povedl na odjezd a mohl vidět, jak Pekr měl na holi srovnání! Dostal krásnou křižnou přihrávku od Čachotského napříč pásmem a z tutové pozice mohl střílet, zradilo ho ale zpracování a Gába se již stihl přesunout!
     
    58:54
    Dukla bere oddechový čas a 66 sekund bude chtít využít ve srovnávací branku na 2:2.
     
    59:08
    Dundáček v první chvíli sice ztratil puk, ale nakonec jej pro Duklu udržel. Tlak je opravdu velký, Vsetín ale zatím dokáže dobře bránit.
     
    59:47
    Vsetín nakonec dostal kotouč pod kontrolu a Gába se pokusil o gól přes celé hřiště, Černý mu v tom ale zabránil. Více se již toho dnes nestane, Valaši berou tři body!
     
    Konec zápasu.
     
    Vsetín slaví v Jihlavě zisk tří bodů, dnes totiž předvedl takticky velmi dobrý výkon a odehrál si to, co potřeboval. Ve třetí třetině už tak další branka nepadla, i přesto, že Jihlava byla směrem dopředu velmi aktivní a vyslala hned 14 střel oproti třem z dílny ROBE. Hostům to ale nakonec stačilo a branka Jana Bartka ve druhé třetině z přesilové hry se tak ukázala býti vítěznou. Situace na špici se tak ještě o něco více zamotala, neboť je rovnou šest týmů, které jsou seřazeny s odstupem tří bodů.
     
    Z mé strany je to dnes vše, mějte se krásně, užívejte víkendu a někdy příště se na vás budu těšit, ať už z Jihlavy, nebo Hradce Králové, napočtenou! (19:46:51)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 11. M. Zadražil (Pekr, T. Harkabus) – 12. Berger (A. Zeman, Gajarský), 23. Bartko (Hryciow, Pechanec)


    HC Dukla Jihlava: Žukov (Jan Brož) – Dundáček, D. Kolář (A), T. Černý, Strejček, Bilčík, Eliáš, Mareš – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – Jiránek, Fronk, Vítězslav Brož – T. Harkabus, M. Zadražil, Pekr – T. Havránek, Lichanec, Chlubna.
    VHK ROBE Vsetín: Gába (Málek) – Ondračka, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka (C), Štach (A), J. Jenáček – L. Bednář, Pechanec, Gorčík – Babka, R. Vlach, Kucharczyk (A) – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Gajarský, A. Zeman, Berger.

    Rozhodčí: Pilný, Šudoma – Měkýš, Otáhal
    thejrc.org