Philadelphia – Boston 1:2 (kon.) | Tampa – Detroit 3:1 (kon.) | Florida – Nashville 2:1 (kon.)
Anaheim – San Jose 4:5 (0:2 po s.n.) | Vegas – Los Angeles 5:2 (kon.) | Ottawa – Montreal 1:2 (kon.)
St. Louis – Arizona 1:3 (kon.)
konec
Florida Panthers
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Nashville Predators
Sobota 06.02.2021, 01:08 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 977 diváků. (03:48:23)
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Mějte se fajn, užívejte volného víkendu a někdy příště se na vás budu u NHL těšit opět napočtenou!
     
    Tři hvězdy utkání

    1. není uvedena v zápise o utkání
    2. Aleksander Barkov (FLA) 1+1
    3. Carter Verhaeghe (FLA) 1+1
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 20:09
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Chris Driedger (FLA) – 24 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96 %, odchytal 60:00
    Pekka Rinne (NSH) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4 %, odchytal 58:46
     
    Nashville měl na druhý gól už ale hodně málo času, střela Josiho navíc šla mimo a je tak rozhodnuto, ve druhém zápase se stejným soupeřem tentokrát body bere Florida. A nutno říci, že zaslouženě. V zápase byla aktivnější, měla více ze hry a předváděla výkon, který se divákům v aréně musel zkrátka líbit. Ve třetí třetině byl herně aktivnější Nashville, což bylo vzhledem k průběhu zápasu logické, přesto měli Panthers šance na navýšení náskoku. To samé bylo i na druhé straně, dnes ale excelovali i brankáři a v závěru už pak Nashville neměl prakticky žádné prostředky na srovnání stavu, snad jenom vyjma Haulova úniku 20 sekund před koncem.

    Střely na branku: 36 – 25 (7 – 11)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Nashville bere oddechový čas, na následné vhazování po pravici Driedgera jde Duchene.
     
    59:52
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Aaron Ekblad – 2 min., sekání).
    59:39 Haula v závěru nedokázal překonat Driedgera
     
    59:39
    Haula měl na hokejce srovnání! Dokázal si zpracovat kotouč ze vzduchu a ujet Ekbladovi. V krátkém samostatném úniku ale i vlivem toho, že ho Ekblad sekl přes „pracky“, nezakončil dobře. Jenže Preds mohou srovnat v přesilové hře!
     
    59:03
    Forčeking dvojice hráčů Floridy nakonec obránci Preds překonali, Rinne jede na střídačku a Nashville hraje vabank!
     
    58:33
    Ke hře bez brankáře se ale nemohou Preds dostat. Florida takticky velmi dobře kontroluje hru a nedovoluje jít soupeři do rizika bez gólmana.
     
    57:58
    Další vyhození puku od Hörnqvista k Rinnemu, který rychle rozehrává a pokukuje po své vlastní střídačce.
     
    57:19
    Duchene nezatáhl puk do útočné třetiny, neboť Granlund byl rychlejší a hostům byl signalizován ofsajd. Florida vyhazuje jenom puky, což jí zatím stačí.
     
    56:45
    Narůstající tlak elitní útočné formace Nashvillu přerušil alespoň na chvíli vyhozením na icing Weegar. Predators začínají mít v závěru znatelnou převahu, bude to stačit?
     
    55:59
    Po vyhraném vhazování rozjeli hosté kouzla v útočném pásmu a Granlund se v závaru dostal dvakrát na puk. Poprvé Driedger vyrazil před sebe, podruhé si poradil s bekhendovou dorážkou a přerušil hru.
     
    55:24
    Arvidsson hrál odvážnou přihrávkou pro Grimaldiho, která ale skončila v propadlišti dějin, respektive na zakázaném uvolnění. Po poslední pauze jdeme do velkého finále!
     
    54:34
    Fabbro zlomil při střele na modré hůl, Nashville tak prakticky hrál chvíli vepředu ve čtyřech. Toho Florida využila a skrze Vatrana dostává puk k brance Rinneho.
     
    53:50
    Velmi dlouhá přihrávka od Gudase na Verhargheho končí zakázaným uvolněním Floridy, hosté posílají na led čerstvé síly šest minut před koncem třetiny.
    53:14 Weegarovu střelu kryje Rinne
     
    53:14
    Vinnie Hinostroza vybídl ke střele na hranici brankoviště Weegara, který i v tísni měl prostor, Rinne mu ale zmenšil úhel natolik, že střela končí ve výstroji brankáře Nashvillu!
     
    52:28
    Preds zpřesnili hru směrem dopředu a zvýšili i aktivitu, čas na zisk bodů se jim ale krátí. To však šlo říci ve včerejším zápase za stavu 3:5 z jejich pohledu taky a dopadlo to jinak...
     
    51:39
    Tolvanen z otočky zkoušel překvapit Driedgera na bližší tyči, jenže brankář Panthers působí velmi jistě a radost finskému šikulovi nedovolil. Alespoň pro tuto chvíli.
     
    50:52
    Cousins dostal nahrávku do druhé vlny a z pravého kruhu se snažil prostřelit blokujícího hráče, neslavil ale žádný úspěch. Florida následně jenom vyhazuje do středního pásma.
     
    50:33
    Nutivaara se už chystal na rychlé založení útoku, puk však nechal za sebou, a proto postup vpřed zvolnil. Jeho parťák z obrany, Anton Strälman, ale zaváhal ještě více a vyhodil přímo na icing.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:19
    Haula obral o kotouč Strälmana v rohu útočného pásma a okamžitě střílel, Driedger podržel tým a připsal si již osmnáctý zákrok. Komerční přestávka.
    49:17 Fabbrova střela skončila na tyči
     
    49:17
    Nashville mohl srovnat zásluhou Fabbra, který se napřáhl na modré čáře! Kotouč prosvištěl až za záda Driedgera, domácího brankáře v tomto momentě zachránila tyčka! Následně se pokoušel o dorážku Granlund, v těžké pozici toho ale moc nezmohl.
     
    48:46
    S elitní lajnou Floridy má zatím obrana Nashvillu velké problémy. V tomto střídání si Verhaeghe a Barkov proměnili role, střela Verhaeghea z kruhu končí na betonu Rinneho.
     
    48:30
    Huberdeau se dokázal včas zapojit ze střídačky do obrany a ihned si připsal blok, neprošla přes něj střela od Järnkroka.
     
    47:22
    Dlouhá pasáž bez přerušení pokračuje, Barkov odmítl druhou branku v zápase! Verhaeghe mu dával puk před kasu, Rinne proti jeho střele ale předvedl fantastický zákrok v rozkleku! Hostující brankář se pak rychle dokázal vrátit do postoje a vytěsnil ramenem i druhou střelu od Duclaira z kruhů!
     
    46:31
    Cousins vyšťáral kotouč zpod brusle Hinostrozy a poslal jej hned na brankoviště, Driedger měl ale hodně času na rozehrávku, nikdo jej nenapadal.
     
    45:58
    Tentokrát jsou zase na tahu hosté, kteří sice zmáčkli Floridu v jejím pásmu, domácí se ale snadno osvobozují vyhozením k Rinnemu.
    44:32 Ekblad nastřelil z dobré pozice jenom tyčku
     
    44:32
    Finský brankář ve službách Preds rozehrával poměrně riskantně a skoro se mu to vymstilo, když Fabbra pod tlakem připravil o puk Barkov. Nastala tak situace útoku do otevřené obrany, kterou řešil kapitán Panthers přihrávkou na Ekblada. Domácí obránce ale nastřelil jenom tyčku!
     
    43:46
    Yandle na hranici ofsajdového postavení našel Hörnqvista, který šel dopředu, ze střelecké pozice si však již vybruslil a Josi jej mezitím stihl dojet.
     
    43:09
    Nashville zahájil ve třetí třetině s velkým tlakem, Florida však stále odolává a drží těsné vedení. Domácí navíc spoléhají na výpady, po jednom takovém musel Rinne raději podržet puk v lapačce.
     
    42:35
    Přihrávku křížem na Ekblada vychytal Ellis a šel s pukem dopředu, v herní situaci však byl Ellis nakonec nešťastníkem. Střela na modré mu hodně nesedla a hostující obránce jenom nastřelil ochrannou síť.
     
    41:59
    Järnkrok vybojoval kotouč za Driedgerovou kasou a podél prken jej vracel pro Benninga, který nahodil zpátky a vybojoval vhazování pro hostující barvy.
     
    41:01
    Huberdeau si nabruslil do střelecké pozice na pravém kruhu, odmítl přihrávku do lepší pozice na Wennberga a střílel křížem na zadní tyč, napálil jenom ale beton Rinneho.
     
    40:35
    Arvidsson táhl kotouč po pravém křídle, Yandle vyhodil jenom do středního pásma. Ani napodruhé se Preds pořádně v útoku neprosadili, neboť Josi schytal od Weegara tvrdý hit.
     
    40:05
    Ještě 20 sekund budeme hrát 4 na 4, Florida zahajuje třetinu držením kotouče na holích a opatrným přechodem směrem vpřed.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:01.
     
    Velmi energická druhá třetina se hrála téměř 45 minut a i nadále sledujeme parádní hokej! Tlak Floridy příliš neustával, hra se sice opticky srovnala, ale stále to byl domácí tým, který měl nad svým soupeřem navrch. Navíc také otočil dvěma brankami nepříznivý vývoj, nejprve po krásné přihrávce od Verhaegheho umístil puk do kasy Aleksander Barkov (to vše v 26. minutě), o 10 minut později si pak prohodili role a Carter Verhaeghe rozjásal diváky v aréně gólem na 2:1. K vidění jsou i drobné příběhy mezi několika hráči, nejdále to dotáhli Huberdeau s Cousinsem, kteří šli do potyčky a z trestu jim zbývá ještě 20 sekund.

    Střely na branku: 29 – 13 (9 – 8)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Nashville podniká ještě jeden z posledních útoků v této třetině, nahrávka na Arvidssona však byla již příliš dlouhá a Preds zbývá již málo času na střelbu.
     
    38:20
    Rozhodčí nakonec prokázali velký nadhled a udělují jak Nicku Cousinsovi (NSH), tak i Jonathanovi Huberdeau (FLA) jenom dvě trestné minuty za hrubost. Hraje se tak 4 na 4.
    38:20 Potyčka mezi Huberdeauem a Cousinsem
     
    38:20
    Nakonec se to stalo očekávaným, po dalším vhazování si to Huberdeau s Cousinsem rozdali ve férové bitce, kterou vyřešil Huberdeau za pár sekund povalením Cousinse na led. Čeká se na tresty, pravděpodobně se bude hrát 4 na 4!
     
    38:15
    Závar před brankou Floridy brankou nekončí a v přerušené hře to vře. Tolvanen sebral nahozený kotouč a rukou jej srazil zpět do ohně, kde byl připravený Järnkrok. Mezitím rozhodčí pískli hru rukou a do sebe šli Huberdeau s Cousinsem, kteří po sobě štěkali už nějakou tu chvíli!
     
    38:07
    Cousins vytáhl hru z rohu přihrávkou zpět na modrou pro Josiho, který si sjel ve volném prostoru nad kruhy a pálil, domácí brankář přerušuje. Závěr druhé třetiny je tak poměrně rozháráný.
    37:31 Sražená střela Yandleho skončila na tyči
     
    37:31
    Mohlo to být už 3:1 poté, co střela Yandleho od modré prošla klubkem těl a byla tečována. Rinnemu proskákal puk mezi betony a radost Floridy nakonec zastavila až tyčka hostující klece!
     
    37:13
    Zakázané uvolnění Nashvillu, přetížená obrana si tak neodpočine ani tentokrát. Za 37 minut hry vystřelili na kasu Preds jenom desetkrát, což odpovídá zhruba jedné střele za čtyři minuty.
    35:31 Carter VERHAEGHE - 2:1
     
    35:31
    Florida právě vstřelila branku!
    Hokejová lahůdka a Florida evidentně hraje ve veliké pohodě! Weegar pronikl přes modrou do útočného pásma a ťuknul puk na CARTERA VERHAEGHEHO, který jej vrátil na Barkova najíždějícím z druhé vlny. Barkov však celou situaci ještě vyšperkoval, vrátil Verhaegheovi asistenci z první branky velkorysou nahrávkou, kterou stačilo jenom umístit do branky, Rinne byl bezmocný – 2:1! Asistence: Aleksander Barkov, MacKenzie Weegar.
     
    35:02
    Keith Yandle nastřelil jenom prvního blokujícího obránce před sebou, v tomto případě to byl útočník Sissons. Nashville je však posledních pár minut pod velkým tlakem.
     
    34:25
    Rinne ukázal klid v brankovišti po dvojité střele Luostrarinena, krátce po jeho zákroku došlo k posunutí jeho branky a chvilku Hörnqvist poptával možnost vyloučení za úmyslné posunutí, nic takového ale dle rozhodčích nepřipadá v úvahu.
     
    34:11
    Všechno dobré, Haula se oklepal a ze střídačky připraven naskočit sleduje, jak se vhazuje v útočném pásmu Floridy.
     
    34:11
    Haula schytal bombu od modré někam přímo na bradu, okamžitě tak došlo k přerušení hry a pozitivní je, že se v obličeji nashvillského útočníka neobjevila krev. Vypadá to i bez ztráty zubů, více budeme vědět po komerční přestávce.
     
    33:37
    Další povedené střídání od hostujícího týmu, Tippett jenom nabral na modré puk na vidle a obloučkem jej hodil k brance Rinneho tak, aby se nemuselo pískat zakázané uvolnění.
     
    32:42
    Po zachycení přihrávky mezi beky na modré se urval do brejku Arvidsson a dostal dlouhou nahrávku, puk si však špatně zpracoval a musel střílet příklepem z pravého kruhu, Driedger vytáhl zákrok lapačkou!
     
    31:53
    Nepříliš přesvědčivý zákrok ukázal Driedger proti zakončení Forsberga z ostrého úhlu na pravé straně, nakonec ale kotouč vyskočil na boční síti, tudíž si mohla lavička Floridy oddechnout.
     
    31:22
    Eetu Luostarinen chtěl projít přes Ellise mezi kruhy, jenže upadl a pro hostujícího obránce se tak jednalo o snadnou kořist.
     
    30:59
    Jonathan Huberdeau je v dnešním utkání prakticky neviditelný. Připomněl se až v momentě, kdy spáchal na levém křídle při přechodu do útoku ofsajd, navíc posouzený jako úmyslný.
     
    30:15
    Järnkrok byl první na kotouči a Strälman jej následně stínoval. Pustil jej i – možná nerozvážně – do střely z levého křídla, Gudas však pohotově zblokoval a umrtvil kotouč. Po komerční přestávce bude vhazování po pravici Driedgera.
     
    29:26
    Z otočky zkusil prostřelit domácího brankáře Haula, Driedger se ale nenechal vyvést a lapačkou přikryl puk. Měl i dost času na následnou rozehru, Florida ale nikam nespěchá a střídá.
     
    28:06
    Barkov uspěl v silovém souboji na mantinelu s Josim a útok Floridy mohl pokračovat. Ne však nadlouho, na modré propadl Weegar a hosté jeli 3 na 1, přihrávka na levé křídlo pro Forsberga ale byla pokryta Verhaeghem, který skvěle hrábl dozadu!
     
    27:25
    Cousinsovo nahození bylo přizvednuto hokejkou jednoho z bránících hráčů a Driedger jej raději sbírá pohotově do své lapačky. Následuje vhazování v útočném pásmu Predators.
     
    26:59
    Zlý muž floridské obrany, Radko Gudas, se opět dostal do kontroverze, která vyvrcholila další strkanicí, tentokrát s obráncem Fabbrem. To už došla rozhodčímu trpělivost a zamířil si s Gudasem promluvit.
     
    26:51
    Pokus Josiho má ve své lapačce pevně Chris Driedger a následuje po jeho zákroku komerční přestávka.
    25:58 Aleksander BARKOV - 1:1
     
    25:58
    Florida právě vstřelila branku!
    Tlak trvající téměř minutu už Preds nemohli ustát a Florida srovnává! Verhaeghe měl dost času mezi kruhy na to, aby mohl cokoliv vymyslet. Vymyslel tak parádní přihrávku křížem nalevo pro zcela volného ALEKSANDRA BARKOVA, který zametl puk za záda přesunujícího se Rinneho. Panteři čekali 22 střel na první branku – 1:1! Asistence: Carter Verhaeghe, Owen Tippett.
     
    25:06
    Hraje se zatím opravdu skutečně svižně a akce střídá akci. Duclair po neúspěchu Grimaldiho při průniku vyjel na pravý kruh a křížem střílel na zadní tyč, Rinne nemusel zasahovat.
     
    24:05
    Ekblad střílel od modré a napálil jenom prvního bránícího hráče. Do brejku se už pomalu sunul Duchene, jenže na červené nedostal puk pod stoprocentní kontrolu a uskočil mu.
     
    23:31
    Radko Gudas společně s Olivierem jsou v sobě od první třetiny a jejich příběh pokračuje i ve druhé! Po přikrytí nahození Driedgerem Gudas dal čichnout rukavicí Olivierovi přímo do obličeje a oba si vzájemně servali helmy, do vyložené potyčky však ani jeden z nich nešel.
     
    23:06
    Josi držel puk na modré a podél mantinelu jej posunul pro Haulu, který se už rovnal mezi kruhy na palbu, Anton Strälman ale kotouč bere pod kontrolu a vyváží jej.
     
    22:29
    Alexander Wennberg dostal rychlou přihrávku od Tippetta do jízdy a střílel zpoza obránce, který jeho střelu hokejkou tečoval do ochranné sítě nad brankou.
     
    21:54
    Järnkrok sebral vyhozený kotouč od Driedgera a posunul jej na Arvidssona dopředu, který už střílel, avšak z nevýhodné pozice a pro floridského brankáře to nepředstavovalo větší ohrožení.
     
    21:12
    Nashville předvedl dobré střídání v pohybu, jenže nedokázal ani jednou vystřelit. Nejblíže k tomu byl Calle Järnkrok, jehož pokus ale blokoval Vatrano na kruzích.
     
    20:22
    Buly však vyhráli hostující hráči a dostali hru ven ze svého pásma. Během chvilky ale musel Rinne do zákroku po střele od modré z dílny Weegara, betonem puk vykopl mimo nebezpečí.
     
    20:13
    Druhá třetina je již 13 sekund v plném proudu, domácí vyhráli buly a budou chtít určitě pokračovat ve výkonu, který předvedli v první třetině. Hned si došli pro vhazování po pravici Rinneho.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:02.
     
    Ačkoliv Panthers přestříleli Nashville takovým způsobem, že je z toho rovnou rozdíl čtyřnásobku, jsou to právě Preds, kteří si drží jednobrankové vedení. Florida má jednoznačně více ze hry a častěji má puk na holích, dojíždí však na špatnou koncovku, neboť všech 20 střel dokázal pochytat tradičně skvělý Pekka Rinne. Hosté se ani tak často nedostávají dopředu, jeden výpad, který v páté minutě zakončil Colton Sissons ale stačil na to, aby Predators drželi těsné vedení 1:0!

    Střely na branku: 20 – 5
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Tippett se přes Ellise dostal do zakončení z úhlu, Rinneho však mezi betony prostřelit nedokázal a vypadá to, že první třetina skončí výhrou Preds.
     
    19:17
    V poslední minutě první třetiny to vypadalo, že by Nashville mohl dohrát v útočném pásmu, jenže to neplatí a Florida pokračuje ve velkém tempu.
     
    18:32
    Josi nakonec získal kotouč pod kontrolu a v posledních sekundách nedovoluje Floridě srovnat. I druhé oslabení tak Preds přežijí.
     
    17:49
    Duclair postrčil kotouč na Gudase, který jej opět poslal na branku. V druhém zakončení v řadě Rinne opět odolal, jeho parťáci však stále nedokáží vyhodit.
     
    17:05
    Nakonec až po dvou dalších vhazováních dostává Nashville hru ven ze svého pásma, početní výhoda domácích má velmi solidní parametry a za chvíli se přehoupne do druhé poloviny.
     
    16:32
    Yandle dostal hned nabito na modrou a poslal bombu na branku. Rinne si s tím však poradil a přežil i jeho další ránu, kterou sebral do lapačky. Důraz na brankovišti od Hörnqvista ale nebral Ekholm, svého parťáka z repre hodil na led a byla z toho mela, která nakonec ale neměla dlouhého trvání.
     
    16:21
    V závěru první třetiny dostanou domácí ještě jednu možnost na srovnání. Za faul v útočném pásmu dostává dvě minuty Mathieu Olivier (NSH), který se dopustil krosčeku na rozjetém Vinostrozovi.
     
    15:38
    Sissons se tlačil do další příležitosti, tentokrát jej ale Gudas nepustil mezi kruhy, kam šla přihrávka od Trenina.
     
    15:08
    Nashville reagoval vyhozením na zakázané uvolnění, obrana byla velmi rozhozená, a proto to Josi vyhodnotil nejlépe takto.
    14:11 Duclair s dvěma dorážkami za sebou neuspěl
     
    14:11
    Barkov píchl puk na levé křídlo pro Duclaira, který rozjel útok a nakonec se dostal ke dvěma dorážkám po bekhendovém zakončení Verhaegheho. Ani v jednom ze dvou případů ale z těžké pozice Rinneho u blížší tyče nepřekonal!
     
    13:42
    Frank Vatrano hrál již v ofsajdovém postavení, těsně předtím však došlo k přečíslení obrany Nashvillu a Vatrano dostával přihrávku do prostoru před branku. Na puk ale těsně nedosáhl a následné vyhození hostí hrál již v ofsajdu.
     
    12:58
    Josi se otočkou okolo své osy zbavil jednoho dotírajícího obránce v útočném pásmu a vybruslil si ke střele z kruhů, jeho pokus mířící k levé tyči ale nakonec skončil až na mantinelu.
    12:28 Ekholm nastřelil od modré břevno
     
    12:28
    Z teprvé čtvrté střely na branku ale mohl Nashville uskočit na dvě branky! Obrana včas nedobruslila Ekholma, který tak poslal z nápřahu puk na kasu takovým způsobem, že cinkalo za Driedgerem břevno!
     
    11:17
    Florida zcela převzala taktovku hry a opět vaří Predators v útočném pásmu. Weegar hledal zpoza branky Barkova na kruzích, dobře ale zapracoval Ellis a převzal puk pod svá křídla.
     
    10:33
    Patric Hörnqvist nedokázal tečovat střelu Nutivaary od modré v předbrankovém prostoru, Rinne tak chytá puk do lapačky a šlo celkově o jedenáctou střelu Floridy ve třetině. Nashville měl pak jenom dvě!
     
    10:15
    Maska Rinneho je již zcela opravena a finská legenda brankoviště tak může chytat i nadále se svou výstrojí. Vhazovat se bude následně po jeho levici.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:10
    MacKenzie Weegar se rozjel po levém křídle a od modré poslal na branku hostí jedovku, kterou Rinne vykryl pouze maskou. Právě nejdůležitější předmět na ochranu hlavy se ocitl následně na ledě a v nadcházejícím komerčním brejku budou mít kustodi hodně práce.
     
    09:32
    Hraje se již v plném počtu a Nashville už chtěl hrát na kontr, situace 3 na 2 však skončila přímo u střídaček Floridy, kde byl kotouče zbaven čistě Ekholm.
     
    08:52
    Predators se pětici Panthers v útočném pásmu dobře brání. Nemuseli vyjma prvních sekund čelit nějaké větší šanci.
     
    08:13
    Po sérii vyhození jsou již domácí v pásmu a kombinují. Přihrávka krosem na Barkova nevyšla, Barkov si proto musel vyjet na osu a vystřelit sám, Rinne kryje.
     
    07:33
    Hned po vhazování měli domácí příležitost na snížení, dorážku Barkova z protějšího kruhu ale skvěle zastavuje Rinne ještě před brankovou čárou!
     
    07:23
    Po komerční přestávce se rozehraje první přesilovka, a tu dostane Florida. Mark Borowiecki (NSH) si v rohu vlastního pásma pomohl v souboji stažením Wennberga za ruku k ledu a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    06:47
    Na chviličku to vypadalo, že Carter Verhaeghe se bude moci vrhnout do samostatného úniku, když na něj mířila přihrávka za obranu, v poslední chvíli ale hokejku do pokusu vložil Roman Josi a zamezil potenciální šanci!
     
    06:05
    Při forčekingu měl problém Forsberg se stabilitou a téměř zapadl do branky Floridy společně s Driedgerem. Nakonec to ale stihl vybrat a mohl stínovat rozehrávku Panthers.
     
    05:02
    Hosté i nadále pokračují v útočné aktivní hře. Cousins křížem přetahoval hru na levé křídlo pro Ekholma, kterému ale chyběla rychlost a Strälmanem byl obránce Preds odzbrojen.
    04:04 Colton SISSONS - 0:1
     
    04:04
    Nashville právě vstřelil branku!
    Po čtyřech minutách hry se ujímají hosté vedení! Josi zatáhl puk do útočného pásma a prostrčil puk pro COLTONA SISSONSE, jehož střela byla v první fázi neúspěšná a Chris Driedger jí ztlumil na betonech. Odražený puk však skončil na Sissonsových bruslích a nakonec zpětným odrazem doskákal až za brankovou čáru – 0:1! Asistence: Roman Josi, Ryan Ellis.
     
    03:19
    Duchene měl za sebou již dlouhé střídání, proto ze středního pásma jenom nahodil do toho útočného tak, aby to nebylo na icing. Poté odjel střídat, stejný nápad měli i domácí.
     
    02:45
    V prvních minutách sledujeme velký počet přerušení, což hře vůbec nepomáhá. Tentokrát šel kotouč do ochranné sítě nad klecí Pekky Rinneho.
     
    02:19
    Další zákrok pro Rinneho, po vyhraném buly hned pouštěl kotouč na branku z vrcholku pravého kruhu Hörnqvist, finský brankář přidržel puk i napodruhé.
     
    01:43
    Järnkrok byl pokryt za brankou Weegarem, který mu nedovolil pokračovat v jízdě. Puk dostal následně v útoku na pravé křídlo Tippett, jehož zakončení doprostřed nepředstavovalo pro Rinneho problém.
     
    01:14
    A Gudas je v úvodu hodně vidět, jenom krátce poté, co Olivierovo nahození tečoval do ochranné sítě, se právě s nashvillským útočníkem postrkoval, bylo to ale spíše jenom oťukávací, oba hráči zavčasu skončili sami.
     
    00:51
    Právě řízný obránce pak ani nestihl dojet pořádně do útočného pásma, když jeho spoluhráči v útočné lajně vepředu vytvořili ofsajd a po necelé minutě tak přichází první přerušení hry.
     
    00:09
    Hosté zahájili dnešní setkání nahozením až za branku Driedgera, kde kotouč dojel včas Granlund a nahrával pod sebe na kruhy pro Forsberga, leč tam mu snahu přerušil Gudas.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Driedger (Bobrovskij) – Weegar, Ekblad, Nutivaara, Strälman, Yandle, Gudas – Verhaeghe, Barkov, Duclair – Huberdeau, Wennberg, Hörnqvist – Vatrano, Luostarinen, Tippett – Acciari, Lammikko, Connolly.

    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi (C), Ellis, Ekholm, Fabbro, Borowiecki, Benning – F. Forsberg, Duchene, Mikael Granlund – Grimaldi, Järnkrok, Arvidsson – Cousins, Haula, Tolvanen – Trenin, Sissons, Olivier.

    Rozhodčí: O'Rourke (CAN), Hanson (CAN) – Murray (CAN), Flemington (CAN).
     
    FLORIDA PANTHERS
    7 zápasů, 3. místo, 12 bodů, skóre 27:22, bilance 2-3-2-0

    Jak bylo již podotknuto, Floridě se kvůli nákaze koronou u Canes a Stars zápasy odkládaly, a proto do nového ročníku vstoupili Panteři až 18. ledna. Na domácím ledě slavili rovnou čtyři body, vždy vyhráli na pět branek proti Chicagu, ačkoliv v tom druhém souboji se šlo až do prodloužení.

    Po téměř týdenní odmlce se stěhoval klub ze Sunrise do Columbusu, kde vyhrál hned první souboj, jenže v tom druhém nakonec padl až v nájezdech a připsal si vůbec první porážku po čtyřech zápasech. V Detroitu to již ale Floridě klaplo, dvakrát brala dva body po výhře 3:2, přičemž jednou se hrálo o 2 minuty a 45 sekund déle. Z tripu se tak hráči Panthers vraceli v dobré náladě a nebylo divu. Doma však svoji pouť nezahájili úspěšně, padli totiž hned proti Nashvillu, ačkoliv to měli rozehrané přímo náramně.

    Na domácím ledě se navíc mohou spolehnout na fanouškovskou podporu, do BB&T Center je povolen limit 5 000 příznivců, tedy čtvrtina z celkové kapacity arény.
     
    NASHVILLE PREDATORS
    10 zápasů, 7. místo, 10 bodů, skóre 28:34, bilance 2-3-0-5

    Ačkoliv na tabulkové postavení vzhledem k roztříštěnosti tabulky nelze brát příliš ohledy, Nashvillu se zatím nedaří tak, jak by si trenér Hynes představoval. Do ročníku sice vstoupil dobře a dvakrát doma porazil Columbus, jenže poté dostal třikrát nafackováno, jednou od Caroliny a dvakrát od Dallasu. Zejména první utkání v Dallasu bylo pro Predators až ostudné, když dostali čistou sedmičku, pět branek navíc dostali ve druhé třetině!

    Jedno se však Preds upřít nedá, na domácím ledě ještě neprohráli. Ukázali to v dvojzápase na konci ledna s rivalem z Chicaga. Dvakrát se muselo nastavovat, jednou vystřelil dva body v prodloužení Roman Josi, podruhé ťal v nájezdech přesným zakončením Matt Duchene. Po krátké pauze následoval přesun na Floridu, kde zahajoval tým z města country proti úřadujícímu mistrovi na Tampě. Jedna třetina vždy sestřelila naděje Nashvillu, v prvním zápase to byla druhá třetina (čtyři góly a prohra 4:3), v tom druhém bylo hotovo po dvou, kdy to bylo už 4:0 pro Lightnings.

    Výhra tak na tripu přišla právě až v Sunrise, kdy Predators vstali z mrtvých, dorovnali na 5:5 v samotném závěru a nakonec brali dva body za výhru v prodloužení. Pro Preds se jedná o poslední utkání, poté se opět vrací do svého Smashvillu, kde budou hrát dvakrát s Tampou a dvakrát s Detroitem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Krásnou víkendovou noc všem příznivcům NHL! Na programu je další hrací den nejlepší hokejové ligy na světě a přesně 24 hodin poté, co se utkal Nashville Predators s Floridou Panthers, se týmy utkají opět. Predátorům čtyřzápasový trip na slunečné Floridě končí a rádi by srovnali bilanci, kterou mají zatím ze tří utkání 1-2.

    Floridě se naopak zápasy kvůli koroně odkládaly, ale Panteři dokázali zatím ve všech sedmi soubojích bodovat. Před svými fanoušky je čeká ještě patero utkání na domácím ledě, leč první ze série skončil v pátek prohrou. Druhý souboj s Nashvillem začíná opět v 1:00, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 26. Barkov (Verhaeghe, Tippett), 36. Verhaeghe (Barkov, Weegar) – 5. Sissons (Josi, Ellis)


    Florida Panthers: Driedger (Bobrovskij) – Weegar, Ekblad (A), Nutivaara, Strälman, Yandle, Gudas – Verhaeghe, Barkov (C), Duclair – Huberdeau, Wennberg, Hörnqvist (A) – Vatrano, Luostarinen, Tippett – Acciari, Lammikko, Hinostroza.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi (C), Ellis (A), Ekholm, Fabbro, Borowiecki, Benning – F. Forsberg, Duchene, Mikael Granlund – Grimaldi, Järnkrok, Arvidsson – Cousins, Haula, Tolvanen – Trenin, Sissons, Olivier.

    Rozhodčí: O'Rourke (CAN), Hanson (CAN) – Murray (CAN), Flemington (CAN)

    Diváci: 3 977
    thejrc.org