Philadelphia – Boston 1:2 (kon.) | Tampa – Detroit 3:1 (kon.) | Florida – Nashville 2:1 (kon.)
Anaheim – San Jose 4:5 (0:2 po s.n.) | Vegas – Los Angeles 5:2 (kon.) | Ottawa – Montreal 1:2 (kon.)
St. Louis – Arizona 1:3 (kon.)
konec
Florida Panthers
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Nashville Predators
Sobota 06.02.2021, 01:08 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Aaron Ekblad – 2 min., sekání).
    59:39 Haula v závěru nedokázal překonat Driedgera
     
    59:39
    Haula měl na hokejce srovnání! Dokázal si zpracovat kotouč ze vzduchu a ujet Ekbladovi. V krátkém samostatném úniku ale i vlivem toho, že ho Ekblad sekl přes „pracky“, nezakončil dobře. Jenže Preds mohou srovnat v přesilové hře!
     
    59:03
    Forčeking dvojice hráčů Floridy nakonec obránci Preds překonali, Rinne jede na střídačku a Nashville hraje vabank!
    53:14 Weegarovu střelu kryje Rinne
     
    53:14
    Vinnie Hinostroza vybídl ke střele na hranici brankoviště Weegara, který i v tísni měl prostor, Rinne mu ale zmenšil úhel natolik, že střela končí ve výstroji brankáře Nashvillu!
    49:17 Fabbrova střela skončila na tyči
     
    49:17
    Nashville mohl srovnat zásluhou Fabbra, který se napřáhl na modré čáře! Kotouč prosvištěl až za záda Driedgera, domácího brankáře v tomto momentě zachránila tyčka! Následně se pokoušel o dorážku Granlund, v těžké pozici toho ale moc nezmohl.
     
    47:22
    Dlouhá pasáž bez přerušení pokračuje, Barkov odmítl druhou branku v zápase! Verhaeghe mu dával puk před kasu, Rinne proti jeho střele ale předvedl fantastický zákrok v rozkleku! Hostující brankář se pak rychle dokázal vrátit do postoje a vytěsnil ramenem i druhou střelu od Duclaira z kruhů!
    44:32 Ekblad nastřelil z dobré pozice jenom tyčku
     
    44:32
    Finský brankář ve službách Preds rozehrával poměrně riskantně a skoro se mu to vymstilo, když Fabbra pod tlakem připravil o puk Barkov. Nastala tak situace útoku do otevřené obrany, kterou řešil kapitán Panthers přihrávkou na Ekblada. Domácí obránce ale nastřelil jenom tyčku!
     
    38:20
    Rozhodčí nakonec prokázali velký nadhled a udělují jak Nicku Cousinsovi (NSH), tak i Jonathanovi Huberdeau (FLA) jenom dvě trestné minuty za hrubost. Hraje se tak 4 na 4.
    38:20 Potyčka mezi Huberdeauem a Cousinsem
     
    38:20
    Nakonec se to stalo očekávaným, po dalším vhazování si to Huberdeau s Cousinsem rozdali ve férové bitce, kterou vyřešil Huberdeau za pár sekund povalením Cousinse na led. Čeká se na tresty, pravděpodobně se bude hrát 4 na 4!
    37:31 Sražená střela Yandleho skončila na tyči
     
    37:31
    Mohlo to být už 3:1 poté, co střela Yandleho od modré prošla klubkem těl a byla tečována. Rinnemu proskákal puk mezi betony a radost Floridy nakonec zastavila až tyčka hostující klece!
    35:31 Carter VERHAEGHE - 2:1
     
    35:31
    Florida právě vstřelila branku!
    Hokejová lahůdka a Florida evidentně hraje ve veliké pohodě! Weegar pronikl přes modrou do útočného pásma a ťuknul puk na CARTERA VERHAEGHEHO, který jej vrátil na Barkova najíždějícím z druhé vlny. Barkov však celou situaci ještě vyšperkoval, vrátil Verhaegheovi asistenci z první branky velkorysou nahrávkou, kterou stačilo jenom umístit do branky, Rinne byl bezmocný – 2:1! Asistence: Aleksander Barkov, MacKenzie Weegar.
     
    32:42
    Po zachycení přihrávky mezi beky na modré se urval do brejku Arvidsson a dostal dlouhou nahrávku, puk si však špatně zpracoval a musel střílet příklepem z pravého kruhu, Driedger vytáhl zákrok lapačkou!
     
    28:06
    Barkov uspěl v silovém souboji na mantinelu s Josim a útok Floridy mohl pokračovat. Ne však nadlouho, na modré propadl Weegar a hosté jeli 3 na 1, přihrávka na levé křídlo pro Forsberga ale byla pokryta Verhaeghem, který skvěle hrábl dozadu!
    25:58 Aleksander BARKOV - 1:1
     
    25:58
    Florida právě vstřelila branku!
    Tlak trvající téměř minutu už Preds nemohli ustát a Florida srovnává! Verhaeghe měl dost času mezi kruhy na to, aby mohl cokoliv vymyslet. Vymyslel tak parádní přihrávku křížem nalevo pro zcela volného ALEKSANDRA BARKOVA, který zametl puk za záda přesunujícího se Rinneho. Panteři čekali 22 střel na první branku – 1:1! Asistence: Carter Verhaeghe, Owen Tippett.
     
    16:21
    V závěru první třetiny dostanou domácí ještě jednu možnost na srovnání. Za faul v útočném pásmu dostává dvě minuty Mathieu Olivier (NSH), který se dopustil krosčeku na rozjetém Vinostrozovi.
    14:11 Duclair s dvěma dorážkami za sebou neuspěl
     
    14:11
    Barkov píchl puk na levé křídlo pro Duclaira, který rozjel útok a nakonec se dostal ke dvěma dorážkám po bekhendovém zakončení Verhaegheho. Ani v jednom ze dvou případů ale z těžké pozice Rinneho u blížší tyče nepřekonal!
    12:28 Ekholm nastřelil od modré břevno
     
    12:28
    Z teprvé čtvrté střely na branku ale mohl Nashville uskočit na dvě branky! Obrana včas nedobruslila Ekholma, který tak poslal z nápřahu puk na kasu takovým způsobem, že cinkalo za Driedgerem břevno!
     
    07:33
    Hned po vhazování měli domácí příležitost na snížení, dorážku Barkova z protějšího kruhu ale skvěle zastavuje Rinne ještě před brankovou čárou!
     
    07:23
    Po komerční přestávce se rozehraje první přesilovka, a tu dostane Florida. Mark Borowiecki (NSH) si v rohu vlastního pásma pomohl v souboji stažením Wennberga za ruku k ledu a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    06:47
    Na chviličku to vypadalo, že Carter Verhaeghe se bude moci vrhnout do samostatného úniku, když na něj mířila přihrávka za obranu, v poslední chvíli ale hokejku do pokusu vložil Roman Josi a zamezil potenciální šanci!
    04:04 Colton SISSONS - 0:1
     
    04:04
    Nashville právě vstřelil branku!
    Po čtyřech minutách hry se ujímají hosté vedení! Josi zatáhl puk do útočného pásma a prostrčil puk pro COLTONA SISSONSE, jehož střela byla v první fázi neúspěšná a Chris Driedger jí ztlumil na betonech. Odražený puk však skončil na Sissonsových bruslích a nakonec zpětným odrazem doskákal až za brankovou čáru – 0:1! Asistence: Roman Josi, Ryan Ellis.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 26. Barkov (Verhaeghe, Tippett), 36. Verhaeghe (Barkov, Weegar) – 5. Sissons (Josi, Ellis)


    Florida Panthers: Driedger (Bobrovskij) – Weegar, Ekblad (A), Nutivaara, Strälman, Yandle, Gudas – Verhaeghe, Barkov (C), Duclair – Huberdeau, Wennberg, Hörnqvist (A) – Vatrano, Luostarinen, Tippett – Acciari, Lammikko, Hinostroza.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi (C), Ellis (A), Ekholm, Fabbro, Borowiecki, Benning – F. Forsberg, Duchene, Mikael Granlund – Grimaldi, Järnkrok, Arvidsson – Cousins, Haula, Tolvanen – Trenin, Sissons, Olivier.

    Rozhodčí: O'Rourke (CAN), Hanson (CAN) – Murray (CAN), Flemington (CAN)

    Diváci: 3 977
    thejrc.org