Třinec – Zlín 5:2 (kon.) | Litvínov – K. Vary 3:2 (po pr.) | Sparta – Pardubice 5:4 (1:0 po s.n.)
Mladá Boleslav – Liberec 1:2 (po pr.) | Plzeň – Motor ČB 5:4 (po pr.) | Kometa Brno – Vítkovice 0:4 (kon.)
Mountfield HK – Olomouc 3:2 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Sparta Praha
5:4 (1:3, 2:0, 1:1 - 0:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 07.02.2021, 16:00 • O2 arena, Praha 9 (Libeň) • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemnou neděli u sledování hokejové extraligy! V Praze dnes budeme sledovat bezpochyby zajímavou bitvu, na horký led Sparty totiž zavítá znovuzrozené Dynamo.
     
    HC SPARTA PRAHA (1. místo)
    41 Z, 26-2-5-8, 154:89 (+65), 87 bodů
    Aktuální forma: V–V–V–V–Vp

    Sparťané jsou k nezastavení. Svěřenci trenérského dua Hořava–Jandač mají dlouhodobě nejlepší formu v celé extralize, už několik týdnů v kuse se vyhřívají na úplné špici tabulky. Na paty jim sice s pouhou dvoubodovou ztrátou šlape podobně ambiciózní Třinec, jenže Pražané si jednou výhrou za druhou svou pozici pojišťují a nedávají Ocelářům šanci je sesadit. Aktuálně se vezou na sedm zápasů dlouhé vítězné vlně, jejíž dosud poslední díl vybojovali v pátek na půdě Vítkovic.

    Pražané se nejspíše i v dnešním utkání budou muset obejít mezi Vladimíra Sobotky. Ten absentuje od konce ledna s řeznou ranou na krku, jenž utrpěl v bitvě s Berany. Jeho místo v první formaci zaplnil navrátilec Miroslav Forman, který zatím ve dvou utkáních za Spartu po hostování v Motoru zaznamenal jeden gól.

    Nejproduktivnější hráči
    Michal ŘEPÍK – 41 Z, 40 bodů (21+19)
    David TOMÁŠEK – 41 Z, 39 bodů (16+23)
    Roman HORÁK – 40 Z, 36 bodů (15+21)

    Brankářské statistiky
    Matěj MACHOVSKÝ
    – 1 927 min. | úsp. 92,1% | prům. 2,06
    Jakub NEUŽIL
    – 344 min. | úsp. 90,0% | prům. 2,27
    Alexander SALÁK
    – 181 min. | úsp. 90,9% | prům. 2,32
     
    HC DYNAMO PARDUBICE (7. místo)
    40 Z, 17-5-3-15, 107:110 (-3), 64 bodů
    Aktuální forma: V–V–P–P–P

    Pardubice se po bídném vstupu do ročníku oklepaly a poprvé po řadě let na dně tabulky se nyní pohybují v jejím středu. Teoreticky ještě mohou pomýšlet i na první čtyřku, jejich ztráta však činí celkem deset bodů, a pokud si tedy chtějí opravdu brousit zuby na přímý postup do čtvrtfinále, budou muset v závěru základní části pořádně zabrat. V úterý se nicméně vydaly tím správným směrem, když na svém ledě výhrou 5:2 nad Olomoucí ukončily třízápasovou šňůru porážek a na tento úspěch později v týdnu navázaly ve Zlíně.

    Dynamo je v hokejových médiích v posledních dnech nejčastěji probíráno v souvislosti se sedmizápasovým distancem Andreje Kosticyna, který běloruský veterán obdržel po ostrém zákroku na Adama Rutara. Tento trest, zatím nejdelší v probíhajícím ročníku, byl ovšem včera snížen na tři utkání poté, co se ukázalo, že zranění, které olomoucký hráč obdržel, byla způsobena jeho vlastní holí. Šestatřicetiletý forvard Pardubic si nicméně proti Spartě tak jako tak nezahraje.

    Nejproduktivnější hráči
    Anthony CAMARA – 33 Z, 28 bodů (16+12)
    Matěj BLÜMEL – 39 Z, 25 bodů (14+11)
    Matej PAULOVIČ – 36 Z, 23 bodů (10+13)
    Robert KOUSAL – 31 Z, 23 bodů (5+18)

    Brankářské statistiky
    Pavel KANTOR
    – 1 200 min. | úsp. 90,6% | prům. 2,55
    Milan KLOUČEK
    – 734 min. | úsp. 90,2% | prům. 3,27
    Konstantin BARULIN
    – 119 min. | úsp. 89,7% | prům. 3,03
     
    Do níže uvedených přehledů brankářských statistik byli zařazeni jen ti gólmani, kteří stále působí v daném týmu a dosud odchytali minimálně dvě kompletní utkání.
     
    PÁTEČNÍ KOLO Z POHLEDU OBOU CELKŮ

    Sparta v pátek vyrazila do daleké Ostravy, kde na ní čekala možná až nečekaně tuhá bitva. Vítkovice, které dříve v týdnu obdržely ostudnou porážku 1:7 od rivala z Třince, dlouho kousaly a svého pražského soka vysoko přestřílely. Tři body si ale nicméně z ČEZ areny nakonec přeci jen odvezli hosté potom, co se za ně prosadili Košťálek s Pechem. Za domácí skóroval jen Galvinš.

    HC Vítkovice Ridera – HC Sparta Praha 1:2
    Třetiny: 0:0, 0:0, 1:2

    Branky a nahrávky: 48. Galvinš (Flick) – 46. Košťálek (Polášek), 55. Pech (Buchtele, Košťálek).
    Střely na branku: 34 – 19.
    Zblokované střely: 20 – 15.
    Vhazování: 29 – 32.
    Trestné minuty: 2 – 6.
    Využití přesilovek: 0/3 – 0/1.

    Sestava Sparty: Salák – Němec, Kalina, Košťálek, Polášek, Dvořák, Jandus – Forman, Horák, Řepík (C) – Rousek (A), Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Dvořáček, Vitouch, Kudrna.

    Moc branek nepadlo ani o pár desítek kilometrů jižně ve Zlíně, kam zavítalo zase Dynamo. To po bezbrankové první části otevřelo skóre trefami Zohorny s Blümelem a následně si ve třetí třetině pojistilo výhru gólem Anthonyho Camary. Trápící se Berani se zmohli jen na jednu branku, pod kterou se podepsal Zdeněk Okál.

    PSG Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice 1:3
    Třetiny: 0:0, 0:2, 1:1.

    Branky a nahrávky: 42. Okál (Sedláček, Svoboda) – 26. Zohorna (Kousal, Klouček), 31. Blümel (Poulíček), 44. Camara (Zohorna, Kousal).
    Střely na branku: 26 – 35.
    Zblokované střely: 23 – 11.
    Vhazování: 30 – 26.
    Trestné minuty: 10 – 8.
    Využití přesilovek: 1/3 – 1/4.

    Sestava Pardubic: Klouček – Mikuš, Zdráhal, Kolář (A), Nakládal (C), Ďaloga, Bučko, Vála – Kousal, Zohorna, Camara – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – Horký, Roman, Tybor – Štetka, Rohlík, Pochobradský.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Naposledy se dnešní soupeři střetli den před Silvestrem na ledě Pardubic, přičemž tři body tehdy zůstaly doma. Sparta sice po první třetině vedla 3:1 díky dvěma trefám Řepíka a jednomu gólu Rouska, nicméně domácí po přestávce navázali za zásah Mikuše a postupně se ve druhé části prosadili Poulíček, Paulovič a Camara. Třetí perioda následně přinesla po jedné brance na obou stranách, a Dynamo tak zvítězilo 5:4.

    30. 12. 2020 | Enteria arena, Pardubice
    HC Dynamo Pardubice – HC Sparta Praha 5:4
    Třetiny: 1:3, 3:0, 1:1.

    Branky a nahrávky: 15. Mikuš, 33. Poulíček (Paulovič, Nakládal), 35. Paulovič, 35. Camara (Mikuš, Vála), 56. Mandát (Kousal) – 6. Řepík (Tomášek), 9. Rousek (Buchtele, Tomášek), 12. Řepík (Sobotka), 44. Němeček (Sobotka).
    Střely na branku: 26 – 36.
    Zblokované střely: 9 – 15.
    Vhazování: 27 – 32.
    Trestné minuty: 4 – 6.
    Využití přesilovek: 1/3 – 0/2.

    HC Dynamo Pardubice: Kantor – Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, Hrádek, Vála, Zdráhal, Holland – Paulovič, Poulíček, Blümel – Mandát (A), Kousal, Camara – Svačina, Roman, Machala – Kusý, Rohlík, Matys.

    HC Sparta Praha: Machovský (35. Neužil) – Němeček (A), Jandus, Polášek, Košťálek, Mikliš, Kalina – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Tomášek, Buchtele – Říčka, Pech (A), Šmerha – Dvořáček, Sukeľ, Kudrna.
    Zachytá si zkušený gólman ve šlágru kola?
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné nedělní odpoledne, tentokrát už přímo z O2 areny! Za chvilku pro vás budu mít připraveny zahajovací sestavy obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Němeček, Kalina, Polášek, Košťálek, Tomáš Dvořák, M. Jandus – Forman, Horák, Řepík (C) – Rousek (A), Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Dvořáček, Vitouch, Kudrna – Zikmund.

    HC Dynamo Pardubice: Barulin (Klouček) – Mikuš, J. Zdráhal, J. Kolář (A), Nakládal (C), Ďaloga, Bučko, Vála – R. Kousal, T. Zohorna, Camara – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – L. Horký, O. Roman, Tybor – Štetka, Rohlík, Pochobradský.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Brejcha, Gerát.
     
    Sestavy obou celků doznaly od pátečního kola jen drobných změn. Veterána Němce v první obranné formaci Sparty nahradí mladší Němeček, zatímco do klece Dynama se místo Kloučka postaví Barulin.
     
    Šestatřicetiletý Konstantin Barulin zatím od svého lednového příchodu na východ Čech z dalekého ruského Nižněkamsku odchytal v dresu svého nového zaměstnavetele jen dva duely, ze kterých si odnesl úspěšnost zákroků 89,7%. Uvidíme, jestli se mu dnes proti prvnímu týmu tabulky bude dařit lépe.
     
    Na druhou stranu sedmadvacetiletý Matěj Machovský je v extralize již zavedeným jménem, pro jedničku pražské Sparty bude dnešní duel s Dynamem již pětatřicátým startem v jeho sedmé sezóně v české nejvyšší soutěži. S úspěšností 92,1% se řadí mezi nejlepší gólmany v lize, z podobně vytěžovaných brankářů má lepší čísla jen liberecký Petr Kváča.
     
    Čtveřice rozhodčích vyrazila na led, start utkání se blíží. Řídit jej budou pánové René Hradil a Adam Kika, kterým budou na čarách pomáhat Tomášové Brejcha a Gerát.
     
    Na ploše libeňské O2 areny už jsou i oba celky, které se po tradičním pozdravu z modrých čar sjely ke svým brankám na poslední poradu. Za chvíli začínáme.
     
    Sudí svolává hráče do středového kruhu, jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Úvodní vhazování vyhrála domácí Sparta, která neztrácí čas a okamžitě se přesouvá před Barulina.
     
    00:27
    Nepřesná rozehrávka Pražanů nyní skončila na icingu, hra se tak poprvé přesune do jejich pásma.
     
    00:40
    Řepíkovu přihrávku zachytil jeden z protihráčů ve středním pásmu, odkud puk nahodil za Machovského.
     
    01:06
    Němeček trpělivě drží puk za svou svatyní a čeká, až se na led dostane čerstvá domácí lajna.
     
    01:32
    Bitvu o kotouč u mantinelu vyhráli domácí, kterým se ale stále nedaří se vysvobodit z vlastní třetiny.
     
    02:16
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice nenechávají nic náhodě a velmi aktivní vstup do utkání v polovině třetí minuty přetavují v úvodní gól! Střeleckou listinu střetnutí otevírá LUBOŠ HORKÝ, který po souhře s Romanem z mezikruží poslal puk do horní části svatyně – 0:1! Asistence: Ondřej Roman, Ondřej Vála.
    02:16 Luboš HORKÝ - 0:1
     
    02:59
    Krátce po sobě se nyní dvakrát přerušilo. Poprvé pro ofsajd hostů, pak kvůli dalšímu icingu domácích.
     
    03:28
    Sparta se na krátkou chvíli probojovala před Barulina, odkud byla ale soupeřem velmi rychle vytlačena.
     
    03:57
    Rychlý brejk Pardubic předčasně ukončila nepřesná přihrávka, puk se opět dostává na domácí hole.
     
    04:29
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Sparta se v O2 areně stále ještě nerozkoukala, Machovský musí ze své klece lovit další kotouč! Hosté se dostali do přečíslení tři na dva, přičemž Paulovič krátkou přihrávkou vybídl ke střele dojíždějícího JURAJE MIKUŠE. Ten následně zamířil naprosto přesně mezi tři tyče – 0:2! Asistence: Matej Paulovič, Matěj Blümel.
    04:29 Juraj MIKUŠ - 0:2
     
    05:56
    Pražané se snaží něco vymyslet v útočném pásmu, pardubická obrana je ale má přečtené.
     
    06:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nakonec se jim ale přeci jen daří na dva zásahy rychle odpovědět, kontaktní gól je na světě! Krátce po vyhraném vhazování se ke kotouči dostal TOMÁŠ DVOŘÁK, který z velké vzdálenosti uklidil puk do vzdálenějšího rohu branky – 1:2! Asistence: Michal Řepík, Miroslav Forman.
    06:09 Tomáš DVOŘÁK - 1:2
     
    07:23
    Misky pomyslných vah se rázem překlopily na stranu domácích, kteří nyní mají více ze hry.
     
    07:47
    Pech chtěl poslat puk na modrou čáru volnému Říčkovi, který ale jeho nabídku nezvládl zachytit.
     
    08:40
    Sledujeme relativně vyrovnanou podívanou bez větších střeleckých šancí, obrany pracují na sto procent.
     
    08:58
    Poprvé si zakázané uvolnění do statistik zapisují zase hosté, vhazovat se bude po Barulinově pravici.
     
    09:07
    Tentokrát si ruský gólman se zakončením krátce po vhazování poradil, čeká nás první komerční přestávka.
     
    09:23
    Barulin rozehrál vyhozený kotouč dopředu, čímž Dynamu usnadnil návrat do útočného pásma.
     
    09:51
    Zkušený veterán v dresu Dynama má na kontě další zákrok, tentokrát si poradil se střelou z levého kruhu.
     
    10:25
    Sparta rotuje v útočném pásmu, většina jejích střeleckých pokusů ale míří mimo tři tyče.
     
    10:57
    Tentokrát už jeden z domácích pálil přesně, ani on ale recept na hbitého Barulina nenašel.
     
    11:35
    Pražané stále tlačí na pardubickou svatyni, hosté se už pár minut nepodívali ven z vlastní třetiny.
     
    11:52
    Z mezikruží zakončil Miroslav Forman, jehož projektil zmizel mezi zavřenými betony Barulina.
     
    12:38
    Dvořák málem omylem přenechal puk forčekujícímu Válovi, kotouč ale nakonec doklouzal k dalšímu domácímu hráči. Sparta se znovu přesouvá do útoku.
     
    13:25
    Matěj Blümel zkusil štěstí bekhendem zleva, Machovský kotouč betonem vyrazil za brankoviště.
     
    13:38
    Pardubice si zahrají přesilovku, za krosček se na trestnou přesouvá David Němeček (SPA).
     
    14:12
    Sparta rozbila dlouhou kombinaci hostujícího celku a rychle poslala pryž až za Barulina.
     
    14:51
    Tentokrát puk vyhodil Michal Řepík, Dynamo toho v početní výhodě zatím moc nepředvedlo.
     
    15:16
    Do třetice všeho dobrého domácí z velmi mírného hostujícího náporu vysvobozuje Buchtele.
     
    16:12
    Němeček se už před pár desítkami sekund vrátil na ledovou plochu, oba celky jsou v pěti.
     
    16:34
    Sledujeme bitvu o kotouč za Barulinovou brankou, do které je zapojeno hned několik hráčů.
     
    17:02
    Ondřej Vála operuje s kotoučem ve vlastním pásmu a přemýšlí, kudy by jej mohl rozehrát dopředu.
     
    17:30
    Machovský mírný šrumec před svou brankou rychle ukončil a sáhl po volném kotouči, přerušuje se.
     
    17:53
    Pomalu míříme do finiše, do konce první třetiny zbývá odehrát jen něco málo přes dvě minuty.
     
    18:12
    Skočit po kotouči byl nyní nucen zase Barulin, ani jednomu celku se nedaří gólmana soupeře zaskočit.
     
    18:44
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Uff, to byla rána! Pardubice v závěru první třetiny opět odskakují do dvoubrankového vedení a tentokrát u toho nebyl nikdo jiný než TOMÁŠ ZOHORNA! Kousal vybojoval puk za brankou a následně jej nabídl zkušenému forvardovi, který z předbrankového prostoru prudkou dělovkou z voleje rozvlnil síť domácí branky – 1:3! Asistence: Robert Kousal, Anthony Camara.
    18:44 Tomáš ZOHORNA - 1:3
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    19:48
    První třetina se dohrává před Machovským, domácí ale hosty vůbec nepouští do zakončení.
     
    19:57
    V samotném závěru se ještě jeden ze sparťanů dostal do útoku, kde byl ale velmi rychle odzbrojen.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:49.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 9 – 7.
    Zblokované střely: 4 – 3.
    Vhazování: 14 – 7.
    Trestné minuty: 2 – 0.
    Využití přesilovek: 0/0 – 0/1.
     
    Úvodní dvacetiminutovka šlágru dnešního kola příliš mnoho velkých šancí nenabídla, i přes to jsme však nakonec v jejím průběhu viděli celkem čtyři branky. Převážná většina z nich padla do domácí sítě – Dynamo v úvodu využilo domácí nepřipravenosti a díky zásahům Horkého s Mikušem rychle odskočilo do dvougólového náskoku, který pár chvil nato snížil Dvořák. V následném průběhu periody měli sice více ze hry sparťané, jenže i dosud poslední zásah střetnutí přistál v jejich síti, když Tomáš Zohorna prudkou ranou jen pár sekund před koncem upravil na momentálních 1:3.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Machovský měl v první třetině úspěšnost jen lehce přes 50%, na jeho místo tak nastupuje Alexander Salák.
     
    20:54
    První výpad Sparty ke střele na klec nevedl, hostující obrana jej zvládla včas rozebrat.
     
    21:15
    Pech si drze najel před Barulina a pokusil se puk uklidit k bližší tyči, gólman byl ale připraven.
     
    21:39
    Kolář se nabízel na modré čáře, jeden z jeho spoluhráčů ale byl v rohu odzbrojen a nestihl mu nahrát.
     
    22:24
    Vyjma Pechovy akce jsme zatím střelu na klec neviděli, obrany obou celků šlapou na sto procent.
     
    22:56
    Řepík se pokusil provézt kotouč za modrou čáru, nakonec jej ale pro jistotu poslal za sebe spoluhráči.
     
    23:28
    Momentálně se bojuje hlavně ve středním pásmu, ani jednomu celku se nedaří prorazit dopředu.
     
    24:07
    Volný puk po Formanově nahrávce před brankou našel Buchtele, jehož střelu Barulin pokryl.
     
    24:39
    Camara na sebe upoutal pozornost střelou z velké vzdálenosti, která byla zblokována protihráčem.
     
    25:09
    Znovu se hraje před Barulinovou klecí, domácím se však nyní nedaří se odpoutat od mantinelu.
     
    25:25
    Dynamo vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění, po krátké pauze uvidíme další buly u Barulina.
     
    25:48
    Tomášek chtěl nabít před klec Říčkovi, který ale nezvládl neposednou pryž zachytit na svou hůl.
     
    26:16
    Čtveřice hostů se už nějakou dobu neúspěšně snaží vylovit puk z držení domácích u mantinelu.
     
    26:34
    Na trestnou lavici za podrážení putuje Andrej Kudrna (SPA), Dynamo čeká další přesilovka.
     
    26:57
    Robert Kousal se uvonil na levém kruhu, Salák si s jeho následným zakončením hravě poradil.
     
    27:28
    Pardubický útočník to zkusil znovu z velmi podobné pozice jako předtím, ani tentokrát neuspěl.
     
    27:57
    Barulin zastavil vyhozený puk za svou klecí a přenechal jej Nakládalovi, který vzápětí vyráží do útoku.
     
    28:06
    A tažení Dynama do útoku přerušuje čárový sudí, který hostující celek nachytal v ofsajdu.
     
    28:29
    Pardubicím se ani tentokrát nepodařilo překročit modrou dle pravidel, Kudrna se za chvíli vrátí na led.
     
    29:15
    Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho, zakončující hráč z kruhu přestřelil branku!
     
    29:34
    A Pochobradský nyní jel na Saláka dokonce sám, domácí gólman puk vyrazil!
     
    29:45
    Sparta mohla snížit! Následnou situaci před Barulinem nechali hlavní rozhodčí ještě pro jistotu prověřit mužem u videa, dle kterého puk plně nepřekročil brankovou čáru!
     
    30:46
    Ruský gólman byl znovu v ten správný čas na tom správném místě, střelu z mezikruží bez obtíží chytil.
     
    31:29
    Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou, ani jeden celek momentálně nemá výraznější převahu.
     
    31:58
    Možná o něco málo aktivnější je přeci jen nakonec Sparta, která nyní na Barulina vyslala další ránu.
     
    32:23
    Ondřej Rohlík zůstal po vhazování před Salákem klečet na ledové ploše, na střídačku se po chvilce dopravil po svých. Zdá se, že je nakonec v pořádku.
     
    32:52
    Sparta právě vstřelila branku!
    Třiatřicátá minuta přináší další zásah, domácí už znovu prohrávají jen o jeden gól! Z modré čáry Barulina prostřelil TOMÁŠ DVOŘÁK, přičemž kotouč jen tak tak doklouzal za brankovou čáru. Jedná se o druhý gól beka v dnešním střetnutí, uvidíme hattrick? Asistence: Michal Řepík.
    32:52 Tomáš DVOŘÁK - 2:3
     
    33:57
    Pech chtěl poslat puk před branku Buchtelemu, místo toho jej ale omylem poslal na hůl protihráče.
     
    34:58
    Tečovaná rozehrávka z obranného pásma přistála až v Barulinově rukavici, který hned puk vrátil do hry.
     
    35:43
    Hraje se hlavně před hostující svatyní, Sparta se snaží ještě před přestávkou vyrovnat.
     
    35:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno, čtyři minuty před koncem druhé třetiny začínáme v O2 areně zase od začátku! Němeček poslal puk do změti hráčů před brankovištěm, odkud jej za nepozorného Barulina uklidil DAVID TOMÁŠEK! Kotouč projel do klece skrz prostor mezi betony hostujícího gólmana! Asistence: David Němeček.
    35:51 David TOMÁŠEK - 3:3
     
    36:57
    Vhazování před Barulinem znovu vyhráli domácí, kteří nyní opět kují pikle v útočné třetině.
     
    37:14
    Nahození z modré čáry zmizelo ve výstroji připraveného hostujícího brankáře, Kalina na něj nevyzrál.
     
    37:57
    Barulin má na svém kontě další úspěšný zákrok, slabší pokus z hranice pásma vytěsnil betonem.
     
    38:38
    Druhá část se dohrává převážně v pardubickém pásmu, domácí hráči jsou na koni a vyhlíží další gól.
     
    38:57
    Dynamo se na malou chvíli osvobodilo, domácí ho ale následně znovu zatlačili k jejich brance.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:08
    První vyloučení hostů, Anthony Camara (PCE) dostává desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    39:50
    Polášek nahazuje puk za soupeřovo brankoviště, moc zajímavého toho před pauzou už neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:42.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 23 – 12.
    Zblokované střely: 5 – 5.
    Vhazování: 21 – 21.
    Trestné minuty: 4 – 10.
    Využití přesilovek: 0/0 – 0/2.
     
    Sparta do druhé třetiny vstoupila s novým gólmanem a zpevněnou obranou, což jí umožnilo postupně převzít otěže střetnutí do vlastních rukou a vymazat pardubický dvoubrankový náskok. Z celkem čtrnácti střel za Barulina poslala dva góly, zatímco její soupeř z pěti pokusů neskóroval ani jednou. Po druhé trefě Dvořáka a následném zásahu Tomáška tak máme před třetí části v O2 areně vyrovnáno. Povede se domácím dokonat obrat, nebo se Dynamo znovu ujme vedení?
     
    I dnešní utkání je věnováno charitativnímu projektu O kapku lepší hokej, jehož cílem je získat finanční prostředky pro nadaci Kapka Naděje, která pomáhá dětem s poruchami krvetvorby. Domácí kapitán Řepík a pardubický Kolář mají na dresech speciální oranžový rukáv, na výstroji ostatních hráčů jsou jiné prvky stejné barvy. Speciální dresy následně půjdou do aukce, která se bude konat 10. – 18. února. Více info zde.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Třetí třetina je tu, nepovedená střela Matěje Blümela z kruhu přeletěla soupeřovu svatyni.
     
    40:56
    Košťálek vyráží s kotoučem na holi do útočného pásma, uvidíme, co tam sparťané tentokrát vymyslí.
     
    41:38
    Zatím sledujeme převážně defenzivní podívanou, Pražanům se nedaří ohrozit klec Pardubic.
     
    42:22
    Průběh úvodu závěrečné dvacetiminutovky nyní zastavuje ofsajd Dynama, buly proběhne u modré.
     
    42:36
    A znovu, Pardubicím se ani tentokrát nepodařilo projet za modrou čáru v souladu s předpisy.
     
    43:03
    Tečovaná střela z modré projela kolem domácí klece, hosté se usadili v útočném pásmu.
     
    43:25
    Pochobradský se dotěrnému protihráči navzdory pokusil poslat puk před branku, kde jej ale nikdo nezachytil.
     
    44:06
    Přesilovku si nyní vyzkouší také domácí hráči, Ondřej Rohlík (PCE) jde na dvě minuty ven za držení.
     
    44:35
    Barulin zneškodnil první střelu domácích z početní výhody a na malý moment přerušil průběh hry.
     
    44:43
    Dynamo vyhrálo následné vhazování a bez váhání poslalo puk až za domácí brankoviště.
     
    45:04
    Němeček se ze středního pásma prodral až na levý kruh, odkud neúspěšně ozkoušel své štěstí.
     
    45:30
    Do ofsajdu se tentokrát dostali hráči pražské Sparty, vhazovat se tak tentokrát bude u hostující modré.
     
    46:01
    Domácí se usadili před Barulinem a kombinují, jejich početní výhoda se pomalu chýlí ke konci.
     
    46:30
    Pardubice hned po konci oslabení zamířili dopředu, po zákroku Saláka následuje komerční pauza.
     
    46:42
    Hosté nyní v rychlém sledu směrem na Saláka vyslali dvě střely z levého kruhu, obě nepřesné.
     
    47:29
    Sparta je momentálně častěji na kotouči, nedaří se jí však pořádně prorazit do soupeřova pásma.
     
    47:59
    Barulin rozehrál vyhozený kotouč zpoza klece podél mantinelu, v neutrální zóně ho zachytil Forman.
     
    48:29
    Nepřehledná situace před Salákem gól nepřinesla, domácí obrana jí nakonec vyřešila včas.
     
    49:23
    Třetí třetina je na ofsajdy mnohem bohatší než ty první dvě, v postavení mimo hru bylo zase Dynamo.
     
    49:34
    Matúš Sukeľ (SPA) je na dvě minuty vyloučen za hákování, Pardubice mají šanci se ujmou vedení.
     
    49:50
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé, Východočeši šanci chytili za pačesy a už po šestnácti sekundách přesilovky se ujímají jednobrankového náskoku! Tentokrát se prosadil lídr kanadského bodování Dynama ANTHONY CAMARA, který se obtočil kolem klece a následně zasunul puk k bližší tyči – 3:4! Asistence: Robert Kousal, Juraj Mikuš.
    49:50 Anthony CAMARA - 3:4
     
    50:39
    Řepík najel do brankáře, vzápětí se Barulina vydal pomstít Kolář! Rozhodčí ale mezi ležícího domácího forvarda a beka Dynama rychle vjeli.
     
    50:48
    Střela z levé strany ruského strážce hostující klece nepřekvapila, kotouč vyrazil betonem do rohu.
     
    51:19
    Úspěšný byl i na druhém konci ledové plochy Salák, hra se přelévá z jednoho konce ledu na druhý.
     
    51:40
    Atmosféra v O2 areně houstne, před Barulinovou klecí jsme po přerušení viděli další menší strkanici. I tentokrát to však vypadá, že se incident obejde bez vyloučení.
     
    52:09
    Forman z modré čáry nahodil puk za svatyni Dynama, domácí využívají situace a střídají.
     
    52:58
    Barulin se nyní natahoval po Horákově vysoké lehké střele z modré čáry, na kterou ale nedosáhl.
     
    53:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ještě není hotovo, přesně šest minut a čtyřicet sekund před koncem základní hrací doby je v O2 areně opět vyrovnáno! Řepík našel přihrávkou zpoza klece na kruhu nikým nehlídaného ADAMA POLÁŠKA, a ten uklidil puk do vzdálenějšího dolního rohu pardubické svatyně – 4:4! Asistence: Michal Řepík, Lukáš Rousek.
    53:20 Adam POLÁŠEK - 4:4
     
    53:56
    Barulin má momentálně mnohem více práce než Salák, Sparta chce co nejdříve dokonat obrat.
     
    54:16
    Nepřesný projektil z levé strany prosvištěl kolem vzdálenější tyče pražské branky a trefil mantinel.
     
    54:44
    Nyní jsou v útoku zase Pardubice, jejichž tlak na soupeřovu svatyni je čím dál tím intenzivnější.
     
    55:58
    Dynamo po vyhraném vhazování u domácí modré znovu proniklo dopředu, kde se tentokrát neusadilo.
     
    56:30
    Hosté jsou nyní častěji na kotouči, domácí si ale pečlivě hlídají modrou a nepouští je k brance.
     
    56:50
    Salák měl v posledních sekundách napilno, nakonec si však s nepříjemnou situací před brankou poradil.
     
    57:02
    Lukáš Pech nahodil puk za Barulinovu branku, následný závod k němu ale vyhrál hostující borec.
     
    57:18
    Hra byla tentokrát zastavena pro přihrávku rukou a vrací se k Barulinově brankovišti. Buly po jeho levé straně.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:14
    Rychlý brejk Dynama skončil zakončením Horkého, Salák následně ze svého rukávu vytáhl další zákrok.
     
    58:45
    Prodloužení se pomalu ale jistě stává realitou, do sirény zbývá odehrát jen minutu a patnáct sekund.
     
    59:10
    Nakládal poslal slabou přihrávkou dopředu Zohornu, kterého v rohu u mantinelu zastavil Rousek.
     
    60:00
    Kousal z modré čáry poslal kotouč Saláka, puk ale brankovou čáru přejel pár sekund po siréně.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Prodloužení začne přibližně v 18:25.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 28 – 24.
    Zblokované střely: 6 – 8.
    Vhazování: 31 – 35.
    Trestné minuty: 6 – 12.
    Využití přesilovek: 0/1 – 1/3.
     
    Šedesát minut hry vítěze dnešního utkání neurčilo. Oba celky mají v kapse bod a míříme do prodloužení, ve kterém se rozhodne o majiteli toho zbývajícího.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:14
    Prodloužení tři na tři je v plném proudu, jako první se do útočného pásma dostali domácí hráči.
     
    60:42
    Lukáš Rousek drží puk za soupeřovou brankou a snaží se vymyslet, jak by mohl Barulina překvapit.
     
    61:19
    Matěj Blümel byl velmi rychle odzbrojen na pravém kruhu, Sparta se znovu přesouvá před Barulina.
     
    61:46
    Mikuš poslal puk Zohornovi, kterého o něj v mezikruží obral Rousek. Dynamo si jej ale rychle vzalo zase zpátky a i nadále se drží před brankou Alexandera Saláka.
     
    62:43
    Paulovič chtěl nabít na kruh Kousalovi, jenže už zajel za modrou čáru. Hosté tak byli v ofsajdu.
     
    62:59
    Michal Řepík zaváží kotouč za hranici útočného pásma, uvidíme, s čím sparťané přijdou tentokrát.
     
    63:34
    Chvilka dobývání Barulinovy branky kýžený gól nepřinesla, pomalu ale jistě se blížíme k nájezdům.
     
    63:58
    Tomášek rozehrál puk Rouskovi, který neztrácí čas a okamžitě se s ním přesouvá na pravý kruh.
     
    64:00
    Ohlášena poslední minuta prodloužení!
     
    64:39
    Oba celky ještě naposledy střídají, z prodloužení ještě zbývá něco málo přes dvacet sekund.
     
    64:57
    Sparta ještě naposledy proniká před Barulinovo brankoviště, na střelu už jí ale nezbývá čas.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 32 – 26.
    Zblokované střely: 6 – 8.
    Vhazování: 33 – 36.
    Trestné minuty: 6 – 12.
    Využití přesilovek: 0/1 – 1/3.
     
    Prodloužení žádnou větší střeleckou šanci nenabídlo, ani jednomu celku se nepodařilo si v pěti minutách hry tři na tři vypracovat nějakou nebezpečnější akci. Na řadu tak přichází nájezdy, na led vyjíždí rolba.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    David Tomášek trefil tyč, sudí okamžitě rozpažil!
     
    1. série
    0:0
    Juraj Mikuš se pokusil Saláka vymíchat, ale neuspěl.
     
    2. série
    0:0
    Michal Řepík trefil jen beton ruského gólmana.
     
    2. série
    0:0
    Do stejného místa poslal puk i Radoslav Tybor.
     
    3. série
    1:0
    Lukáš Pech otevírá skóre rozstřelu střelou mezi betony!
     
    3. série
    1:0
    Salák zastavil Zohornovo zakončení betonem.
     
    4. série
    1:0
    Jan Košťálek Barulina nepřechytračil.
     
    4. série
    1:0
    Ani Ondřej Roman stojícího Saláka nepřekonal.
     
    5. série
    1:0
    Buchteleho střela skončila v lapačce.
     
    5. série
    1:0
    Patrik Poulíček přestřelil, Sparta vítězí!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Sparta Praha.
    Autorem vítězné branky je LUKÁŠ PECH, který poslal puk přesně do malé škvírky mezi betony Konstantina Barulina!
    Lukáš PECH - 5:4
     
    Konec zápasu.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 32 – 26.
    Zblokované střely: 6 – 8.
    Vhazování: 33 – 36.
    Trestné minuty: 6 – 12.
    Využití přesilovek: 0/1 – 1/3.
     
    V O2 areně je dohráno, bod navíc si po rozstřelu na konto připisují hokejisté Sparty! O jejich úspěchu rozhodl ve třetí sérii útočník Lukáš Pech.
     
    Pražané do utkání vstoupili bídně a během úvodních minut inkasovali dvě rychlé branky, krátce na to se jim nicméně podařilo snížit. Pardubice po trefě Zohorny před druhou částí vedly v O2 areně o dva góly, jenže Sparta před startem periody vyměnila gólmana a následně zpevnila svou obranu, díky čemuž se jí podařilo manko smazat. Herně vyrovnané třetí dějství nabídlo po jednom zásahu na každé straně, za stavu 4:4 se tak šlo do prodloužení a poté do nájezdů.
     
    Dynamo si z Libně bere bod naprosto zaslouženě, po celé utkání bylo Spartě rovnocenným soupeřem a v O2 areně dnes potvrdilo, že po letech na dně tabulky chce nyní útočit na ty nejvyšší pozice. Jeho kvalitní výkon ale na první celek tabulky prostě a jednoduše nestačil.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. Na početnou! (18:46:40)
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Tomáš Dvořák (Řepík, Forman), 33. Tomáš Dvořák (Řepík), 36. Tomášek (Němeček), 54. Polášek (Řepík, Rousek), rozh. náj. Pech – 3. L. Horký (O. Roman, Vála), 5. Mikuš (Paulovič, Blümel), 19. T. Zohorna (R. Kousal, Camara), 50. Camara (R. Kousal, Mikuš)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   David Tomášek (SPA)
    0:0   Juraj Mikuš (PCE)
    2. série:
    0:0   Michal Řepík (SPA)
    0:0   Radoslav Tybor (PCE)
    3. série:
    1:0   Lukáš Pech (SPA)
    1:0   Tomáš Zohorna (PCE)
    4. série:
    1:0   Jan Košťálek (SPA)
    1:0   Ondřej Roman (PCE)
    5. série:
    1:0   Jan Buchtele (SPA)
    1:0   Patrik Poulíček (PCE)


    HC Sparta Praha: Machovský (21. Salák) – Němeček, Kalina, Polášek, Košťálek, Tomáš Dvořák, M. Jandus – Forman, Horák, Řepík (C) – Rousek (A), Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Dvořáček, Vitouch, Kudrna – Zikmund.
    HC Dynamo Pardubice: Barulin (Klouček) – Mikuš, J. Zdráhal, J. Kolář (A), Nakládal (C), Ďaloga, Bučko, Vála – R. Kousal, T. Zohorna, Camara – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – L. Horký, O. Roman, Tybor – Štetka, Rohlík, Pochobradský.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Brejcha, Gerát.
    thejrc.org