Michalovce – Trenčín 2:1 (3:1 po s.n.) | Banská Bystrica – Nitra 7:0 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Poprad 1:11 (kon.)
Detva – Košice 2:3 (kon.) | Nové Zámky – HC Slovan 0:2 (kon.) | Miskolc – Zvolen 1:5 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
1:11 (0:5, 1:0, 0:6)
HK Poprad
sk Neděle 07.02.2021, 17:00 • TITAN Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:43
    Poprad dal gól!
    Poprad využíva aj túto presilovú hru a je z toho jedenásty gól. Skokan spoza bránky bekhendom našiel pred bránou zaparkovaného JAMESA LIVINGSTONA, ktorý strelou z prvej prekonal brankára Kozela.
    Asistencie: Dávid Skokan, Patrik Svitana.
     
    59:32
    Valigura výbornou prihrávkou našiel pred bránkou Drgoňa, ktorý už mal pred sebou len ležiaceho Kozela. Bol však faulovaný Marcelom Petranom a ten odchádza znovu na trestnú lavicu, teraz za krosček.
     
    57:43
    Po peknej kombinácii od Drgoňa cez Haščáka strieľal spred bránky Skokan, zakončoval však iba do Kozelovho betónu.
     
    56:33
    Ďalšia presilovka pre tím Popradu. Allan McShane je vylúčený za držanie.
     
    55:11
    Poprad dal gól!
    Kamzíci okamžite po šiestich sekundách využívajú presilovku a je z toho okrúhly desiaty gól. Po vyhratom buly posunul Seigo na pravý kruh Dalhuisenovi, ktorý naservíroval pred bránku MICHAELOVI VANDASOVI a ten z prvej nasmeroval puk do brány.
    Asistencie: Mike Dalhuisen, Steven Seigo.
     
    55:05
    Marcel Petran sa po zákroku hokejkou na Haščáka dvojminútovému trestu nevyhne. Posedí si za podrazenie.
     
    50:29
    Poprad dal gól!
    A je to deviaty zásah v sieti Mikuláša. Pred Preisingerom sa medzi kruhmi otvoril priestor. Center štvrtého popradského útoku sa však neulakomil, posunul to voľnému ADRIÁNOVI VALIGUROVI, ktorý naskočil do zápasu len v tretej tretine, a strelou popri vyrážačke skóroval.
    Asistencie: Miroslav Preisinger, Filip Mešár.
     
    49:00
    Poprad dal gól!
    Strelecký kolotoč v podaní hostí sa v priebehu tretej tretiny znovu rozbieha. Matúš Paločko posunul na ľavý kruh Zagrapanovi, ktorý to pred bránku naservíroval LUKÁŠOVI HANDLOVSKÉMU a ten priťuknutím puku prekonal Kozela.
    Asistencie: Marek Zagrapan, Matúš Paločko.
     
    48:45
    Poprad dal gól!
    Kamzíci trestajú vylúčenie Rudolfa Hunu. Svitana posunul z pravého kruhu medzi kruhy JAMESOVI LIVINGSTONOVI, ktorý si pripravil puk a švihom prekonal Kozela.
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    47:35
    Presilovku si po dlhšej dobe zahrajú Popradčania. Dve minúty za podrazenie dostáva Rudolf Huna.
     
    46:06
    Marek Zagrapan sa dostal k odrazenému puku pred bránkou, skúšal to strelou a opečiatkoval pravú žrď Kozlovej brány.
     
    41:58
    Poprad dal gól!
    Po tom, čo Poprad prežil oslabenie o dvoch hráčov, prichádza šiesty gól v sieti Mikuláša. MICHAEL VANDAS sa dostal k puku v strednom pásme, prekorčuľoval po ľavom krídle a strelou z kruhu vymietol pavučinu v protiľahlom hornom rohu.
    Asistencie: James Livingston, Adam Drgoň.
     
    39:45
    Poprad pôjde v tejto tretine už po druhýkrát "do troch". Petr Ulrych je vylúčený na dve minúty za seknutie.
     
    38:41
    Súboj Haščáka s Nemcom bol trochu sporný. Nemec pridržal mierne Haščáka, potom sa Haščák chcel vymeniť a napokon popradský útočník dostáva dve minúty za hrubosť.
     
    33:01
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    V presilovke to domácim nevyšlo, v rovnovážnej hre však znižujú. Popradčania začali druhú tretinu predsa len ľahkovážnejšie. Teraz prepadli v strednom pásme, Tullio prešiel k ľavému kruhu, medzi kruhy posunul ALLANOVI MCSHANEOVI, ktorý strelou ponad lapačku prekonal Hamerlíka.
    Asistencia: Tyler Tullio, David Jesus.
     
    30:14
    Vzdialenejší hlavný rozhodca si všimol hákovanie Lukáša Handlovského na Rudolfa Hunu a bude z toho pre Liptákov dvojnásobná presilovka.
     
    29:42
    James Livingston to s tvrdosťou trošku prehnal a za svoj zákrok proti Pavúkovi dostáva dve minúty za krosček.
     
    24:41
    Poprad si zahrá presilovku. Dve minúty za úmyselné posunutie bránky inkasuje brankár Patrik Kozel.
     
    21:44
    McShane našiel prihrávkou pred bránu Williama Portokalisa, ktorý zakončoval spred bránky z tesnej blízkosti, no Hamerlík stihol použiť pravý betón.
     
    18:42
    Michael Vandas si pomohol proti Štrauchovi jemným háčikom a je za to na dve minúty vylúčený.
     
    15:36
    Seigo z pravého kruhu krížom dával do voľného priestoru Handlovskému, ktorý by z prvej mohol do odkrytej brány skórovať, no zľuftoval a puk netrafil.
     
    11:36
    Poprad dal gól!
    Tak a Patrik Kozel inkasuje aj po druhý raz. Livingston prešiel do útočného pásma po ľavom krídle, prihral medzi kruhy PETROVI BJALONČÍKOVI, ktorý si prikopol puk a švihom vystrelil pod hornú žrď.
    Asistencie: James Livingston, Michael Vandas.
     
    11:24
    Poprad dal gól!
    Kamzíci po prvýkrát prekonávajú už aj brankára Kozela. Robertson stratil puk v strednom pásme, uchmatol mu ho MARCEL HAŠČÁK, ktorý vnikol do pásma so Skokanom, prešiel k ľavému kruhu a odtiaľ svojou typickou švihovkou prekonal brankára Kozela.
    Asistencia: Dávid Skokan.
     
    08:07
    Presilovka pre Mikuláš sa však rýchlo končí. Markus Michalík si odsedí dvojminútový trest pre Patrika Kozela za podrazenie.
     
    07:52
    Vidíme prvé vylúčenie v zápase. Presilovku si zahrajú domáci, Daniel Brejčák dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    06:52
    Liptáci rozhodne potrebujú niečo zmeniť. Skúšajú to cez brankársky post. Z brány odcádza Karolus Kaarlehto a prichádza Patrik Kozel.
     
    06:52
    Poprad dal gól!
    A hostia pokračujú v gólovom kolotoči. Livingston s pukom prekorčuľoval poza bránu, prihral pred bránkovisko PETROVI BJALONČÍKOVI a ten pohotovou strelou zvyšuje už na 0:3.
    Asistencia: James Livingston.
     
    06:06
    Ďalšia veľká šanca pre Poprad. Brejčák prihrávkou medzi kruhy uvoľnil Haščáka, ktorý mal pred sebou už len brankára Kaarlehta, napálil to však do betónov a v dorážke Skokan taktiež neuspel.
     
    05:16
    Poprad dal gól!
    Poprad sa dostáva do dvojgólového vedenia. V stredovom kruhu dostal prihrávku do jazdy FILIP MEŠÁR, ktorý vnikol do útočného pásma, prešiel k pravému kruhu a strelou do miesta tzv. teplomeru pod ramenom prekonal Kaarlehta.
    Asistencie: Miroslav Preisinger, Matej Paločko.
     
    03:42
    Popradčania pochybili v rozohrávke. Puk sa ocitol medzi kruhmi na hokejke úplne voľného Andreasa Štraucha, ktorý to skúšal švihom, Hamerlík vyrážal betónom a následná dorážka letela už na zadný mantinel. Bola to však obrovská šanca pre domácich na vyrovnanie.
     
    03:09
    Poprad dal gól!
    Kamzíci idú do vedenia v stretnutí. Svitanova tečovaná prihrávka vyletela do vzduchu. Medzi kruhmi rukou zachytil puk STEVEN SEIGO, hodil si puk na ľad a hokejkou rýchlou strelou prekonal Kaarlehta.
    Asistencie: Patrik Svitana, Dávid Skokan.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 34. McShane (Tullio, Jesus) – 4. Seigo (Svitana, Skokan), 6. Mešár (Preisinger, Matej Paločko), 7. Bjalončík (Livingston), 12. Haščák (Skokan), 12. Bjalončík (Livingston, Vandas), 42. Vandas (Livingston, Drgoň), 49. Livingston (Svitana), 49. Handlovský (Zagrapan, Matúš Paločko), 51. Valigura (Preisinger, Mešár), 56. Vandas (Dalhuisen, Seigo), 60. Livingston (Skokan, Svitana)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kaarlehto (7. Kozel) – Mezovský, Nemec, Valtola, Petran, Robertson, Jesus, Droppa, Pavúk – Štrauch, Lištiak, Ru. Huna – Hamráček, Oško, Michalík – Tullio, McShane, Portokalis – Kalousek, Uhrík, Vybíral
    HK Poprad: Hamerlík (Rychlík) – Drgoň, Ulrych, Seigo, Dalhuisen, Brejčák, Demo, Hudec – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Bjalončík, Livingston – Matúš Paločko, Zagrapan, Handlovský – Mešár, Preisinger, Matej Paločko – Valigura

    Rozhodčí: Korba, Výleta – Janiga, Bogdaň
    thejrc.org