Chrudim – Helas Brno 8:1 (kon.) | Česká Lípa – Interobal Plzeň 0:2 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
0:2 (0:1)
SK Interobal Plzeň
Středa 10.02.2021, 20:30 • MSH Česká Lípa • 1. Futsal liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, futsalu zdar. (22:17:22)
     
    Plzeň hraje v úterý na Slavii, kde ve své historii zvítězila pouze dvakrát. Nedávno se sešívaným týmem remizovala doma 5:5. Slavia se bude snažit odčinit překvapivou plichtu 8:8 z Ústí nad Labem, kde promarnila vedení 8:4 a trenér Fillinger prohlásil, že to byla ostuda s dodatkem, že se takhle Slavia nehraje.

    Démoni mají v dalších dvou duelech hodně náročný los. Jedou do Chrudimi a potom doma vyzvou Slavii.
     
    Česká Lípa zaslouží pochvalu hlavně za výkon směrem dozadu, bránila skutečně skvěle! Plzeň především v prvním poločase držela více balón, ale nemohla se prosadit přes blok protivníka. Hosté odehráli třetí duel v letošní sezoně s čistým kontem (Česká Lípa doma i venku, Liberec doma). Každopádně s výkonem asi nebudou spokojeni a kdyby byl v hale přísný šéf Interobalu Radek Lobo, tak by se asi stěny otřásaly.
     
    Michal Holý vstřelil branku ve třetím plzeňském venkovním zápase za sebou. V prvním poločase dorazil vlastní střelu k tyči. Výsledek utkání také ovlivnil tím, že v závěrečné minutě úvodního dějství vykopl střelu Zapletala u zadní tyče a zamezil tak českolipskému gólu do šatny. Holý se musel dnes obejít bez svého futsalového dvojčete Tomáše Vnuka, jehož absence byla na hostující hře hodně poznat. Vnuk je typem hráče, jenž svým nasazením dokáže strhnout ostatní.
     
    Plzeň předvedla asi nejhorší výkon v letošní sezoně, ale nakonec potvrdila roli papírového favorita na půdě České Lípy, která i ve druhém vzájemném zápase v tomto ročníku 1. FUTSAL ligy nevstřelila branku. Hosté se překvapivě až do posledních sekund strachovali o tři body. Navíc dohrávali s pěti fauly a Démoni dobře sehráli powerplay. O osudu zápasu rozhodla až chyba dvojice Fichtner – Zapletal při rozehrávce a Gabriel Rick do prázdné brány nezaváhal.
     
    Konec zápasu.
    39:22 RICK - 0:2
     
    39:22
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Domácí Fichtner si dvakrát narazil při rozehrávce se Zapletalem a velká chyba v rozehrávce připravila míč pro běžícího GABRIELA RICKA, který z vápna křížem pod horní tyč zajistil plzeňskou výhru. Bez asistence.
     
    39:01
    Chybělo málo, aby centr Zapletala z pravé strany propadl k zadní tyči a tam byl někdo z domácích před naprosto prázdnou bránou!
     
    38:36
    Tohle je asi nejhorší plzeňský výkon v letošní sezoně! Peter Kozár fauluje z levé strany Tomáše Fichtnera a Interobal má pět faulů!
     
    38:26
    Seidler získal míč na středu, ale minul pravou tyč pokusem přes Rotta.
     
    37:58
    Abrham mezi obránci ve vápně procedil míč na pravou stranu, ale při ložence z úhlu si pokryl Vahala přední tyč!
     
    37:46
    Domácí kombinují a chystají si pozici pro zakončení!
     
    37:13
    Povedený signál domácích! Fichtner posunul Havrdovi na ránu z rozběhu na pravé straně, Vahala vyrážel pokus doprostřed brány rukama!
     
    37:11
    Fichtner si na středu vynutil čtvrtý faul Plzně, konkrétně fauloval Kozár a domácí jdou do powerplay!
     
    36:53
    Kirov je naštěstí v pořádku a může tak stát v bráně při powerplay Interobalu s Vahalou!
     
    36:53
    Interobal rozehrál aut zprava na levou stranu, kde došlo k souboji brankáře Vahaly s vybíhajícím gólmanem Kirovem v prostoru mimo vápno. Bulhar zůstává ležet na place a je ošetřovaný. Při jednozápasovém trestu Mareše je momentálně jediným brankářem, kterého dnes může Karel Kruliš použít!
     
    36:43
    Havrda si dobře pomohl tělem proti Havlovi a umožnil to, že Kirov odkopl míč zleva do autu.
     
    36:15
    Jelikož se Plzeň strachuje o tři body v České Lípě, tak si trenér Kruliš vyžádal timeout!

    Vít Muzikář

    Branky: 7. Holý, 40. Rick

    Karty:   28. Holý (PLZ)


    FC Démoni Česká Lípa: Kirov – Fichtner, Havrda, Klimt, Zapletal – Jiráský, Caizl, Hrubý, Švec – Rott (C), Abrham, Bialek, Hanzlík, Bužík.
    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec) – Kozár, Rick, Zdráhal, Rešetár (C) – Holý, Seidler, Havel, Buchta – Štrajt, Künstner.

    Rozhodčí: Nešněra – Lafek
    thejrc.org