Chrudim – Česká Lípa 4:0 (kon.) | Ž. Vlci Brno – FTZS Liberec 3:6 (kon.) | Svarog Teplice – Rapid Ústí n/L 8:4 (kon.)
Olympik Mělník – Helas Brno 1:6 (kon.)
konec
FK Chrudim
4:0 (3:0)
FC Démoni Česká Lípa
Pátek 12.02.2021, 19:00 • Sportovní hala Města Chrudim • 1. Futsal liga • 17. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 17. kola 1. FUTSAL ligy, ve kterém se utkají týmy FK Chrudim a Démoni Česká Lípa. Výkop je naplánován na 19:00.
     
    Chrudim zatím v lize odehrála 11 zápasů, ve kterých si připsala 29 bodů za 9 výher a dvě remízy. Poslední utkání odehráli Východočeši před pouhými dvěma dny, kdy rovněž doma vyhráli 8:1 s Helasem Brno. Tento zápas bude pro svěřence Felipe Condeho čtvrtým utkáním během posledních 8 dnů. Půjde pro ně rovněž o generálku na čtvrtfinále Ligy Mistrů, ve kterém příští sobotu Chrudim vyzve portugalský Sporting.
     
    Česká Lípa zatím neprožívá ideální sezónu, po 12 odehraných utkáních je totiž až desátá, přičemž hned devětkrát prohrála, jednou remizovala a pouze dvakrát odešla ze zápasu vítězně. Démoni čekají na tříbodový zisk už dlouhé čtyři měsíce, naposledy totiž vyhráli na začátku října proti Rapidu Ústí nad Labem.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Chrudim: Rennan (Javorski) – Yuri, Mužík, Mareš, Kubát, Max, Drozd P., Drozd D., Doša, Malý, Balog, Slováček (C), Felipe.

    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Mareš) – Rott (C), Fichtner, Švec, Havrda, Bužik, Caizl, Klimt, Hrubý, Abrhám, Bejda, Bialek, Jiráský.

    Rozhodčí: Čurda, Vaněk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:02
    O první střelecký pokus utkání se postaral Yuri, který v dnešním utkání nahradil Evertona. Brazilský hráč ovšem míč nenasměroval mezi tři tyče.
     
    01:36
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Po necelých dvou minutách se Chrudim dostává do vedení! Matěj Slováček přesně našel YURIHO, který pohotově zakončil a prostřelil brankáře Milena Kirova. Asistence: Matěj Slováček.
    01:36 YURI - 1:0
     
    03:29
    Svěřenci Felipe Condeho pokračují v kombinaci, která ale zatím nevede k dalšímu ohrožení brány.
     
    04:53
    Roman Mareš dloubáčkem z autu našel na druhé straně hřiště Davida Drozda, jeho zakončení z prvního dotyku se ale neujalo.
     
    06:27
    U míče nyní byli na své půlce hráči České Lípy, hosté ale nerozehráli přesně a na polovinu soupeře se tak nedostali.
     
    06:42
    Chrudim právě vstřelila branku!
    A je to o dvě branky! Souhru všech tří brazilských hráčů dokonal MAX, který v klidu doklepl míč do sítě po skvělé přihrávce Yuriho! Asistence: Yuri.
    06:42 MAX - 2:0
     
    08:32
    Dnes v červeném hrající hráči Chrudimi se snažili o další rychlou kombinaci. Slováček hledal u pravé postranní čáry Yuriho, ten jeho úmyslu neporozuměl.
     
    09:40
    Přímý kop rozehrával Max, jeho tvrdá střela ale trefila pouze ve zdi stojícího Michala Jiráského.
     
    10:32
    Fichtner vystihl balón a vydal se směrem kupředu, kde ale narazil na přečíslení obránců. Následovala ale další akce Démonů, ani tentokrát ale Rennan nemusel zasahovat.
     
    11:01
    Střela Havrdy trefila pouze kapitána Miroslava Rotta a tak šla Chrudim do protiútoku. Z levé strany zakončoval David Drozd, brankář Kirov byl úspěšný.
     
    12:48
    Jeden z domácích futsalistů byl faulován. To znamená druhý faul České Lípy, Chrudimští se provinili jednou.
     
    14:10
    Stejně jako v minulém utkání se do útočné kombinace zapojil brankář. Rennan rozehrál na levou stranu, kde po kombinaci bratří Drozdů skončil míč v zámezí.
     
    15:00
    Ondřej Havrda se snažil o zakončení po rohovém kopu, jeho volej ovšem zamířil dobrých pár metrů vedle pravé tyče domácí branky.
     
    16:00
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Stejně jako v minulém utkání vedou Chrudimští v první půli už 3:0, když se prosadil MATĚJ SLOVÁČEK! Jeho první střela se neujala, dorážka domácího kapitána už skončila za zády brankáře! Bez asistence.
    16:00 Matěj SLOVÁČEK - 3:0
     
    17:34
    Max si dělal zálusk na druhou branku v dnešním utkání, ale trefil jen dobře postaveného Hrubého.
     
    18:29
    Ondřej Havrda vytvořil téměř z ničeho zajímavou situaci, když se prokličkoval obranou. Míč se po teči Slováčka dostal za brankovou čáru, následuje roh.
     
    18:29
    Oddechový čas pro hosty.
     
    19:07
    Rennan se znovu zapojil do útoku a nyní i prověřil pozornost brankáře Kirova, který balón vyrazil před sebe. Jeden z hostů se snažil zakončit přes celé hřiště do branky, domácí brankář ale na polovině hřiště míč zachytil.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce! Chrudim po něm vede, stejně jako ve středu, 3:0. Po gólu se trefili Yuri, Max a Slováček, hosté domácího brankáře nijak výrazně neprověřili.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:21
    Max se ze začátku druhé půle snažil o střelu z první, balón mu ale nesedl ideálně a tak mohou rozehrát Démoni.
     
    21:04
    Znovu v akci Max! Tentokrát dostal přihrávku z pravé strany a už musel jen dostat míč do poloodkryté brány. To se mu ale nepodařilo a obránce Kirov za pomoci obránce počtvrté neinkasuje!
     
    22:55
    Jak se dalo očekávat, tak Chrudim pokračuje v tlaku. Nyní dostal přihrávku Felipe, ten byl ale zády k bráně a jakoby nevěděl, co s míčem udělat. Následuje roh.
     
    23:50
    Martin Doša z levé strany přiťukl míč proti noze Romana Mareše, jehož přízemní střela z dálky pořádně protáhla brankáře Milena Kirova.
     
    25:48
    V rohu volného Romana Mareše našel brankář Rennan. Velezkušený Mareš poté z první hledal před bránou jednoho ze spoluhráčů, svůj pas ale namířil až příliš vysoko.
     
    26:52
    Uběhlo téměř sedm minut a Démoni si nepřipsali žádnou gólovou šanci. To se teď snažil změnit Vítězslav Hrubý, který z dálky prověřil Rennana. Brazilský brankář vyráží střelu.
     
    29:02
    Po tlaku Chrudimi ze začátku poločasu se hra trochu vyrovnala a hráči v červeném už tolik nekombinují. To se ale muže změnit, brankář Rennan už je znovu za polovinou hřiště a rozehrává.
     
    30:31
    Rennan (FK Chrudim) po odpískaném faulu na polovině hřiště vzal balón a zabránil tak Démonům v rozehrávce. Kvůli tomu dostává žlutou kartu.
     
    30:55
    Ondřej Havrda se po neúspěšné kombinaci Chrudimi dostal do úniku na branku domácích, jeho střelu ale vystihl Rennan!
     
    31:36
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Trvalo to trochu déle, ale domácí se i ve druhé půli prosazují! Felipe rozehrál aut přesně na nohu ROMANA MAREŠE, jehož zakončení v pádu skončilo v síti, 4:0! Asistence: Felipe.
    31:36 Roman MAREŠ - 4:0
     
    33:04
    Chyba v rozehrávce Démonů mohla znamenat pátý gól Východočechů! K míči vystartoval jako první Dominik Balog, který z bezprostřední blízkosti míč napálil jen do gólmana Kirova!
     
    33:54
    V zakončení znovu Dominik Balog. Mladý levonohý futsalista ale tentokrát nezamířil mezi tři tyče, bránu přestřelil.
     
    34:20
    Milan Bialek (FC Démoni Česká Lípa) dostal žlutou kartu za strčení jednoho z domácích hráčů do reklamního panelu.

    Ve stejný čas dostal stejné napomenutí také Jaroslav Kubát (FK Chrudim).
     
    35:51
    Vítězslav Hrubý vystihl kombinaci Chrudimi a snažil se přes celé hřiště zakončit do prázdné brány, jelikož byl Rennan na útočné polovině. Bohužel pro hosty ale lehce přestřelil.
     
    35:51
    Střídání brankářů v týmu FK Chrudim: ze hřiště odchází Rennan, přichází Daniel Javorski.
     
    37:12
    Milen Kirov dostal přihrávku do velmi těžké pozice a tak se rozhodl pouze odkopnout míč do zámezí.
     
    37:30
    Na přihrávku od postranní čáry si naběhl David Drozd, jeho zakončení levačku žádné nebezpečí pro hosty neznamenalo.
     
    37:56
    Yuri si zpracoval míč po přihrávce Doši a ihned se snažil zakončit, ani on ale svůj dnešní gól nepřidal, Kirov byl proti.
     
    39:12
    Téměř minutu před koncem se domácí znovu marně snažili o navýšení náskoku. A tak si kombinaci na útočné polovině vyzkoušeli hosté, ti se ale o balón připravili sami.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. Chrudim zápas měla od začátku zápas pod kontrolou a dokráčela si pro všechny tři body, když se trefili Yuri, Max, Matěj Slováček a Roman Mareš. (20:30:38)

    David Klier

    Branky: 2. Yuri (Slováček), 7. Max (Yuri), 16. Slováček, 32. Mareš (Felipe)

    Karty:   31. Rennan (CHR), 35. Kubát (CHR) – 35. Bialek (CLI)


    FK Chrudim: Rennan (36. Javorski) – Yuri, Mužík, Mareš, Kubát, Max, Drozd P., Drozd D., Doša, Malý, Balog, Slováček (C), Felipe.
    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Mareš) – Rott (C), Fichtner, Švec, Havrda, Bužik, Caizl, Klimt, Hrubý, Abrhám, Bejda, Bialek, Jiráský.

    Rozhodčí: Čurda, Vaněk
    thejrc.org