Leicester – Liverpool 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Burnley 0:3 (kon.) | Manchester City – Tottenham 3:0 (kon.)
Brighton – Aston Villa 0:0 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
0:3 (0:2)
Burnley FC
Sobota 13.02.2021, 16:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí celkem překvapivým vítězstvím Burnley, které svého soupeře porazilo poměrem 3:0. Hostující celek velice dobře vstoupil také do druhého poločasu, hned v jeho úvodu se mu povedlo přidat třetí branku. Soupeř se pokoušel s nepříznivým výsledkem něco udělat, avšak se mu ani jednou nepovedlo vyzrát na brankáře Popeho. Burnley si tak nadějné tříbrankové vedení udrželo až do konce, v závěru ale přišlo o zraněného Meeho, který byl nakonec odnášen na nosítkách. (17:53:52)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:14.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Nápor domácího celku pokračuje, avšak do konce tohoto zápasu nezbývá zrovna moc času. Nyní bude navíc od své branky moci odkopávat brankář Pope.
     
    90+4
    Obrannou povinnost si nyní splnil hostující Bardsley, kterému se povedlo odkopnout zpět do zámezí. Domácí celek tak bude zahrávat další rohový kop.
     
    90+3
    Domácí hráči nakonec měli k dispozici další rohový kop, kterého se z pravé strany chopil Milivojević. Nepovedený centr ovšem přesto přinese další rohový kop.
     
    90+2
    Clyne se na pravém křídle dostal k centru, který okamžitě posílal směrem do pokutového území. Tam ovšem zasahoval Brady, kterému se povedlo odvrátit.
     
    90
    Nastavuje se sedm minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale musíme počítat s delším nastaveným časem.
     
    88
    Nahrávka směrem na Matetu nakonec byla přeci jenom delší, i tak se jednalo o ofsajdové postavení, které před malým momentem signalizoval také pomezní.
     
    87
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Erik Pieters, přichází Phil Bardsley.
     
    84
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Ben Mee, přichází Kevin Long.
     
    83
    Mee je odnášen na nosítkách, tento zápas tak pro něj končí a za postranní lajnou se připravuje náhradník. Burnley sice získá tři body, avšak přišlo o hráče.
     
    82
    Mee stále leží na zeleném pažitu, skutečně to nevypadá moc dobře. Určitě musíme počítat s delším nastavením, ošetřování totiž bude ještě chvíli trvat.
    81. Srážka mezi Meem a Ayewem.
     
    81
    Po předchozím zákroku zůstal na zemi ležet hostující Mee, se kterým to nevypadá zrovna moc dobře. Na hrací plochu se tak znovu dostaly také nosítka.
     
    80
    Střídající Townsend se přeci jenom dostal do zakončení. Seběhl si totiž na centrovanou nabídku do pokutového území, načež jeho dělovka mířila nad branku.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Jordan Ayew (Crystal Palace FC).
     
    78
    Pope nyní při snaze o rozehrávku nasbíral cenné vteřinky, navíc jeho rozehrávku zkoušel napadat střídající Mateta. Následoval odkop na druhou stranu.

    David Suchý

    Branky: 5. Gudmundsson, 10. Jay Rodriguez (McNeil), 47. Lowton (Jay Rodriguez)

    Karty:   79. J. Ayew (CRP)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:14.
    Crystal Palace FC: Guaita – Clyne, Dann, Kouyaté, van Aanholt – J. Ayew, Milivojević (C), Riedewald, Eze – Ch. Benteke (76. Mateta), Batshuayi (62. A. Townsend).
    Náhradníci: Butland – Cahill, Kelly, Mateta, T. Mitchell, A. Townsend, J. Ward.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C) (84. K. Long), Pieters (87. Bardsley) – McNeil, A. Westwood, Cork, Gudmundsson (72. Brady) – A. Barnes, Jay Rodriguez.
    Náhradníci: Peacock-Farrell – Brady, Bardsley, Brownhill, Driscoll-Glennon, Dunne, K. Long, Mumbongo, D. Stephens.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    thejrc.org