Barcelona – PSG 1:4 (kon.) | RB Lipsko – Liverpool 0:2 (kon.)
konec
RB Lipsko
0:2 (0:0)
Liverpool FC
Úterý 16.02.2021, 21:00 • Puskás Aréna (Budapešť, Maďarsko) • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Děkuji, že jste dnešní hezký zápas sledovali a těším se zase u příštího přenosu. Přeji hezký zbytek večera. Jiří Polášek. (22:56:38)
     
    Utkání je za námi. Liverpool ve druhém poločase dominoval. Předvedl mnohem lepší výkon a Lipsko nepustil do své hry. Dva góly ale vstřelil hlavně díky hráčům Lipska. Nejdříve Sabitzer namazal Salahovi do samostatného úniku, následně Mukiele vůbec neodhadl míč a spadl před ním. Tím uvolnil Maného, který si došel pro druhou branku. Lipsko se zdálo hodně psychicky zasažené a na branku se v dnešním utkání nezmohlo. Do odvety si tak veze velmi špatný výsledek – 0:2 z domácího hřiště.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:3.
    Střely mimo: 8:6.
    Rohy: 4:2.
    Ofsajdy: 7:1.
    Fauly: 12:11.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hwang měl velmi blízko ke snížení na 1:2! Dostal se mezi obránce soupeře a následně vypálil z pokutového území. Nebyl ovšem přesný a poslal míč asi dva metry od branky.
     
    90+1
    Na druhou stranu místo toho velice rychle pospíchal Robertson, který míč ještě prodloužil na z lavičky příchozího Williamse, jenž si však nepohlídal ofsajdové postavení a akce tak skončila.
     
    90
    Lipsko ještě bude mít nějakou tu chvíli s výsledkem alespoň něco udělat. Nastavují se totiž tři minutky, což by na vytvoření šance určitě mohlo stačit.
     
    89
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Mohamed Salah, přichází Neco Williams.
     
    88
    Lipsko vybojovalo míč po dělší době na své kopačky. Jenže Akci musí zakládat z půlící čáry. To se týmu z Bundesligy zatím vůbec nedaří. Právě naopak, domácí se stále dostávají blíže a blíže své brance.
     
    87
    Trent Alexander-Arnolds byl pod tlakem, zezadu se k němu přiblížil protihráč a málem mu odebral míč před pokutovým územím. Krajní bek Reds však nakonec dokázal míč nasměrovat ke svému brankáři.
     
    86
    Liverpool porpvé v zápase provádí kombinační hru. Postupná kombinace jim poprvé v zápase vychází a hráči Lipska ztrácejí motivaci presovat a snažit se otočit hru na soupeřovu polovinu.
     
    85
    Hwang je zatím velmi platným hráčem pro domácí tým. Jeho aktivita dokáže němce dostat do zajímavých pozic, ovšem jejich zakončení je dnes žalostné.
     
    84
    Xerdan Shaqiri zkusil tentokrát po delší době centr za obranu a nasměroval míč na Maného. Ten si "udělal" jednoho z hráčů ve vápně, ale ke střele se nedsotal.
     
    83
    Hwang se uvolnil u vnější brankové čáry, následně poslal tečovaný centr. Míč se dostal ke Klostermannovi, který ho dostal parádně na volej, stejně jako před chvílí Angelino. Jeho zakončení ale bylo mnohem více tragické a míč se proletěl až někde na nejvyšší řady sedadel na tribuně.
     
    82
    Sabitzer vyměnil míč na pravé straně s Nkunkuem, jenž pak následně vyslal centr na hranici malého vápna. Jeho vzdušný pas ale byl jednoduchým cílem pro rukavice gólmana Alissona.
     
    81
    Kapitán Liverpoolu Jordan Henderson taktéž fauluje. Hwng mu unikal, a tak se ho zkušený hráč chytil a poslal ho k zemi. Žlutá karta je zcela oprávněným trestem.
     
    79
    Angelino se dostal k odraženému míči na levé straně velkého vápna, vlastně skoro u toho malého. Míč dostal parádně na volej, ale ve velké šanci vyloženě selhal, protože míč spíš nacentroval na pravou stranu, než vypálil.
     
    78
    Sabitzer vypálil ránu, která se nejdříve zdála, že by mohla ohrozit branku, jenže nakonec šel míč snad o dva metry jinde, než byla postavena levá tyčka Alissonovy branky.
     
    77
    Domácímu týmu se přestává dařit. Nejdou mu přihrávky, kombinace, ale už ani ty rychlé brejky po křídlech a nákopy za obranu. Že by byl tým, vedený Naggelsmannem, tak trochu zlomen?

    Jiří Polášek

    Branky: 53. M. Salah, 58. Mané (Jones)

    Karty:   5. Haidara (RBL), 5. Mukiele (RBL), 52. Nkunku (RBL), 65. Angeliño (RBL), 76. Olmo (RBL) – 69. Kabak (LIV), 81. J. Henderson (LIV)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 12:11.
    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele (64. Orban), Klostermann, Upamecano, Angeliño – Sabitzer, Haidara (64. Y. Poulsen), Kampl (74. Hwang Hi-čchan) – Nkunku, Olmo, Adams.
    Náhradníci: Martínez – Hartmann, Halstenberg, Henrichs, Hwang Hi-čchan, Kluivert, Konaté, Orban, Y. Poulsen, Samardžič, Sörloth.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Kabak, J. Henderson, Robertson – Th. Alcântara (72. Oxlade-Chamberlain), Wijnaldum, Jones – M. Salah (89. N. Williams), Firmino (72. Shaqiri), Mané.
    Náhradníci: Kelleher, Adrián – Cain, Clarkson, Davies, Origi, Oxlade-Chamberlain, N. Phillips, Shaqiri, Tsimikas, N. Williams, R. Williams.

    Rozhodčí: S. Vinčić (Slovinsko)
    Středa 10.03.2021
    Liverpool - RB Lipsko 2:0

    Branky: 70. M. Salah (Diogo Jota), 74. Mané (Origi)

    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:8. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 18:7.
    bahis siteleri