Rapid Ústí n/L – FTZS Liberec 2:6 (kon.) | Slavia – Interobal Plzeň 3:5 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
3:5 (2:0)
SK Interobal Plzeň
Úterý 16.02.2021, 20:10 • SH Eden • 1. Futsal liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou parádní duel, který nakonec vyzněl lépe pro hostující Interobal, který dokázal rozhodnout o svém triumfu obratem ve druhém poločase. Hlavní postavu utkání byl Tomáš Vnuk, který skóroval čtyřikrát a k tomu přidal jednu asistenci. (21:47:29)
     
    Konec zápasu.
    40. VNUK - 3:5
     
    40
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Těsná situace končí pátou brankou Plzně a učiňuje přítrž nadějím Slavie! TOMÁŠ VNUK poslal tvrdou ranou s pomocí břevna za Vondráčka – 3:5. Asistence: Lukáš Rešetár.
     
    40
    Slavia dlouho připravuje poslední útok. Nejprve do předbrankového prostoru z voleje poslal míč Homola. Brankář Vahala dokázal zasáhnout.
     
    39
    Slavia nerozehrála přesně a do branky se musel znovu vrátit Adam Vondráček. Je ale jasně patrné, že Plzeň již hraje na čas a snaží se pouze rozbít sešívané snažení.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    39
    Nepřehlednou situaci v brankovišti Plzně vyřešil sudí odpískáním nedovoleného zákroku Matúše Ševčíka. Interobal tak pošetří další důležité vteřinky. Pro Slavii to je pátý akumulovaný faul ve druhém poločase.
     
    38
    David Jošt faulován na sešívané polovině Tomášem Vnukem. Pátý akumulovaný faul pro Interobal.
     
    38
    Pražané se složitě usazují na polovině Interobalu. Až nyní musel vyrazit balon nohou Ondřej Vahala. O malý moment později netrefil branku Sláma.
     
    37
    Slavia zpět v power-play. Uvidíme, jestli se Slavii podaří přesilovou situaci sehrát tak dobře jako při utkání na západě Čech.
     
    37
    Interobal brzy získal míč a do branky Slavie se vrátil Adam Vondráček. Slávisté si následně připsali čtvrtý akumulovaný faul.
     
    36
    Sešívaní futsalisté vyzkouší hru v power-play. V modrém dresu na palubovce Matúš Ševčík.
     
    Stav akumulovaných faulů: 3:4.
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    36
    Gabriel Rick nastřelil míč do předbrankového prostoru. Přízemní pokus trefil Seidlera, který v leže téměř dokázal dostat míč do branky. Slavia si teď výrazně oddechla.
     
    35
    David Jošt se dostával směrem k Vahalovi. Brankář Plzně dokázal včas vyběhnout a upálil míč od futsalek sešívanému pivotovi.
     
    34
    Slavia se snaží vyvinout na Interobal tlak, ale zatím se hosté dobře brání. Sešívaní vrací do hry první čtveřici v čele s Joštem a kapitánem Homolou.
     
    33
    Tvrdý projektil vyslal na Vahalu Jan Křemen. Gabriel Rick obětavě vložil do střely sešívaného futsalisty hlavu a srazil míč do bezpečí.
    32. VNUK - 3:4
     
    32
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Hosté poprvé v zápase vedou. Velká škoda pro Slavii. TOMÁŠ VNUK se znovu uvolnil ke střele. Tentokrát na ose hřiště a netradičním pokusem překvapil Adama Vondráčka a zkompletoval hattrick – 3:4.
    32. VNUK - 3:3
     
    32
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají stav duelu! Peter Kozár vysunul TOMÁŠE VNUKA, který si perfektně zaběhnul za Slámu a přízemní střelou překonal Vondráčka – 3:3. Asistence: Peter Kozár.
     
    30
    Michal Seidler má střelecký apetit a znovu směřoval dva své pokusy rovnou na branku Slavie. Adam Vondráček v prvním případě zasáhl. Ve druhém míč skončil v síti za bránou domácích.
     
    30
    Interobal přesouvá těžiště hry zpět na polovinu Slavie. Sešívaní futsalisté ale mohli znovu skórovat po rychlém kontru. Zdeněk Sláma nechal vyniknout brankáře Vahalu.
     
    29
    Pumelice Michala Seidlera nedoputovala k brance Slavie. Naopak na druhé straně po dlouhém míči mohl vstřelit čtvrtou branku Slavie Ševčík, který odstavil vysunutého Vahalu. Rychle se stihl vrátit Vnuk, který zachránil Plzeň před další pohromou.
     
    28
    Na polovině Interobalu se provinili slávisté. David Jošt zahrál rukou, což neuniklo pozornosti sudího Rygla. Třetí akumulovaný faul také pro domácí tým.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Michal Holý (SK Interobal Plzeň). Třetí akumulovaný faul pro hostující celek.
     
    28
    Michal Holý se snažil na útočné polovině najít Tomáše Vnuka. Přesným zákrokem znovu zasáhl brankář Adam Vondráček.
     
    27
    Tomáš Vnuk pokračuje v aktivitě. Plzeňský hráč byl nyní na útočné polovině faulován. Druhý akumulovaný faul pro Slavii ve druhém poločase.
    27. VNUK - 3:2
     
    27
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Tohle si sešívaní vůbec nepohlídali. TOMÁŠ VNUK se dostal do palebné pozice a křižnou ranou z pravé strany propálil Vondráčka – 3:2. Asistence: Peter Kozár.
     
    26
    Zdeněk Sita se neprosadil přes reprezentační blok Holý – Vnuk. Slavia ale pokračuje u balonu. Velký tlak Interobalu z prvního poločasu již není tolik patrný.
     
    25
    Po nedovoleném zákroku Ricka na Křemena se do dalšího zakončení dostal Sláma. Zkušený futsalista zřejmě vzpomněl na svá mladší léta a pokusil se o efektní nůžky. Střela nakonec s přispěním teče hráče Interobalu skončila mimo!
     
    24
    Adam Vondráček u pravé tyče vyrazil další nebezpečnou střelu Michala Seidlera. Výraz českého reprezentanta byl výmluvný. Interobal však má ještě hodně času.
    24. JOŠT - 3:1
     
    24
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tohle Slavii bohatě stačí! Sešívaní znovu získali míč na vlastní polovině a Sláma ho připravil následně do prázdné brány DAVIDU JOŠTOVI, který se nemýlil – 3:1. Asistence: Zdeněk Sláma.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Michal Seidler (SK Interobal Plzeň).
     
    22
    Plzeň nadále aktivně pokračuje v držení míče. Slavia převážně zůstává na vlastní polovině. Sešívaní zřejmě budou sázet na rychlé brejkové situace.
    21. SEIDLER - 2:1
     
    21
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Hosté na začátku druhého poločasu korigují skóre. MICHAL SEIDLER využil přesného míče od Tomáše Vnuka a hlavičkou usměrnil míč za bezmocného Vondráčka – 2:1. Asistence: Tomáš Vnuk.
     
    21
    První ofenzivní akci si vzali na starost slávisté. Jan Křemen pronikl na útočnou polovinu po levé straně. Zakončení ale zamířilo mimo. Ondřej Vahala zasahovat nemusel.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:03.
     
    Parádní podívanou sledujeme v pražském Edenu. Sešívaní futsalisté zatím vedou po brankách Davida Jošta a Matúše Ševčíka nad druhým Interobalem 2:0. Hosté jsou zatím aktivnější, naráží ale na obranný odpor domácí Slavie.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    20
    Další projektil z futsalky Michala Seidlera. Volej po rohovém kopu skončil nad brankou. Na druhé straně prověřil Vahalu Sita.
     
    20
    Jan Křemen si stále všímá Michala Seidlera, kterému něvěnuje ani metr hrací plochy. Nejprodukitvnější hráč 1. FUTSAL ligy si s tímto taktickým manévrem trenéra Filingera zatím neví rady.
     
    19
    Další rána Tomáše Vnuka. Tentokrát to produktivní hráč vyzkoušel z velkého úhlu. Pokus zamířil do boční sítě. Rozehrávat bude Slavia.
     
    19
    Pěknou akci Interobalu zahájil Vahala, který znovu podpořil ofenzívu. Seidlerova zpětná hlavička našla Tomáše Vnuka, který pouze o malý kousek minul.
     
    18
    Nevídané! Gabriel Rick se snažil protlačit míč za brankovou čáru. Již překonaného Vondráčka ale zastoupil Filip Vaktor. Brankář Slavie pak odražený míč stáhl do svých rukavic.
     
    17
    Filip Vaktor se nejprve nechal obejít Vnukem, následně ale slovenský reprezentant zabral dozadu a vytlačil Vnuka za postranní čáru.
     
    16
    Zdeněk Sita poslal do předbrankového prostoru zajímavou nabídku. Míč se nakonec odrazil za koncovou čáru. Sešívaní následný roh nevyužili.
     
    16
    Ondřej Vahala opět na útočné polovině. Další úspěšný zákrok pro brankáře Vondráčka, který chtěl vystřelit na prázdnou branku. Šikovně mu v tom zabránil Seidler.
     
    15
    Jan Homola si nepříliš dobře zpracoval míč a ve skluzu, když se snažil vybojovat míč, fauloval Michala Seidlera. Žlutá karta pro sešívaného kapitána a čtvrtý akumulovaný faul pro domácí tým.
     
    14
    Velká nervozita jde ale vidět i na hráčích Plzně, kteří s podobným průběhem nepočítali. Další pokus Lukáše Rešetára končí na spolehlivě chytajícím Vondráčkovi.
     
    13
    Jan Křemen fauloval Michala Seidlera. To vzneslo ze strany střídačky Slavie velkou nevoli vůči sudímu. Situace se brzy uklidnila a zahrozila znovu Plzeň. Vondráček křižnou ranu zkontroloval.
     
    13
    David Jošt mířil dopředu společně se Slámou. Hosté ale znovu zastavili sešívanou akci pouze za cenu nedovoleného zákroku. Čtvrtý akumulovaný faul pro Interobal.
     
    12
    Zdeněk Sita se snažil najít delší přihrávkou Ševčíka na útočné polovině. Balon ale zamířil do zámezí. Interobal ale také zachyboval a míč se vrátil do držení domácí Slavie.
     
    Oddechový čas pro hosty.
    12. ŠEVČÍK - 2:0
     
    12
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak to je neskutečné! Efektivita Slavie je naprosto parádní a sešívaní vedou o dvě branky. Jan Křemen předložil v rychlém kontru balon MATÚŠI ŠEVČÍKOVI, který se trefil do odkryté branky! Nutno podotknout, že právě Ševčík do nedávna v Interobalu působil – 2:0. Asistence: Jan Křemen.
     
    11
    Žlutou kartu dostává plzeňský Martin Zdráhal, který dohrál brankáře Vondráčka. Sešívaný gólman zatím předvádí fenomenální výkon.
     
    11
    Hosté se provinili na polovině hřiště proti pravidlům. Druhý akumulovaný faul Slavia ze standardní situace nepotrestala. Křemenova střela neměla špatné parametry, skončila však mimo.
    10. JOŠT - 1:0
     
    10
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané se dostávají do vedení. DAVID JOŠT se ocitl ve výhodné pozici na levé straně. Přízemní střelu dokázal propasírovat přes Ondřeje Vahalu až do plzeňské branky – 1:0!
     
    10
    Gabriel Rick vypálil po přistrčení Petera Kozára. Střela byla sražena nad branku. Následný roh zakončil podobným způsobem Michal Seidler.
     
    10
    Filip Vaktor si na vlastní polovině pořádně zkomplikoval život. Michal Seidler se ale ke střele nedostal. Hosté však nadále nastěhováni na útočné polovině. Pražané jsou většinu času v hlubokém bloku.
     
    9
    Michal Seidler se obtočil kolem Filipa Vaktora. Následná střela ale nemířila mezi tři tyče sešívané branky.
     
    8
    David Jošt a Matúš Ševčík mohli zahrozit u Vahalovy branky. Oba futsalisté Slavie ale prováhali nejlepší chvíli pro zakončení útočné akce.
     
    8
    Velký tlak Interobalu! Slávisté asi do této doby neví, jak tuto situaci dokázali ubránit. Adam Vondráček je zatím pro Slavii velkou oporou.
     
    7
    Seidler s Vnukem byli blízko ke vstřelení branky. Míč ale skončil o kousek vedle. Celou situaci jistil na brankové čáře Jan Homola.
     
    7
    Na opačné straně musel proti střele Lukáše Rešetára zasahovat Adam Vondráček. Brankář Slavie si připsal úspěšný zákrok. Hosté poté nedokázali míč dorazit do sešívané svatyně.
     
    6
    Skvělá akce sešívaného celku po oddechovém času. Sláma ukázal, že má stále co nabídnout a zamotal nohy plzeňským futsalistům. Následně předložil míč Homolovi, který přehodil s Vahalou i hostující branku!
     
    Stav akumulovaných faulů: 2:1.
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    6
    Martin Zdráhal byl nejprve připraven o míč brankářem Vondráčkem, který vycestoval ze svého pracoviště. Následně slovenský futsalista v barvách Interobalu fauloval zkušeného Slámu. První akumulovaný faul pro Plzeň.
     
    5
    Ondřej Vahala se dostal na útočné polovině ke tvrdé střele. Důležitý zásah předvedl Homola, který srazil míč do sítě za bránou. Na druhé straně nedokázal lépe vyřešit rychlý kontr Jan Křemen.
     
    5
    David Jošt se dostal do zakončení na středu hřiště a pouze s přispěním obrany Interobalu míč zamířil pouze nad branku. Rohový kop sešívaných skončil střelou Slámy, ten ale netrefil hrací předmět ideálně.
     
    4
    Také Slavia dokázala zahrozit. Homola poslal balon do předbrankového prostoru. Jošt se ale k balonu nedostal. Následná standardní situace ohrožení Vahalovy branky nepřinesla.
     
    4
    Interobal vyslal do hry druhou čtyřku. Slovenská trojice doplněná Künstnerem zatím marně hledá recept na obranu domácích. Druhý akumulovaný faul zaznamenala Slavia po faulu kapitána Jana Homoly.
     
    3
    Hlavičkový souboj na útočné polovině Slavie vyzněl lépe pro Jošta. Ten se ale dle sudího Černého dopustil nedovoleného zákroku. První akumulovaný faul dnešního duelu zapisuje domácí celek.
     
    3
    Plzeň to chvíli vyzkoušela s vysunutým Vahalou. Falešná power-play se ale hostům nezdařila. Slavia se ujala míče po zásahu Vondráčka a Homoly.
     
    2
    Tomáš Vnuk vysunul napadání až na brankáře Vondráčka. Domácí gólman poslal míč do bezpečí. Interobal stále tlačí na první čtveřici sešívaných futsalistů.
     
    2
    David Jošt pod tlakem Michala Holého zahrál míč pouze do Rešetára. Sešívaní ale zůstanou u míče nadále. Rozehrávat bude Jan Křemen.
     
    2
    Sešívaní postrádají od úvodu utkání Radima Zárubu, který se zranil na rozcvičce. Ztráta podobného hráče bude pro Slavii velmi citelná. Plzeň má na hřišti zatím velkou převahu. Vahala teď z velké dálky trefil pouze strop haly.
     
    1
    Hosté jsou od samého začátku velice aktivní. Rešetár prošel po pravé straně palubovky a předal míč na osu hřiště Seidlerovi, jehož střela minula branku Slavie jen o malý kousek.
     
    1
    Interobal se snažil vysunout dlouhým míčem Michala Seidlera. Nejproduktivnější hráč soutěže balon hlavou nezpracoval.
     
    Utkání právě začalo.
     
    Interobal přijíždí do Prahy s kompletní první čtveřicí. Po zranění se vrací do sestavy Tomáš Vnuk. Volno dostali Tomáš Buchta, Lukáš Lecjaks, Jakub Luhový a Matěj Maur.
     
    V sestavě Slavie nacházíme nové jméno v podobě Dominika Flachse. Sešívaní naopak budou postrádat dva makedonské futsalisty Daniela a Igora Leovskiho.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak, Žežulka) – Jošt, Sita, Homola, Záruba (C) – Vaktor, Ševčík, Hruška, Sláma, Plíšek, Křemen, Flachs

    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec) – Holý, Seidler, Rešetár (C), Vnuk – Rick, Kozár, Havel, Zdráhal, Štrajt, Künstner

    Rozhodčí: Černý, Rygl – Cichra.
     
    Ohlasy před utkáním:

    David Jošt (střelec Slavie): „Těším se, takové zápasy mám rád, Západočeši mají letos perfektní kádr, ale v Plzni jsme předvedli, že se s nimi dá hrát. Pomýšlejí na nejvyšší příčky a my se chceme právě s takovými týmy porovnávat. Jsem přesvědčený, že když do toho dáme všechno, tak můžeme být stejně úspěšní jako v Plzni."

    Lukáš Němec (brankář Plzně): „Na Slavii samozřejmě čekáme stejně náročný zápas, jako byl u nás v Plzni. Domácí remízu jsme vnímali spíše jako ztrátu, takže do Prahy pojedeme určitě vyhrát.“

    zdroj: www.futsalliga.cz
     
    Poslední vzájemné střetnutí absolvovaly oba týmy před měsícem. V plzeňské hale Lokomotiva se celky rozešly smírně 5:5. Osm minut před koncem sice vedl Interobal o dvě branky. V závěru ale Slavia kvalitně sehrála power-play a dokázala srovnat.
     
    SK Interobal Plzeň


    Interobal má za sebou velkou bitvu s Chrudimí, která skončila nerozhodně 3:3. Následně přidala Plzeň výhru s Démony. Ta se ale příliš snadno nerodila a dokazuje to i konečné skóre 2:0, kdy druhou branku vstřelil až v samotném závěru Gabriel Rick. Západočeši jsou v tabulce na druhé místě, dominují ale statistikám. Na prvním místě produktivity celé soutěže je Michal Seidler, který drží průměr skoro tři kanadské body na utkání. Ve velké formě hraje také Michal Holý, který vstřelil branku již ve třech po sobě jdoucích zápasech.
     
    SK Slavia Praha


    Červenobílý celek má za sebou nedělní utkání se Žabinskými Vlky. Brněnský tým porazili sešívaní futsalisté přesvědčivě 5:1. Předminulý zápas však nezvládli a pouze remizovali na půdě Ústí nad Labem 8:8. Tak či tak, Slavia bude mít velkou motivaci Plzeň porazit, protože v případě triumfu by se Pražané na Interobal bodově dotáhli. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Radim Záruba (14+10). Diváci by se ale měli zaměřit i na Davida Jošta. Slávistický střelec nastřádal již 19 branek a je prozatím nejlepším střelcem soutěže.
     
    Pěkný večer z pražského Edenu! Dovolte mi, abych Vás přívítal u textového přenosu ze sedmnáctého kola 1. FUTSAL ligy. V televizním utkání přivítá domácí SK Slavia Praha druhý celek tabulky SK Interobal Plzeň.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:10.

    Martin Kamenik

    Branky: 10. Jošt (Křemen), 12. Ševčík (Křemen), 24. Jošt (Sláma) – 21. Seidler (Vnuk), 27. Vnuk (Kozár), 32. Vnuk (Kozár), 32. Vnuk, 40. Vnuk (Rešetár)

    Karty:   15. Homola (SLA) – 11. Zdráhal (PLZ), 23. Seidler (PLZ), 28. Holý (PLZ)


    SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak, Žežulka) – Jošt, Ševčík, Křemen, Homola (C) – Vaktor, Záruba, Hruška, Sláma, Plíšek, Sita, Flachs
    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec) – Holý, Seidler, Rešetár (C), Vnuk – Rick, Kozár, Havel, Zdráhal, Štrajt, Künstner

    Rozhodčí: Černý, Rygl – Cichra
    thejrc.org