FTZS Liberec – Svarog Teplice 1:2 (kon.) | Helas Brno – České Budějovice 2:0 (kon.) | Interobal Plzeň – Olympik Mělník 9:2 (kon.)
Sparta – Ž. Vlci Brno 4:2 (kon.) | Česká Lípa – Slavia 3:4 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
3:4 (2:1)
SK Slavia Praha
Pátek 19.02.2021, 20:30 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Slavie, která svého soupeře porazila poměrem 4:3. Démoni se v úvodu druhého poločasu dostali zpět do dvoubrankového vedení, což znamenalo pohodlnější vedení. Sešívaní si ovšem připravili rychlou odpověď a rázem to bylo o jednu branku. Slavii se navíc povedlo vyrovnat díky penaltě, navíc si krátce před koncem zápasu domácí vstřelili vlastní branku, což znamenalo vedení pro pražský celek, který ho udržel až do konce. (22:11:11)
     
    Konec zápasu.
     
    39:40
    To je neskutečné! Míč se totiž odrazil do brankoviště na naprosto volného Fichtnera, který si mohl vybrat směr letu míče, jenomže ho fantasticky vychytal Karpiak!
     
    39:20
    Česká Lípa to znovu zkouší bez brankáře a sledujeme kombinaci na polovině soupeře.
     
    38:43
    Oddechový čas pro hosty.
     
    37:41
    Zapletal z úhlu trefil pouze tyč, posléze to do prázdné branky zkoušel brankář Karpiak, který jí o kousek minul.
     
    37:25
    Sita se pokoušel dostat za záda Hrubého, což by se zřejmě povedlo, nicméně míč doputoval do zámezí. Následná rozehrávka domácích přinesla zisk autu.
     
    36:31
    Démoni měli k dispozic desetimetrový kop, k jehož rozehrávce se nakonec postavil Tomáš Fichtner, jehož ránu dokázal Karpiak vyrazit.
     
    36:12
    Daleko od vyrovnání nyní nebyl domácí Jiráský, proti kterému včas vyběhl brankář Karpiak. Démoni po inkasované brance ožili a jsou nesmírně aktivní.
    35:20 HAVRDA - 3:4
     
    35:20
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražský celek se poprvé v utkání dostává do vedení! Fantastickou finesou to na levém křídle udělal hostující Ševčík, který poté předkládal na zadní tyč na Ostráka. Ten byl v ostrém úhlu, přesto trefil nohu ONDŘEJ HAVRDY, od které se míč odrazil do domácí branky.
     
    35:14
    Jošt spadl přes vyběhnuvšího Mareše, tentokráte se o nedovolený zákrok nejednalo. Nyní se hraje hodně ofenzivně, navíc do konce nezbývá moc času.
     
    34:08
    Joštovi se proti přesile protihráčů přeci jenom povedlo zakončit, míč ovšem putoval vedle domácí branky. Brankář Mareš tak ihned rozehrál nakrátko po zemi.
     
    33:12
    Akumulované fauly ve druhém dějství: 5 – 5.
     
    32:04
    Na druhé straně jsme byli svědky dalšího rychlého protiútoku, při kterém se do zakončení protlačil Ostrák, ten na Mareše nedokázal vyzrát, je tu rohový kop.
     
    31:30
    Fichtner rozehrál přesně na Zapletala, který pro změnu zakončil k zadní tyči, kde jeho pokus odehrál soupeř.
     
    31:24
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Před malým momentem byl nedovoleně zastaven Fichtner, který vybojoval standardní situaci.
    29:31 ŠEVČÍK - 3:3
     
    29:31
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil MATÚŠ ŠEVČÍK, který vsadil na razanci a míč se mu povedlo poslat k levé tyči, zatímco se brankář Kirov vydal k opačné konstrukci.
     
    29:31
    Je tu pokutový kop pro Slavii!
     
    29:14
    Domácí si pořádně koledují. Tentokráte nebyl daleko od vyrovnání hostující Sláma, který si hodil míč na pravou nohu, avšak poté zakončoval vedle branky.
     
    28:15
    Homola byl poté hodně blízko! Po rozehrávce z levé strany se dostal k dělovce, kterou ovšem poslal přímo do brankové konstrukce.
     
    27:41
    Hodně prostoru měl poté na zadní tyči hostující Homola, který se pokoušel o bleskové zakončení, se kterým si brankář domácích dokázal poradit.
    26:48 JOŠT - 3:2
     
    26:48
    Slavia právě vstřelila branku!
    Znovu ale přichází poměrně rychlá kontaktní branka! Sešívaní totiž rozjeli rychlou kombinaci, která přinesla střílenou nabídku k zadní tyči, kde ve skluzu dokázal přesně zakončit DAVID JOŠT.
    26:26 HRUBÝ - 3:1
     
    26:26
    Démoni právě vstřelili branku!
    Domácí si berou dvoubrankové vedení zpět! Karpiak se totiž zapojil do kombinace, avšak tu poslal přímo na kopačku VÍTĚZSLAVA HRUBÉHO, kterému se z vlastní poloviny povedlo odehrát míč do prázdné hostující branky.
     
    26:24
    Chyba domácích přinesla přečíslení dva na jednoho. Sláma zakončoval k zadní tyči, avšak míč nakonec přeci jenom putoval vedle.
     
    26:12
    Nejprve se do zakončení dostal Havrda, avšak ten si na brankáře Karpiaka nenašel recept. Při následné dorážce mířil kousek nad horní konstrukci Fichtner.
     
    25:41
    Odražený míč se dostal na kopačku hostujícího Vaktora, proti kterému bleskově vystartoval brankář Mareš, který znovu podržel svůj celek.
     
    25:14
    Rott se pro změnu ujal rozehrávky z útočné poloviny. Jeho celek poté rozjel rychlou kombinaci, při které Fichtner hezkou patičkou nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    24:14
    Karpiak dokázal roztáhnout hru na levou stranu, kde se ovšem daleko s míčem nedostal kolega Ševčík. Slavia Praha bude rozehrávat od levé autové lajny.
     
    23:20
    Démoni si zajistili další standardní situaci, tentokráte poměrně daleko od branky. K rozehrávce se nakonec postavil Hrubý, který poslal míč nad břevno.
     
    22:09
    Rozehrávat z levé strany poté mohl hostující Sita, který nakonec rozehrál nakrátko na nohu Homoly. Démoni Česká Lípa se zatím brání velice kvalitně.
     
    21:17
    Domácí se dostali do slibného přečíslení dva na jednoho, jenomže Fichtner trefil pouze nohu protihráče. Na opačné straně pro změnu pálil do tyče Sita.
     
    20:10
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzala Slavia Praha, která bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nakonec nabídl tři branky. Překvapivě se do vedení dostal domácí celek, který se posléze pouze bránil, avšak přesto se mu povedlo zvýšit vedení. Sešívaní ovšem poměrně rychle odpověděli, nicméně do konce prvního poločasu jsme se žádné další branky nedočkali a Démoni tak vedou těsně 2:1.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:00
    Minuta do konce poločasu.
     
    18:21
    Oddechový čas pro domácí.
     
    18:15
    Hosté nyní rozjeli poměrně rychlou kombinaci, při které to velice dobře udělal domácí Jiráský, který odtlačil soupeře. Následovat bude rozehrávka od branky.
     
    17:01
    Velká šance domácích! Parádní nahrávka v podání Fichtnera putovala k zadní tyči, kde šel do skluzu Zapletal, který ovšem trefil pouze brankáře.
     
    16:21
    Havrdovi se povedlo ukořistit nahrávku, přičemž se mu ke spolupráci ještě přihlásil vedle postavený Zapletal. Nakonec z toho bude další autové vhazování.
     
    15:34
    Domácí Fichtner se v souboji jeden na jednoho nedostal přes bránícího Slámu, avšak poté přeci jenom přenesl hru na levou stranu, kde míč skočil do zámezí.
    14:40 SLÁMA - 2:1
     
    14:40
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme kontaktní branku! ZDENĚK SLÁMA se sám dostal přes bránícího Abrháma, načež proti němu vyběhl také brankář Mareš. Hostující útočník ovšem pravačkou zamířil do vzdálenější šibenice, tato střela byla naprosto přesná.
     
    14:24
    K zajímavému střeleckému pokusu se nyní dostal hostující Sláma, který měl poměrně dost prostoru k zakončení. Domácí brankář Mareš si dokázal poradit.
    13:02 FICHTNER - 2:0
     
    13:02
    Démoni právě vstřelili branku!
    To je neuvěřitelné! Sešívaní totiž zahrávali standardní situaci, která trefila pouze protihráče. K odraženému míči se jako první dostal TOMÁŠ FICHTNER, který od svého pokutového území napálil balón do hostující branky, kde situaci podcenil Karpiak, který byl úplně mimo branku.
     
    13:02
    Na útočnou polovinu se poté dostal Sláma, který skončil kousek od pokutového území na zemi. Sešívaní tak budou zahrávat velice zajímavou standardku.
     
    12:01
    Sita se hezkým způsobem protlačil až do zakončení, jenomže skvěle proti němu vyběhl domácí brankář Mareš, kterému se povedlo podržet svůj celek.
     
    11:04
    Démoni se nyní nastěhovali na polovinu soupeře, kde autové vhazování obstaral Abrhám. Nic nebezpečného jsme neviděli a hrát tak může soupeř.
     
    10:21
    Křemen udělal velkou chybu a sám na branku se přes pravou stranu dostával domácí Abrhám, který svým zakončením nechal vyniknout brankáře.
     
    10:00
    Máme za sebou polovinu prvního poločasu, která nám zatím přinesla jedinou branku. O tu se postarala Česká Lípa, který se ovšem nyní dostává pod tlak.
     
    09:14
    České Lípě se nyní povedlo vybojovat míč zpět, jenomže kombinace netrvala vůbec dlouho. Naopak se k balónu dostal hostující Sláma, který dokonce vypálil.
     
    08:06
    Ševčík se pokoušel v souboji dostat přes Hrubého, který ho dle sudího zastavil v rámci pravidel. Poté ovšem fauloval Vaktor a je tu standardní situace.
     
    07:12
    Slavia výrazně přidala na své aktivitě. Na druhou stranu se totiž dostal Sita, který si potáhl míč na levou nohu, avšak na jeho nabídku nedosáhl Jošt.
     
    06:05
    Sita chtěl na pravém křídle přejít přes bránícího Fichtera, což se mu nakonec nepovedlo. Démoni Česká Lípa se poté dostali ke střele, konkrétněji Zapletal.
     
    05:14
    Karpiak rozehrál výhozem na volného Homolu, který na opačné straně dokázal oslovit Jošta. Toho ovšem odzbrojil soupeř, míč se ale odrazil do zámezí.
     
    04:36
    Ostrák dával velice hezky před branku, kam si seběhl Ševčík, který ovšem trefil pouze brankovou konstrukci. Následnou dorážku vyrazil domácí brankář.
     
    04:21
    Zapletal chtěl do útoku vyslat kolegu Rotta, který se nakonec k míči vůbec nedostal. Slavia tak pokračovala v kombinaci, která přinesla nepřesnou nahrávku Ostráka.
    03:39 ZAPLETAL - 1:0
     
    03:39
    Démoni právě vstřelili branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Nahrávka před branku směřovala na Fichtnera, který ovšem z blízkosti nevyzrál na brankáře Karpiaka. K odraženému míči se ovšem jako první dostal PETR ZAPLETAL, kterému se povedlo umístit balón přesně do odkryté branky.
     
    03:04
    Hezkou finesou to poté zkoušel domácí Jiráský, který ovšem dostal míč pouze ven z hrací plochy. Pražský celek tak rozehrával z vlastní poloviny.
     
    02:15
    Od své branky poté mohl rozehrát brankář Karpiak, který rozehrál nakrátko směrem na Slámu. Ten do kombinace zapojil také vedle stojícího Ševčíka.
     
    01:15
    Do zajímavé pozice se poté dostal domácí Tomáš Fichtner, který se pokoušel v tísni zakončit ke vzdálenější konstrukci, avšak míč poslal vedle branky.
     
    00:41
    Hostující Sita vybojoval další autové vhazování, po kterém se pokusil vypálit směrem na domácí branku, kde ovšem trefil pozorného protihráče.
     
    00:10
    Utkání právě odstartovalo, rozehrávku si vzali na starost domácí hráči, kteří budou v prvním dějství útočit zprava doleva.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Mareš) – Rott (C), Fichtner, Švec, Havrda, Zapletal, Caizl, Klimt, Hrubý, Abrhám, Bejda, Hanzlík, Jiráský

    SK Slavia Praha: Vondráček (Žežulka, Karpiak) – Flachs, Vaktor, Jošt, Sita, Ševčík, Hruška, Sláma, Plíšek, Homola, Křemen

    Rozhodčí: Nagy, Milner.
     
    Favoritem tohoto zápasu bude pražský celek, který se momentálně v tabulce nachází na čtvrté pozici, přičemž se mu povedlo nasbírat šestadvacet bodů a na vedoucí Plzeň momentálně ztrácí šest bodů. Pražané v rámci dvanáctého kola zaznamenali letošní druhou porážku, neboť na domácím stadionu nestačili právě na vedoucí Plzeň, která po výhře 5:3 dokázala bodovat i ve dvanáctém utkání v řadě. Dnešním soupeřem ovšem bude Česká Lípa, která momentálně okupuje desátou pozici tabulky, a sice se sedmibodovým ziskem. Démoni tak na poslední postupovou pozici ztrácejí pět bodů, nicméně v posledních pěti duelech nedokázali ani jednou zvítězit. Českou Lípu dělí od posledního Ústí pouhé dva body, v případě porážky a shodně okolností se Lípa dokonce může dostat na poslední pozici ligové tabulky.
     
    1. FUTSAL liga má před sebou další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Démoni Česká Lípa a SK Slavia Praha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Branky: 4. Zapletal, 14. Fichtner, 27. Hrubý – 15. Sláma, 27. Jošt (Sita), 30. Ševčík (pen.), 36. Havrda (vla.)


    FC Démoni Česká Lípa: Mareš (Kirov) – Rott (C), Fichtner, Švec, Havrda, Zapletal, Caizl, Klimt, Hrubý, Abrhám, Bejda, Hanzlík, Jiráský
    SK Slavia Praha: Karpiak (Žežulka, Vondráček) – Flachs, Vaktor, Jošt, Sita, Ševčík, Hruška, Sláma, Plíšek, Homola (C), Křemen, Ostrák

    Rozhodčí: Nagy, Milner
    thejrc.org