Zlín – Motor ČB 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 1:4 (kon.) | Liberec – Třinec 0:4 (kon.)
Vítkovice – K. Vary 5:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 0:1 (kon.) | Pardubice – Litvínov 1:3 (kon.)
Olomouc – Mladá Boleslav 1:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
HC Sparta Praha
Neděle 21.02.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:38
    David Němeček (SPA) přidržel na hranici brankoviště hůl Smoleňákovi a je vyloučen na dvě minuty. V komerčním brejku se ještě postrkoval Zachar se Sukeľem, zůstaneme však jenom u trestu pro Němečka.
     
    49:57
    Zdeněk Čáp (MHK) podrazil u střídaček jednoho ze sparťanských hráčů a míří na trestnou lavici. Jeho vyloučení sice doprovází protesty a nějaké to překřikování mezi střídačkami, ale resumé je takové, že Sparta má přesilovku.
     
    38:25
    Tresty byly rozděleny relativně snadno: nejaktivnější bijci, tedy Perret a Forman, kasírují dvě minuty za hrubost, k čemuž přiskočila i dvojka pro Sobotku za zmíněný krosček na Čápa. Hradec má tak klasickou 5 na 4 po celé dvě minuty!
     
    33:33
    Vrátka na hostující trestné se otevírají a vyloučeným je Lukáš Rousek (SPA), klasifikace trestu zní nedovolené bránění. Využije Hradec druhou přesilovku v zápase a srovná?
     
    30:23
    Radek Smoleňák (MHK) sice protestuje proti svému vyloučení za nedovolené bránění v momentě, kdy v souboji najel do brankáře Saláka, rozhodčí jsou však neoblomní a Sparta tak má přesilovku.
     
    19:29
    31 sekund před koncem třetiny dostává Hradec přesilovku, tedy ideální možnost, jak srovnat. Michal Řepík (SPA) už míří na trestnou za sekání.
     
    01:08
    Radim Šalda (MHK) míří už po 68 sekundách hry na trestnou lavici. U mantinelu podrazil jednoho ze sparťanských hráčů a hosté mají k dispozici šanci na první branku.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 44. Smoleňák (Lev, Jergl) – 2. Řepík (Tomášek, Košťálek), 52. Horák (Tomášek), 55. Polášek (Pech, Salák), 59. Řepík (Rousek, Horák)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Nedomlel (A), Graňák, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp, Gaspar, Váchal – Perret, Koukal, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, M. Zachar – Lev, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pilař, Kevin Klíma, Kelly Klíma.
    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Polášek, Němeček, O. Němec, M. Jandus – Rousek, Horák, Řepík (C) – Říčka, Pech (A), Forman – Kudrna, Tomášek, Sobotka – Dvořáček, Sukeľ, Vitouch.

    Rozhodčí: Hodek, Šindel – Brejcha, Klouček
    thejrc.org