Zlín – Motor ČB 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 1:4 (kon.) | Liberec – Třinec 0:4 (kon.)
Vítkovice – K. Vary 5:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 0:1 (kon.) | Pardubice – Litvínov 1:3 (kon.)
Olomouc – Mladá Boleslav 1:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Neděle 21.02.2021, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Tipsport extraliga má v neděli na programu kompletní 47. kolo. My se zaměříme na jeho šlágr, ve kterém čtvrtý Liberec přivítá první Třinec.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Severočeši bojují o místenku v elitní čtveřici, kterou aktuálně uzavírají. Oproti bezprostředním tabulkovým konkurentům navíc disponují ještě zápasem k dobru, zdá se tedy, že to Liberečtí nemají vůbec špatně rozehrané. Jejich hlavní devízou je defenziva, která v dosavadním průběhu soutěže inkasovala pouze 97 branek – nejméně ze všech mužstev. Po předchozí porážce se Spartou si Bílí Tygři spravili chuť v pátek, když na českobudějovickém ledě uspěli jasně 5:2. Porazí i těžší kalibr v podobě Třince?
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Svěřenci Václava Varadi si na přelomu kalendářního roku prošli krizí, která rozmetala jejich tehdejší náskok na prvním místě tabulky. Od 15. ledna však padli jen dvakrát z patnácti duelů a znovu se rozehráli do parádní formy. Momentálně mají Oceláři na kontě tři výhry v řadě. Ta páteční, kdy rozstříleli Pardubice 6:2, je navíc ve spolupráci se zaváháním Sparty vrátila zpět na nejvyšší stupínek extraligy. Třinec má na kontě 97 bodů, případný tříbodový počin v souboji s Tygry by tak jejich zisk hezky zakulatil.
    Udrží Oceláři čelo tabulky?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek – Birner (A), Bulíř, Lenc – Najman, Gríger, A. Musil – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Rychlovský – Průžek.

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Rodewald – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Hrňa – Dravecký (A).

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Lhotský, Svoboda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Michal Bulíř sprintoval za nepřesnou rozehrávkou Knota marně. Píská se zakázané uvolnění, hra se vrací před Petra Kváču.
     
    01:22
    Zápas začíná oboustranně spíše opatrněji. Ani jeden z týmů se zatím nikam nežene, hráči spíše vyčkávají.
     
    01:48
    Skákavý kotouč se dostal až do rukavice Petra Kváči, hra je přerušena.
     
    02:47
    Mislav Rosandić dovezl puk až na hranu červené čáry a nepřesně hledal rozjetého Rychlovského. Rozhodčí píská poměrně těsné zakázané uvolnění.
     
    02:55
    Patrik Hrehorčák se postaral o první střelu utkání, když se krátce po úspěšném buly otočil s pukem a vyslal ho na Kváču, který si připsal přesvědčivý zákrok.
     
    03:27
    Michal Bulíř předal puk do druhé vlny Mislavu Rosandićovi. Ten zkusil nahozením nabídnout kotouč na teč právě Bulířovi, od nějž se černá guma odrazila do rohu kluziště.
     
    04:14
    Liberečtí sevřeli soupeře v obranném pásmu, hosté pouze vyhazují.
     
    04:56
    Dávid Gríger se mohl objevit v zajímavá střelecké pozici, k jeho smůle se mu však puk zamotal pod brusle a z šance sešlo.
     
    06:07
    Jack Rodewald přejel s kotoučem na holi modrou čáru a prověřil Petra Kváču, který jeho pokus vyrazil do ochranné sítě. Na řadu přichází první komerční přestávka dnešního duelu.
     
    Střely na branku – 0:3.
     
    06:50
    Jakub Rychlovský se při přechodu útočné modré čáry tvrdě srazil s protihráčem, avšak souboj dobře ustál a hra pokračuje.
     
    07:42
    Tomáš Marcinko byl jako první u vyhozeného puku, hrálo se tedy dál. Oceláři se ale v pásmu neudrželi a Michal Birner obdržel přesnou přihrávku do jízdy! Z mezikruží ovšem Jakuba Štěpánka nepřekonal. Pro Liberec to byla teprve první střela v utkání, hned to ale byla tutovka.
     
    08:48
    Na druhé straně si o poznání snazší zákrok připisuje Petr Kváča.
     
    09:29
    Adam Musil si u pravého mantinelu zatancoval s bránícím hráčem a nahazoval kotouč před branku, ke Štěpánkovi ho nepustil Musilův bratr David.
     
    10:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou do vedení. Martin Růžička vyvezl puk ze skrumáže v rohu útočného pásma až na hranu brankoviště. Přes padajícího Ondřeje Vitáska pak hezkou žabičkou našel volného MATĚJE STRÁNSKÉHO, který z bezprostřední blízkosti trefil mezeru mezi betony Petra Kváči! Asistence: Martin Růžička.
    10:23 Matěj STRÁNSKÝ - 0:1
     
    10:57
    Slezané jsou po vstřelené brance při chuti a nadále okupují útočné pásmo. Petr Kváča je stále v pohotovosti.
     
    11:13
    Patrik Hrehorčák (TRI) v útočném pásmu zahákoval Petra Kolmanna, domácí si zkusí první přesilovku.
     
    11:52
    Liberec je nastěhován v útočné třetině. Ronald Knot od modré čáry netrefil puk dobře a střela k brance vůbec nedoputovala, což se dalo říci i o následném pokusu Radana Lence. Oceláři dobře blokují.
     
    12:28
    Třinečtí se v oslabení dostali do akce tři na dva! Daniel Kurovský nabídl kotouč na teč Marianu Adámkovi, Petr Kváča sklapl betony včas.
     
    13:10
    Těsně před koncem přesilovky to ještě zkusil Mislav Rosandić, který od modré čáry mířil jen do zadního mantinelu.
     
    13:40
    Po zaváhání Rosandiće se v rohu ujal puku Martin Růžička, který hned přihrál mezi kruhy Petru Vránovi. Ten zakončoval z první, v obrovské příležitosti si na výborného Kváču nepřišel.
     
    14:45
    Radan Lenc střílenou přihrávkou ještě vybízel Michala Bulíře, který ale těžký kotouč nezasáhl.
     
    15:09
    Miloš Roman skvěle vystihl libereckou přihrávku, přebruslil Ronalda Knota a řítil se úplně sám na domácí branku! Před Petrem Kváčou si přehodil puk na bekhend, blafák nicméně poslal těsně nad břevno.
     
    Střely na branku – 2:8.
     
    15:41
    Bílí Tygři se usadili v útočném pásmu, od modré čáry pálil Mislav Rosandić. Jakub Štěpánek ale jeho pokus dobře viděl a zpacifikoval jej.
     
    17:07
    Radan Lenc zachytil puk až ve středním pásmu, píská se postavení mimo hru.
     
    17:33
    Douderovo nahození tečovali domácí mimo branku. Následoval protiútok, kteří si Liberečtí sami zhatili nepřesnou přihrávkou.
     
    18:32
    Po odpískání musel rozhodčí rozdělovat menší rozmíšku u třinecké střídačky, ve větší emoce to nicméně nepřerostlo.
     
    18:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Parádní akce hostujícího celku! Petr Vrána táhl po pravém křídle přečíslení tří proti dvěma. Zkušeně si nechal projet Lukáše Dernera a křížem nabil MARTINU RŮŽIČKOVI, který neměl problém trefit odkrytou část klece. Asistence: Petr Vrána, Matěj Stránský.
    18:45 Martin RŮŽIČKA - 0:2
     
    19:50
    Liberec byl centimetry od snížení! Mislav Rosandić to udělal famózně. Hezkou stahovačkou se dostal až před Jakuba Štěpánka, kterého prostřelil, jenže třineckému brankáři pomohla tyč!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka patřila herně i výsledkově extraligovému lídrovi. Třinec se po hezkých kombinacích prosadil zásluhou Matěje Stránského a Martina Růžičky, zatímco domácí na první úspěšnou střelu zatím čekají. Nejblíže k úspěchu byl na jejich straně Rosandić, který orazítkoval tyčku.

    Střely na branku – 4:10.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    Druhou část začaly oba celky nepřesnostmi ve středním pásmu. Petr Kolmann pak nahozením od modré trefil jen prvního protihráče.
     
    21:49
    Liberec dlouho okupoval útočné pásmo, ale vyčkával se střelou. Zpoza pravého kruhu to zkusil až Jaroslav Vlach, jehož dělovku Jakub Štěpánek pokryl.
     
    22:29
    První přesilovku si zahrají také Oceláři. Tomáš Hanousek (LIB) je vyloučen za sekání.
     
    22:53
    Puk se odrazil před branku k Petru Vránovi, který ho rychle shodil na zem a snažil se zasunout za Petra Kváču. Ten však svůj tým podržel.
     
    23:22
    Liberec jde na 67 sekund do tří! Na trestnou lavici usedá také Petr Jelínek (LIB), který se provinil rovněž sekáním.
     
    23:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hráči s drakem na prsou využívají dvojnásobnou přesilovku a vedou už 3:0! Erik Hrňa svojí střelou z pravého kruhu ještě orazítkoval brankovou konstrukci, nicméně puk se odrazil příhodně před PETRA VRÁNU, který ho zasunul za čáru. Asistence: Erik Hrňa, Matěj Stránský.
    23:42 Petr VRÁNA - 0:3
     
    24:23
    Hosté pokračují ve velkém tlaku i v klasické přesilovce pěti proti čtyřem, Bílí Tygři mají plné ruce práce.
     
    24:59
    Třinečtí se sami vyhnali z pásma, když se Douderovi nepovedlo zpracování na modré čáře.
     
    25:35
    Po pěkné kombinaci na jeden dotek zakončoval z vrcholu pravého kruhu Petr Vrána. Petr Kváča jeho pokus vyrazil, Liberec následně vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    Střely na branku – 5:13.
     
    27:53
    Domácí si vytvořili zajímavý tlak. Dělovku Adama Musila z první vyrazil Štěpánek, stejně jako následný pokus Dávida Grígera z levé strany.
     
    28:03
    Třinečtí vyhodili na zakázané uvolnění. Trenéři hostů na to zareagovali oddechovým časem.
     
    28:58
    Matěj Stránský nabízel puk křížem přes brankoviště na Martina Růžičku, který na přihrávku v gólové pozici nedosáhl.
     
    29:48
    Bílí Tygři sehráli akci v útočném pásmu na Petra Kolmanna, jehož pokus z pravého kruhu zblokoval David Musil. Třinci následně bylo odpískáno zakázané uvolnění, nicméně rozhodčí svůj chybný verdikt opravili a vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    30:46
    Vladimír Dravecký měl nabito, prudká rána z pravého křídla se ale mezi tři tyče nevešla. Domácí posléze otáčejí hru.
     
    31:57
    Střela Radana Lence byla těsně před Štěpánkem tečovaná, třinecký brankář nakonec zasahovat nemusel.
     
    32:25
    Zakázané uvolnění Ocelářů.
     
    33:00
    Ondřej Kovařčík nabral rychlost a po levém křídle probruslil až do střelecké pozice. Petr Kváča jeho pokus mířící těsně nad ledem pokryl a dal prostor komerční pauze.
     
    Střely na branku – 11:16.
     
    33:51
    Vladimír Dravecký z úhlu nastřeloval puk do předbrankového prostoru, úmysly mu pokazil blokující Ronald Knot.
     
    34:39
    O kotouč se dlouho bojovalo v tlačenici u hrazení. Nakonec jej vydolovali hosté, kteří už míří do útočného pásma.
     
    35:21
    Daniel Kurovský šikovně tečoval Adámkovo nahození a Petr Kváča měl plné betony práce. S dorážkou navíc ještě přišel Tomáš Marcinko, i teď ovšem Kváča odmítl kapitulovat!
     
    35:55
    Liberec může snížit, Petr Vrána (TRI) inkasuje menší trest za nedovolené bránění.
     
    36:20
    Michal Birner se nerozpakoval a vypálil bez přípravy z pravého kruhu, Jakub Štěpánek úspěšně zakročil ramenem.
     
    36:45
    Nyní na sebe vzal zodpovědnost z vrcholu kruhů Ronald Knot, jehož pumelici ztlumil Jakub Štěpánek na hrudi.
     
    37:16
    Martin Gernát zblokoval pokus Vlacha, hosté vzápětí vyhazují.
     
    37:40
    Třinec se znovu osvobozuje.
     
    38:06
    Slezané už jsou kompletní. Vyhození Davida Musila skončilo na liberecké střídačce, bude se tedy vhazovat v útočném území Bílých Tygrů.
     
    38:11
    A následuje další buly, tentokrát po icingu hostů.
     
    39:05
    Martin Růžička nádhernou přihrávkou prakticky přes celé pásmo oslovil Martina Gernáta, proti jehož pokusu z úhlu se Petr Kváča včas přemístil.
     
    39:59
    Miloš Roman (TRI) ještě souběžně se sirénou zahákoval Adama Musila, Liberec tak třetí část rozehraje v početní výhodě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Třinečtí ve druhé části zvýšili svůj náskok na aktuálních 3:0, když přesilovku pěti proti třem zužitkoval dorážející Petr Vrána. Bílí Tygři přibližně od poloviny třetiny zvýšili aktivitu, přes dobře bránícího soupeře se jim nicméně šance vytvářejí jen těžko. Změní se to ve zbytku duelu?

    Střely na branku – 14:18.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Po šťastném odrazu puku střílel z otočky mezi kruhy Michal Bulíř, jehož zakončení po ledě vyrazil Jakub Štěpánek betonem.
     
    40:58
    V další fázi oslabení se už Třinec brání lépe a posílá puk do bezpečí.
     
    41:53
    Liberečtí předvedli pěknou kombinaci. Adam Najman z levého kruhu prudkou přihrávkou vyzýval k teči do prázdné brány Dávida Grígera, který na puk jen těsně nedosáhl.
     
    42:06
    Oceláři již v plném počtu vyhazují na icing.
     
    42:20
    A další zakázané uvolnění hostů.
     
    42:42
    Ronald Knot od modré čáry svým nahozením trefil prvního protihráče, od kterého kotouč zamířil až vysoko do ochranné sítě.
     
    43:16
    Milan Doudera výstavní kolmicí vyslal do šance Martina Růžičku. Petr Kváča jeho pokus z dobré pozice vyrazil lapačkou a ve zmatku si se štěstím poradil i s následnou dorážkou, která přistála na horní síťce branky.
     
    43:21
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Michal Bulíř – 2 min., sekání).
     
    43:54
    Martin Gernát dostal nabito na modrou čáru, odkud ranou bez přípravy pořádně protáhl gólmana. Petr Kváča ale našel puk v lapačce.
     
    44:09
    Vyhození Ondřeje Vitáska skončilo v ochranné síti, předcházela tomu ale teč hostujícího hráče.
     
    44:30
    Adam Musil vložil hůl do třinecké přihrávky a ztečoval ji ven z pásma.
     
    44:54
    Liberečtí se znovu osvobozují a jsou blízko, aby toto oslabení zvládli.
     
    45:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Krátce po konci přesilovky se Třinečtí prosazují počtvrté. Jack Rodewald zavezl puk do třetiny a prostrčil ho na DANIELA KUROVSKÉHO, který roztáhl brankáře Kváču a bekhendem mu nasměroval kotouč přesně mezi betony! Asistence: Jack Rodewald, Ralfs Freibergs.
    45:31 Daniel KUROVSKÝ - 0:4
     
    46:50
    Michal Bulíř vjel do útočného pásma a přihrál pod sebe na Jaroslava Vlacha. Ten vypálil bez přípravy a Jakub Štěpánek jeho pokus zvedl do ochranné sítě.
     
    Střely na branku – 17:22.
     
    47:29
    Další šance pro Liberec, jak snížit ztrátu. Dnes podruhé je vyloučen Petr Vrána (TRI), tentokrát za vysokou hůl. Navíc k tomu Vrána dostává ještě osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    48:31
    Bílí Tygři minutu obehrávali útočné pásmo. Dlouhá kombinace vyústila ve střelu Knota od modré čáry, Jakub Štěpánek měl ale otevřený výhled.
     
    48:47
    Jakub Štěpánek měl nyní plné ruce práce s dělovkou Vlacha, dorážet se ještě snažil Gríger, třinecký gólman však stále drží čisté konto!
     
    49:30
    Jelikož se neujala ani další rána Jaroslava Vlacha z pravého kruhu, je jasné, že domácí tuto přesilovku už nevyužijí.
     
    50:46
    Michal Bulíř se i přes drobný háček prokličkoval až do útočného pásma a nahodil do Štěpánkovy rukavice. Hra je přerušena.
     
    51:23
    Mislav Rosandić střílenou přihrávkou oslovil najíždějícího Dávida Grígera, jehož teč skončila na zadním hrazení. Oceláři posléze vyhazují na icing.
     
    52:20
    Libereckým se nedá upřít snaha, jenže přes dobře bránícího soupeře se k něčemu závažnějšímu dostávají opravdu jen ztěžka.
     
    53:54
    Adam Musil nejprve ztratil kontrolu nad pukem a nemohl tak po Bulířově přihrávce střílet. Poté dostal kotouč alespoň za branku, odkud jej hosté odeslali na zakázané uvolnění.
     
    Střely na branku – 23:23.
     
    54:25
    Třinec už nic nevymýšlí a spíše se snaží pomoci Štěpákovi k vychytané nule. Oceláři teď vyhazují na další zakázané uvolnění.
     
    55:44
    Vladimír Dravecký se jako blesk z čistého nebe objevil ve velké příležitosti. Z levé strany se natlačil až před Petra Kváču, který však jeho bekhendovou kličku dobře přečetl a zalehl kotouč ještě před brankovou čarou!
     
    56:58
    Michal Bulíř zachytil rozehrávku Ocelářů a navedl si puk na osu hřiště, odkud provětral lapačku Štěpánka.
     
    57:25
    Třineckého brankáře mohl připravit o čisté konto Michal Birner, který byl ve velice dobré pozici v pravém kruhu. Jakub Štěpánek jeho pokus vyrazil nad horní tyč!
     
    58:10
    Petr Kváča fantastickým zákrokem zabránil páté inkasované brance. Bylo to ale ve výhodě, takže mohou Slezané dohrát utkání v přesilovce. Za hákování si jde sednout Petr Jelínek (LIB).
     
    58:46
    Hosté se drží v útočném pásmu, zatím ale bez střelby. Kotouč se Ocelářům nakonec odrazil mimo mantinely, buly proběhne v neutrální zóně.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Souboj těžkých vah vyšel mnohem lépe Ocelářům, kteří pod Ještědem vítězí 4:0. Slezané už ve třetí části vycházeli hlavně ze zajištěné obrany, přesto jim tři body pojistil Daniel Kurovský. Jakub Štěpánek si připsal čisté konto a přispěl k tomu, že Třinečtí dosáhli na stobodovou hranici.

    Střely na branku – 25:25.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek víkendu. (18:10:51)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 11. M. Stránský (Martin Růžička), 19. Martin Růžička (P. Vrána, M. Stránský), 24. P. Vrána (Hrňa, M. Stránský), 46. Kurovský (Rodewald, Freibergs)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek – Birner (A), Bulíř, Lenc – Najman, Gríger, A. Musil – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Rychlovský – Průžek.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Rodewald – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Hrňa – Dravecký (A).

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Lhotský, Svoboda.
    thejrc.org