Zlín – Motor ČB 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 1:4 (kon.) | Liberec – Třinec 0:4 (kon.)
Vítkovice – K. Vary 5:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 0:1 (kon.) | Pardubice – Litvínov 1:3 (kon.)
Olomouc – Mladá Boleslav 1:4 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Banes Motor České Budějovice
Neděle 21.02.2021, 15:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! Tipsport extraliga rychle chvátá ke konci základní části, ale nějaký dramatický souboj o play off už nemůžeme čekat. Zlín na něj už ztrácí třináct bodů, České Budějovice dokonce 22. Dnes je však čeká zajímavý souboj , ve kterém oba celky určitě nechají vše. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    PSG Berani Zlín
    Zlín už má minimální šanci na účast v play off, musel by se stát zázrak, aby ho dosáhl. Na dvanáctou Olomouc totiž ztrácí třináct bodů, takže ještě bude rád za třinácté místo, protože České Budějovice už stáhli manko jen na devět bodů. Berani se i nyní nachází ve velké bídě, z posledních deseti utkání sebrali pouhých šest bodů, nedávno dokonce drželi šňůru šesti proher po sobě, kterou zlomili až ve středu na domácím ledě proti Mladé Boleslavi. V pátek na stadionu Komety to už ale opět byla katastrofa, protože ševci inkasovali dokonce devětkrát. Může za to i fakt, že žlutomodří už vzhledem k nemožnosti postupu nasazují spoustu mladých hokejistů, v pátek si tak odbyl premiéru Lukáš Chludil. Dá se předpokládat, že dostane šanci i dnes, i když pro Zlín je to důležitý zápas, protože určitě nechce končit na dně tabulky.

    Poslední tři utkání
    Kometa vs. Zlín – 9:3
    Zlín vs. Mladá Boleslav – 3:2
    Hradec Králové vs. Zlín – 1:0

    Nejproduktivnější hráči
    Antonín Honejsek 23 bodů (6+17)
    Pavel Kubiš 17 bodů (8+9)
    Dalibor Řezníček 15 bodů (4+11)
     
    Madeta Motor České Budějovice
    České Budějovice zápas od zápasu zlepšují svůj výkon, ale stejně nejspíš skončí na posledních místě kvůli tragickému začátku sezony, kdy byly deset zápasů bez výhry. I nyní se nachází ve dlouhé šňůře proher, která se aktuálně táhne na pět zápasů. Motor v nich získal pouze jeden bod za porážku po prodloužení proti Plzni, následně už nestačil na Pardubice, Kometu, Vítkovice a Liberec. Proti Zlínu však dnešní hosté letos již dvakrát vyhráli, takže si určitě proti němu budou chtít udržet lepší bilanci. Šanci na vítězství určitě mají, protože se Berani neskutečně trápí v ofenzivě. Vyhrát tak může naprosto kdokoliv.

    Poslední tři utkání
    České Budějovice vs. Liberec – 2:5
    Vítkovice vs. České Budějovice – 5:3
    České Budějovice vs. Kometa – 4:5

    Nejproduktivnější hráči
    Zdeněk Doležal 30 bodů (15+15)
    Pavel Pýcha 26 bodů (10+16)
    Daniel Voženílek 22 bodů (9+13)
    Zabojuje ještě Zlín o účast v play-off?
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Žižka (C), M. Novotný, Ferenc, Gazda, Nosek (A), Suhrada – Kubiš (A), Fořt, Vopelka – Köhler, Honejsek, Dufek – J. Ondráček, P. Sedláček, Šlahař – Sebera, Karafiát, Dobiáš.

    Madeta Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Vydarený (C), Plášil, Štencel, Slováček, Lytvynov, Kubíček – M. Novák (A), Toman, Z. Doležal – Jonák, D. Voženílek, Holec – Beránek, R. Přikryl, Gilbert – Karabáček, P. Novák, Alderson.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Hlavatý, Lederer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Daniel Huf již musel zasahovat, zvládl to ale naprosto bez problémů, takže se před ním bude vhazovat.
     
    00:56
    Na druhé straně pálil jako první Daniel Gazda, ale to se mu moc nepovedlo, protože mířil jen mimo bránu.
     
    02:13
    Domácí začínají o něco aktivněji, protože soupeři působí velké problémy při napadání, ale k zisku puku to zatím nevede.
     
    02:58
    Jan Štencel pálil okamžitě po vyhraném vhazování a dokonce se vlnila síť, jenže to bylo zboku!
     
    03:23
    Motor vyhrává každé buly a pořád díky tomu krouží v útočném pásmu, nyní už ale puk dostává pryč Lukáš Vopelka.
     
    03:50
    Berani to pořád zkouší zejména od modré čáry, nyní Jakub Ferenc jen lehce nahodil, ale Jan Strmeň to moc dobře viděl a jistě zasáhl.
     
    04:15
    Z průniku se mohl prosadit David Gilbert, který si už brankáře i položil, ale Daniel Huf se stačil roztáhnout a zabránil tak jasnému gólu!
     
    04:50
    René Vydarený vracel kotouč jen do jasného ofsajdu, takže Zlín může rozehrávat, ale to mu trvá nepřirozeně dlouho, má tedy potíže.
     
    05:34
    Daniel Huf chytá lehké nahození od modré čáry a raději přeruší hru, protože nechce nic riskovat rozehrávkou.
     
    06:05
    V aktuální pasáži utkání má navrch Madeta, která podniká jeden výpad za druhým a umí se dostat také do zakončení. Nyní ale její snažení zastavuje ofsajd.
     
    06:19
    Lukáč Vopelka si při souboji pomohl hraničním držením, hlavní rozhodčí ale tentokrát přimhouřili oko, protože kotouč stále drží hosté.
     
    07:06
    Antonín Honejsek si individuálně našel cestu až k zakončení, ale to po otočce nebylo příliš prudké a navíc skončilo jen na hrudi Jana Strmeně.
     
    07:29
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Jan Štencel – 2 min., vysoká hůl).
     
    08:00
    Zlín se během přesilové hry umí dostat ke střele, tentokrát si jí připsal Vojtěch Dobiáš, ale ten mířil jen do prvního protihráče před sebou.
     
    08:43
    Stejně pálil také Bedřich Köhler, který měl prostor mezi kruhy díky šťastnému odrazu, ale stejně brankář zasahovat nemusel.
     
    09:13
    Domácí přesilovka už je skoro u konce, Motor ještě potvrzuje úspěšnou obranu vyhozením a nyní může opět pomýšlet na útočení.
     
    10:48
    Už dlouho se hraje bez přerušení, celou dobu ale drží kotouč České Budějovice, které však marně hledají cestu do útoku.
     
    11:28
    Nakonec do útočného pásma dotlačil kotouč Roman Přikryl, ale na něj se okamžitě vrhlo několik obránců, kteří už mu nic dalšího nedovolili.
     
    12:04
    Souboj u mantinelu vyzněl vítězně pro hokejisty Motoru, kteří následně pálili od modré čáry, ale také z toho byl pouze blok.
     
    12:41
    Daniel Huf tvrdou ránu Víta Jonáka podržel až na druhý pokus, nic nebezpečného ale nedovolil, takže se před ním opět bude vhazovat.
     
    13:13
    České Budějovice opět mají velké problémy s přechodem středního pásma, i když kotouč pevně drží. Nakonec tak muselo přijít nahození dopředu.
     
    13:46
    Díky dobrému napadání mohl mířit do přečíslení Daniel Voženílek, kterého ale dobře vybruslil David Nosek, jenž nakonec srazil jeho projektil nad bránu.
     
    14:24
    Pavel Novák nadějně tečoval nahozený kotouč. Ten se dostal přes všechny obránce, ale nakonec skončil jen na zadním hrazení.
     
    14:59
    Po delší době se trochu zapotil také Jan Strmeň, který to ale neměl vůbec složité, protože zakončení Jiřího Ondráčka nebylo moc razantní a tak skončilo na jeho betonu.
     
    15:43
    Domácí už jsou dlouho na ledě a přitom jsou zatlačeni ve vlastním pásmu, což pro tuto chvíli řeší zakázaným uvolněním.
     
    16:13
    Motor sice nehraje přesilovku, ale skoro to tak vypadá, protože v útočném pásmu má spoustu prostoru na kombinaci. Nějaká gólová kombinace tomu ale schází.
     
    16:51
    O vyvezení kotouče se nakonec postaral Tomáš Žižka, který ho sice na chvíli ztratil ve středním pásmu, ale tam ho hned získal Pavel Kubiš, který si našel cestu až k zakončení, ale ani to příliš nebezpečné nebylo.
     
    16:54
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Vít Jonák – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Lukáš Vopelka – 2+2 min, hrubost). Trest odpyká Vojtěch Dobiáš.
     
    17:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor na rozdíl od Beranů okamžitě využívá přesilovou hru a viditelný výsledek za úvodní aktivitu se tedy dostavil! Hosté to konečně v útočném pásmu pěkně a hlavně rychle vykombinovali, takže po přihrávce Ondřeje Slováčka bleskově pálil ZDENĚK DOLEŽAL, jenž překonal přesouvajícího Daniela Hufa. Asistence: Ondřej Slováček, Roman Přikryl.
    17:12 Zdeněk DOLEŽAL - 0:1
     
    18:13
    Zlín už si díky inkasovanému gólu začíná uvědomovat, že by měl přidat, ale stejně se mu nepovedl přechod přes střední pásmo.
     
    19:13
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:35
    Zlín se sice hned po začátku oslabení osvobozuje, České Budějovice to však ještě nezabalily a hledají tedy cestu dopředu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:16.
     
    První třetina jednoznačně patřila hostům s jižních Čech, kteří podnikali mnohem nebezpečnější výpady než soupeř a v závěru periody byli přece jen odměněni, což se v přesilové hře postaral Zdeněk Doležal. Zlín se k ničemu výraznějšímu nedostal a pokud chce pomýšlet na body, musí ve zbytku zápasu pořádně zabrat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Zdeněk Doležal mohl hned po vhazování přidat svou druhou branku, protože dostal dobrou přihrávku po levé straně a mířil ke vzdálenější tyči, ale tu těsně netrefil!
     
    20:47
    Další střelu do statistik přidal Ondřej Slováček, Daniel Huf tentokrát vůbec nic neviděl, ale i přesto dokázal zasáhnout.
     
    21:22
    Zlín už je z přesilovky venku, což potvrzuje ještě jedním zákrokem domácí brankář, který raději ještě přeruší hru.
     
    21:38
    České Budějovice mají navrch i za stejného počtu hráčů, Karel Plášil však nezvládl nátlak na modré čáře a ztratil pásmo.
     
    22:16
    Pavel Sedláček se po zranění vrátil do sestavy a nyní mohl zapsat první branka Beranů po pěkné individuální akci, jenže Jan Strmeň byl proti a kotouč srazil mimo hrací plochu.
     
    22:29
    Žlutomodří se konečně dostali k nějakému náporu, ze kterého vzešlo i pár nebezpečných střel, ale ani jedna se nevešla mezi tři tyče.
     
    23:23
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Daniel Voženílek.
     
    23:51
    Jako první v přesilovce vypálil Jan Dufek, který byl poměrně blízko brány, ale stejně to byl snadný zákrok pro brankáře.
     
    24:12
    Antonín Honejsek sice šikovně zpracoval kotouč ve vzduchu, ale hlavní rozhodčí vykazuje hru do středního pásma kvůli vysoké holi, s čímž elitní útočník Zlína nesouhlasí, ale stejně nic nemůže dělat.
     
    24:48
    Zlín je sice u puku, ale do útočného pásma hledal cestu opravdu dlouho, takže přišel o podstatnou část početní výhody.
     
    25:23
    V samotném závěru přesilové hry to ještě z posledního zkusil Lukáš Vopelka, ale jeho rána byla sražena vysoko do ochranné sítě.
     
    25:43
    Berani už se konečně dostávají do tempa a v posledních chvílích na soupeře pořádně tlačí. Nyní je však zastavuje přihrávka rukou.
     
    26:09
    Hosté po nahození vybojovali kotouč a sami tak mohli zahájit tlak, avšak na modré čáře byl z pásma vytlačen Jan Štencel.
     
    26:48
    Motor se však dopředu rychle vrátil, z čehož mohl těžit René Vydarený, jehož rána ke vzdálenější tyči se ale mezi tyče nevešla.
     
    27:28
    Karel Plášil výborně zachytil odražený kotouč a po pěkné otočce mohl zahájit útočnou akci, ze které je ale stejně jen souboj u hrazení.
     
    28:17
    Matěj Toman po nahození zapříčinil obrovský zmatek v domácím brankovišti, protože nikdo nevěděl, kde se kotouč nachází, ale Daniel Huf ho přece jen udržel pod sebou!
     
    28:46
    Daniel Voženílek výborně zachytil pokus o obhození, ale útočné pásmo už neudržel, takže se píská postavení mimo hru.
     
    29:07
    Po další přihrávce před domácí klec kotouč doklouzal až do sítě, ale předtím se ještě zlínská branka pohnula, takže gól není uznán. Musí to ale ještě potvrdit video.
     
    29:07
    Domácí trenér Robert Svoboda s videorozhodčím nesouhlasí a využívá coach challenge kvůli případnému bránění brankáři!
     
    29:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak pozor, branka platí, i když to byla dost sporná situace! Danil Huf neudržel po střele Davida Gilberta kotouč před brankou čárou, protože do brankoviště najel MARTIN BERÁNEK, který ho do sítě nakonec nějak dotlačil. Asistence: David Gilbert.
    29:07 Martin BERÁNEK - 0:2
     
    29:53
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Ivan Lytvynov – 2 min., vysoká hůl).
     
    30:21
    Tomáš Fořt očekával, že Dalibor Řezníček najede do útočného pásma dříve, ten ho ale vyvedl z omylu a píská se ofsajd.
     
    30:46
    Antonín Honejsek si nedokázal zpracovat skákající kotouč, domácí tak pořád musí hledat cestu dopředu.
     
    31:27
    Antonín Honejsek už chce střeleckou smůlu konečně protrhnout, zkoušel tak štěstí i z velkého úhlu, ale nebyl úspěšný.
     
    32:00
    Hosté mají za sebou i další ubráněné oslabení a pořád tak drží dvoubrankové vedení. Stále jsou však pod nemalým náporem.
     
    32:42
    Lukáš Vopelka nastřelil jen jednoho z obránců, díky čemuž se České Budějovice opět mohly osvobodit.
     
    33:05
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (David Nosek – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Fořt – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    33:39
    Tomáš Fořt není s výkonem rozhodčích vůbec spokojený, což dal hlasitě najevo. Vysloužil si ale tak desetiminutový osobní trest.
     
    34:53
    Motor je sice v přesilovce usazený v útočném pásmu, ale nemůže najít žádnou střeleckou pozici, domácí dobře kryjí veškerý volný prostor.
     
    35:24
    Jiří Ondráček se mocně napřáhl a okamžitě po přihrávce tvrdě vypálil. Jeho pokus nevypadal vůbec zle, ale stejně se nevešel do brány.
     
    35:51
    Antonín Honejsek se svou přihrávkou bez dívání nebyl úspěšný. Kotouč musel dostat kolem několika protihráčů, ale jeden z nich ho nakonec zachytil.
     
    36:13
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Šlahař – 2 min., hákování).
     
    36:50
    Hosté se po půlminutě přesilovky přece jen usazují v útočném pásmu, kde se střelou dost váhají.
     
    37:16
    Jednu z přihrávek nakonec skvěle vystihl Bedřich Köhler, který sice puk ještě nevyhodil, vzápětí se už o to postaral spoluhráč.
     
    37:46
    Pavel Sedláček dokonce v oslabení mířil do šance, obránce mu však tělem zabránil v úspěšné otočce.
     
    38:20
    Zlín už hraje v plném počtu a pokud chce pomýšlet na vyrovnání, měl by se v budoucnu zbytečných faulů vyvarovat, protože za stejného počtu hráčů je aktivnější.
     
    39:13
    Antonín Honejsek pouze tečoval nahození do útočného pásma, o kotouč nemohl bojovat, protože potřeboval střídat.
     
    39:36
    Daniel Voženílek vyhrál kritické nahození před svým brankářem a Motor už tak může dohrát třetinu v klidu.
     
    39:56
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Daniel Voženílek – 2 min., držení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:14.
     
    Ve druhé části už se Zlín konečně dostal do hry a velmi aktivně se pokoušel o vyrovnání. Defenziva Českých Budějovic to však zvládla a navíc hosté v polovině třetiny přidali druhou branku, která byla dost kontroverzní. Berani od té doby dávají najevo nesouhlas s výkonem rozhodčích, kvůli čemuž si vysloužili několik zbytečných trestů. Pokud ale chtějí myslet na comeback, měli by na to zapomenout a koncentrovat se pouze na hokej.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Berani i tuto třetinu začínají v přesilové hře, kterou už zkusil využít Jakub Šlahar, ale opět z toho bylo jen zblokované zakončení.
     
    40:48
    Zase pálil Jakub Šlahař, který měl po pěkné křižné pase před sebou odkrytou klec, ale stejně ji netrefil.
     
    41:12
    Matěj Toman málem zatloukl třetí hřebíček do zlínské rakve, protože se skvěle proháčkoval přes obranu a zmátl i Daniela Hufa, ale ve velké rychlosti nedokázal puk doklepnout do sítě!
     
    41:51
    Rána od modré čáry konečně prošla až k brankáři, postaral se o to David Nosek, přičemž kotouč byl ještě tečovaný, ale Jan Strmeň stejně stačil zareagovat.
     
    42:34
    Jan Dufek sice dostal kus gumy přes modrou čáru, ale tam mu jeden z protihráčů vystavil stopku tělem, po které kotouč opět putoval do střední části ledové plochy.
     
    43:00
    České Budějovice už si nechtějí nechat výhru uniknout, kotouč tak drží co nejdál od své klece a míří za vítězstvím.
     
    43:36
    Jakub Šlahař je zatím ve třetím dějství nejaktivnějším hráčem, při slibné akci mířil ke vzdálenější tyči, ale Jan Strmeň si jde pro čisté konto a jen tak tak zasáhl betonem!
     
    44:14
    David Nosek opět zkusil štěstí od modré čáry, ale tentokrát už měl smůlu, protože jeden z obránců vyrazil puk přes modrou čáru.
     
    44:53
    Martin Novotný šikovně udržel útočné pásmo, ale při následném souboji už byli úspěšní hosté, kteří se však dopouští zakázaného uvolnění.
     
    45:38
    Skoro to vypadá, jakoby se Zlín ani nesnažil. Skoro nic mu nevychází, nyní dokonce málem ztratil puk ve vlastním pásmu.
     
    46:12
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí přece jen snižují a čeká nás ještě zajímavý závěr duelu! Jan Strmeň poprvé v utkání chyboval, jelikož ránu Davida Noska srazil jen před odkrytou branku, kde už se JAKUB ŠLAHAŘ tentokrát nemýlil. Asistence: David Nosek, Jiří Ondráček.
    46:12 Jakub ŠLAHAŘ - 1:2
     
    47:24
    Motor nechce výhru v žádném případě ztratit a okamžitě začal aktivně usilovat o svou třetí branku, Daniel Huf je ale zatím proti.
     
    47:53
    Jiří Ondráček se pokoušel o obhození Ivana Lytvynova, ten mu ale to nedovolil a nakonec vypíchl kotouč do střední třetiny.
     
    48:33
    Po zblokované střele se puk dostal k Jiřímu Ondráčkovi, který ve vlastním pásmu uklidňuje hru, protože potřebuje vystřídat.
     
    49:14
    Hosté jsou pořád mnohem aktivnější a soupeři nedávají absolutně žádný prostor. Díky tomu už poměrně dlouho nepřišla žádná zlínská střela.
     
    49:48
    Domácí se po nahození přece jen dostali do pásma a po ráně Jakuba Ference byl před brankou velký zmatek, ale Jan Strmeň to zvládl.
     
    50:12
    Vít Jonák byl první u nahozeného kotouče a šikovně ho prodloužil před bránu na Zdeňka Doležela, jehož teč se ale do brány nevešla!
     
    50:54
    Motor i nadále v útočném pásmu sbírá cenné sekundy, kotouč totiž dostal do rohu, kde se o něj tedy musí bojovat, což vždy chvíli trvá.
     
    51:30
    Brankář hostů v klidu vyjede za vlastní branku pro nahození Tomáše Fořta, následně tak mohl zahájit další útok svého týmu.
     
    52:07
    Jan Dufek velmi chytrým odrazem od mantinelu zmátl protihráče, ale stejně mu to bylo k ničemu, protože o kotouč vzápětí přišel.
     
    52:39
    Madeta se po krátkém náporu protivníka raději osvobozuje vyhozením, protože nemůže nic riskovat zdlouhavou rozehrávkou.
     
    53:22
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani srovnávají krok a dokonce mohou útočit na obrat! Jakub Ferenc nahodil kotouč po pravé straně do útočného pásma, kde si ho jako první našel Pavel Kubiš, jenž na sebe natáhl pozornost třech protihráčů a následně mezi kruhy našel úplně volného TOMÁŠE FOŘTA, který střelou nad lapačku srovnává stav utkání! Asistence: Pavel Kubiš, Jakub Ferenc.
    53:22 Tomáš FOŘT - 2:2
     
    54:23
    České Budějovice se ihned pokouší o opětovné převzetí vedení, Zlín ho ale nechce jen tak ztratit a při obraně vynakládá maximální úsilí.
     
    55:07
    Tomáš Fořt velmi dobře zvládl rozehrávku v rohu kluziště, díky čemuž mohl z pravé strany pálit Pavel Kubiš, ale Jan Strmeň byl tentokrát připraven.
     
    55:29
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu a následně okamžitě pálil Miroslav Holec, Daniel Huf však zákrok po delší době bez práce zvládl na jedničku!
     
    56:17
    David Nosek měl spoustu prostoru k založení útočné akce, čehož i využil, ale v útočném pásmu vše zhatil jeden nepřesný pas.
     
    56:45
    Jan Štencel nebyl na modré čáře v ideální pozici, kvůli čemuž Madeta také rychle přichází o útočnou třetinu.
     
    57:15
    Ani jeden tým nechce v závěru zápasu zbytečně chybovat, kvůli čemuž už nesledujeme příliš nebezpečné útočné akce.
     
    57:57
    Dopředu se tentokrát přece jen prokousal Motor, který ale nic nevymyslel a domácí se tak nakonec osvobozují čistým způsobem.
     
    58:27
    Bedřich Köhler málem získal kotouč při napadání, nakonec ho ale pouze srazil do jízdy protihráče.
     
    58:57
    Jakub Šlahař šikovně prostrčil puk mezi nohami protihráče, jenže ten mu následně utekl až do rohu kluziště, odkud už nedokázal přesně přihrát.
     
    59:00
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Šlahař – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:24
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté sice ztratili dvoubrankové vedení, ale nakonec nejspíš povezou domů plný bodový zisk! Velkou měrou se o to zasloužil DANIEL VOŽENÍLEK, který clonil před bránou a po zákroku Daniela Hufa ukořistil kotouč. Následně se pokusil o překvapivé zakončení podél tyče, které mu sedlo na jedničku, protože kus gumy po betonu brankáře zamířil těsně za brankovou čáru. Asistence: Roman Přikryl.
    59:24 Daniel VOŽENÍLEK - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    České Budějovice nakonec ve Zlíně vítězí a po dnešním střetnutí na něj ztrácí už jen šest bodů! Berani však sahali po bodovém zisku, protože ve třetím dějství dohnali dvoubrankovou ztrátu zásluhou Jakuba Šlahaře a Tomáše Fořta. Následně i dobře zvládali obranu, ale v poslední minutě základní hrací doby zbytečně fauloval Jakub Šlahař, což dokázal dokonale potrestat Daniel Voženílek překvapivou střelou, kterou tedy Daniel Huf nezvládl vykrýt a ševci tak po slibném výkonu opět končí bez bodu. Motor ale vítězí naprosto zaslouženě, protože byl přece jen o něco bojovnější a více se tlačil za výhrou.
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Sečteno, podrženo, po velmi napínavém závěru tedy slaví vítězství České Budějovice. Tak na počtenou. (17:53:18)
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 47. Šlahař (Nosek, J. Ondráček), 54. Fořt (Kubiš, Ferenc) – 18. Z. Doležal (Slováček, R. Přikryl), 30. Beránek (Gilbert), 60. D. Voženílek (R. Přikryl)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Žižka (C), M. Novotný, Ferenc, Gazda, Nosek (A), Suhrada – Kubiš (A), Fořt, Vopelka – Köhler, Honejsek, Dufek – J. Ondráček, P. Sedláček, Šlahař – Sebera, Karafiát, Dobiáš.
    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Vydarený (C), Plášil, Štencel, Slováček, Lytvynov, Kubíček – M. Novák (A), Toman, Z. Doležal – Jonák, D. Voženílek, Holec – Beránek, R. Přikryl, Gilbert – Karabáček, P. Novák, Alderson.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Hlavatý, Lederer
    ocianews.com