Detroit – Florida 2:1 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 2:4 (kon.)
St. Louis – San Jose 4:5 (kon.) | Carolina – Tampa 4:0 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (kon.)
Montreal – Toronto 3:5 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:5 (kon.) | Edmonton – Calgary 7:1 (kon.)
Colorado – Vegas 3:2 (kon.) | Washington – New Jersey 4:3 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Vegas Golden Knights
Neděle 21.02.2021, 06:00 • Edgewood Tahoe Resort, Stateline, Nev. • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky, dnes a zítra nás čeká velký svátek! V rámci NHL totiž rovnou čtyři týmy odehrají zápas v nádherné scenérii na pobřeží jezera Tahoe! Dnešní duel obstarají Colorado a Vegas. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Colorado Avalanche
    Dle sázkových kanceláří je v dnešním výjimečném utkání mírným favoritem Colorado, které je však v tabulce Západní divize až na třetím místě právě za Vegas a také St. Louis. Avalanche ve třinácti duelech nasbíral slušný počet třináct bodů, nedávno dokonce drželo šňůru tří výher po sobě, ale v poslední době se nemůže dostat do ideální fazóny, protože nyní pravidelně střídá výhru s porážkou. Dnešní domácí tak v rámci této série jedenkrát vyhráli a prohráli proti Minnesotě, což také platí proti jejich dnešnímu soupeři. K smůle Colorada to dnes vychází na porážku, ale to se to určitě pokusí zlomit.

    Poslední tři utkání
    Vegas vs. Colorado – 2:3
    Vegas vs. Colorado – 1:0
    Colorado vs. Minnesota – 2:1

    Nejproduktivnější hráči
    Nathan MacKinnon 15 bodů (3+12)
    Cale Makar 12 bodů (1+11)
    Mikko Rantanen 11 bodů (7+4)
     
    Vegas Golden Knights
    Vegas i tento rok pomýšlí na Stanley Cup, ke kterému má zatím slušně namířeno. V Západní divizi okupuje druhou příčku a na vedoucí St. Louis ztrácí jen pouhý jeden bod, přičemž má ještě tři zápasy k dobru. Zlatým Rytířům to tam ale v poslední době přestalo padat, protože v uplynulých čtyřech duelech nasázeli jen šest branek, ale stejně jim to stačilo na zisk čtyř bodů, které si připsali proti San Jose a Coloradu. Také ale dvakrát prohráli, jednou překvapivě proti Anaheimu a naposledy těsně nezvládli souboj proti dnešnímu soupeři poměrem 2:3. Vegas má tedy co napravovat, navíc v takovém nádherném prostředí se bude určitě hrát samo.

    Poslední tři utkání
    Vegas vs. Colorado – 2:3
    Vegas vs. Colorado – 1:0
    San Jose vs. Vegas – 1:3

    Nejproduktivnější hráči
    Mark Stone 16 bodů (4+12)
    Max Pacioretty 13 bodů (8+5)
    Jonathan Marchessault 11 bodů (5+6)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VEG)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Grubauer (Werner) – Graves, Makar, D. Toews, Byram, Girard, Timmins – Burakovsky, MacKinnon (A), Rantanen (A) – Saad, Kadri, Donskoi – Landeskog (C), Compher, Jost – Calvert, Bellemare, Ničuškin.

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Dansk) – Martinez, Pietrangelo (A), Holden, Theodore, Hague, Whitecloud – Pacioretty, Stephenson, Mark Stone (C) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Tuch, Glass, Kolesar – W. Carrier, N. Roy, Reaves.

    Rozhodčí: McCauley, Sutherland – Murray, MacPherson.
    To je prostě paráda!
    Nástup na led je dost netradiční
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Tak to konečně začíná! Úvodní buly patří hokejistům Vegas, kteří však nezvládají rozehrávku a musí tak o něj zápasit u hrazení.
     
    00:46
    O první střelu v zápase se pokusil Ryan Graves, ale tomu se to moc nepovedlo, protože mířil metr vedle pravé tyčky.
     
    01:16
    Slunce ostře svítí, takže se všem hraje opravdu těžko. Aktuálně to má horší Colorado, které útočí proti slunci, ale zatím je aktivnější.
     
    02:00
    Marc-Andre Fleury nahození od modré čáry vůbec neviděl, ale zasahovat nemusel, o což se postarali jeho obránci.
     
    02:27
    Alex Tuch zkusil zahájit nějaký protiútok, ale to se mu nepovedlo, protože ho protihráči zastavili hned ve středním pásmu.
     
    02:58
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche se opravdu rychle prosazuje, zápas tedy začíná zostra! Nathan MacKinnon odvedl výbornou práci po přechodu modré čáry, jelikož chytře zasekl a skrz střed hrací plochy uvolnil SAMUELA GIRARDA, jenž od z pravé strany mířil přímo mezi betony a Marc-Andre Fleury je nestihl včas zaklapnout. Asistence: Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen.
    02:58 Samuel GIRARD - 1:0
     
    03:35
    Vegas se konečně dostalo do útočného pásma a o první střelu se pokusil Chandler Stephenson, ale jeho pokus z úhlu byl sražený za bránu.
     
    04:06
    Bowen Byram nahodil ze středního pásma tak tvrdě, že brankář Vegas neudržel kotouč ve výstroji a dokonce ho srazil před odkrytou klec, ale tam naštěstí pro něj byli jen spoluhráči.
     
    04:37
    Philipp Grubauer už se také musel protáhnout, ale nic složitého to nebylo, puk v klidu schoval do své rukavice.
     
    05:07
    Golden Knights si při kombinaci v útočném pásmu příliš nerozuměli, takže jedna z přihrávek skončila u Marca-Andreho Fleuryho, který tedy rozehrál, ale jeho spoluhráče následně zastavuje ofsajd.
     
    05:51
    Mark Stone byl s přechodem modré čáry příliš pomalí, protože jeho kolegové mezitím vjeli do pásma a píská se další postavení mimo hru.
     
    06:16
    Colorado je pořád jednoznačně aktivnější, při napadání ale kotouč nezískalo, sebralo ho až ve vlastním pásmu.
     
    06:53
    Gabriel Landeskog se pokoušel o překvapivé zakončení zpoza branky, Marc-Andre Fleury však měl obě tyče dobře pokryté a tak puk nepustil za svá záda.
     
    07:29
    Mikko Rantanen za pomoci šikovných kliček našel cestu až do mezikruží, kde ještě předal kotouč najíždějícímu spoluhráči, který ale pálil moc vysoko!
     
    08:07
    Pierre-Édouard Bellemare z rohu kluziště poslal kotouč před bránu, kde se chvíli odrážel, ale nakonec skončil ve výstroji gólmana Vegas, který přerušil hru.
     
    08:29
    Mark Stone parádní zadovkou našel jednoho ze spoluhráčů, ale ten to příliš nečekal, takže ho protihráči rychle odstavili od puku.
     
    09:00
    Knights se na chvíli usadili v útočném pásmu, nátlak ale přerušila zablokovaná střela Shea Theodora.
     
    09:43
    William Carrier kroužil kolem souboje u hrazení, přičemž nakonec se k němu odrazil kotouč a mohl tak okamžitě pálit, ale trefil jen jednu z nastavených holí.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:13
    Colorado se po delší době napevno dostalo k puku a úspěšně zakládá útočné snažení a v útočném pásmu tak může hledat střeleckou pozici.
     
    10:40
    Vegas se bleskově osvobodilo a samo mohlo zaútočit, avšak ani napřahující se Jonathan Marchessault nepřekonal defenzivu.
     
    11:27
    Cody Glass zkouší vybojovat kotouč za brankou soupeře, což se mu nakonec za pomoci spoluhráče povedlo, avšak následovala jen další zblokovaná rána Shea Theodora.
     
    12:15
    Zničehonic tu byla vyrovnávací branka! Jemné nahození Alexe Pietrangela totiž bylo tečované, takže Philipp Grubauer stačil kotouč vyrazit jen před odkrytou klec, ale odtud to na poslední chvíli odstřelil Samuel Girard!
     
    12:59
    Gabriel Landeskog si individuálně našel cestu až k zakončení, ale to šlo přes hokejku obránce, kvůli čemuž skončilo jen v rohu kluziště.
     
    13:45
    William Karlsson byl první u nahozeného puku a okamžitě ho posunul za sebe, takže se ho chopil Jonathan Marchessault, který ho poslal před bránu, ale zase z toho nebyla ani střela.
     
    14:03
    Nyní už si Jonathan Marchessault připsal střelecký pokus, ale Philipp Grubauer i nadále chytá velmi jistě a za pomoci své rukavice přerušuje hru!
     
    14:35
    V rohu kluziště tentokrát vyšťourala kotouč Colorado, které tak může na soupeře pořádně zatlačit, ale zatím marně hledá nějakou střeleckou pozici.
     
    15:05
    Vegas nakonec dostalo kotouč do středního pásma a okamžitě střídá, to samé činí také Lavina.
     
    15:29
    Shea Theodore měl vystihnutí přihrávky na dosah, nakonec ale skákající kotouč nezkrotil a Rytíři tak musí rozehrávat ze své třetiny.
     
    16:03
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Mark Stone – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    16:18
    Jako první v přesilové hře pálil André Burakovsky, který to zkusil z pravé strany k bližší tyči, ale Marc-Andre Fleury byl připraven.
     
    16:42
    Nathan MacKinnon vymýšlí skvělé přihrávky, tentokrát mezi kruhy uvolnil Nazema Kadriho, který pálil z otočky bekhendem, ale ani on si na gólmana nepřišel!
     
    17:18
    Vegas se sice osvobodilo, ale na na dlouho, Avalanche už zase krouží v pásmu a Marc-Andre Fleury tak musí vytahovat důležité zákroky.
     
    17:47
    Golden Knights se opět osvobozují, protože André Burakovsky u hrazení neudržel kotouč pod kontrolou a Colorado tak musí znovu hledat cestu dopředu.
     
    18:17
    Zlatí Rytíři dokonce ve vlastním oslabení mířili do přečíslení dva na jednoho, které vedl Reilly Smith, který sice procpal puk na spoluhráče, avšak ten už ho nezpracoval!
     
    18:40
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Keegan Kolesar.
     
    19:00
    Vegas dokonce mohlo zaútočit v dvojnásobném oslabení, William Karlsson však kotouč nevybojoval, ale získal aspoň trochu času.
     
    19:23
    Tak to je neuvěřitelný zákrok z dílny Marca-Andreho Fleuryho! Mikko Rantanen měl po nahození před sebou takřka prázdnou klec, ale tu trestuhodně netrefil, protože mu to brankář nedovolil svým ramenem!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vegas nějakým zázrakem zvládlo zatím nejnáročnější pasáž utkání, protože v závěru první části hrálo dlouhé oslabení, které pak ještě bylo dvojnásobné. Marc-Andre Fleury však drží svůj tým nad vodou výbornými zásahy, i když čisté konto už si nepřipíše, protože už zpočátku zápasu inkasoval z hole Samuela Girarda. Golden Knights se však pořád drží v dostřelu a určitě budou útočit na vyrovnání.
    Donesení slavnostního kotouče před úvodním buly
     
    Přestávka nejspíš bude trvat déle kvůli úpravě ledu, která se musí dělat ručně, protože se tady rolba samozřejmě nedostane. Uvidíme, kdy začne druhé dějství.
     
    Na opravě ledu se stále pracuje. Nemusíte tedy nikam spěchat, v klidu si připravte nějaké jídlo a pití, nebo se stavte na záchod, abyste pak o nic nepřišli.
     
    Stále čekáme. Doufám, že neusínáte, protože jakmile opět začneme, určitě to bude velice zajímavá podívaná!
     
    Hráči mohli napůl vylézt ze svých výstrojí a před šatnami si užívají ostrého sluníčka a nádherného výhledu. Určitě jim to příliš nevadí.
     
    Vypadá to, že v dohledné době nezačneme, protože led pod náporem sluníčka pomalu taje. Ledaři dělají první poslední, aby tomu zabránili, ale nejspíš se jim to nepovede.
     
    Kdyby Vás ale mrzelo, že přijdete o hokejový večer, tak nezoufejte. Již za okamžik začíná duel mezi Detroitem a Floridou.
     
    Za pár okamžiků se dozvíme, jak to bude s pokračováním tohoto duelu. Nejpravděpodobnější varianta je odložení na večerní čas, pro české fanoušky by se duel dohrával někdy v noci.
     
    Tak zápas se bude dohrávat o půlnoci amerického času! Pro nás to znamená, abychom nastavili budíky na 6:00 a těšili se na pokračování tohoto duelu!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Tak konečně po osmi hodinách opět hrajeme. Colorado ještě dohrává krátkou přesilovku, ale k ničemu se nedostalo.
     
    21:08
    Matt Calvert nezvládl souboj v rohu kluziště, Vegas se tak raději osvobodilo čistým vyhozením, protože se dostávalo pod nepříjemný tlak.
     
    21:31
    Nyní už ale Golden Knights budou moci zaútočit díky zakázanému uvolnění soupeře, podmínkou ale je vyhrané vhazování.
     
    22:00
    Oba týmy se do toho musí zpátky dostat, začátek druhé části je tak dost kostrbatý. Aktivnější je ale určitě Avalanche, které vymyslelo další zakončení, ale Mikko Rantanen pálil jen do rukavice gólmana.
     
    22:35
    Shea Theodore zvládl rozehrávku v těžké pozici, následný přechod středního pásma se už ale nepovedl.
     
    23:13
    Valerij Ničuškin po přechodu modré čáry šikovně zasekl a kotouč posunul na svého kolegu, který z bezprostřední blízkosti pálil několikrát, ale vždy mířil do betonu a nakonec mimo bránu!
     
    23:18
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (William Carrier – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    24:16
    Colorado dopředu přechází jako nůž máslem, dostává se tak k dalšímu náporu. Mikko Rantanen tak od pravé tyče přihrával před branku, ale trefil jen hůl gólmana.
     
    24:53
    Marc-Andre Fleury i po velmi dlouhé přestávce pořád chytá velmi dobře, díky jeho další sérii zákroků Vegas pořád neinkasuje.
     
    25:20
    Golden Knights už jsou z nejhoršího venku, stále se však musí bránit, i když už hrají v plném počtu.
     
    25:43
    Devon Toews zkušeně zachytil vysoký kotouč rukavicí a po mantinelu ho okamžitě poslal dopředu, ale žádný ze spoluhráčů s tím příliš nepočitál.
     
    26:09
    Philipp Grubauer se poměrně nudí, nyní musel zpozornět při vhazování ve vlastním pásmu, ale nějaký zásah si připisovat nemusel, protože ho jeho spoluhráči vyhráli.
     
    26:46
    Vegas se konečně dostalo do útočného pásmo, přihrávka Alexe Tucha se však odráží mimo kluziště, takže se tam opět bude vhazovat.
     
    27:12
    Ryan Reaves se zkoušel protlačit za nahozeným pukem přes Ryana Gravese, což se mu nakonec povedlo a kus gumy okamžitě poslal před branku, kde ale pozornost potvrzuje Philipp Grubauer.
     
    27:37
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas na začátku druhé periody zvládlo dlouhé bránění a nyní je odměněno vyrovnávací brankou! Alex Pietrangelo od modré čáry pálil tak tvrdě, že Philipp Grubauer neudržel kotouč ve výstroji. Kus gumy si přitom jako první našel ALEC MARTINEZ, který využil zakrytého výhledu gólmana soupeře, o což se postaral Jonathan Marchessault. Asistence: Alex Pietrangelo, Reilly Smith.
    27:37 Alec MARTINEZ - 1:1
     
    28:18
    Zlatí Rytíři jsou díky vyrovnání na koni, další útok vedl Max Pacioretty, ale ten ho řešil jen nahozením na brankáře, který raději přerušil hru.
     
    28:32
    Marc-Andre Fleury se také protáhl, a to když dobře pokryl nebezpečnou přihrávku před branku a také podržel kotouč ve své výstroji.
     
    29:07
    Alex Pietrangelo výborně dostal kotouč až na modrou čáru na Jonathana Marchessaulta, ten se po akci spoluhráče také tlačil k dorážce, ale nebyl úspěšný.
     
    29:46
    Matt Calvert předvedl dobrý obranný zákrok proti Williamu Carrierovi, který přes něj sice dostal kotouč, ale sebe už ne.
     
    30:16
    Colorado už se oklepalo z inkasované branky a vepředu už se i usadilo, avšak J. T. Compher to zkusil zblokovanou přihrávkou.
     
    30:44
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Chandler Stephenson – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Tyson Jost – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:18
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NATHAN MACKINNON opět ukázal své velké kvality a posílá tak svůj tým zpět do vedení! Kotouče se chopil ve vlastním pásmu, následně si kolem protihráčů našel cestu až do pravého kruhu, odkud nedal žádnou šanci gólmanovi přesnou střelou do levé šibenice! Asistence: Devon Toews.
    31:18 Nathan MACKINNON - 2:1
     
    32:25
    Zlatí Rytíři se opět musí pokoušet o srovnání kroku, další založení útočné akce jim ale vůbec nevyšlo a musí se bránit.
     
    32:58
    Colorado sice bylo vytlačeno z pásma, ale puk udrželo pod kontrolou, protože se s ním stáhlo do své třetiny, odkud v klidu rozehrává.
     
    33:33
    Oba celky už hrají v plném počtu a díky dobrému forčekinku může útočit Vegas, ale to stejně vymyslelo jen nepřesné nahození.
     
    34:00
    William Carrier se mohl pokusit o přihrávku do jízdy, místo toho ale vzduchem nahodil až za branku soupeře, kde společně se spoluhráči puk nezískal.
     
    34:27
    Naopak ho vyšťoural Valerij Ničuškin, který tak následně mohl podniknout průnik přes pravou stranu, ale střela mu nevyšla podle představ, takže to byl snadný zákrok pro Marca-Andreho Fleuryho.
     
    35:13
    Nathan MacKinnon tentokrát pronikal přes levou stranu, ale nyní myslel hlavně na přihrávku, která se mu nad míru povedla, protože okamžitě mohl pálit Gabriel Landeskog, ale ten rozezněl jen brankovou konstrukci!
     
    35:50
    Rytířům přechod do útoku pořád příliš nevychází, tentokrát to byla chyba Reillyho Smitha, který si nedokázal zpracovat prudký pas.
     
    36:15
    Avalanche sice dostalo kotouč do sítě zásluhou Joonase Donskoie, ale ten předtím poslal k ledu Marca-Andreho Fleuryho, takže místo gólové oslavy bude muset na trestnou lavici!
     
    36:15
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Joonas Donskoi – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    36:25
    Colorado je druhým nejlepším týmem v obraně oslabení, což potvrzuje hned z počátku této početní nevýhody, protože se bleskově osvobozuje.
     
    36:56
    Shea Theodore jen tak tak udržel útočné pásmo, ale po jeho nepřesné ráně už vyhození soupeře zachytil až ve střední třetině.
     
    37:26
    Max Pacioretty z pravé strany nabízel kotouč na teč, ale ten letěl tak prudce, že na něj nedokázal zareagovat žádný hráč před bránou.
     
    37:43
    Vegas to v útočném pásmu velmi dobře vykombinovalo, nakonec tak ze slibné pozice velmi tvrdě vypálil Alex Pietrangelo, ale stejně trefil jen prvního protihráče před sebou.
     
    37:44
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Alex Tuch – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    38:05
    Chandler Stephenson dostal přihrávku na paty, kvůli čemuž si kotouč nedokázal zpracovat a tudíž ho ani nedostal do útočného pásma.
     
    38:09
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (André Burakovsky – 2 min., vysoká hůl).
     
    38:39
    Vegas bylo při napadání velmi aktivní, díky čemuž se o přesné nahození mohl pokusit Alec Martinez, ale ten kotouč poslal jen do rohu kluziště, kde u něj první byli protihráči.
     
    39:10
    Hra čtyř proti čtyřem i tentokrát o něco více vyhovuje Lavině, která má samozřejmě více prostoru ke kombinaci, ale tentokrát na zakončení pořád čeká.
     
    39:43
    Vegas dohraje třetinu v krátké přesilovce, ale té nebude moci využít vzhledem k prohranému vhazování v útočném pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Doufejme, že přestávka mezi třetinami opět nebude trvat něco přes osm hodin. Kvalita ledu by však měla být dostatečná, tudíž bychom měli začít někdy kolem 7:07.
     
    Sledujeme opravdu parádní podívanou, které vůbec nic nechybí. Sledujeme góly, pěkné akce i parádní zákroky brankářů, navíc každou chvíli jde jeden z týmů do přesilovky. Colorado je však o něco málo lepší, což potvrzovalo i v první části. Do té druhé mělo také raketový nástup, ale Golden Knights tentokrát odolali, díky čemuž o chvíli později mohli vyrovnat díky přesné dorážce Alece Martineze. Avalanche si však bleskově vzalo vedení zpět díky své superhvězdě, protože branku samozřejmě vsítil Nathan MacKinnon, kterému se to povedlo po pěkné individuální akci. Vegas je však stále ve hře, na vyrovnání má dalších dvacet minut a na začátku závěrečné periody ho ještě čeká zkrácená přesilovka.
    Ještě jednou si vychutnejte gól Nathana MacKinnona, protože na to se dá dívat pořád dokola
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Vegas krátkou přesilovku nevyužilo, málem navíc mělo velké problémy kvůli dobře napadajícímu Matta Calvertovi, který na poslední chvíli o kotouč přišel.
     
    40:44
    Mark Stone už byla ale při napadání úspěšný a díky tomu vymyslel nebezpečnou střelou k levé tyči, kterou však Philipp Grubauer jistě zlikvidoval vyrážečkou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:00
    Jonathan Marchessault jen tak tak udržel pásmo, ale následně šel docela zbytečně do bekhendového nahození, po kterém už se Colorado dostalo před modrou čáru.
     
    41:59
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Nazem Kadri – 2 min., podrážení).
     
    42:16
    Avalanche se sice rychle osvobodilo, ale Vegas se rychle vrátilo dopředu díky Codymu Glassovi, který už ale nedokázal zpětně přihrát a tak také přišel o puk.
     
    42:37
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Cale Makar – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    43:02
    Zlatí Rytíři mají k dispozici velmi dlouhou přesilovku pět na tři, ale nezačínají ji vůbec ideálně, protože se Colorado rychle osvobozuje.
     
    43:30
    Max Pacioretty u pravé tyče dlouho váhal, ale nakonec nic nevymyslel, protože jeho pas před bránu zablokoval první protihráč v cestě.
     
    44:07
    Vegas už hraje pouze v klasické přesilovce, ale tu nejspíš také nevyužije, protože má problémy kvůli napadajícímu Tysonu Jostovi.
     
    44:39
    Philipp Grubauer se nakonec přece jen musel trochu bát, jednu střelu tak zneškodnil a druhý pokus už skončil nad jeho bránou.
     
    45:13
    Cody Glass měl sice u mantinelu kotouč pevně v držení, ale vůbec se mu nepovedlo přenesení na modrou čáru, po čemž jde Colorado dopředu.
     
    45:56
    Marc-Andre Fleury se ve třetí části poměrně nudí, za což je vzhledem ke stavu určitě rád, ale také si určitě nestěžuje na to, když mohl chytat nahození soupeře.
     
    46:43
    Joonas Donskoi dobře vystihl přihrávku a vyvezl tak kotouč do útočného pásmo. Po jeho přihrávce přišla i rána, která ale byla zablokována prvním obráncem v cestě.
     
    47:18
    Philipp Grubauer pokračuje ve výborném výkonu, protože skvěle vyrazil další tvrdý projektil a zbytek práce odvedli obránci.
     
    47:53
    Alex Pietrangelo nadějně přenášel hru na levou stranu, avšak u přihrávaného puku byli první jen domácí hráči.
     
    48:01
    Colorado se z rychlého protiútoku dostalo do dalšího zakončení, které ale skončilo jen v rukavici Marca-Andreho Fleuryho, jenž tak pořád drží šance svého týmu.
     
    48:27
    Vegas si nerozumělo při kombinaci na modré čáře, kvůli čemuž se rychle muselo vracet, což už zvládlo na jedničku.
     
    49:07
    Mark Stone výbornou přihrávkou mezi protihráči našel najíždějícího Chandlera Stephensona, který však skákající kotouč nedokázal zkrotit.
     
    49:34
    Joonas Donskoi se při protiútoku dostal až za branku soupeře, ale tam už souboj nezvládl, takže se Golden Knights mohou pokoušet o rozehrávku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:06
    Kotouč velmi často končí mimo hrací plochu, tentokrát se o to postaral Ryan Reaves, který ho chtěl poslat po mantinelu, ale ten jaksi netrefil.
     
    50:28
    Zlatým Rytířům už začíná docházet čas, mají už totiž jen necelých deset minut, proto pomalu začínají být aktivnější.
     
    51:00
    Jonathan Marchessault sice dobře zablokoval střelu, ale kus gumy srazil jen do středního pásma k protihráčům.
     
    51:39
    Alec Martinez jen tak tak udržel kotouč v útočném pásmu, ale v konečném součtu to stejně bylo k ničemu, protože vzápětí ho dostává pryč Conor Timmins.
     
    52:09
    Philipp Grubauer měl při zákroku snad první menší zaváhání, protože lehkou střelu Marka Stonea vyrazil jen před sebe, ale svou chybu hned odčinil lapačkou a přerušil hru.
     
    52:30
    J. T. Compher sice dobře vystihl přihrávku, ale této výhody nemohl využít, protože do útočného pásma dřív vjel jeden ze spoluhráčů.
     
    53:07
    Pierre-Édouard Bellemare skvěle vybojoval kotouč u mantinelu a okamžitě z toho vytěžil zakončení mezi tyče, které však pro Marca-Andrehi Fleuryho moc nebezpečné nebylo.
     
    53:11
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche odskakuje na rozdíl dvou branek a vypadá to, že si dojde pro vítězství! Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se od modré čáry opřel do kotouče DEVON TOEWS, jenž sice nevytvořil žádnou bombu, ale kotouč směřoval přímo do pravé šibenice. Na to gólman Vegas nemohl reagovat, protože mu výhled zakryl Mikko Rantanen. Asistence: Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen.
    53:11 Devon TOEWS - 3:1
     
    54:08
    Vegas stále rozhodně nic nevzdává a po nahození hledá cestu k zakončení, ale stejně z toho nakonec byla jen nepřesná přihrávka před branku.
     
    54:25
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tak přece jen to ještě bude drama díky dalšímu parádnímu gólu! ALEX TUCH držel kotouč u pravé tyče, kde zcela zmátl všechny protihráče šikovnou otočkou a navíc se tak dostal před brankáře, kterého překonal bekhendovou střelou nad rameno. Asistence: Zach Whitecloud.
    54:25 Alex TUCH - 3:2
     
    55:43
    Colorado už chce těsné vedení udržet za každou cenu, po vyhraném vhazování tak co nejrychleji dostává kotouč z pásma.
     
    56:13
    Vegas se dopředu rychle vrací, ale nekombinuje tam příliš přesně, kvůli čemuž zase musí začínat ze své třetiny.
     
    56:53
    Nicolas Hague nebezpečně nahazoval směrem na branku kolem několika hráčů, Philipp Grubauer ale mohl zůstat klidný, protože ještě před ním zasáhl jeden z obránců.
     
    57:23
    Marc-Andre Fleury se ještě musí činit, nakonec přerušil hru po slabé střele Valerije Ničuškina a nyní to tak bude na jeho spoluhráčích, kteří musí vyhrát buly.
     
    57:45
    To se nedaří a Lavina tak může sbírat další sekundy v útočném pásmu, dokonce si i opatrně tvoří střelecké pozice.
     
    58:05
    Nyní pálil třeba Nazem Kadri, který mířil pod horní tyč, ale doprostřed. Gólmana soupeře navíc trefil na krk, kde to bývá nejbolestivější.
     
    58:19
    Colorado bude moci pokračovat v náporu, protože rána Ryana Gravese je sraženo mimo hrací plochu a ještě jednou se tak bude vhazovat před Marcem-Andrem Fleurym.
     
    58:35
    Marc-Andre Fleury míří na střídačku, takže se Vegas pokusí o vyrovnání s šesti bruslaři!
     
    59:09
    Nazem Kadri mohl definitivně rozhodnout, ale ze střední třetiny netrefil prázdnou klec, což by se hráčům jeho kvalit stávat nemělo.
     
    59:44
    Chandler Stephenson zkusil štěstí od pravého mantinelu, ale Colorado velmi dobře vykrývá všechen prostor na střely, Nazem Kadri tak toto zakončení zablokoval.
     
    59:46
    Oddechový čas pro Vegas.
     
    Konec zápasu.
     
    Colorado nakonec potvrdilo povedenou první třetinu, kterou jako jedinou vyhrálo a vlastně díky tomu se raduje z vítězství! Zbytek period totiž skončil vyrovnaným výsledkem 1:1, nutno ale podotknout, že vyrovnaný stav platil pouhé necelé čtyři minuty ve druhé části. Ve třetím dějství si to už Avalanche v klidu pohlídalo, nejprve v klidu drželo těsné jednobrankové vedení, následně dokonce i navýšilo na 3:1, avšak ihned vzápětí inkasovalo a bylo to zase o gól. Colorado si z toho ale nic nedělalo, v závěru se v klidu ubránilo a bere dva body!
     
    Statistiky
    Střely na branku: 39 – 29
    Zblokované střely: 14 – 11
    Tresné minuty: 10 – 12
    Využití: 0/4 – 0/4
    Úspěšnost vhazování: 51% – 49%
    Hity: 15 – 23
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Philipp Grubauer (COL) 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,1%, odchytal 60 minut
    Marc-Andre Fleury (VEG) 36 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,3%, odchytal 58:29
     
    Tři hvězdy utkání

    Nathan MacKinnon (COL) 1+2
    Devon Toews (COL) 1+1
    Alex Tuch (VEG) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VEG) do utkání nenastoupil kvůli včerejšímu narození svého druhého potomka, u kterého byl samozřejmě přítomen.
     
    To už je pro mě z tohoto dlouhého onlajnu vše! Doufám, že jste si venkovní NHL užili stejně jako já a již dnes v noci nás čeká druhý zápas mezi Bostonem a Philadelphií! Příjemné nedělní ráno! (07:58:49)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 3. Girard (MacKinnon, Rantanen), 32. MacKinnon (D. Toews), 54. D. Toews (MacKinnon, Rantanen) – 28. Martinez (Pietrangelo, R. Smith), 55. Tuch (Whitecloud)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Werner) – Graves, Makar, D. Toews, Byram, Girard, Timmins – Burakovsky, MacKinnon (A), Rantanen (A) – Saad, Kadri, Donskoi – Landeskog (C), Compher, Jost – Calvert, Bellemare, Ničuškin.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Dansk) – Martinez, Pietrangelo (A), Holden, Theodore, Hague, Whitecloud – Pacioretty, Stephenson, Mark Stone (C) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Tuch, Glass, Kolesar – W. Carrier, N. Roy, Reaves.

    Rozhodčí: McCauley, Sutherland – Murray, MacPherson
    thejrc.org