Detroit – Florida 2:1 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 2:4 (kon.)
St. Louis – San Jose 4:5 (kon.) | Carolina – Tampa 4:0 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (kon.)
Montreal – Toronto 3:5 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:5 (kon.) | Edmonton – Calgary 7:1 (kon.)
Colorado – Vegas 3:2 (kon.) | Washington – New Jersey 4:3 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Vegas Golden Knights
Neděle 21.02.2021, 06:00 • Edgewood Tahoe Resort, Stateline, Nev. • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:25 Alex TUCH - 3:2
     
    54:25
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tak přece jen to ještě bude drama díky dalšímu parádnímu gólu! ALEX TUCH držel kotouč u pravé tyče, kde zcela zmátl všechny protihráče šikovnou otočkou a navíc se tak dostal před brankáře, kterého překonal bekhendovou střelou nad rameno. Asistence: Zach Whitecloud.
    53:11 Devon TOEWS - 3:1
     
    53:11
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche odskakuje na rozdíl dvou branek a vypadá to, že si dojde pro vítězství! Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se od modré čáry opřel do kotouče DEVON TOEWS, jenž sice nevytvořil žádnou bombu, ale kotouč směřoval přímo do pravé šibenice. Na to gólman Vegas nemohl reagovat, protože mu výhled zakryl Mikko Rantanen. Asistence: Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen.
    31:18 Nathan MACKINNON - 2:1
     
    31:18
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NATHAN MACKINNON opět ukázal své velké kvality a posílá tak svůj tým zpět do vedení! Kotouče se chopil ve vlastním pásmu, následně si kolem protihráčů našel cestu až do pravého kruhu, odkud nedal žádnou šanci gólmanovi přesnou střelou do levé šibenice! Asistence: Devon Toews.
    27:37 Alec MARTINEZ - 1:1
     
    27:37
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas na začátku druhé periody zvládlo dlouhé bránění a nyní je odměněno vyrovnávací brankou! Alex Pietrangelo od modré čáry pálil tak tvrdě, že Philipp Grubauer neudržel kotouč ve výstroji. Kus gumy si přitom jako první našel ALEC MARTINEZ, který využil zakrytého výhledu gólmana soupeře, o což se postaral Jonathan Marchessault. Asistence: Alex Pietrangelo, Reilly Smith.
    02:58 Samuel GIRARD - 1:0
     
    02:58
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche se opravdu rychle prosazuje, zápas tedy začíná zostra! Nathan MacKinnon odvedl výbornou práci po přechodu modré čáry, jelikož chytře zasekl a skrz střed hrací plochy uvolnil SAMUELA GIRARDA, jenž od z pravé strany mířil přímo mezi betony a Marc-Andre Fleury je nestihl včas zaklapnout. Asistence: Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 3. Girard (MacKinnon, Rantanen), 32. MacKinnon (D. Toews), 54. D. Toews (MacKinnon, Rantanen) – 28. Martinez (Pietrangelo, R. Smith), 55. Tuch (Whitecloud)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Werner) – Graves, Makar, D. Toews, Byram, Girard, Timmins – Burakovsky, MacKinnon (A), Rantanen (A) – Saad, Kadri, Donskoi – Landeskog (C), Compher, Jost – Calvert, Bellemare, Ničuškin.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Dansk) – Martinez, Pietrangelo (A), Holden, Theodore, Hague, Whitecloud – Pacioretty, Stephenson, Mark Stone (C) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Tuch, Glass, Kolesar – W. Carrier, N. Roy, Reaves.

    Rozhodčí: McCauley, Sutherland – Murray, MacPherson
    ocianews.com