Detroit – Florida 2:1 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 2:4 (kon.)
St. Louis – San Jose 4:5 (kon.) | Carolina – Tampa 4:0 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (kon.)
Montreal – Toronto 3:5 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:5 (kon.) | Edmonton – Calgary 7:1 (kon.)
Colorado – Vegas 3:2 (kon.) | Washington – New Jersey 4:3 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Vegas Golden Knights
Neděle 21.02.2021, 06:00 • Edgewood Tahoe Resort, Stateline, Nev. • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:35
    Marc-Andre Fleury míří na střídačku, takže se Vegas pokusí o vyrovnání s šesti bruslaři!
    54:25 Alex TUCH - 3:2
     
    54:25
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tak přece jen to ještě bude drama díky dalšímu parádnímu gólu! ALEX TUCH držel kotouč u pravé tyče, kde zcela zmátl všechny protihráče šikovnou otočkou a navíc se tak dostal před brankáře, kterého překonal bekhendovou střelou nad rameno. Asistence: Zach Whitecloud.
    53:11 Devon TOEWS - 3:1
     
    53:11
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche odskakuje na rozdíl dvou branek a vypadá to, že si dojde pro vítězství! Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se od modré čáry opřel do kotouče DEVON TOEWS, jenž sice nevytvořil žádnou bombu, ale kotouč směřoval přímo do pravé šibenice. Na to gólman Vegas nemohl reagovat, protože mu výhled zakryl Mikko Rantanen. Asistence: Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen.
     
    42:37
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Cale Makar – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    41:59
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Nazem Kadri – 2 min., podrážení).
     
    38:09
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (André Burakovsky – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:44
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Alex Tuch – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    36:15
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Joonas Donskoi – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    36:15
    Avalanche sice dostalo kotouč do sítě zásluhou Joonase Donskoie, ale ten předtím poslal k ledu Marca-Andreho Fleuryho, takže místo gólové oslavy bude muset na trestnou lavici!
     
    35:13
    Nathan MacKinnon tentokrát pronikal přes levou stranu, ale nyní myslel hlavně na přihrávku, která se mu nad míru povedla, protože okamžitě mohl pálit Gabriel Landeskog, ale ten rozezněl jen brankovou konstrukci!
    31:18 Nathan MACKINNON - 2:1
     
    31:18
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NATHAN MACKINNON opět ukázal své velké kvality a posílá tak svůj tým zpět do vedení! Kotouče se chopil ve vlastním pásmu, následně si kolem protihráčů našel cestu až do pravého kruhu, odkud nedal žádnou šanci gólmanovi přesnou střelou do levé šibenice! Asistence: Devon Toews.
     
    30:44
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Chandler Stephenson – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Tyson Jost – 2 min., nedovolené bránění).
    27:37 Alec MARTINEZ - 1:1
     
    27:37
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas na začátku druhé periody zvládlo dlouhé bránění a nyní je odměněno vyrovnávací brankou! Alex Pietrangelo od modré čáry pálil tak tvrdě, že Philipp Grubauer neudržel kotouč ve výstroji. Kus gumy si přitom jako první našel ALEC MARTINEZ, který využil zakrytého výhledu gólmana soupeře, o což se postaral Jonathan Marchessault. Asistence: Alex Pietrangelo, Reilly Smith.
     
    23:18
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (William Carrier – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    23:13
    Valerij Ničuškin po přechodu modré čáry šikovně zasekl a kotouč posunul na svého kolegu, který z bezprostřední blízkosti pálil několikrát, ale vždy mířil do betonu a nakonec mimo bránu!
     
    Tak zápas se bude dohrávat o půlnoci amerického času! Pro nás to znamená, abychom nastavili budíky na 6:00 a těšili se na pokračování tohoto duelu!
     
    19:23
    Tak to je neuvěřitelný zákrok z dílny Marca-Andreho Fleuryho! Mikko Rantanen měl po nahození před sebou takřka prázdnou klec, ale tu trestuhodně netrefil, protože mu to brankář nedovolil svým ramenem!
     
    18:40
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Keegan Kolesar.
     
    18:17
    Zlatí Rytíři dokonce ve vlastním oslabení mířili do přečíslení dva na jednoho, které vedl Reilly Smith, který sice procpal puk na spoluhráče, avšak ten už ho nezpracoval!
     
    16:42
    Nathan MacKinnon vymýšlí skvělé přihrávky, tentokrát mezi kruhy uvolnil Nazema Kadriho, který pálil z otočky bekhendem, ale ani on si na gólmana nepřišel!
     
    16:03
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Mark Stone – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    12:15
    Zničehonic tu byla vyrovnávací branka! Jemné nahození Alexe Pietrangela totiž bylo tečované, takže Philipp Grubauer stačil kotouč vyrazit jen před odkrytou klec, ale odtud to na poslední chvíli odstřelil Samuel Girard!
     
    07:29
    Mikko Rantanen za pomoci šikovných kliček našel cestu až do mezikruží, kde ještě předal kotouč najíždějícímu spoluhráči, který ale pálil moc vysoko!
    02:58 Samuel GIRARD - 1:0
     
    02:58
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche se opravdu rychle prosazuje, zápas tedy začíná zostra! Nathan MacKinnon odvedl výbornou práci po přechodu modré čáry, jelikož chytře zasekl a skrz střed hrací plochy uvolnil SAMUELA GIRARDA, jenž od z pravé strany mířil přímo mezi betony a Marc-Andre Fleury je nestihl včas zaklapnout. Asistence: Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 3. Girard (MacKinnon, Rantanen), 32. MacKinnon (D. Toews), 54. D. Toews (MacKinnon, Rantanen) – 28. Martinez (Pietrangelo, R. Smith), 55. Tuch (Whitecloud)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Werner) – Graves, Makar, D. Toews, Byram, Girard, Timmins – Burakovsky, MacKinnon (A), Rantanen (A) – Saad, Kadri, Donskoi – Landeskog (C), Compher, Jost – Calvert, Bellemare, Ničuškin.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Dansk) – Martinez, Pietrangelo (A), Holden, Theodore, Hague, Whitecloud – Pacioretty, Stephenson, Mark Stone (C) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Tuch, Glass, Kolesar – W. Carrier, N. Roy, Reaves.

    Rozhodčí: McCauley, Sutherland – Murray, MacPherson
    thejrc.org