Detroit – Florida 2:1 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 2:4 (kon.)
St. Louis – San Jose 4:5 (kon.) | Carolina – Tampa 4:0 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (kon.)
Montreal – Toronto 3:5 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:5 (kon.) | Edmonton – Calgary 7:1 (kon.)
Colorado – Vegas 3:2 (kon.) | Washington – New Jersey 4:3 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
New York Islanders
Neděle 21.02.2021, 01:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci NHL! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Pittsburghem a Islanders. Buly je naplánováno na 1:00 a my budeme u toho.
    Dnes nás čeká duel mezi Pittsburghem a Islanders!
     
    Pittsburgh Penguins

    Pittsburgh zatím zůstává trochu za očekáváním. Po patnácti zápasech má na svém kontě sedmnáct bodů a patří mu "až" pátá pozice Východní divize. Tučňáky trápí především defenziva, jelikož dosud inkasovali jednapadesát branek, zatímco oni sami jich dali čtyřicet osm. Pittsburgh bral v posledních třech zápasech čtyři body, když porazil Washington a Islanders. Mezi tyto dvě výhry se vklínila porážka s Washingtonem.

    Nejproduktivnější hráči:
    Bryan Rust – 15 bodů (6+9)
    Sidney Crosby – 13 bodů (6+7)
    Jake Guentzel – 12 bodů (5+7)
    Sidney Crosby dnes odehraje 1000. zápas v NHL!
     
    New York Islanders

    New York je na tom o trocho lépe než jeho dnešní soupeř. Po šestnácti duelech má na svém kontě devatenáct bodů, které znamenají čtvrtou pozici ve stejné divizi. Islanders mají mnohem lepší defenzivu, jelikož inkasovali osmatřicet gólů, zatímco sami jich dali třicet devět. Newyorčané brali v posledních třech duelech také čtyři body, když porazili dvakrát Buffalo. V posledním duelu však nestačili na svého dnešního soupeře.

    Nejproduktivnější hráči:
    Mathew Barzal – 15 bodů (6+9)
    Anders Lee – 10 bodů (7+3)
    Jean-Gabriel Pageau – 10 bodů (6+4)
    Dnes to bude těžká šichta...
     
    Československá stopa v utkání

    Do tohoto utkání nenastoupí žádný český nebo slovenský hokejový hráč.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang, P-O. Joseph, Marino, Matheson, Ceci, M. Pettersson – Kapanen, Crosby, Guentzel – Rust, Malkin, Zucker – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Lafferty, Jankowski, O'Connor.

    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Lee – Jo. Bailey, B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Komarov – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin.
     
    Před zápasem probíhá videoprojekce, která připomíná kapitána domácích Sidneyho Corsbyho! Právě ten dnes odehraje 1000. zápas, je skvělé, že to vyšlo na domácí led. Škoda, že nemohou být přítomní fanoušci. Kapitán Pens sleduje projekce spolu se svou manželkou. K vidění byl draft, další různé milníky...
    Průřez kariérou Sidneyho Crosbyho
     
    Michael Matheson mu přijel předat obrovskou fotografii, která značí jeho velký milník. Na fotografii navíc stojí se Stanleyovým pohárem – jeho největší úspěch.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Start utkání se pochopitelně trochu posunul, ale nyní se už vhodilo první buly a bude se hrát! Josh Bailey jel do první šance, ovšem Tristan Jarry zasáhl.
     
    00:29
    A hra je celkem brzy přerušena. Na ledě se totiž ocitl jeden z rozhodčích, ke kterému byl ještě povolán lékař. Bude však schopný pokračovat v zápase i nadále.
     
    00:45
    Islanders vstoupili do zápasu hodně aktivně a měli další možnost! Mathew Barzal se vytočil zpoza branky, ovšem domácí gólman zasáhl betonem.
     
    01:19
    Poprvé v utkání se dostali do ofenzivní akce také hokejisté domácího celku. Ti se však neprezentovali ani střelou a budou se muset rychle vracet do obrany.
     
    01:52
    Další velká možnost New Yorku! Leo Komarov si sjel za obranu, kam dostal skvělou žabičku. Nakonec zakončoval bekhendem, ale Tristan Jarry vytěsnil touš mimo tři tyče!
     
    02:27
    No, úvod utkání rozhodně zastihl v lepší formě hostující celek. Ten přitom v posledním vzájemném zápase prohrál o tři branky, dnes to bude chtít napravit.
     
    03:04
    Hosté to zkusili dlouhou přihrávkou do středního pásma, ovšem defenziva domácích tentokrát zafungovala v neutrální třetině velmi pevně a akci zastavila.
     
    03:41
    Jenže Islanders se dostali během několika okamžiků zpět do pásma. Hra se chvilku poté přerušila, jelikož tučňáci byli zastaveni ofsajdovým postavením.
     
    04:15
    Další střela na hostující straně a domácí gólman si stěžovat na nedostatek práce rozhodně nemůže. Anthony Beauvillier mu velmi dobře clonil ve výhledu.
     
    04:47
    Tristan Jarry se však dnes nejspíše rozhodl, že branku zavře, jelikož zatím svůj tým opravdu drží. Nejspíše se už rozchytal a hosté to budou mít ještě těžké.
     
    05:14
    Střely na branku: 1 – 6!
     
    05:59
    Pittsburgh chvilku kombinoval v útočném pásmu, ale nevymyslel tam nic světoborného. Na druhou stranu se tak mohou hnát zase jejich soupeřící hráči.
     
    06:27
    Noah Dobson byl včas u odraženého kotouče, avšak následně prohrál souboj u mantinelu. Domácí hokejisté toho však nedokázali nijak využít.
     
    07:11
    Brock Nelson se vydal napadat na útočnou modrou, avšak trojice soupeřů si s ním poradila bez problémů. V ofenzivě však mají domácí zatím velké potíže.
     
    07:52
    Přesto jsme viděli šanci na domácí straně! Jake Guentzel spíše nacentroval touš před branku, kde dokonce došlo k teči. Ta však skončila těsně nad brankou.
     
    08:24
    Začalo se nám sice o něco později, ale hra má celkem solidní tempo a skoro se nepřerušuje. Nyní jsou u kotouče hráči v černožlutých dresech.
     
    08:57
    Ti se u něj drží nejdéle za celý zápas, navíc měli další možnost! Mark Jankowski získal odražený touš na středu hřiště, jenže velkou šanci promarnil a poslal puk vedle!
     
    09:16
    Komerční přestávka.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:45
    Domácí už nám začínají trochu vyrovnávat hru. Jason Zucker posunul touš na modrou, odkud přišla střela. Jevgenij Malkin ji chtěl tečovat, ale puk netrefil.
     
    10:10
    Brandon Tanev měl spoustu prostoru na pravé straně, kam na něj mířila přihrávka. Jeho následná přihrávka však nebyla dobrá a připravila tým o puk.
     
    10:48
    Tentokrát se zase hosté drželi v pásmu, Casey Cizikas byl za brankou, avšak puk u podjel pod hokejkou. Islanders se musí rychle vrátit do obrany.
     
    11:18
    Komerční přestávka.
     
    11:41
    Zatím sledujeme poměrně atraktivní utkání, oba týmy se snaží útočit. Škoda, že čekáme na nějakou branku. Ta by průběhu duelu mohla jen pomoci.
     
    12:14
    Máme pro vás také zajímavost, která se týká samozřejmě Crosbyho. Ten dnes nastupuje k 1000. zápasu, což se mu povedlo jako prvnímu hráči Pittsburghu v celé jeho historii!
     
    12:39
    Mathew Barzal spolu se spoluhráči bojovali o puk v útočném pásmu, avšak domácí to nakonec zvládli. Přesto se Islanders o chvilku později k touši dostali.
     
    13:13
    Newyorčané zase mají tlak v útočném pásmu a Tristan Jarry měl plné betony i ruce práce. Nakonec to znovu ustál a je zatím hlavním hrdinou domácích.
     
    13:48
    Sam Lafferty získal puk v útočné třetin, ale jeho přihrávka po mantinelu trochu postrádala rychlost. To nakonec tučňákům nemuselo zase tak moc vadit.
     
    14:20
    Na druhé straně se nám zase dostali do akce hosté, kteří zatím předvádí festival neproměněných šancí. Kdyby už vedli o více gólů, nikdo by se nedivil.
     
    14:47
    Sidney Crosby v první velké šanci v rámci dnešního duelu! Dostal skvělou přihrávku za obranu a zkusil bekhendovou kličku, ta ztroskotala na betonu gólmana.
     
    15:35
    Tristan Jarry se rozhodl zastavit puk za svou brankou, načež jeho spoluhráč ho poslal po mantinelu. To se neukázalo jako dobré řešení, jelikož puk drží hosté.
     
    16:01
    Komerční přestávka.
     
    16:37
    Andy Greene si sjížděl z modré na vrcholek kruhu, kam na něj mířila přihrávka. Ta však byla hodně skákavá, takže obránce hostí nedokázal zakončit.
     
    17:06
    Islanders se nepovedla rozehrávka, a tak puk skončil až na zakázaném uvolnění... Vhazovat se tak bude po levé ruce Semjona Varlamova.
     
    17:50
    A stejná situace se o několik sekund později opakovala. Kris Letang nemohl stihnout kotouč před červenou, a tak se bude vhazovat tentokrát po pravici Varlamova.
     
    18:24
    V posledních sekundách se nám hra přerušuje hodně často, první třetina už mohla být rozhodně za námi. Znovu tak uvidíme buly po pravici Varlamova.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:27
    Nyní jsme byli svědky několika nepřesností, ze kterých nakonec využili kotouč hosté. Těm se ale nepovedl přechod do pásma a je jim pískán ofsajd.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    A je tu konec první třetiny, ve které jsme se nakonec branky nedočkali. Islanders však měli na začátku první třetiny obrovský tlak a Tristan Jarry se musel v brance hodně ohánět... Nakonec to však zvládl a podržel svůj tým. Na druhé straně měl největší možnost nejspíše Sidney Crosby, jenže jeho bekhendová klička ztroskotala na betonu brankáře.

    Další třetině začne přibližně v 2:08.
    V první třetině jsme branku neviděli
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 4 – 16
    Přesilové hry: 0/0 – 0/0
    Trestné minuty: 0 – 0
    Vhazování: 47% – 53%
    Zblokované střely: 2 – 9
    Hity: 12 – 18
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    A právě nám odstartovala i druhá třetina dnešního duelu. Vypadá to navíc, že Jevgenij Malkin dohrál! V první třetině totiž schytal nějakou ránu do nohy.
     
    20:50
    Tristan Jarry se ocitl při prvním zákroku už v první minutě, ale byla to pro něj lehká práce, když vyrazil touš letící nejspíše těsně nad horní tyčku.
     
    21:26
    Pittsburgh předvedl poměrně ojedinělou akci, takže se dopředu mohli hnát zase Islanders. Domácí gólman však stihl zareagovat na teč soupeře.
     
    22:03
    Tristan Jarry chtěl zastavit puk za svou brankou, avšak to se mu úplně nepovedlo. Měl celkem štěstí, že hosté se nedostali k rychlejšímu zakončení.
     
    22:43
    Tentokrát si domácí gólman pomohl hokejkou podstatně lépe než před několika okamžiky. Domácí se však nedostali dále než do středního pásma.
     
    23:16
    To však změnili aktivním napadáním a vybojovali kotouč v útočném pásmu. Nic však nevymysleli, a tak se dopředu mohou hnát zase hostující hokejisté.
     
    23:51
    Ne, druhá třetina zatím nepřinesla vůbec nic zajímavého... Tristan Jarry sice musel předvést zase několik zákroků, ale dnes se rozchytal do parádní formy.
     
    24:30
    Každopádně se nám hra téměř ani nepřerušuje, a tak druhá perioda utíká celkem rychle. Kasperi Kapanen před několika okamžiky napálil tyč!
     
    25:02
    Jevgenij Malkin se nám však vrátil do hry a normálně pokračuje! Tak to je velmi dobrá zpráva pro domácí fanoušky, to by byla velká ztráta pro Pittsburgh.
     
    25:48
    Tentokrát jsme od hostujícího obránce viděli ránu od modré, avšak s tou si gólman v pohodě poradil. Na tuto ránu měl totiž skvělý výhled, jako na dálnici.
     
    26:03
    Drew O'Connor se nakonec musel postavit na vhazování. To sice nakonec nevyhrál, ovšem hostující hokejisté následně poslali puk je na zakázané uvolnění.
     
    26:39
    Ryan Pulock vyslal ránu od modré, do které se položil svou silou, kterou zrovna našel. Neseřídil však mířidla, a tak orazítkoval jen zadní mantinel.
     
    27:10
    Další nepřesnost na hostující straně, po které skončil kotouč na zakázané uvolnění. Následovat proto bude vhazování po pravé ruce Semjona Varlamova.
     
    27:57
    Marcus Pettersson nejspíše prováhal nejlepší moment pro střelu, a tak hostující gólman nakonec jeho pokus viděl. Proto to pro něj byl lehký zákrok.
     
    28:04
    Komerční přestávka.
     
    28:43
    Tučňáci se pustili do aktivního napadání v útočném pásmu, ale místo zisku kotouče přišel propad. Znovu tak musel být v akci beton brankáře domácích.
     
    29:15
    Od Pittsburghu to dnes zatím není ani trochu ideální. Rozhodně by chtěl vyhrát, nejen kvůli Crosbymu. Ale s tímto výkonem to nebude vůbec lehké.
     
    29:48
    A právě domácí předvedli nepřesnou rozehrávku, která skončila až na zakázaném uvolnění. Tristan Jarry se tak bude muset mít zase na pozoru.
     
    30:32
    Islanders předvádí dobré napadání, ale k puku se dostali až ve středním pásmu. Nesledujeme nijak atraktivní zábavu, nevidíme téměř ani žádné šance.
     
    31:14
    Marcus Pettersson už se chtěl vydat pomoci spoluhráčům do rohu útočného pásma, když to Pittsburgh vykombinoval. Semjona Varlamova zachránila zadní tyč!
     
    31:37
    Komerční přestávka.
     
    32:16
    Jevgenij Malkin vymyslel parádní přihrávku od mantinelu na střed hřiště, ovšem jeho spoluhráč z vyložené šance trefil jenom beton Semjona Varlamova!
     
    32:23
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Anthony Beauvillier – 2 min., hákování).
     
    32:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskurychle využitá přesilová hra, která znamená vedení domácího celku! KRIS LETANG dostal nabito na levou stranu a jeho bomba z první se zastavila až v síti. Asistence: Jevgenij Malkin a Sidney Crosby.
    32:35 Kris LETANG - 1:0
     
    33:33
    Vedení domácího celku se dnes za zasloužené považovat jednoduše nedá... Převahu mají dnes hosté, ale hokej se prostě hraje na góly...
     
    34:13
    Kris Letang byl dohraný nějakou dobu po odehrání kotouč a schytal úder ramenem někam na bradu. Je trochu otřesený, ale zatím zůstává na střídačce.
     
    34:55
    Hostující hokejisté budou dělat všechno pro to, aby srovnali stav zápasu ještě v druhé periodě. Příležitosti dnes na to rozhodně už měli...
     
    35:28
    Islanders právě vstřelili branku!
    Obrovská chyba domácí defenzivy znamená vyrovnání stavu! Anthony Beauvillier našel od mantinelu volného JORDANA EBERLEHO na středu hřiště. Nikdo v jeho okolí vůbec nebyl... Hostující útočník to navíc udělal skvěle, když si položil gólmana a posunul puk do prázdné sítě. Asistence: Anthony Beauvillier.
    35:28 Jordan EBERLE - 1:1
     
    36:06
    New Yorku se podařilo hodně brzy srovnat, čímž prolomil kouzlo Tristana Jarryho. Konečně jsme se dočkali branek v dnešním utkání, to to trvalo.
     
    36:52
    Tučňáci si naopak vedení moc dlouho neužili... Jsou to právě oni, kdo nyní drží puk na svých hokejkách a snaží si něco vymyslet v útočném pásmu.
     
    37:19
    To se jim moc nepovedlo, a tak Casey Cizikas měl zajímavou možnost. Natlačil se před gólmana, ale svou střelou trefil jenom rameno domácího brankáře.
     
    37:59
    Do konce periody nám chybí poslední dvě minutky a trochu se nám pohnulo skóre. Vítězi dnešního duelu však nejsme o nic blíže než na samotném začátku.
     
    38:28
    Domácí hokejisté se hnali do akce dva na dva, ale skvělou práci odvedl jeden ze soupeřů, když se vrátil do obrany a na poslední chvíli nadzvedl hokejku.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Již jsou za námi dvě periody dnešního duelu, po kterých je stav nadále vyrovnaný, tentokrát jsme se však dočkali po jedné brance na každé straně. O tu první se postarali domácí, když se prosadili v přesilové hře. Kris Letang napřáhl na modré a jeho bomba se zastavila až v síti. Vedení Pittsburghu ale dlouho netrvalo. Poté přišla chyba na modré a protiakce hostů. V té našel Anthony Beauvillier Jordana Eberleho, který si gólmana položil a zasunul puk do branky.

    Další třetina začne přibližně v 3:01.
    Po druhé třetině je stav nerozhodný 1:1!
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 12 – 26
    Přesilové hry: 1/1 – 0/0
    Trestné minuty: 0 – 2
    Vhazování: 43% – 57%
    Zblokované střely: 8 – 11
    Hity: 19 – 37
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    A už je před námi i poslední perioda dnešního utkání! Zatím jsme viděli jenom dvě branky, snad se nám to v poslední třetině trochu rozstřílí...
     
    40:45
    Během prvních sekund je už podruhé přerušena hra, pokaždé za to mohl ofsajd první útočné formace domácích. Ta se proto vydala na střídačku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:53
    Islanders právě vstřelili branku!
    A je tu zasloužené vedení hostujícího celku! BROCK NELSON si sjel na střed hřiště a trochu překvapivě propálil vše, co mu stálo v cestě. Na obranu domácího gólmana, ten vůbec nic neviděl... Asistence: Scott Mayfield.
    40:53 Brock NELSON - 1:2
     
    41:36
    Kris Letang podržel touš za svou brankou, kam se okamžitě vydal napadat jeden ze soupeřů. Letang sice puk udržel, ovšem chvilku poté přišla ztráta.
     
    42:05
    A hra se bude stěhovat před Varlamova. Nepovede rozehrávka hostů totiž skončila až na zakázaném uvolnění. Buly bude po levé ruce gólmana New Yorku.
     
    42:44
    Gólman Islanders tentokrát na ránu od modré viděl skvěle. Díky tomu neměl žádné potíže se zákrokem, načež se mu povedlo udržet puk ve výstroji.
     
    43:08
    Jevgenij Malkin zkusil vyslat ránu z podobné pozice jako Nelson. Hostující brankář nakonec nemusel zasahovat, jelikož tento pokus někdo před ním zastavil.
     
    43:49
    Pittsburgh trochu přidal na tempu, je otázkou, jestli to bude stačit. Hostující hokejisté hrají od začátku velmi dobře a jsou dnes jasně lepším týmem na ledě.
     
    44:25
    Jordan Eberle si sjede pro puk za svou branku a nechá všechny vystřídat. Následovala dlouhá přihrávka, kterou raději do lapačky schoval Tristan Jarry.
     
    45:02
    Jake Guentzel se toho vůbec nebál a šel do ostrého souboje u mantinelu. Na chvilku sice měl puk na své holi, jenže tato akce neměla dlouhého trvání.
     
    45:39
    To byla moc pěkná akce domácího útočníka! Ten projel individuálně až k zakončení, ale to nemělo tak dobou přesnost. Proto mohl Semjon Varlamov zasáhnout.
     
    46:13
    Hra se v posledních momentech přelévá z jedné strany na druhou, avšak nevidíme žádné větší možnosti. Před námi je tak po přerušení komerční pauza.
     
    46:55
    Tristan Jarry je dnes rozhodně vytěžovanějším gólmanem a nemůže si stěžovat na nedostatek práce. Přesto inkasoval jen dvakrát a drží tým.
     
    47:06
    Střely na branku: 16 – 29!
     
    47:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nyní je však srovnáno, byla to navíc poměrně obyčejná akce, přesto z ní padla branka. Po několika odrazech se k puku před gólmanem dostal MICHAEL MATHESON, jenž se se střelou nerozpakoval a ranou z první překonal gólmana. Asistence: Teddy Blueger a Sam Lafferty.
    47:35 Michael MATHESON - 2:2
     
    48:38
    Tak tu máme zase novou zápletku a nejsme vítězi dnešního duelu nadále o nic blíže než na jeho začátku.
     
    49:19
    Hraje se z jedné strany na druhou, což by mohlo více vyhovovat domácím, avšak uvidíme. Dočkáme se rozhodnutí ještě v základní hrací době?
     
    49:59
    Hostující hráči drží kotouč na svých hokejkách a poměrně jednoduše se dostali až do pásma. Tamější nahození však nemělo vlastně vůbec žádný efekt.
     
    50:28
    Jevgenij Malkin vybojoval puk v útočném pásmu a posunul ho na modrou. Odtud přišla bomba z první, avšak s tou si Semjon Varlamov poradil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:03
    A tak se na druhé straně zase musel činit Tristan Jarry. Ani on však neměl se zákrokem žádné větší potíže, jelikož vytáhl rychlý zákrok vyrážečkou.
     
    51:39
    V posledních momentech se nám ani nepřerušuje. Islanders se snaží držet touš na svých holích, ale nemohou si vypracovat vyloženou možnost.
     
    52:06
    Komerční přestávka.
     
    52:45
    Do konce základní hrací doby nám chybí něco málo před sedm minut, dočkáme se rozhodnutí? Nebo se dnes dočkáme i prodloužení či nájezdů?
     
    53:04
    Anders Lee chtěl posunout kotouč do útočného pásma, ovšem to se mu nepovedlo.
     
    53:34
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté získali puk v útočném pásmu a radují se znovu z vedení! KRIS LETANG dostal kotouč na modré. Sjel si trochu dopředu a přesně umístěnou ranou trefil růžek na bližší tyčce! asistence: Sidney Crosby a Jake Guentzel.
    53:34 Kris LETANG - 3:2
     
    54:08
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jason Zucker – 2 min., hákování).
     
    54:42
    Až nyní se dostali hosté do útočného pásma. Anders Lee mohl vypálit, ale raději zvolil nahrávku na střed hřiště. Tam však nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    55:07
    Následně se navíc domácím hokejistům povedlo vyhodit do bezpečí, a tak celá obranná čtyřka stihla vystřídat. To je pro tučňáky rozhodně dobrá zpráva.
     
    55:45
    Hosté se drží v útočném pásmu, ale výsledkem byla jen střela od modré v podání Nicka Leddyho. Tristan Jarry vykoukl a jeho ránu vyrazil vyrážečkou.
     
    56:08
    Jason Zucker je na ledě!
     
    56:47
    Newyorčanům se začíná pomalu ale jistě krátit čas potřebný na srovnání... Pittsburgh se víceméně jenom brání, avšak hosté mají rozhodně své šance.
     
    57:25
    Tentokrát jsme viděli celkem zajímavé nahození od modré, ale nikdo z hostů ho nedokázal tečovat. Tristan Jarry proto zasáhl bez větších problémů.
     
    57:59
    Už jen dvě minuty nám zbývají do konce hrací doby! Islanders se drží v útočném pásmu a rozhodně dnes mají šanci na srovnání a zisk bodu.
     
    58:31
    Hosté hrají v šesti!
     
    58:50
    Novou ofenzivní akci však budou muset hosté začít až od své branky. Pittsburgh nyní dobře brání střední pásmo, což nakonec bude hodně důležité.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    59:34
    Mohlo být rozhodnuto, ale není! Jake Guentzel pálil kousek od modré, ale vlastně jen nahodil kotouč do rohu, hosté tak mají ještě šanci na jednu akci.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! V dnešním utkání nakonec vítězí Pittsburgh, který tak poráží Islanders i ve druhém zápase. New Yorku se povedlo jít do vedení na začátku poslední třetiny, když se schovanou střelou prosadil Brock Nelson. Následně však srovnal Michael Matheson, jenž se z pozice obránce ocitl z ničeho nic před gólmanem, kterého překonal střelou na zadní tyčku. O definitivní rozhodnutí se postaral Kris Letang parádní ranou na přední tyč.
    1000. zápas Crosbyho skončil vítězstvím Pittsburghu
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 18 – 35
    Přesilové hry: 1/1 – 0/1
    Trestné minuty: 2 – 2
    Vhazování: 40% – 60%
    Zblokované střely: 18 – 16
    Hity: 30 – 53
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Tristan Jarry (PIT) – 33 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,3%, odchytal 60:00.

    Semjon Varlamov (NYI) – 15 zákroků, 3 OG, úspěšnost 83,3%, odchytal 58:24.
     
    Česká a slovenská stopa:

    Do utkání nenastoupil český ani slovenský hokejista.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Sidney Crosby (PIT) 0+2
    2. Kris Letang (PIT) 2+0
    3. Tristan Jarry (PIT) výhra
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (03:45:22)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 33. Letang (Malkin, Crosby), 48. Matheson (Blueger, Lafferty), 54. Letang (Crosby, Guentzel) – 36. Eberle (Beauvillier), 41. B. Nelson (Mayfield)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang, P-O. Joseph, Marino, Matheson, Ceci, M. Pettersson – Kapanen, Crosby, Guentzel – Rust, Malkin, Zucker – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Lafferty, Jankowski, O'Connor.
    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Lee – Jo. Bailey, B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Komarov – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin.
    bahis siteleri