Detroit – Florida 2:1 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 2:4 (kon.)
St. Louis – San Jose 4:5 (kon.) | Carolina – Tampa 4:0 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (kon.)
Montreal – Toronto 3:5 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:5 (kon.) | Edmonton – Calgary 7:1 (kon.)
Colorado – Vegas 3:2 (kon.) | Washington – New Jersey 4:3 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
3:5 (0:0, 2:4, 1:1)
Toronto Maple Leafs
Neděle 21.02.2021, 01:15 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:42
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Tyler Toffoli – 2 min., sekání).
     
    58:50
    Canadiens hrají bez brankáře!
    58:34 Tyler TOFFOLI - 3:5
     
    58:34
    Montreal právě vstřelil branku!
    Nakonec se domácí ještě dočkali gólu, o který se postaral TYLER TOFFOLI! Ten si před brankou srazil rukou vysoko letící puk na led a rychle jej bekhendem zasunul za záda Andersena. Asistence: Alexandr Romanov, Brendan Gallagher.
     
    56:05
    Trest ale dostává i Muzzin, a tak se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
    53:36 Alexander KERFOOT - 2:5
     
    53:36
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí přichází na reálnou naději na zvrat. Toronto rozehrálo z vlastního pásma rychlý protiútok, Spezza při přečíslení dvou na jednoho chtěl střílet, ale trefil jen položenou hůl Petryho. Puk se však odrazil směrem k najetému ALEXANDERU KERFOOTOVI, který měl před sebou odkrytou část klece a dokonale toho využil. Asistence: Jason Spezza, John Tavares.
    35:29 Neuznaný gól Montrealu
     
    35:29
    Gól neplatí, Kotkaniemi trefil Andersena do betonu a byl postrčen směrem do branky, kvůli čemuž došlo k nedovolenému bránění brankáři!
     
    A proto si střídačka Maple Leafs bere challenge kvůli možnému nedovolenému bránění brankáři!
     
    35:29
    Gól platí, což se vůbec nelíbí střídačce Toronta.
    35:29 Neuznaný gól Montrealu
     
    35:29
    Uběhlo jen 24 sekund a Canadiens vsítili kontaktní branku, která však neplatí! Po velkém tlaku Andersen zachytil zakončení Armii ze strany, puk ale neměl pod kontrolou a dostal se mu pod betony. Toho se pokusil využít Kotkaniemi, který při dorážce ovšem netrefil puk, nýbrž beton brankáře Toronta, kvůli čemuž gól neplatí.
    35:05 Auston MATTHEWS - 2:4
     
    35:05
    Toronto právě vstřelilo branku!
    AUSTON MATTHEWS podruhé v utkání využívá přesilovou hru! Na modré čáře si počíhal na přihrávku, sjel si k levému kruhu a z jeho hranice vyslal přesný projektil na bližší tyč, který Price nedokázal zachytit! Asistence: Morgan Rielly, Mitchell Marner.
     
    34:24
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Victor Mete – 2 min., podrážení).
     
    34:00
    Evans se dostal do velké šance, když nabral rychlost na pravé straně a křižný pas z levého kruhu okamžitě protečoval směrem na branku. Andersen ovšem předvedl parádní zákrok a udržel pro svůj tým vedení!
    27:31 Mitchell MARNER - 2:3
     
    27:31
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Chyba pro změnu v obraně Montrealu, která si nepohlídala svou modrou čáru. Trestuhodně nebráněný MITCHELL MARNER se na středu dostal ke kotouči a vyrazil směrem k brance Price, dostal se až mezi kruhy a po krátké kličce na střed poslal puk za záda domácího brankáře. Ten si musel, ke své smůle, hlídat i pravou stranu, kde najížděl další ze soupeřů. Asistence: Auston Matthews, Zach Bogosian.
    23:57 Paul BYRON - 2:2
     
    23:57
    Montreal právě vstřelil branku!
    No to je přestřelka! Toronto přišlo na útočné modré čáře o puk a do rychlého brejku vyrazil PAUL BYRON. Ten byl téměř zastaven vracejícím se Hollem, který skočil po puku, ale Byron mu šikovně přizvedl hokejku, udržel kotouč a po přejetí mezi kruhy poslal své zakončení pod horní tyčku! Bez asistence.
    23:24 Jesperi KOTKANIEMI - 1:2
     
    23:24
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hrubka Toronta, která si neuhlídala rychlý protiútok domácích, kteří snižují na 1:2! Tatar potáhl kotouč do středního pásma a přesnou přihrávkou našel za obranou JESPERA KOTKANIEMIHO, jenž v souboji jeden na jednoho překonal Andersena střelou pod horní tyč! Asistence: Tomáš Tatar, Joel Edmundson.
    21:20 Travis BOYD - 0:2
     
    21:20
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A Toronto využívá bleskově i druhou část přesilovky! Po vyhození Canadiens se Matthews ve středním pásmu rychle zmocnil puku, rozehrál směrem na Thorntona, který si sjel do levého kruhu a využil otevřené obrany soupeře. Přesným pasem na pravou stranu brankoviště našel TRAVISE BOYDA, který puk protečoval za záda Price a vsítil svou premiérovou branku v přesilovce. Asistence: Joe Thornton, Auston Matthews.
    21:05 Auston MATTHEWS - 0:1
     
    21:05
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jednu jedinou vteřinu před koncem dvojnásobné přesilovky se hostům povedlo tuto převahu využít! AUSTON MATTHEWS si najel do pravého kruhu, napřáhl a dočkal se křižné přihrávky z levé strany. Útočník Toronta vypálil z první a nedal Priceovi žádnou šanci na reakci. Asistence: Mitchell Marner, Morgan Rielly.
     
    19:44
    Obrovská chyba bránícího Chiarota, který při vyhození puku jej poslal mimo kluziště a odchází na trestnou lavici.
     
    19:04
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Victor Mete – 2 min., hákování).
     
    18:27
    Neskutečné, co nyní Price vychytal! Toronto vykombinovalo přihrávku na pravou stranu brankoviště, kde byl zcela osamocený Michejev. Ten se uvolnil i od Price po kličce a už zíral na odkrytou branku, ale domácí brankář senzačně skočil do jeho střely.
     
    14:42
    Zcela volný před brankou byl Armia, k němuž se také dostal puk z pravého rohu. Z bezprostřední blízkosti se však neprosadil, Andersen se fantasticky přesunul a kotouč vyrazil!
     
    14:14
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Zach Bogosian – 2 min., sekání).
     
    11:58
    Obrovská šance Tatara, který se dostal v protiútoku za obranu, ale Andersen i tentokrát podržel svůj tým a zabránil soupeři ve skórování v souboji jeden na jednoho!
     
    11:35
    Horké chvilky pro Andersena, který měl i pořádnou dávku štěstí. Drouin promáchl mezi kruhy a na odkrytou branku hostů nevypálil. Následně to Drouin zkusil znovu, tentokrát nikým nebráněn, ale Andersen jeho střelu vyrazil.
     
    04:38
    Nylander předvedl parádní individuální akci, při níž potáhl puk po levém křídle až do útočného pásma, zakroužil před brankoviště a jen trochu štěstí chybělo, aby bekhendové zakončení dostal za záda Price.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 24. Kotkaniemi (Tatar, Edmundson), 24. Byron, 59. Toffoli (A. Romanov, Gallagher) – 22. Matthews (Marner, Rielly), 22. Boyd (J. Thornton, Matthews), 28. Marner (Matthews, Bogosian), 36. Matthews (Rielly, Marner), 54. Kerfoot (Spezza, Tavares)


    Montreal Canadiens: Price (Allen) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Edmundson (A), A. Romanov, Mete – J. Anderson, Suzuki, Drouin – Gallagher (A), Danault, Toffoli – Armia, Kotkaniemi, Tatar – Byron, Evans, Lehkonen.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (Hutchinson) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner (A), Matthews, J. Thornton – W. Nylander, Tavares (C), Hyman – I. Michejev, Kerfoot, Engvall – Spezza, Boyd, Vesey.

    Rozhodčí: Furlatt, Skilliter – Nansen, Mills
    thejrc.org