Detroit – Florida 2:1 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 2:4 (kon.)
St. Louis – San Jose 4:5 (kon.) | Carolina – Tampa 4:0 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (kon.)
Montreal – Toronto 3:5 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:5 (kon.) | Edmonton – Calgary 7:1 (kon.)
Colorado – Vegas 3:2 (kon.) | Washington – New Jersey 4:3 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
7:1 (3:1, 3:0, 1:0)
Calgary Flames
Neděle 21.02.2021, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    40:36 Josh ARCHIBALD - 7:1
     
    40:36
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla hezká rychlá útočná akce. JOSH ARCHIBALD dostal přihrávku před modrou čarou, kdy si ukázkově pohlídal případný ofsajd a následně už sám mířil na branku Ritticha, který proti jeho přesné střele neměl šanci na úspěch. Asistence: Dominik Kahun a Leon Draisaitl.
    32:38 Ryan NUGENT-HOPKINS - 6:1
     
    32:38
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Čtvrtá přesilovka Edmontonu končí jejich dalším zásahem. Autorem branky je RYAN NUGENT-HOPKINS, která se trefil přesně nad teploměr Ritticha který velmi brzy inkasoval první branku tohoto duelu. Asistence: Darnell Nurse a James Neal.
    28:12 Connor MCDAVID - 5:1
     
    28:12
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Show v podání CONNORA MCDAVIDA pokračuje! Neskutečně si vybruslil zpoza branky do střelecké pozice a poslal puk k protější levé tyčce. Stejně jako u své druhé branky, i tentokrát nachytal Markströma v tomto prostoru. McDavid si tedy připisuje čistý hattrick, neboť dal tři branky za sebou! Asistence: Kris Russell a Jujhar Khaira.
    21:06 Connor MCDAVID - 4:1
     
    21:06
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Dejte puk tomuto hráči a jistojistě uvidíte pěknou podívanou! CONNOR MCDAVID vybojoval puk ve středním pásmu, nabral rychlost, zamíchal s pukem a přesnou ranou k protější tyčce vsítil branku. Bez asistence.
    17:11 Connor MCDAVID - 3:1
     
    17:11
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovka je velmi rychle využitá. Barrie vyslal dobrou ránu od modré, kterou jemně před brankou tečoval CONNOR MCDAVID, pro kterého už je to třetí bod v dnešním zápase. Asistence: Tyson Barrie a Ryan Nugent-Hopkins.
    07:54 Andrew MANGIAPANE - 2:1
     
    07:54
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec se jedná o branku. Autorem branky je ANDREW MANGIAPANE a Tkachuk si na svůj 100 gól bude muset počkat. A po neúspěšném coach challenge tu bude další přesilovka pro Flames. Asistence: Matthew Tkachuk a Elias Lindholm.
    05:41 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:0
     
    05:41
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Edmonton se po rychlém protiútoku dostává na rozdíl dvou branek. Velký podíl na ní má Nurse který odvedl otrockou práci, vybojoval puk pro McDavida a ten u pravé tyče skvěle opět našel RYANA NUGENTA-HOPKINSE. Asistence: Connor McDavid a Darnell Nurse.
    03:29 Alex CHIASSON - 1:0
     
    03:29
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí celek si dokázal vytvořit dobrý tlak a nakonec využívají přesilovou hru. McDavid vyslal hezkou přihrávku před branku, kde našel ALEXE CHIASSONA. Asistence: Connor McDavid a Leon Draisaitl.

    Adam Dořák

    Branky a nahrávky: 4. Chiasson (McDavid, Draisaitl), 6. Nugent-Hopkins (McDavid, Nurse), 18. McDavid (Barrie, Nugent-Hopkins), 22. McDavid, 29. McDavid (K. Russell, Khaira), 33. Nugent-Hopkins (Nurse, Neal), 41. J. Archibald (Kahun, Draisaitl) – 8. Mangiapane (M. Tkachuk, E. Lindholm)


    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Nurse, Barrie, K. Russell, A. Larsson (A), Koekkoek, Bouchard – Puljujärvi, Nugent-Hopkins (A), McDavid (C) – Ennis, Draisaitl, Yamamoto – Kahun, Khaira, J. Archibald – Neal, Haas, Chiasson.
    Calgary Flames: Markström (29. Rittich) – Hanifin, Ch. Tanev, R. Andersson, Giordano (C), Välimäki, N. Nestěrov – M. Tkachuk (A), Backlund (A), Mangiapane – Leivo, E. Lindholm, J. Gaudreau – Dubé, S. Bennett, Lucic – B. Robinson, Nordström.

    Rozhodčí: Ch. Schlenker, K. Nicholson – M. Shewchyk, K. Murchison
    ocianews.com