Detroit – Florida 2:1 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 2:4 (kon.)
St. Louis – San Jose 4:5 (kon.) | Carolina – Tampa 4:0 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (kon.)
Montreal – Toronto 3:5 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:5 (kon.) | Edmonton – Calgary 7:1 (kon.)
Colorado – Vegas 3:2 (kon.) | Washington – New Jersey 4:3 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:3 (0:1, 1:1, 3:1)
New Jersey Devils
Neděle 21.02.2021, 20:30 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer u nejlepší hokejové ligy světa! Vzhledem k přeložení duelu Boston – Philadelphia na pozdější čas se naopak bude dříve odehrát zápas mezi Washingtonem a New Jersey, a to už v od krásných 20:00. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Washington Capitals
    Capitals ještě nedávno drželi šňůru čtyř porážek za sebou, kterou však konečně zlomili proti Pittsburghu poměrem 3:1 a následně stejným výsledek zdolali také Buffalo. Naposledy už se ale zase nedařilo, protože Washington docela překvapivě nestačil na předposlední Rangers, kvůli čemuž se propadl až na čtvrtou příčku za Islanders. Když už dnešní domácí neuspěli proti Rangers, tak dnes už rozhodně musí proti New Jersey, i když jednoduché to určitě nebude, protože je Východní divize neskutečně vyrovnaná.

    Poslední tři utkání
    Washington vs. Rangers – 1:4
    Washington vs. Buffalo – 3:1
    Pittsburgh vs. Washington – 1:3

    Nejproduktivnější hráči
    Nicklas Bäckström 20 bodů (8+12)
    Alexandr Ovečkin 14 bodů (5+9)
    Tom Wilson 13 bodů (6+7)
     
    New Jersey Devils
    New Jersey po ukončení karantény válelo, vítěznou šňůru protáhlo až na tři zápasy. Tříbrankovým rozdílem nejprve zdolalo Rangers a následně ještě šokovalp Boston, který porazilo poměrem 3:2. Dnešní hosté ale stejně jako dnešní soupeř v posledním duelu padl, Devils těsně nestačili na poslední Buffalo, kvůli čemuž na něj na předposledním místě mají jen dvoubodový náskok. New Jersey to tak bude chtít napravit proti Washingtonu, který určitě může porazit, jelikož patří mezi celky s nejnižším počtem inkasovaných branek.

    Poslední tři utkání
    New Jersey vs. Buffalo – 2:3
    Boston vs. New Jersey – 2:3
    Rangers vs. New Jersey – 2:5

    Nejproduktivnější hráči
    Jack Hughes 10 bodů (3+7)
    Miles Wood 8 bodů (5+3)
    Ty Smith 8 bodů (2+6)
     
    Československá stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH)
    Zdeno Chára (WSH)
    Richard Pánik (WSH)
    Jakub Vrána (WSH)
    Pavel Zacha (NJD)
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, v němž změří síly Washington Capitals a New Jersey Devils. Ve velice příznivém čase, nás čeká zajímavé střetnutí toho nejlepšího hokeje.
    Travis Zajac odehraje proti Capitals tisící utkání v NHL
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: C. Anderson (Vaněček) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Sheary, Kuzněcov, J. Vrána – Oshie, Eller, Pánik – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    New Jersey Devils: Dell (Wedgewood) – P. K. Subban, R. Murray, Severson, T. Smith, Vatanen, D. Kulikov – Bratt, Hischier (C), Zacha – A. Johnsson, J. Hughes, Palmieri (A) – N. Gusev, Zajac (A), M. Malcev – Wood, M. McLeod, Bastian..
     
    Oba celky se už nachází na střídačkách, zahajovací formaci samozřejmě na ledové ploše. Po americké hymně už bude vše směřovat k zahajovacímu vhazování.

    Speciální zápas prožije Travis Zajac, který dnes hraje tisící utkání v NHL, ale také v dresu New Jersey Devils!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Lars Eller a Travis Zajac se postavili na zahajovací buly, které vyhrál domácí centr. Washington nahodil černou gumu na zadní mantinel, kam se vydal Aaron Dell.
     
    00:38
    Domácí mužstvo se poprvé úspěšně bránilo, když zastavilo přihrávku u mantinelu. Capitals jen obloučkem vyhodili do středního pásma.
     
    01:27
    New Jersey Devils ujíždělo do přečíslení, ale neproměnilo! Jack Hughes si stáhl kotouč kolem obránce a vystřelil na levou stranu branky, Craig Anderson jej vychytal a dokázal reagovat také na dorážku Damona Seversona!
     
    02:39
    Na pravé straně se rozjel Michael McLeod, který byl zastaven. Na druhou stranu putoval Jakub Vrána, jehož pokus od mantinelu skončil v brankářově lapačce.
     
    02:56
    Po souboji Nicka Jensena a Milese Wooda vypadla černá guma na domácí střídačku, hra je tak vrácená do středního pásma.
     
    03:32
    Lars Eller pojel do útočného pásma a zamířil za branku soupeře, kde proti němu byla úspěšná přesila. Následně Devils nahodili kotouč za branku a oba celky střídají.
     
    04:08
    Na levé straně dobře pracoval Kyle Palmieri, který rychlým výpadem chtěl kotouč zamést k první tyči. Jenomže beton Craiga Andersona byl na správném místě.
     
    05:14
    Nový kapitán New Jersey Nico Hischier napadal soupeře v rohu kluziště, kde mu ještě vypomáhal Pavel Zacha. Ovšem Washington si poradil a otočil hru.
     
    05:53
    John Carlson nezvládl přihrávku, a tak mohl vystřelit Miles Wood. Domácí maskovaný muž byl znovu připravený zasáhnout a hru přerušit.
     
    Střely na branku: 0:4
     
    06:39
    Od modré čáry nahazoval Zdeno Chára a jeho nabídky chtěl využít Carl Hagelin. Jeho teč byla nepřesná a černá guma letěla jen vedle pravé tyče.
     
    07:24
    Miles Wood neměl komu přihrát, jelikož jeho spoluhráči střídali. K vidění bylo jen nahození za branku a obě mužstva znovu střídají.
     
    08:15
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nick Jensen – 2 min., držení).
     
    08:24
    Washington vyhrál vhazování, ale nepodařilo se mu vyhodit. New Jersey Devils kombinovalo v útočné třetině, jenže po chvíli nevyšla těžká přihrávka.
     
    09:11
    Hostující celek se spíše naháněl v útočném pásmu, čehož využil Tom Wilson, jenž vyhodil.
     
    09:35
    Devils právě vstřelili branku!
    Ďáblové se ujímají vedení a řekněme si, že zcela zaslouženě! Kyle Palmieri přihrával na levý kruh, kde se rychle otočil ANDREAS JOHNSSON, který po ledě trefil prostor pod betonem Craiga Andersona. Asistence: Kyle Palmieri a Pavel Zacha.
    09:35 Andreas JOHNSSON - 0:1
     
    10:33
    Polovina první třetiny je minulostí a Washington stále nevystřelil na branku. To asi není nic příjemného pro Aarona Della.
     
    10:59
    Lehkou střelu tentokrát hostující brankář schoval pod lapačku, ale jednalo se spíše o propagační nahození.
     
    Střely na branku: 1:7.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:06
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry John Carlson, který v předbrankovém prostoru nastřelil soupeře. Kotouč následně putoval do ochranné sítě.
     
    11:43
    Brenden Dillon přihrával po modré čáře na pravou stranu, odkud z jedné vystřelil Jevgenij Kuzněcov. Jeho pokus svou širokou holí vyrazil Aaron Dell znovu do ochranné sítě.
     
    11:56
    Dalším nahozením se prezentoval Brenden Dillon, hostující maskovaný muž toho moc neviděl, ale kotouč vyrazil k hrazení.
     
    13:00
    Tom Wilson výborně napadal Ryana Murrayho, a tak se Capitals dočkali puku. Nepřesným nahozením se následně prezentoval Zdeno Chára.
     
    13:20
    Velmi rychle se změnil obraz hry, Washington je aktuálně aktivnější. Po vhazování pálil John Carlson, jehož snažení zablokoval obránce.
     
    13:55
    Miles Wood ukázal, že má opravdu rychlé nohy, když předjel obránce. Následovně proti němu vyrazil Craig Anderson a hostující útočník puk stejně získal, jenomže k zakončení zprava mu chybělo pár centimetrů!
     
    14:48
    Alexandr Ovečkin přihrával na modrou čáru, kde se nacházel Nicklas Bäckström, který sám sebe vystavil do ofsajdového postavení.
     
    Střely na branku: 6:7.
     
    15:31
    Damon Severson přejel modrou čáru a přihrával na levou stranu, odkud to zkusil Michail Malcev, jehož snažení skončilo v moci domácího maskovaného muže.
     
    16:05
    Ještě ze středního pásma nahazoval puk na branku Zdeno Chára. Aaron Dell puk rychle vyklepal z lapačky a Devils otočili hru alespoň do neutrální zóny.
     
    16:27
    Po prohození obránce se před brankářem Devils nacházel Carl Hagelin, který mířil mezi betony. Aaron Dell pokus zneškodnil a poradil si také s nahrávkou švédského útočníka.
     
    17:23
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Miles Wood – 2 min., sekání).
     
    17:39
    Alexandr Ovečkin chtěl přihrávat po modré čáře, ale na správném místě nebyl John Carlson. Hru tak otočil Michail Malcev, jenž se dostal také k propagačnímu pokusu.
     
    18:38
    Na vrcholu pravého kruhu se nacházel Jevgenij Kuzněcov, který okamžitě mířil na zadní tyčku. Jenomže Aaron Dell vykopl beton a pokus zneškodnil.
     
    18:50
    Na své levé straně se nacházel Alexandr Ovečkin, jehož dělovka byla brankářem znovu zneškodněna. Před brankou operoval ještě Lars Eller, kterému trvalo, než se otočil.
     
    19:58
    Před branku Washingtonu zamířil Kyle Palmieri, jenž bekhendem zamířil do ramene Craiga Andersona! Za dorážkou se pak hnali Jack Hughes a Andreas Johnsson, kteří si v rozhodujícím momentu spíše překáželi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Sledovali jsme třetinu, která měla dvě poloviny! Do zápasu lépe vstoupilo New Jersey, které se díky přesilové hře ujalo vedení, autorem branky byl Andreas Johnsson. Ovšem po polovině třetiny se Washington zvedl a zasypal Aarona Della několika pokusy, jenomže neúspěšně. Pokud ale vezmeme třetinu jako celek, tak Devils byli více nebezpeční.

    Střely na branku: 11:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Alexandr Ovečkin a Dmitrij Kulikov se přetahovali u zadního mantinelu, až situaci vyřešil Tom Wilson. Po chvíli přišlo zakončení od modré čáry, které Aaron Dell viděl a hru přerušil.
     
    20:37
    Miles Wood nabral velkou rychlost a následně přihrával na pravou stranu, kde se nacházel Nathan Bastian. První jmenovaný ještě nechával nohu na modré čáře, ale neudržel ji, a tak se píská ofsajd.
     
    20:54
    Na levém kruhu se nacházel Kyle Palmieri, který koukal na spoluhráče a přesto vystřelil na první tyčku. Jenomže Craig Anderson se nenechal překvapit a puk vyrazil za branku.
     
    21:13
    Z mezikruží nepřesně vystřelil Richard Pánik, jehož snažení se od zadního mantinelu odrazilo zpátky před branku, kde si kotouč našel Nicklas Bäckström. Aaron Dell se stihl vrátit k tyči a zastavit nebezpečné zakončení švédského centra.
     
    Střely na branku: 15:10.
     
    22:06
    Zakončením od modré čáry se prezentoval Nikita Gusev, jeho pumelice z jedné byla zastavená v předbrankovém prostoru.
     
    22:20
    Cink! Hra se velmi rychle otočila před druhou z branek a z osy hrací plochy to zkusil Alexandr Ovečkin! Pokus ruského kanonýra zamířil do levé tyče, Aaron Dell měl na své straně štěstí!
     
    23:13
    Na pravém kruhu si od obránce odstoupil Kyle Palmieri, který zamířil jen nad branku. Hra se začíná přelévat ze strany na stranu, sledujeme pěknou podívanou.
     
    23:55
    Devils právě vstřelili branku!
    Washington ujížděl do přečísleni, avšak propadl a k vidění byla protiakce na druhé straně! Andreas Johnsson přihrával před branku, kam si najel JACK HUGHES, jenž bekhendem přehodil brankářovu lapačku – 0:2. Asistence: Andreas Johnsson a Kyle Palmieri.
    23:55 Jack HUGHES - 0:2
     
    24:24
    Hostující mužstvo je při chuti a znovu zaměstnalo Craiga Andersona. Domácí maskovaný muž si tentokrát zakončení pohlídal a hru přerušil.
     
    25:19
    Nico Hischier byl pod tlakem a proto přihrával pod sebe, odkud vypálil Ty Smith. Jeho pokus směřoval jen doprostřed branky, a tak byl Craig Anderson připraven zasáhnout.
     
    25:28
    Nahozením z levé strany se prezentoval Carl Hagelin, jehož snažení schoval do lapačky Aaron Dell. Před ním se ještě pohyboval Garnet Hathaway, který na brankáře Devils dorážel.
     
    26:11
    John Carlson se pokusil nahodit kotouč, který směřoval na branku. Aaron Dell se snažil nahodit puk o mantinel do středního pásma, ale zastavil jej Jakub Vrána, jemuž následně nevyšla přihrávka na střed.
     
    27:14
    New Jersey je také lepší v prvním polovině druhý třetině! Dalším pokusem se prezentoval Damon Severson, ale puk zamířil jen do zadního mantinelu.
     
    28:02
    Na levé straně se rychle otočil Alexandr Ovečkin, který bez váhání vystřelil. Výborně postavený byl Ryan Murray, jenž černou gumu srazil do rohu kluziště.
     
    28:47
    Travis Zajac chtěl přihrávat po mantinelu na modrou čáru, kde se nenacházel žádný obránce. New Jersey Devils se musí vrátit až za vlastní svatyni.
     
    29:52
    Na pravé straně výborně bruslil Nic Dowd, jenž to zkusil z ostrého úhlu. Aaron Dell se nenechal překvapit a kotouč vyrazil do bezpečných míst.
     
    30:34
    Dlouhou dobu se hraje bez přerušení, avšak New Jersey Devils mají ponechanou výhodu.
     
    30:45
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Garnet Hathaway – 2 min., vysoká hůl).
     
    Střely na branku: 19:13.
     
    31:14
    Pavel Zacha dostal těžkou přihrávku, a tak musel velmi rychle spěchat zpátky P. K. Subban. Obránci Devils se to povedlo a může začít další akce hostujícího mužstva.
     
    32:04
    Po zákroku domácího brankáře si počínal hodně odvážně Miles Wood, do kterého se následně pustil Tom Wilson. Po chvíli se do strkanice přimotal také Zdeno Chára, jehož rána do obličeje soupeře už byla zbytečná.
     
    32:20
    Nic Dowd a Jack Hughes podstupovali souboj na útočné modré čáře Washingtonu, čároví rozhodčí pískají ofsajd.
     
    32:42
    New Jersey Devils v početní výhodě nic moc nepředvedli, Washington Capitals už je v plném počtu.
     
    32:50
    Jack Hughes přihrával z rohu před branku, jenomže velmi pozorný byl Craig Anderson, který černou gumu schoval pod lapačku a znovu hru přerušil.
     
    33:08
    Od modré čáry nahazoval černou gumu na branku Justin Schultz. Hostujícímu brankáři kotouč vypadl a k dorážce se dostal Nicklas Bäckström, jenž také neuspěl.
     
    33:13
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Sami Vatanen – 2 min., hákování).
     
    33:38
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí mužstvo je zpátky v utkání, jelikož prohrává jen o jednu branku! Od modré čáry nahazoval kotouč John Carlson, jehož snažení tečoval mezi kruhy T. J. OSHIE. Aaron Dell už nestihl reagovat a inkasuje v oslabení svého mužstva. Asistence: John Carlson a Nicklas Bäckström.
    33:38 T. J. Oshie - 1:2
     
    34:56
    Z levé strany vystřelil Alexandr Ovečkin, který našel jen připraveného brankáře Devils. Ruskému kapitánovi Capitals dnes není zatím přáno.
     
    Střely na branku: 23:14.
     
    35:18
    Ryan Murray neudržel kotouč na modré čáře a musel se velmi rychle otáčet, protože byl hned pod tlakem.
     
    35:55
    New Jersey Devils byli pod tlakem, a tak přišel oblouček mířící do středního pásma. Ovšem Washington se rychle vrací před branku soupeře.
     
    36:33
    Hostující mužstvo bylo znovu pod tlakem, a tak raději vyhodilo na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po levici Aarona Della.
     
    37:09
    Nicklas Bäckström posunul kotouč k levému mantinelu, odkud to zkusil Richard Pánik. Zakončení slovenského útočníka zastavil Aaron Dell.
     
    37:29
    Na druhé straně to zkoušel od modré čáry P. K. Subban, který nejprve zamířil nad branku a podruhé jeho snažení zastavil Craig Anderson.
     
    38:23
    Dalším nahozením od modré čáry se prezentoval Zdeno Chára, hostující brankář kotouč neustále viděl, a tak zakročil betonem.
     
    39:05
    Justin Schultz chtěl ohrozit brankáře soupeře, avšak jeho snažení zastavil Miles Wood. Devils pak vytáhli hru do středního pásma.
     
    39:27
    New Jersey Devils ještě vyhodilo na další zakázané uvolnění.
     
    39:42
    Jesper Bratt nazančil přihrávku na Pavla Zachu, ale vzal to celé na sebe. Jeho pokus směřoval k první tyči, avšak Craig Anderson byl v tomto momentu úspěšnější.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Znovu bych rozdělil třetinu na dvě poloviny, ale Washington výrazně přidal a v celkovém dojmu je lepším týmem. New Jersey má v obraně obrovské potíže, ale je stále ve vedení, které vystřelil Jack Hughes. K výbornému výkonu se také rozchytal Aaron Dell, jenž nereagoval pouze na teč T. J. Oshieho. Uvidíme, jak střetnutí dopadne, a kdo se bude radovat z vítězství!

    Střely na branku: 26:15.
    Střely na branku ve druhé třetině: 15:5.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Craig Anderson byl málem pokořen svým spoluhráčem, kotouč se po ledě klouzal do brankoviště, ovšem do branky se nedostal. S dorážkou přispěchal Nikita Gusev, jenže našel jen brankářův beton.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:26
    Washington nahodil černou gumu jen do útočného pásma, ale Devils se zmocnili hry. Následně směr jízdy otočil Pavel Zacha, jenž začal akci svého týmu.
     
    42:20
    Nico Hischier se protáhl mezi mantinelem a obráncem, následně přišlo nepřesné zakončení. Washington vstoupil do třetí dvacetiminutovky špatně.
     
    43:05
    Hostující mužstvo nahodilo puk za branku, kam se vydal Craig Anderson. Hráči New Jersey okamžitě pádili na střídačku.
     
    43:40
    Na začátku třetí periody se hraje velmi plynule, Justin Schultz hru pozdržel v rohu obranného pásma Capitals.
     
    44:20
    Z vrcholu levého kruhu nahazoval černou gumu na branku Brenden Dillon, avšak Aaron Dell byl znovu připravený. Spíše se jednalo o nabídku na teč, která ale nevyšla.
     
    44:26
    Devils vyhodili na zakázané uvolnění, čemuž chtěl zamezit rychlík Miles Wood.
     
    45:04
    Tvrdou ránu z levé strany vyslal Zdeno Chára a puk se následně odrazil mezi kruhy, kde byl Nicklas Bäckström, jenž černou gumu netrefil. Poté New Jersey Devils vyhodili raději na zakázané uvolnění.
     
    45:33
    Nejprve se Jevgenij Kuzněcov nacházel před brankou, ale těžkou přihrávku nezkrotil. Ruský hráč to zkusil také z pravého kruhu a Aaron Dell zasáhl ramenem.
     
    46:41
    Poslední střídání patřilo třetí formaci Devils, které se usadilo v útočném pásmu. Po chvíli to zkoušel z levé strany Michail Malcev, jenže ani on nebyl úspěšný.
     
    Střely na branku: 30:18.
     
    47:21
    Po nepřesné nahrávce se puku zmocnil Garnet Hathaway, který začal akci Capitals. Následně střílel od modré čáry Zdeno Chára, jehož pokus brankář vyrazil před sebe. S dorážkou tak mohl přijít Carl Hagelin, ale Aaron Dell byl znovu úspěšný!
     
    48:34
    Conor Sheary velmi spěchal za nahozeným kotoučem, ale sprinterský souboj nevyhrál. Píská se zakázané uvolnění, které přesune hru před branku Capitals.
     
    49:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, aktivita Capitals se vyplatila! Brenden Dillon naznačil střelu, ale přihrál do pravého kruhu, odkud JOHN CARLSON zamířil přesně mezi ruku a beton Aarona Della – 2:2. Asistence: Brenden Dillon a Jakub Vrána.
    49:16 John CARLSON - 2:2
     
    50:00
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Kyle Palmieri – 2 min., držení).
     
    50:43
    Z pravé strany to zkusil český útočník Jakub Vrána, jehož pokus zastavil na dvakrát Aaron Dell. Před hostujícím brankářem ještě operoval Nicklas Bäckström.
     
    51:27
    Zadovkou před branku přihrával Conor Sheary, jenže v nebezpečném prostoru byli jen bránící hráči. Hostujícímu mužstvu se pak podařilo vyhodit.
     
    51:53
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí mužstvo využívá další přesilovou hru a otáčí stav zápasu na svou stranu! Jevgenij Kuzněcov přihrál mezi kruhy, odkud zamířil přesně T. J. OSHIE. Aaron Dell vůbec nic neviděl, jelikož před ním výborně clonil Alexandr Ovečkin. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Lars Eller.
    51:53 T. J. Oshie - 3:2
     
    53:05
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Zdeno Chára – 2 min., nedovolené bránění).
     
    Střely na branku: 41:20.
     
    53:16
    Tvrdou ale nepřesnou střelou ze předvedl P. K. Subban, Craig Anderson byl jen v pozici diváka. Hostujícímu celku už moc času na vyrovnání nezbývá, ale mají teď jedinečnou příležitost.
     
    54:10
    Z ostrého úhlu to zkusil Kyle Palmieri, jenž neuspěl. Následně od modré čáry pálil P. K. Subban, jehož pokus brankáři vypadl a Carl Hagelin černou gumu odpálil z pásma.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    55:19
    Washington Capitals se vymanil z velkého tlaku, a tak šikovně vyhodil. Kotouč sice putoval přes všechny čáry, ale obránci Devils mohli hrát.
     
    56:09
    Z vrcholu levého kruhu vystřelil Sami Vatanen, jehož snažení zastavil Craig Anderson. Následně před branku ještě přihrával Jesper Bratt, ale spoluhráči v nebezpečné pozici nebyli.
     
    56:49
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Ryan Murray – 2 min., podrážení).
     
    56:56
    Washington právě vstřelil branku!
    O vítězi je rozhodnuto, Ryan Murray si na trestné lavici moc neposeděl! Nicklas Bäckström zadovkou přihrál mezi kruhy, odkud Damona Seversona prohodil T. J. Oshie. U levé tyče se pak nacházel ALEXANDR OVEČKIN, jenž trefil prázdnou bránu. Asistence: T. J. Oshie a Nicklas Bäckström.
    56:56 Alexandr OVEČKIN - 4:2
     
    57:20
    Aaron Dell zůstává na střídačce, New Jersey Devils mají v útočném pásmu hned šest bruslařů. Potřebují dát velmi rychle svou třetí branku, podaří se jim to?
     
    58:31
    Brenden Dillon rychle uháněl za svou branku a snažil se vyhodit po mantinelu, kotouč ale opustil hrací plochu a zamířil na tribunu.
     
    58:59
    Odražený kotouč si na pravém kruhu našel Andreas Johnsson, který bez přípravy vystřelil na první tyčku. Avšak lapačka Craiga Andersona byla připravená.
     
    59:35
    Přes celé kluziště vystřelil T. J. Oshie, který branku netrefil a je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    59:49
    Devils právě vstřelili branku!
    Tohle už je gól, který přišel příliš pozdě! Damon Severson nahodil kotouč na branku, odkud se odrazil na levý kruh, kde se nacházel osamocený NIKITA GUSEV. Ruský útočník pak zamířil přesně do odkryté části branky. Asistence: Damon Severson.
    59:49 Nikita GUSEV - 4:3
     
    59:49
    New Jersey Devils si ještě vyžádali oddechový čas! Je jasné, že Aaron Dell dál zůstane na střídačce.
     
    Konec zápasu.
     
    Poslední dvacetiminutovka patřila Washingtonu, který z 0:2 otočil výsledek na 4:2 a dokráčel k těsnému vítězství. V této části hry Devils už nestíhali, a tak se museli před soupeřem sklonit. Tři minuty do hosté zkoušeli bez brankáře, ale až v samotném závěru dokázal snížit Nikita Gusev. Capitals tak stačilo zlepšit hru na dvacet minut, aby zvítězili a zapsali dva body.

    Střely na branku: 41:25.
    Střely na branku ve třetí třetině: 15:10.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. T. J. Oshie (WSH) 2+1
    2. John Carlson (WSH) 1+1
    3. Nicklas Bäckström (WSH) 0+2
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Craig Anderson (WSH) 22 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88%, odchytal 60:00
    Aaron Dell (NJD) 37 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,24%, odchytal 57:15
     
    Československá stopa

    Zdeno Chára (WSH) 0+0, 5 střel, 18:29 čas na ledě
    Jakub Vrána (WSH) 0+1, 4 střely, 12:45 čas na ledě
    Richard Pánik (WSH) 0+0, 2 střely, 12:18 čas na ledě

    Pavel Zacha (NJD) 0+1, 0 střel, 16:41 čas na ledě
     
    S konstatováním, že Washington otočil výsledek s Devils, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc. (23:12:15)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 34. Oshie (Carlson, Bäckström), 50. Carlson (Dillon, J. Vrána), 52. Oshie (Kuzněcov, Eller), 57. Ovečkin (Oshie, Bäckström) – 10. A. Johnsson (Palmieri, Zacha), 24. J. Hughes (A. Johnsson, Palmieri), 60. N. Gusev (Severson)


    Washington Capitals: C. Anderson (Vaněček) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Sheary, Kuzněcov, J. Vrána – Oshie, Eller, Pánik – Hathaway, Dowd, Hagelin.
    New Jersey Devils: Dell (Wedgewood) – P. K. Subban, R. Murray, Severson, T. Smith, Vatanen, D. Kulikov – Bratt, Hischier (C), Zacha – A. Johnsson, J. Hughes, Palmieri (A) – N. Gusev, Zajac (A), M. Malcev – Wood, M. McLeod, Bastian.
    thejrc.org