Detroit – Florida 2:1 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 2:4 (kon.)
St. Louis – San Jose 4:5 (kon.) | Carolina – Tampa 4:0 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (kon.)
Montreal – Toronto 3:5 (kon.) | Anaheim – Minnesota 1:5 (kon.) | Edmonton – Calgary 7:1 (kon.)
Colorado – Vegas 3:2 (kon.) | Washington – New Jersey 4:3 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Tampa Bay Lightning
Neděle 21.02.2021, 01:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Tampou Bay.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Carolina Hurricanes

    Hurikáni z Caroliny vstoupili do sezóny ve velkém stylu. Doposud odehráli patnáct utkání s tím, že pouze ze čtyř odešli jako poražení. V Centrální divizi okupují druhou příčku, přičemž ztráta na vedoucí Floridu činí jediný bod. První tři porážky zaznamenali svěřenci kouče Brind'Amoura na venkovních kluzištích, postupně v Detroitu, Chicagu a Columbusu. První domácí nezdar přišel až v noci ze středy na čtvrtek, kdy Canes po prodloužení padli s Floridou, proti Jestřábům z Chicaga si ale reputaci napravili, zvítězili 5:3. Týmovou produktivitu vede dvojice Vincent Trocheck, Jordan Staal s 15 body.
     
    Tampa Bay Lightning

    Před obhájcem Stanley Cupu se přirozeně musí mít každý na pozoru. Blesky zatím hrají výborně i v letošní sezóně. Po čtrnácti utkání okupují čtvrtou příčku Centrální divize a na první Floridu ztrácejí tři body. Forma Cooperovi družiny je výborná. V posledních devíti zápasech prohráli pouze dvakrát, ale zase na druhou stranu obě porážky přišly v předešlých třech utkáních a to dvakrát proti Floridě, čili lídrovi tabulky. Nejproduktivnějším hráčem Tampy je šestnáctibodový Brayden Point.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
    Jan Rutta (TBL)
    Ondřej Palát (TBL)
    Erik Černák (TBL)
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Lorentz (A), Aho, B. McGinn – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Foegele, J. Staal, Fast (C) – Svečnikov, Paquette, Martinook.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), L. Schenn, Sergačjov – Palát, B. Point, Stamkos (C) – Killorn, T. Johnson, M. Joseph – Goodrow, Gourde, Coleman – Maroon, G. Smith, Volkov.

    Rozhodčí: Brenk, St.Laurent – Suchánek, Gawryletz.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Carolinou a Tampo Bay právě začal! Úvodní buly dopadlo lépe pro Vincenta Trochecka, domácí tradičně zahajují střetnutí druhou formací.
     
    00:28
    Po necelé půl minutě střetnutí přichází první vyloučení. Na trestnou lavici usedá slovenský bek Erik Černák, jenž se provinil podrážením.
     
    01:13
    Úvod početní převahy Hurikánům nevyšel podle představ. Sebastian Aho pěknou nahrávkou hledal Lorentze, ale Kanaďan si netroufl z voleje zamířit do odkryté klece.
     
    01:49
    Druhé úspěšné vyhození v podání obhájce titulu. Nejprve se podařilo Blesky osvobodit Hedmanovi, o pár sekund později i Stamkosovi.
     
    02:28
    Vyloučení Černáka hosté přestáli bez újmy. Těsně před vypršením jeho trestu se hnal do šance Brett Pesce, ale zastavilo jej postavení mimo hru.
     
    02:48
    Lorentz společně s Martinookem napadali Marrona. Toho k chybě nedohnali, vyhození po lajně doputovalo do středního pásma.
     
    03:41
    Jaccob Slavin zabránil zajímavé šance hostujícího mužstva. Nataženou hokejkou zvládl zblokovat chytře myšlenou přihrávku na Pointa.
     
    03:55
    Po přejetí útočné modré čáry pálil zápěstím Warren Foegele. Andrej Vasilevskij na střelu dobře viděl a touš pokryl v lapačce.
     
    04:11
    Domácí dlouho v pásmu nevydrželi. Jemný oblouček Rusa Volkova vyletěl do střední třetiny, Hamilton černou gumu zachytil až za modrou čárou.
     
    04:46
    Sebastian Aho se vydal napadat rozehrávku společně s McGinnem. Victor Hedman zachoval chladnou hlavu a proti přesile se osvobodil vyhozením po mantinelu.
     
    05:23
    Od levého mantinelu nahodil před bránu Ondřej Palát. Alex Nedeljkovic na kotouč dobře viděl a touš udržel ve výstroji.
     
    05:44
    Michail Sergačjov si sjížděl blíže bráně pro nahrávku Tylera Johnsona. V zakončení mu zabránil Svečnikov, jenž krajanovi zvedl hokejku.
     
    06:20
    Ke střeleckému pokusu se probojoval Steven Stamkos. Pěknou kličkou se zbavil Nečase, ale skrze Trochecka vypálil jen do útočníkových chráničů.
     
    06:55
    Oba brankáři si zatím úspěšně drží čisté konto. Více práce v úvodu má Alex Nedeljkovic, ten si nyní věděl rady s dělovkou Killorna.
     
    07:00
    Tyler Johnson v útočném pásmu vyhrál buly za sebe na Hedmana. Nahození úspěšně ztečoval Nino Niederreiter do rohu kluziště.
     
    07:45
    Nyní už domácí strážce svatyně musel zasahovat. Vyzkoušel jej slabou střelou zápěstím Goodrow, gólman přikryl puk lapačkou.
     
    08:16
    Obhájce Stanley Cupu drží soupeře pod tlakem. Druhou lajnu vystřídala třetí, dělovka Colemana z vrcholku levého kruhu prosvištěla kousek nad břevnem.
     
    08:59
    Dopředu se vydali rovněž domácí. Brady Skjei se rozhodl podpořit ofenzivní složku týmu, ale to nebylo úplně šťastné řešení, právě on totiž přišel o kotouč.
     
    09:08
    Hosté rozjeli rychlý protiútok na opačnou stranu. Brayden Point to vzal na sebe, střelou po ledě z levé strany trefil pravý beton brankáře.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:32
    Vincent Trocheck nabral velkou rychlost a pravou stranou ujel Sergačjovovi. Těsně bráněný ruským bekem vypálil pouze do výstroje Vasilevského.
     
    10:20
    Houfu těl před brankou chtěl využít Jaccob Slavin. Jenže projektil vypálený od modré čáry nebyl přesný, úspěšným blokem se navíc prezentoval Schenn.
     
    10:50
    Sebastian Aho s Andrejem Svečnikovem neuspěli, čárový rozhodčí finsko-ruské dvojici odpískal postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    11:11
    Blake Coleman rozjel akci po pravém křídle, když nahrál Gourdemu. Tomu kotouč přeskočil přes čepel hole, čehož využil Hamilton.
     
    11:33
    Slabý projektil Lukeho Schenna nemohl Nedeljkovice ohrozit. Americký gólman ve službách Caroliny zasáhl bez problémů lapačkou.
     
    12:15
    V rohu kluziště došlo k nepřehledné situaci, kdy Mathieu Joseph vyřadil ze hry Foegelea, ale pak sám ztratil pojem o puku. Rychle se zorientoval, ale z velkého úhlu vypálil nepřesně.
     
    12:53
    První střelu na bránu si připsal na své konto český útočník Martin Nečas. Zkusil štěstí nahozením od pravého mantinelu, ale Vasilevskij byl na svém místě.
     
    13:16
    Kapitán domácího mužstva Jordan Staal naznačil otočku kolem brány, ale ve finále zpoza ni nahrával Fastovi. Švéd přiložil hokejku k ledu pozdě.
     
    13:39
    Tlak Hurikánů ještě pár chvil pokračoval. Po přiťuknutí od Lorentze vypálil od modré Jaccob Slavin, jeho pokus minul cílové zařízení.
     
    14:20
    Pěknou individuální akci předvedl Alexandr Volkov. Protáhl se do útočného pásma, kde jeho cesta s pukem na holi skončila, tvrdým hitem jej odstavil Pesce.
     
    14:47
    Kapitán Blesků Steven Stamkos ukázal něco ze svého umu. Kličkou na malém prostoru obelstil Beana, načež zápěstím vystřelil nad břevno.
     
    15:21
    Zápas zatím probíhá v opatrnějším duchu. Ani jeden z týmů nechce udělat chybu, který by jej v pozdějším průběhu střetnutí mohla mrzet.
     
    15:46
    Haydn Fleury měl k vyhozenému puku Barclaye Goodrowa nejblíže. Hlavní rozhodčí proto musel odpískat zakázané uvolnění, Gourde obránci nestačil.
     
    16:07
    Dělovku Bradyho Skjeie vyrazil Vasilevskij před sebe. O dorážku se přihlásil Brock McGinn, ani on nenašel mezeru v postoji gólmana.
     
    16:33
    Staal na buly sice prohrál, ale Foegele zvládl získat puk zpět do moci Caroliny ještě v útočném pásmu. Zakončení zápěstím ovšem k brankáři neprošlo, úspěšný blok předvedl Černák.
     
    17:13
    Sebastian Aho zkusil zaskočit Vasilevského tvrdou střelou příklepem od levého mantinelu. Toto zakončení zblokoval pro změnu Point.
     
    17:48
    Obránce Jaccob Slavin zacouval do vlastního obranného pásma, aby měl větší prostor pro rozehrávku. Podél hole forčekujícího Goodrowa propasíroval touš k Beanovi.
     
    18:11
    Martin Nečas ukázal velké zrychlení. Jenže v plném sprintu český forvard zapomněl vystřelit, z prakticky nulového úhlu již střílel velmi nepřesně.
     
    18:45
    Člen třetí útočné formace Warren Foegele se vydal nahánět Killorna. Ten musel hrát, rozhodčí odmítli zapískat icing. Asistent kapitána si pomohl vyhozením po mantinelu alespoň do střední třetiny.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:29
    Pod tlakem hned dvou soupeřů střílel obránce Michail Sergačjov. Alex Nedeljkovic kontroloval puk letící o kus vedle levé části brankové konstrukce.
     
    19:44
    I v pádu ještě Sebastian Aho dokázal přihrát Svečnikovovi. Pouť ruského útočníka s pukem na hokejce skončila za brankou, kde jej obral čistým obranným zákrokem Luke Schenn.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1 třetině: 9 – 6
     
    Rychlá první třetina zápasu mezi Carolinou a Tampo Bay branku nenabídla. Hraje se svižný hokej s minimem přerušení, bohužel i malým počtem šancí. Gólmani Nedeljkovic s Vasilevským zatím moc práce neměli, hodně pokusů za ně schytali obětavě blokující beci. Důležitým faktorem bezesporu bude první gól, který by měl střetnutí rozproudit. Nezbývá než doufat, že druhá dvacetiminutovka přinese zajímavější podívanou.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:59.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Rozhodčí vhodil buly, druhá třetina ukrajuje první vteřiny. Brayden Point na buly přetlačil Trochecka a tak mohou zaútočit Blesky.
     
    20:34
    Stalo se tak. Kapitán Steven Stamkos obdržel nahrávku na vrcholek pravého kruhu, forhendem mířil do levého betonu Nedeljkovice.
     
    21:03
    Sebastian Aho nedosáhl na dlouhou nahrávku Svečnikova. Zpoza brány nabil na modrou Hamiltonovi, jehož pokus vytěsnil Vasilevskij vyrážečkou.
     
    21:40
    Prostřední dějství začalo pěkně zostra! Po levém křídle ujel Mathieu Joseph, křižné střela se jemně otřela o horní tyčku.
     
    22:19
    Carolina právě vstřelila branku!
    Druhá formace Canes hraje ve skvělé formě, nyní opět skóruje a domácí vedou! Martin Nečas od pravého mantinelu nahodil puk před bránu do Killorna, jenž smolným zásahem posunul puk směrem do vlastní svatyně. Kotouč ještě dokázal trefit VINCENT TROCHECK, jenž propasíroval puk kolem Vasilevského pravého betonu do sítě. Asistence: Nino Niederreiter a Martin Nečas.
    22:19 Vincent TROCHECK - 1:0
     
    23:30
    Nyní je na Tampě, aby předvedla něco ze svého umu. Hosté se po inkasovaném zásahu okamžitě vrhli do útoku a zamkli soka v obranné třetině.
     
    23:54
    Výborný zákrok zaznamenal Alex Nedeljkovic proti střele Killorna. Zůstal v postoji a to bylo klíčové, střelu do horních pater brány zachytil v lapačce.
     
    24:28
    Alexandr Volkov nabral velkou rychlost a před brankou hledal najíždějícího Goodrowa. Našel jej, pokus z první minul prostor u pravé tyčky.
     
    24:57
    V hlavní roli opět ruský útočník, tentokráte v domácím dresu. Andrej Svečnikov mohutně stahoval ztrátu na Černáka, ale nestáhl ji úplně, píská se zakázané uvolnění.
     
    25:19
    Andrej Svečnikov ukázal, že umí i bránit. Ze vzduchu si stáhl pro sebe vysokou nahrávku Stamkose, který zlostně praštil holí o mantinel.
     
    25:44
    Premiérovou početní převahu si vyzkoušejí hokejisté Lightning. I v domácích řadách se vylučuje za sekání, na lavici hanby putuje Sebastian Aho.
     
    26:09
    Odvážným průnikem skrze třemi protihráči vybojoval Ondřej Palát útočné pásmo pro Tampu. Následně rozehrál na Sergačjova, hosté spouštějí zámek.
     
    26:38
    Který ale neměl dlouhého trvání. Naopak domácí hráči ujeli do přečíslení dvou proti jednomu, Staal po pobídce od McGinna neprostřelil včas se přesunujícího Vasilevského.
    26:38 Staal zakončil přečíslení střelou do přesunujícího se Vasilevského
     
    27:07
    Tampa hraje mizernou přesilovku. Poté, co málem inkasovala, se teď provinila zakázaným uvolněním, Johnsona dlouhou přihrávku McDonagha nedosáhl.
     
    27:44
    Elitní centr Sebastian Aho je zpátky na ledové ploše. Oslabení zvládli Hurikáni bez větších problémů, málem sami skórovali.
     
    28:00
    Tlak Tampy ještě pár vteřin pokračoval. Ale hokejisté v bílých dresech nevymysleli nic převratného, nahození Sergačjova měla k přesnosti daleko.
     
    28:33
    Dougie Hamilton měl dostatek času i prostoru, přesto nepochopitelně vyhodil černou gumu na icing. Těžko říct, koho hledal, neboť spoluhráči střídali.
     
    29:05
    Špatné střídání i na druhé straně. Do brejku ujel Nino Niederreiter, forhendovou střelu k levé tyči Vasilevskij vykopl pravým betonem.
     
    29:40
    Prostřední dějství je výrazně atraktivnější než to první. Hraje se nahoru dolů a ve velkém tempu, Tampa začala více útočit, ale zapomíná si dávat pozor na zadní vrátka.
     
    30:03
    Druhý gól měl na holi Dougie Hamilton. Kanadský obránce zamířil a švihem vypálil do levé tyčky, následné pokusy o dorážku defenziva Blesků úspěšně eliminovala.
     
    30:43
    V rychlostním souboji Jaccob Slavin předčil Maroona. Americký obránce posléze vyhodil po mantinelu tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    31:02
    Brady Skjei si za hry zvládl vyměnit hokejku. Tu původní mu naštípl Volkov, avšak ani jeden z rozhodčích si sekery ruského forvarda nevšiml.
     
    31:52
    Hosté již nějakou dobu kombinují na obranné polovině a hledají vrátka v defenzivě soupeře. Zatím bez úspěchu, domácí mužstvo spolupracuje velmi dobře.
     
    32:05
    Tvrdý výstřel ze středného pásma zkusil Steven Stamkos. Dělovku vyrazil Alex Nedeljkovic pravým betonem nad sebe, do rohu kluziště pak rukavicí odklidil touš Niederreiter.
     
    32:39
    Zakončení Ondřeje Paláta z levého kruhu vykopl domácí strážce svatyně pouze před sebe. O dorážku se přihlásil Point, ale ani natřikrát nedostal kotouč za brankovou čáru.
     
    33:08
    Steven Lorentz bez větších problémů přebruslil Jana Ruttu. Z velkého úhlu chtěl překvapit Vasilevského, ten přilepil pravý beton k tyči včas.
     
    33:40
    Velké zmatky nastaly v před brankovém prostoru domácího týmu po nahození Sergačjova. Volný puk si našel Patrick Maroon, ze vzduchu ovšem vypálil vysoko nad.
     
    34:11
    Jordan Martinook měl co dělat, aby si bruslí nekopl černou gumu do vlastní brány. Nakonec zvládl vytočit brusli takovým způsobem, aby puk poslala mimo vlastní svatyni.
     
    34:45
    Tlak Tampy sílí každou minutou. Mathieu Joseph trefil Nedeljkovice do pravého ramene, Killorna nepustil k dorážce Fleury.
     
    35:00
    Na druhou stranu se rozjel Martin Nečas. Český útočník udržel na zádech krajana Ruttu a zadovkou uvolnil Trochecka. Pobyt v útočném pásmu si může užít i Carolina.
     
    35:13
    Pohlednou kombinační akci zakončoval Dougie Hamilton. Střelado přehuštěného prostoru trefila Smithe do rukavice. Těžko říct, jestli by gólman stihl zakročit.
     
    35:30
    Carolina právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Brind'Amoura disponují dvougólovým náskokem! Svečnikov bekhendovou nahrávkou našel SEBASTIANA AHA, který si posunul kotouč do forhendu, aby následně přehodil touš přes pravé rameno bezmocného brankáře. Asistence: Andrej Svečnikov.
    35:30 Sebastian AHO - 2:0
     
    36:15
    Parádní hit na polovině hřiště předvedl Jordan Martinook. Člen čtvrté útočné formace si počkal na Volkova, kterého nekompromisně, ale čistě poslal k ledu.
     
    36:36
    Po přerušení hry se strhla potyčka mezi několika hráči. Nejaktivnější dvojičkou byla ta, v níž figurovali Cédric Paquette a Alex Killorn. Rozhodčí ovšem zvládli obě horké hlavy rychle zklidnit, situace se obejde bez vyloučení.
     
    37:17
    Puk skončil na hostující střídačce. Nahození Goodrowa totiž nabralo malou výšku, Slavin posléze rukavicí odhodil kotouč mimo hrací plochu.
     
    37:54
    Do rychlého brejku ujela dvojička Killorn, Joseph. Po nahrávce mezi kruhy zakončoval druhý jmenovaný na dlouhou hůl, Nedeljkovic udržel touš ve výstroji.
     
    38:02
    A další úspěšný zákrok pětadvacetiletého amerického brankáře. Tentokráte proti střele Stamkose, tu pro změnu zachytil do rukavice.
     
    38:38
    Andrej Svečnikov dnes hraje s velkou chutí. Málem se probojoval do samostatného úniku, Sergačjov v posledním momentu svou nataženou holí zabránil krajanovi v zakončení.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:24
    Před malou chvílí Martinook, nyní Jaccob Slavin! Člen první obranné řady si vyčíhal Colemana a skvěle provedeným hitem ho uzemnil.
     
    39:54
    Luke Schenn upadl na modré čáře a Warren Foegele společně s Jesperem Fastem ujeli do přečíslení. První jmenovaný nahrával, švédský útočník za nepovedenou nahrávkou natahoval hokejku marně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 18 – 19
     
    Po druhé třetině má více důvodu k radosti domácí Carolina. Hurikáni vedou nad obhájcem Stanley Cupu 2:0 a mají skvěle nakročeno ke druhému vítězství během dvou dnů. Důležitou roli při prvním gólu hrál Martin Nečas. Jeho nahození z 23. minuty tečoval Niederreiter do Killorna, který poslal puk směrem do vlastní brány. Touš ještě trefil Vincent Trocheck, jenž těsně, ale přece propasíroval puk kolem pravého betonu Vasilevského. O druhý zásah se postaral ve 36. minutě Sebastian Aho. Šikovný Fin obdržel přihrávku od Svečnikova a sám před gólmanem skóroval střelou nad pravé rameno. I Tampa měla své příležitosti, ale na výborně chytajícího Nedeljkovice zatím hledá recept bez úspěchu.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    První vteřiny závěrečné dvacetiminutovky jsou minulostí. Point na buly znovu přetlačil Trochecka. Dá se očekávat, že Tampa pojme třetí třetinu hodně ofenzivně.
     
    40:36
    Dlouho se na přerušení hry nečekalo. Alex Nedeljkovic si sáhl pro nahození Paláta, ačkoli puk šel vysoko nad bránu. Američan tak spoluhráčům umožnil vystřídat.
     
    41:01
    Zakázané uvolnění vrátí hru před domácí svatyni. Sebastian Aho stíhal Erika Černá, ale slovenský bek si situaci zkušeně pohlídal.
     
    41:33
    Blesky byly na buly úspěšnější, jenže Sergačjovovi proskákal puk mezi bruslemi. McGinn vzápětí mohl vyslat do úniku Aha, jenže nahrávka se mu vůbec nepovedla.
     
    42:12
    Brady Skjei podpořil ofenzivu a po ztrátě puku v obraně chyběl. Skvěle ho ale zastoupil Martin Nečas, jenž přečetl úmysl Colemana a zpětný pas zachytil.
     
    42:46
    Hurikáni si mohou odšktnout další úspěšně ubráněný útok soupeře. Do nahrávku na modrou vložil hokejku Andrej Svečnikov, Shenn musel vycouvat.
     
    43:12
    Carolina právě vstřelila branku!
    Vítěz Stanley Cupu z loňska přibližuje Hurikány vítězství! Ano, čtete správně. CÉDRIC PAQUETTE totiž loni oblékal dres Tampy, ale letos se přes Ottawu dostal do Caroliny, v jejímž dresu zaznamenává premiérový gól právě proti svému bývalému zaměstnavateli. Sedmadvacetiletý Kanaďan dostal od Beana nahrávku mezi kruhy, ruskému brankáři posléze poslal kotouč mezi betony. Asistence: Jake Bean a Jordan Martinook.
    43:12 Cédric PAQUETTE - 3:0
     
    44:30
    Nyní je před Tampu zdánlivě neřešitelný úkol, a sice vstřelit na jedničku pracující defenzivě tři góly. Ale času ještě zbývá dost, nějaká šance tu stále je.
     
    45:14
    Ale domácí hokejisté hrají s velkou chutí. Martin Nečas dostal nabito na vrcholek pravého kruhu, střela příklepem prosvištěla nad bránou.
     
    45:48
    Český útočník ve službách Caroliny bojuje jako lev. Podruhé v krátkém časovém sledu zabránil nadějnému brejku soupeře, v defenzivě tentokráte zastavil přihrávku Stamkose na Pointa.
     
    46:15
    Do přečíslení dvou proti jednomu vystartovali Niederreiter s Trocheckem. První jmenovaný vzal situaci na sebe, švihem minul prostor u levé tyčky.
     
    46:57
    Zakázané uvolnění, které způsobil Ryan McDonagh. Americký obránce se špatně domluvil s Goodrowem, jemuž nahrál za brusle.
     
    47:20
    Jan Rutta zachytil oblouček Slavina, který mířil za obranu na Aha. Bek si vzápětí hodil puk na hokejku a po mantinelu přihrál Maroonovi.
     
    47:48
    Obhájce Stanley Cupu se v ofenzivě trápí. Střela Volkova od pravého mantinelu měla daleko úspěchu, Nedeljkovic na puk dobře viděl a zakročil.
     
    48:33
    Na druhou stranu se vydal podpořit ofenzivu i obránce Brett Pesce. A byl to on, kdo stál na konci rychlé akce, po přiťuknutí od Skjeie pálil příklepem nad bránu.
     
    48:57
    Hurikáni hrají přesně to, co potřebují. Drží kotouč daleko od vlastní svatyně a k přerušení dochází jen minimálně. Každou vteřinou se šance na zvrat pro Tampu zmenšují.
     
    49:12
    V postavení mimo hru přistižen Steven Stamkos. Hostující kapitán byl na útočné modré čáře nedočkavý, přejel ji dříve než Point.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:55
    Alexandr Volkov dostává ve třetí třetině hodně prostoru na ledě. Na vrcholek pravého kruhu mu nabil Smith, Nedeljkovic zasáhl vyrážečkou.
     
    50:17
    Americký strážce svatyně si otevřel třetí desítku úspěšných zákroků. Nepovedený projektil Killorna z mezikruží raději podržel v rukavici.
     
    50:32
    Andrej Svečnikov si najel na přihrávku Aha a už měl před sebou jenom gólmana. Ke kličce se už nedočkal, rozhodčí odpískal postavení mimo hru.
     
    51:02
    Krásně se Mathieu Joseph uvolnil kolem Skjeie. jenže ztratil rychlost, čehož využil Jaccob Slavin. Soka dobruslil a puk poslal do střední třetiny.
     
    51:39
    Zády k bráně toho Steven Stamkos moc vymyslet ani nemohl. Jen prodloužil kotouč za sebe přímo do míst, kde byla jen dvojice protihráčů.
     
    52:22
    Nahození Dougieho Hamiltona od modré čáry tečoval Steven Lorentz. Ale ne tak dostatečně, aby touš usměrnil mimo dosah brankáře.
     
    52:55
    Na druhé straně o sobě znovu dala vědět čtvrtá formace. Patrick Maroon vypálil nadvakrát, střelu směřující do levé šibenice schoval Nedeljkovic do lapačky.
     
    53:19
    Další teč těsně před Vasilevským, tentokráte Niederreiter pozměnil směr Pesceho střely. Černá guma proletěla ruskému brankáři mezi betony těsně vedle levé tyčky.
     
    53:38
    Komplikace pro Tampu, jež se bude muset bránit dvě minuty v oslabení. Vyloučeným hráčem je Tyler Johnson, který podrazil Aha.
     
    54:04
    Obránce Hamilton situaci zbytečně překombinoval. Už mohl střílet, ale ještě vymýšlel nahrávku na Aha, který byl viditelně překvapený. Ještě ale udržel útočnou třetinu pro Canes.
     
    54:46
    Po ose Slavin – Svečnikov se touš dostal až k Sebastianu Ahovi. Tomu rána nesedla, finský útočník při ní dokonce zlomil hokejku.
     
    55:05
    Martin Nečas zakvedlal s kotoučem, načež přihrál na modrou Pescemu. Střela se odrazila do zadního mantinelu a puk dojel až do středního pásma.
     
    55:38
    Tyler Johnson je zpět na ledové ploše. Ihned se zapojil do útočné akce, na jimž konci stál Barclay Goodrow a nepřesná střela nad břevno.
     
    56:00
    Kouč Blesků Cooper ještě pomýšlí na body a zkouší hru bez brankáře! Andrej Vasilevskij se na střídačku přidal k McElhinneyumu.
     
    56:33
    Alex Nedeljkovic se rozhodl vypomoci spoluhráčům za bránou s rozehrávkou. Ale to nebyla dobrá volba. Nahrál totiž přímo na hůl Pointa a měl velké štěstí že člen elitního útoku pod velkým úhlem mířil pouze do boční sítě.
     
    57:41
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Aho vyvezl kotouč do středního pásma a mohl sám zkusit vystřelit na prázdnou bránu, ale ještě nahrál ANDREJI SVEČNIKOVOVI, jenž se nemýlil, odkrytou klec trefil s přehledem. Asistence: Sebastian Aho a Brock McGinn.
    57:41 Andrej SVEČNIKOV - 4:0
     
    58:30
    Zápas se nyní už jen dohrává. O vítězi je jasno, Carolina potvrdila výbornou formu z posledních zápasů. Obhájce Stanley Cupu dnes byl horším týmem.
     
    58:46
    Švýcarský útočník Nino Niederreiter se proháčkoval mezi dvojicí protihráčů až k zakončení, které Vasilevskij vykopl k Martinookovi. Dorážce zabránil Hedman, který soupeři v posledním momentě zablokoval hůl.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:31
    Vincent Trocheck se z levého křídla protlačil před bránu a Vasilevskému udělal dlouhou kličku do forhendu. Vzápětí se mu však kotouč zamotal mezi bruslemi a než forvard znovu získal kontrolu nad pukem, tak se gólman stihl přesunout.
     
    59:51
    Čisté konto Alexe Nedeljkovice bylo v ohrožení. Pětadvacetiletý gólman pravým betonem vykopl pokus Pointa, ale posléze ztratil puk z dohledu. Ani jeden z hostujících hráčů ale ležícího brankáře prostřelit nedokázal, pod brankáře ve finále zametl touš Slavin.
     
    Konec zápasu.
     
    Carolina zvítězila podruhé během dvou dnů, na domácím stadiónu si tentokráte poradila s obhájcem Stanleyova poháru, Tampou Bay, kterého porazila vysoko 4:0.

    Góly začaly padat až ve druhé třetině. Domácí se dostali do vedení ve 23. minutě, kdy Nečasovo nahození Killorn smolně poslal k Vincentu Trocheckovi, který propasíroval kotouč za brankovou čáru. Hurikáni ještě v prostřední části navýšili své vedení, forhendovou střelou nad pravé rameno brankáře se prosadil Sebastian Aho. Zbylé dva zásahy si Canes nechali do závěrečného dějství. Nejprve bývalý hráč Tampy Cédric Paquette prostřelil z mezikruží sobě dobře známého Vasilevského mezi betony a v 58. minutě pečetil vítězství Caroliny 4:0 střelou do prázdné brány Andrej Svečnikov.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura se po jasném vítězství vyšvihli do čela Centrální divize, jelikož Florida prohrála na ledě Detroitu a spadla tak na druhou pozici. Tampa zůstává čtvrtá.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 28 – 24 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Alex Nedeljkovic (CAR) – 24 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 58:44

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+1, +1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 18:26
    Jan Rutta (TBL) – 0+0, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 17:45
    Ondřej Palát (TBL) – 0+0, -2 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 17:12
    Erik Černák (TBL) – 0+0, -2 účast, 0 střel na branku, TM 2, čas na ledě 18:36

    Tři hvězdy utkání

    1. Alex Nedeljkovic (CAR) – 24 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%
    2. Sebastian Aho (CAR) – 1+1
    3. Cédric Paquette (CAR) – 1+0
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:45:29)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 23. Trocheck (Niederreiter, Nečas), 36. Aho (Svečnikov), 44. Paquette (Bean, Martinook), 58. Svečnikov (Aho, B. McGinn)


    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Lorentz (A), Aho, B. McGinn – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Foegele, J. Staal, Fast (C) – Svečnikov, Paquette, Martinook.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), L. Schenn, Sergačjov – Palát, B. Point, Stamkos (C) – Killorn, T. Johnson, M. Joseph – Goodrow, Gourde, Coleman – Maroon, G. Smith, Volkov.

    Rozhodčí: Brenk, St.Laurent – Suchánek, Gawryletz
    thejrc.org