Michalovce – Banská Bystrica 4:1 (kon.) | HC Slovan – Poprad 0:4 (kon.) | Zvolen – Nové Zámky 4:3 (po pr.)
Lipt. Mikuláš – Košice 1:9 (kon.) | Detva – Trenčín 5:2 (kon.) | Miskolc – Nitra 2:4 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
HK Poprad
sk Neděle 21.02.2021, 16:30 • Aréna Ondreja Nepelu • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Vážení čitatelia! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! My sa dnes zameriame na 41. kolo našej najvyššej hokejovej súťaže, v ktorom HC Slovan Bratislava bude hostiť na svojom štadióne HK Poprad. Poďme si v krátkosti predstaviť oba kluby.

    HC SLOVAN BRATISLAVA:

    Slovanisti sa v aktuálnom ročníku Tipsport ligy nachádzajú na priebežnej 3. priečke so ziskom 78 bodov s trojbodovou stratou na vedúci Poprad. Na svojom konte majú 22 víťazstiev, 5 výhier po predĺžení, 2 prehry po predĺžení a 11 prehier v riadnom hracom čase. Svojim súperom dovedna nastrieľali 122 gólov a len 90 inkasovali, čo z nich robí tím s najlepšou defenzívou ligy. Po štvorzápasovej sérií víťazstiev prišli hneď dve zaváhania s Banskou Bystricou a v poslednom zápase s Michalovcami, kde od začiatku druhej tretiny doťahovali trojgólové manko. Zásluhou Branislava Rapáča dokázal Slovan znížiť na rozdiel jedného gólu, ale presné zásahy prišli neskoro a Slovan po výsledku 2:3 vzišiel z tohto duelu bez bodu. Dnes sa v ťažkom stretnutí budú snažiť opäť naladiť na víťaznú vlnu a vziať plný bodový zisk.

    HK POPRAD:

    Hokejisti z východu figurujú na 1. mieste so ziskom 81 bodov. V tabuľke im svieti 22 víťazstiev, 6 výhier po predĺžení, 3 prehry po predĺžení a 9 prehier v riadnej hracej dobe. Ich skóre je 153:102, čo z nich naopak robí tím s najlepšou ofenzívou. Čím sa môže Poprad pýšiť je trojica Haščák, Svitana a Skokan, ktorí sú najproduktívnejší hráči ligy. Po tom, ako zvíťazili na ľade Zvolena, deklasovali Liptovský Mikuláš dvojciferným rozdielom a zdolali Trenčín, zaváhali vo finále Superpohára na ľade Nitry, odkiaľ si neodniesli ani bod do ligovej tabuľky po prehre 5:3.

    Bookmakeri dnes mierne favorizujú Slovan, na ktorého víťazstvo je vypísaný kurz 2.25, na remízu 4.20 a na výhru hostí 2.47. Podarí sa Slovanu dotiahnuť na lídra tabuľky alebo naopak, Poprad navýši svoje vedenie? O motiváciu majú oba kluby postarané a my sa tak môžeme tešiť na atraktívne stretnutie.

    Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava: Parks (Gudlevskis) – Ališauskas, Sersen, Štajnoch, Bačik, Brodzinski, Maier, Ondriš, Valach – O'Donnell, Harris, Zigo – Urbánek, Kytnár, Kundrik – Rapáč, Bortňák, Matoušek – Jendek, Uram, Lukošik

    HK Poprad: Vošvrda (Hamerlík) – Brejčák, Drgoň, Vishnevskiy, Ulrych, Dalhuisen, Seigo, Hudec, Valigura – Haščák, Skokan, Svitana – Handlovský, Preisinger, Tavi – Livingston, Bjalončík, Vandas – Paločko, Zagrapan, Mešár

    Rozhodca: Stano, Žák – Synek, Durmis – Jonák.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:43
    Popradčania sú od začiatku stretnutia nasťahovaní v útočnom pásme, kde si hľadajú lepšiu pozíciu k zakončeniu.
     
    01:26
    Brejčák zakončil od modrej čiary, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný prvým brániacim hráčom.
     
    01:49
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Jakub Urbánek – 2 min., napadnutie).
     
    02:53
    Poprad dal gól!
    Marcel Haščák vyslal cez os klziska presnú prihrávku na hokejku PATRIKA SVITANU, ktorý si puk najprv prevzal a neskôr presne zamieril a skóroval. Poprad využil presilovú hru a stav stretnutia je 0:1! Asistencie: Marcel Haščák, Adam Drgoň.
     
    03:29
    Slovanisti sa dostali do prečíslenia dvaja proti jednému. Puk mal na hokejke Zigo, ktorý však neprihral a ani nezakončil.
     
    04:26
    Puk majú pevne pod kontrolou korčuliari hosťujúceho celku, ktorí si ho medzi sebou vymieňajú vo vlastnej tretine klziska.
     
    04:55
    Brejčák vyslal od modrej čiary puk smerom na bránku súpera. Parks v tomto prípade nemusel zasahovať, pretože strelu zblokoval jeden z jeho spoluhráčov.
     
    05:48
    Nasledovať bude vhadzovanie v útočnom pásme Popradu, ktorý tak bude mať opäť možnosť usadiť sa.
     
    06:40
    Ubehlo takmer 7 minút a zatiaľ stále neevidujeme ani jeden strelecký pokus smerujúci na Vošvrdu. Poprad má zápas jasne pod kontrolou.
     
    07:23
    Pokúsil sa to zmeniť Maier, ktorého strela spoza brániaceho hráča bola zblokovaná a puk smeruje až na ochrannú sieť. Nasleduje vhadzovanie po pravici Vošvrdu.
     
    08:16
    Tavi si prevzal prihrávku od svojho spoluhráča a následne zakončil. Puk však smeruje úplne mimo bránky.
     
    09:22
    Vandas sa pokúsil prekvapiť Parksa strelou z veľkého uhlu. Na túto situáciu si dal pozor a toto zakončenie pokryl.
     
    10:03
    Do veľkej príležitosti sa dostal Štajnoch, ktorý sa dostal k odrazenému puku. Mal dostatok priestoru a času na zakončenie, čo však nevyužil. Puk poslal len do miest, kde stál pozorný Vošvrda.
     
    10:45
    Slovanisti sa museli vrátiť do stredného pásma, pretože čiarový rozhodca avizoval ofsajdové postavenie. Pri puku je aktuálne Poprad.
     
    11:34
    Svitana posunul puk na pravú stranu klziska, kde si nakorčuľoval Skokan, ten sa ešte snažil puk preposlať lepšie postavenému spoluhráčovi, ale to sa mu nepodarilo.
     
    12:40
    Domáci hokejisti istý čas hrali v šestici, čo uniklo pozornosti rozhodcov, a tak pokračujeme v plnom počte hráčov.
     
    13:17
    Seigo sa prezentoval individuálnym spôsobom, prenikol cez dvojicu brániacich hráčov, ale napokon to bol Bačik, kto ho odzbrojil od puku.
     
    14:09
    Výborná obranná činnosť v podaní Dalhuisena, ktorý vytlačil napádajúceho Maiera. Tomu sa tak zakončiť nepodarilo.
     
    15:26
    Puk sa ocitol pred bránou Parksa, ktorý neváhal a schoval ho pod svoju lapačku. Sledovali sme päť a pol minúty bez prerušenia.
     
    15:43
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Jakub Urbánek – 2 min., podrazenie).
     
    16:00
    Zaútočiť vo vlastnom oslabení sa rozhodol Rapáč, ktorý však svojou prihrávkou nedokázal nájsť Bortňáka.
     
    16:52
    Puk majú pevne pod kontrolou Popradčania, ktorí sa s ním nachádzajú za vlastnou bránkou a čakajú, kým stihnú všetci vystriedať.
     
    17:43
    Jakub Urbánek si odpykal svoj trest, a tak sa hrá opäť v plnom počte. Slovan zvládol toto oslabenie bez väčších problémov.
     
    18:33
    Vošvrda schoval puk do svojej lapačky a hlavný rozhodca prerušil hru. Bude nasledovať vhadzovanie v útočnom pásme domáceho Slovana.
     
    19:00
    Do konca prvej tretiny ostáva jedna minúta.
     
    19:32
    Bortňák poslal puk do predbránkového priestoru, kde hľadal hokejku svojho spoluhráča. Ten však zachytil Sersen, a tak sa nič zaujímavé neudialo.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme tu koniec prvej tretiny, ktorú možno označiť ako priemernú. Boli sme svedkami jedného gólu z hokejky Patrika Svitanu, ktorý využil presilovú hru po vylúčení Jakuba Urbánka. Stav po prvej tretine je 0:1 v prospech Popradu. My sa vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Michal Sersen dostal veľa voľného priestoru, čo využil k prudkému zakončeniu. Vošvrda mal dobrý výhľad a puk s prehľadom pokryl.
     
    21:55
    Hostia sa na dlhší čas usadili v útočnej tretine, kde sa im však nedarí nájsť lepšiu streleckú pozíciu.
     
    22:44
    Puk sa už nachádza v útočnom pásme Popradu, kde si ho hostia medzi sebou vymieňajú.
     
    23:25
    Urbánek sa v útočnom pásme ocitol skôr ako puk, a tak sme svedkami ofsajdového postavenia. Nasleduje vhadzovanie v strednom pásme.
     
    24:06
    Zigo zachytil rozohrávku súpera a následne prihral O'Donnellovi. Ten mu v ťažkej pozícií puk vracal, ale nepresne.
     
    24:50
    Harris zakončil od modrej čiary, ale ani tento pokus sa nezmestil medzi tri žrde. Pri puku sa už nachádzajú hostia.
     
    25:48
    Jeden z domácich hráčov zakončil po ľade, ale strela nebola príliš dôrazná, a tak pre Vošvrdu nepredstavovala väčšiu hrozbu.
     
    26:31
    Poprad dal gól!
    Mike Dalhuisen si prevzal puk, pokračoval za bránku súpera, odkiaľ vyslal krásnu zadavku na voľného JAMESA DAVIDA LIVINGSTONA a ten už nemal problém upratať puk do ľavej časti bránky. Stav stretnutia je 0:2! Asistencia: Mike Dalhuisen.
     
    27:26
    13:6, to je aktuálny pomer vyhratých vhadzovaní v podaní oboch tímov.
     
    28:04
    Sledovali sme zaujímavo vyzerajúcu akciu Popradčanov, na ktorej konci bol Patrik Svitana. Ten sa z prvej oprel do puku po prihrávke Marcela Haščáka, ale netrafil ho ideálne, a tak sa o väčšie vzrušenie nejednalo.
     
    29:29
    Po vyhratom vhadzovaní sa k puku dostal Brejčák, ktorý vyslal smerom k bránke prudkú strelu. Tá však smerovala mimo.
     
    30:02
    Puk sa ocitol po dotyku hosťujúceho hráča na striedačke Slovana, a tak bude nasledovať vhadzovanie v útočnom pásme domáceho celku.
     
    30:18
    Vošvrda si to namieril za vlastnú bránku, aby pristavil puk svojmu spoluhráčovi.
     
    31:05
    Vošvrda musel po zakončení Ališauskasa zasahovať ľavým betónom. Puk si prevzal Haščák, ktorý zakladá rýchly protiútok.
     
    32:02
    Marcel Haščák si nakorčuľoval do voľného priestoru, kde si prevzal presnú prihrávku. Postupoval smerom dopredu a napokon zakončil. Domáci gólman si na svoje konto pripíše úspešný zákrok.
     
    32:52
    O'Donnell sa s pukom ocitol v útočnej tretine súpera a rozhodol sa pre zakončenie spoza brániaceho hráča. Puk si našiel cestu až do lapačky pripraveného Vošvrdu.
     
    33:08
    Vošvrda sa už presúval ku svojej ľavej žrdke, keď pred ním puk nepríjemne tečoval jeden z domácich hráčov a ten len tesne minul prázdny priestor jeho bránky.
     
    34:12
    Bortňák si vylepšil streleckú pozíciu a vyslal na bránku štiplavú strelu. Vošvrda mal voľný výhľad a pokus zlikvidoval.
     
    34:51
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Michael Brodzinski – 2 min., hákovanie).
     
    35:10
    Livingston zbytočne nešpekuloval a vypálil poriadne tvrdú strelu. Tá sa odrazila od ľavej tyčky Parksovej bránky.
     
    36:42
    Seigo strieľal z prvej a trafil len dobre postavený betón domáceho gólmana. To bola pravdepodobne posledná príležitosť v prebiehajúcej presilovej hre.
     
    36:51
    Trest Michaela Brodzinskeho končí, a tak sa sily na ľadovej ploche vyrovnávajú.
     
    37:50
    Puk sa nachádza v pásme Popradu, ale sú to práve hokejisti hosťujúceho celku, kto ho má pevne pod kontrolou.
     
    38:21
    Marcel Haščák poslal puk cez všetky čiary do zakázaného uvoľnenia. Hra sa tak presunie opäť pred bránku Tomáša Vošvrdu.
     
    38:24
    Maier sa dostal do zakončenia ihneď po vyhratom buly. Jeho delovku dokázal Vošvrda bez problémov zachytiť.
     
    39:00
    Do konca druhej tretiny ostáva posledná minúta.
     
    39:50
    Puk sa nachádza za bránkou Parksa a zdá sa, že v druhej tretine už nič zaujímavé neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Zaznela siréna, ktorá ukončila druhú časť dnešného duelu. V nej sme mali možnosť vidieť jeden gólový moment, o ktorý sa postaral James David Livingston. Stav stretnutia po druhej tretine je 0:2! My sa vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:45
    Sledovali sériu streleckých pokusov zo strany Slovana, ale ani jedna sa nezmestila medzi tri žrde. Poprad zakladá rýchly protiútok.
     
    41:17
    Poprad dal gól!
    LUKÁŠ HANDLOVSKÝ si prevzal puk v strednom pásme, vyviedol ho do toho útočného a následne zakončil medzi dvojicu brániacich hráčov. Puk sa po odraze od hornej žrde ocitol za chrbtom Tylera Parksa. Stav stretnutia je 0:3! Asistencie: Petr Ulrych, Daniel Brejčák.
     
    42:27
    Hostia sa usadili v útočnom pásme, kde sa rýchlymi prihrávkami snažia rozhodiť defenzívu súpera.
     
    43:06
    Slovanisti sa dostali k ďalšiemu zakončeniu, ale bolo to len z veľkej diaľky v podaní Kytnára. Nasleduje vhadzovanie pred bránkou Vošvrdu.
     
    43:25
    Branislav Rapáč urobil zbytočnú kľučku pred modrou čiaru, čím vystavil svojich spoluhráčov do ofsajdového postavenia. Budeme sledovať vhadzovanie v strednom pásme.
     
    44:55
    Domáci hokejisti držia puk pevne pod kontrolou a vo vlastnej tretine premýšľajú nad založením ďalšieho útoku.
     
    45:30
    19:21, to je aktuálny pomer streleckých pokusov v podaní oboch tímov.
     
    46:28
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Marek Zagrapan – 2 min., držanie).
     
    46:40
    O'Donnell sa dostal do prvého zakončenia v prebiehajúcej presilovej hry, ale priestory bránky nedokázal trafiť.
     
    47:32
    Slovanisti sa opäť usadili v útočnej tretine, kde roztočili svoj presilovkový kolotoč.
     
    48:28
    Marek Zagrapan sa vrátil späť na ľadovú plochu a ihneď sa aktívne zapája do bránenia.
     
    48:49
    Poprad dal gól!
    Michael Vandas si všimol na ľavej strane voľného Mareka Zagrapana, ktorý z prvej puk preposlal na opačnú stranu, kde sa nachádzal nikým nekrytý JANNE TAPIO TAVI, ktorého úlohou už len bolo trafiť puk do úplne odkrytej bránky. Stav stretnutia je 0:4! Asistencie: Marek Zagrapan, Michael Vandas.
     
    49:30
    Popradčania sa dostali do prečíslenia dvaja proti jednému. Handlovský poslal prudkú prihrávku Tavimu, ktorého zakončenie smerovalo tesne vedľa bránky. To bola príležitosť!
     
    50:25
    Skórovať sa pokúsil aj Preisinger, ale jeho strela z prvej nebola ideálna. Puk dokázal poľahky zachytiť hneď prvý brániaci hráč.
     
    51:47
    V týchto chvíľach to vyzerá skôr tak, akoby sa zápas len dohrával. Slovanisti držia puk za vlastnou bránkou a dopredu sa príliš neponáhľajú.
     
    52:56
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Daniel Brejčák – 2 min., hákovanie).
     
    53:21
    O'Donnell nakorčuloval do pásma príliš skoro, a tak sa po ofsajdovom postavení bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    53:46
    Matoušek zakončil od modrej čiary. Jeho pokus sa ešte snažil tečovať Rapáč, ale puk smeruje len mimo bránky.
     
    54:28
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Lukáš Handlovský – 2 min., sekanie). Domáci si zahrajú krátku presilovú hru o dvoch hráčov.
     
    54:56
    Daniel Brejčák si odsedel svoj trest a vracia sa na ľadovú plochu. Pokračuje presilová hra Slovana o jedného hráča.
     
    55:26
    O'Donnell si vytvoril streleckú pozíciu, ale jeho štipľavú strelu dokázal zblokovať Dalhuisen.
     
    56:28
    Slovanisti nedokázali využiť ani jednu z ponúknutých presilových hier. Trest pre Lukáša Handlovského končí, a tak sa počet korčuliarov na ľade vyrovnáva.
     
    57:30
    Vylúčenie v tíme HC Slovan Bratislava (Adam Lukošik – 2 min., držanie).
     
    58:00
    Do konca riadneho hracieho času ostávajú posledné dve minúty.
     
    58:38
    Drgoň si spracoval puk už v strednom pásme, vďaka čomu spôsobil ofsajdové postavenie. Nasleduje vhadzovanie v strednom pásme.
     
    59:30
    Popradčania nevyužili poskytnutú presilovú hru, ale mrzieť ich to nemusí. Už je jasné, že si z dnešného stretnutia odnesú plný bodový zisk.
     
    Koniec zápasu.
     
    Máme tu koniec stretnutia, z ktorého si všetky body odnesie hosťujúci Poprad po víťazstve 4:0. Popradčania mali svojho súpera počas celého stretnutia pod kontrolou a k ničomu ich nepustili. Góly si na svoje konto pripísali Svitana, Livingston, Handlovský a Tavi. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (18:53:56)

    Róbert Gašpárek

    Branky a nahrávky: 3. Svitana (Haščák, Drgoň), 27. Livingston (Dalhuisen), 42. Handlovský (Ulrych, Brejčák), 49. Tavi (Zagrapan, Vandas)


    HC Slovan Bratislava: Parks (Gudlevskis) – Ališauskas, Sersen, Štajnoch, Bačik, Brodzinski, Maier, Ondriš, Valach – O'Donnell, Harris, Zigo – Urbánek, Kytnár, Kundrik – Rapáč, Bortňák, Matoušek – Jendek, Uram, Lukošik
    HK Poprad: Vošvrda (Hamerlík) – Brejčák, Drgoň, Vishnevskiy, Ulrych, Dalhuisen, Seigo, Hudec, Valigura – Haščák, Skokan, Svitana – Handlovský, Preisinger, Tavi – Livingston, Bjalončík, Vandas – Paločko, Zagrapan, Mešár

    Rozhodčí: Stano, Žák – Synek, Durmis – Jonák
    thejrc.org