Humenné – Vlci Žilina 4:5 (kon.) | Trnava – Dubnica 3:4 (kon.) | Topoľčany – Skalica 2:3 (kon.)
Martin – Spišská N. Ves 2:0 (kon.) | Pov. Bystrica – Levice 3:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Neděle 21.02.2021, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Miroslav Mosnár (tréner HK Spišská Nová Ves): "Prvý gól sme inkasovali po chybe na obrannej modrej čiare, čo naštrbilo sebavedomie mužstva. Ďalší gól padol v hre v oslabení o dvoch hráčov. Celkom dobre sme v ňom bránili, v jeho závere však súper dokázal streliť gól. Aj za stavu 2:0 sme boli stále v hre. Neboli sme natoľko efektívni ako domáci hráči, práve toto dnes rozhodlo. Nestrelili sme gól, nastrelili sme žŕdku. Podľa nášho hráča sme dokonca v zápase strelili gól, ktorý ale nebol zaznamenaný. Na toto sa nemôžeme vyhovárať, nedali sme gól, ktorý by sa bol počítal. Play-off nám už neujde. Dôležité bude prejsť prvým kolom, potom sa uvidí, čo ďalej. Tabuľka ešte nie je konečná, všetkých nás čakajú ešte minimálne štyri stretnutia a všetko je otvorené. Martin, Topoľčany, Dubnica – to sú všetko naši súperi v týchto dňoch. Program určite náročný, keďže sú to kvalitné tímy. Myslím, že i my máme svoju kvalitu a vieme odohrať dobré zápasy. Sústredíme sa na každý jeden najbližší zápas, v ktorom chceme zvíťaziť. Najbližšie už na ten v stredu proti Topoľčanom."

    Miroslav Chudý (tréner HK Martin): "Vedeli sme, že nás čaká dôležité stretnutie, najmä z pohľadu oboch tímov v tabuľke. Bol to priamy súboj o druhé miesto, v ktorom sme potrebovali zvíťaziť. Chalani túto úlohu zvládli veľmi dobre. Prvá tretina bola z našej strany veľmi dobrá, tlačili sme sa dopredu. Strelili sme síce len jeden gól, bolo to ale v poriadku. Stretnutie sa rozhodlo počas presilovej hry o dvoch hráčov v druhej tretine. Od tejto chvíle sme takticky veľmi dobre pôsobili. Takto si predstavujem našu hru, najmä z pohľadu systému. Hrali sme tak, ako sme potrebovali. V zápase nechýbalo nasadenie, bojovnosť, súpera sme nepúšťali do príležitostí. Z pohľadu defenzívy takisto veľmi dobré stretnutie. Od brankára po hráča v útoku, z mojej strany vyjadrujem so všetkými spokojnosť. Proti kvalitnému súperovi sme si dnes víťazstvo zaslúžili. Predchádzajúce stretnutie na ľade Spišskej Novej Vsi som videl ešte len s tribúny, teraz som bol po prvýkrát osobne na výsledku zainteresovaný. Predchádzajúce duely preto nemôžem hodnotiť. Z môjho pohľadu je ale Spišská Nová Ves kvalitným mužstvom, ktoré sa takisto v posledných dňoch posilnilo a dnešný súboj bol prezentáciou hokejovo vyspelých tímov, čo bolo vidieť aj na ľade. Najbližšie cestujeme k lídrovi. Posledné vzájomné stretnutie bolo veľmi kvalitné. Dá sa povedať, že sme hokejovo nespravodlivo podľahli. Mali sme viac z hry, odklonilo sa ale od nás v závere šťastie. Ideme si však po víťazstvo. Uvidíme, čo prinesie samotný zápas. Je to aj skúška pred samotným play-off, zistíme ako na tom sme. Dúfam, že podáme výkon ako v posledných zápasoch a prinesieme aj body. Dnes sme hrali s maximálnym počtom cudzincov, keďže nám vypadol Rastislav Špirko. Okrem toho máme aj zraneného Tomu. Vydali sme sa cestou nasadenia cudzincov v útoku. Z tohto dôvodu nenastúpil preto Müller, ktorý bol pripravený do obrany. Viac sme sa sústredili na ofenzívu, keďže sme potrebovali strieľať góly. Vzadu by to mohlo byť v poriadku, nakoľko sa nám má po chorobe vrátiť Lavička. Bol by som rád, ak by boli všetci hráči na play-off v poriadku. Každé zranenie či choroba vyžadujú určitý čas, máme ešte dva týždne na to, aby sme sa dali do poriadku. Zranenia však môžu prísť aj počas nich."

    Lukáš Vartovník (útočník HK Spišská Nová Ves): "V Martine sa vždy veľmi ťažko hrá. Súper bol dnes vynikajúci, zápas bol na úrovni play-off. Málo chýb, veľa kontaktov a osobných súbojov. Tu sa ukázalo, že Martin vie potrestať chyby, ktoré sme urobili. Po úvodnej chybe sme často hrali v oslabení, Martin ako kvalitný tím využil presilovú hru o dvoch hráčov. Takisto sme mali presilové hry o jedného, či dvoch hráčov, nám to ale nevyšlo. Ak by sme mali o málo viac šťastia a strelili kontaktný gól, bol by to ešte zaujímavejší zápas. Síce nie pre divákov, keďže tu žiadni neboli, zápas nám ale ukázal aké bude túto sezónu play-off. Vždy, ak je akákoľvek šanca streliť kontaktný gól, musíme sa o to pokúšať. Dnes sme si mohli vyskúšať hru bez brankára, nepodarilo sa nám ale túto možnosť využiť. Vieme však, na čom musíme popracovať a kde sa musíme zlepšiť. Stretli sa dva kvalitné tímy a dúfame, že sa s Martinom v play-off stretneme pokiaľ možno, čo najneskôr, ideálne vo finále. Každé kolo play-off bude o niečom inom. Tu nemôžeme hovoriť o šťastí, keďže sa hrá na štyri víťazné zápasy. Rozhoduje, ktorý z tímov je lepšie fyzicky a psychicky pripravený. Kto urobí menej chýb, postúpi. Už teraz sa pripravujeme na najbližší zápas proti Topoľčanom. Dnes sme prehrali zápas, do konca základnej časti ale ešte zostávajú štyri. Urobíme všetko pre to, aby sme sa vrátili na druhú priečku tabuľky a do play-off postupovali z čo najvyššej možnej pozície."

    Filip Krasanovský (brankár HK Martin): "Čisté konto poteší každého, dnes to bol ale odpracovaný výkon od prvého po posledného hráča. Nula by neprišla, ak by mi v obrane nepomohli spoluhráči. Dnes to bol tímový výkon, dosiahnutá nula patrí všetkým, nie iba mne. Hralo sa o druhé miesto, keďže každý z tímov chce mať čo najlepšiu východiskovú pozíciu pred play-off. Táto výhra nám preto veľmi pomôže, najmä pred najbližším zápasom so Žilinou. Ako tím si myslím, že môžeme uhrať dobrý výsledok i tu. Je pravda, že som dnes bojoval s bránkou. Keďže som silnejší, asi som sa viac do nej zaprel. Nebol v tom úmysel, chcel som vyplniť medzeru medzi žŕdkou, dvakrát ale bránka vypadla. Prvýkrát mi to rozhodcovia odpustili, druhýkrát už nie. Chápem ich rozhodnutie, nemalo by sa to stávať. Podľa mňa bránka nedržala správne, nič to už ale na výsledku nezmení. Dôležité sú tri body, čo bolo – to bolo. Do Žiliny je ešte ďaleko. Treba si oddýchnuť, potrénovať, uvidíme, kto pôjde v stredu do bránky. Nech chytá ten lepší. Prísť do Martina mi v tejto sezóne bolo jednoducho súdené, keďže som v tej uplynulej nedokončil svoju prácu. Osud mi to takto pripravil. Som rád, že tu môžem byť, aj keď sezóna bola spočiatku divoká. Našiel som poriadny tím s veľkými ambíciami. V uplynulej sezóne nás prerušila pandémia, v tejto chceme našu prácu dokončiť. S viacerými spoluhráčmi sa už poznáme, s Antonovom sme boli týždeň v Trnave v rámci try-outu, takže sa poznám už aj s novými posilami. Spoluhráči sú v pohode, kabína si sadla pričom krásne funguje." (23:31:27)
     
    Martin si udržal vedenie 2:0. Góly: 6. Murtazin (Cebák, Kukumberg), 24. Poliaček (Murček, Shepelev).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Moučka prestrelil bránku. Vartovník vzápätí netrafil puk.
     
    59:30
    Oddychový čas hostí.
     
    59:20
    Melicherčík odchádza na striedačku. Hostia sa odhodlali k power-play.
     
    58:44
    Murček sa obetavo hodil do strely Piačku. Domáci si v závere chcú zachovať čisté konto.
     
    58:14
    Cebák nedokázal vyhodiť puk. Súboj v útočnom pásme hostí.
     
    57:46
    Paulíny z prvej. Netriafa priestor bránky.
     
    57:31
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Tentoraz vhadzovanie pred Melicherčíkom.
     
    56:46
    Murtazin v rohu klziska. Pichnarčík mu nedovolil prihrať.
     
    56:32
    Romaňákov pokus zblokovaný. Čížek okamžite vyhadzuje puk.
     
    55:58
    Zakázané uvoľnenie na domácej strane. Hostia sa vracajú pred Krasanovského.
     
    55:22
    Vartovník z ľavej strany. Hostia robia všetko pre to, aby ešte zdramatizovali zápas.
     
    54:50
    Moučka sa dostal poľahky k puku. Domáci si pred vlastnou bránkou nerozumeli.
     
    54:20
    Shepelev hľadá vpredu spoluhráča. Prihrávka naslepo.
     
    53:40
    Antonov na Murtazina. Rýchla výmena strán.
     
    52:45
    Poliaček si nevšimol na ľavej strane voľného Fafráka. Zakončil sám.
     
    52:15
    Dírer na Dvořáka. Toho zastavil Romaňák.
     
    51:55
    Paulíny inkasoval hokejkou do tváre. Vylučovať sa nebude.
     
    50:56
    Hančákov pokus kryje Krasanovský. Hra je prerušená.
     
    50:22
    Murtazin skúsil obísť Česáneka. Ten ho do zakončenia nepustil.
     
    49:55
    Murček ešte pokračuje v akcii. Spred bránkového priestoru neuspel.
     
    49:45
    Perrott vedľa bránky. Pokračuje však za pukom.
     
    48:55
    Dírer z otočky. Pekné zakončenie.
     
    48:05
    Kukumberg v súboji s Melicherčíkom neuspel. Vedenie domácich nenavýšil.
     
    48:05
    Timi Lahtinen (SNV) sekal Kukumberga. Nariadené trestné strieľanie.
     
    47:35
    Strela Dowa. Vedľa bránky.
     
    46:58
    Ordzovenský od modrej. Ďalší pokus na hosťujúcej strane.
     
    46:12
    Od modrej páli Česánek. Krasanovský pozorný.
     
    45:42
    Domáci v plnom počte. Jurášek na ľadovej ploche.
     
    45:21
    Džuganom nahodený puk. Odrazil sa od zadného mantinelu.
     
    44:56
    Fafrák v oslabení potiahol puk. Z tejto akcie napokon nič nebolo.
     
    44:21
    Moučka minul bránku. Domáci majú problém s vyhodením puku.
     
    43:41
    Filip Krasanovský (MAR) inkasuje dve minúty za posunutie bránky. Trest si za neho odsedí Andrej Jurášek.
     
    43:22
    Cebákom odpálený puk. Do bezpečia za každú cenu.
     
    42:35
    Barto neuspel v súboji s Matejom. Puk však končí v rohu klziska.
     
    42:05
    Michal Dvořák (MAR) inkasuje dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    42:01
    Jurášekom nahodený puk na zadný mantinel. Dírer sa k nemu pridáva.
     
    41:44
    Vartovníkovi teraz rozhodcovia odpustili faul na Barta. Pôvodne ukazovali faul kolenom, napokon si to rozmysleli.
     
    41:03
    Rapáčovi vypichol puk Perrott. Hostia prichádzajú o útočné pásmo.
     
    40:29
    Domáci v plnom počte. Dvořák na ľadovej ploche.
     
    40:11
    Čížekom vyhodený puk. Domáci sa oslobodili.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina priniesla takisto jediný gól, a to opäť na domácej strane, čo znamená, že Martin má o niečo bližšie k víťazstvu ako Spišská Nová Ves. O všetkom však rozhodne až posledná tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:49
    Cebákovi sa na druhý pokus podarilo vyhodiť puk. Domáci sa oslobodzujú.
     
    39:29
    Lahtinen zakončil vedľa bránky. Domácim sa nepodarilo vyhodiť puk.
     
    39:09
    Posunutá bránka domáceho tímu. Zásluhou brankára, čo sa nepáči hosťujúcej striedačke.
     
    38:52
    Puk zachytený za modrou čiarou. Hostia sú vyháňaní z útočného pásma.
     
    38:28
    Michal Dvořák (MAR) inkasuje dve minúty za faul kolenom.
     
    38:17
    Vartovníkom vypálený puk. Betón brankára.
     
    37:56
    Dvořák poslal dlhú prihrávku na Fafráka. Opäť tu máme zakázané uvoľnenie.
     
    37:23
    Perrott zakončil z diaľky. Pri tomto pokuse zlomil hokejku.
     
    36:54
    Fafrák už nedostihne puk. Zakázané uvoľnenie.
     
    36:14
    Dow na Džugana. Krasanovský hru prerušil.
     
    35:32
    Paulíny z prvej. Dvořák sa už k dorážke nedostal.
     
    34:56
    Tyczynski triafa Čížeka. Ten okamžite rozohráva na Murčeka.
     
    34:21
    Černý opäť do brankára. Krasanovský žiada o technickú prestávku z dôvodu úpravy výstroje.
     
    33:56
    Matej do lapačky brankára. Hra je prerušená.
     
    33:04
    Romaňák blokujúci pokus Jurášeka. Melicherčík nemusel zasiahnuť.
     
    32:26
    Domáci v plnom počte. Perrott na ľadovej ploche.
     
    32:21
    Moučka nastrelil žŕdku. Domáci mali šťastie.
     
    32:01
    Rapáčov vysoký puk Krasanovský nadvihol. Končí za jeho bránkou.
     
    31:33
    Hostia v plnom počte. Černý na ľadovej ploche.
     
    30:55
    Murtazin v súboji s Dowom. Zo stredného pásma sa zatiaľ neposunul ani jeden z nich.
     
    30:25
    Andrew Perrott (MAR) inkasuje dve minúty za vrazenie na nečakané napadnutie.
     
    30:08
    Perrottovi puk preskočil hokejku. Domáci s problémami pri udržaní útočného pásma.
     
    29:32
    Jakub Černý (SNV) inkasuje dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    29:20
    Dow v súboji s Ligasom. Pri mantineli sa iskrí.
     
    28:46
    Shepelev poslal krížnu prihrávku pred bránku. Kukumberg bol medzi kruhmi.
     
    28:12
    Cebákom nahodený puk, ktorý sa obtrel o konštrukciu bránky. Následne Perrott triafa brankára.
     
    27:52
    Poliaček sa pokúsil o únik. Česánek ho dostihol.
     
    27:22
    Ligas vytláča Pichnarčíka. Puk sa dostáva za modrú čiaru.
     
    26:46
    Piačka v súboji s Bartom. Puk opúšťa útočné pásmo.
     
    26:33
    Domáci v plnom počte. Dvořák na ľadovej ploche.
     
    26:12
    Chovan vyháňaný z pásma. Vhadzovanie za modrou čiarou.
     
    25:36
    Černý s Rapáčom opäť v bránkovisku. Hra je prerušená.
     
    25:12
    Tlačenica pred domácou bránkou. Krasanovský sedel na puku.
     
    24:32
    Michal Dvořák (MAR) inkasuje dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    24:20
    Džugan vytláčaný za bránku. K zakončeniu sa nedostal.
     
    23:45
    Hostia v plnom počte. Piačka na ľadovej ploche.
     
    23:11
    Martin dal gól!
    Využitá dvojnásobná presilová hra. FRANTIŠEK POLIAČEK triafa povedľa brankára po asistenciách Michala Murčeka a Aleksandra Shepeleva.
     
    23:01
    Shepelev nastrelil žŕdku. Domáci zostávajú v pásme.
     
    22:34
    Murček pred bránkou. Shepelev na modrej.
     
    22:14
    Kolotoč domácich hráčov. Vypálil Perrott.
     
    21:44
    Edmund Piačka (SNV) inkasuje dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    21:30
    Richard Rapáč (SNV) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    21:04
    Džugan z prvej. Pekná strela.
     
    20:32
    Poliaček získava skackaný puk od Fafráka. Strela z pravej strany.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej tretine padol jediný gól, vďaka ktorému vedú domáci hráči. Tí zatiaľ svojmu súperovi neodskočili na vyšší rozdiel a tak je všetko pred druhou tretinou otvorené.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:41
    Dvořák po pravej strane. Odovzdáva puk Fafrákovi.
     
    19:19
    Kukumberg si berie puk. Prihrávka Murtazinovi a Melicherčík musí zasiahnuť.
     
    18:52
    Rapáč v spolupráci s Tyczynskim. Murček sa musel vrátiť.
     
    18:08
    Lahtinen z pravej strany. Na svoju príležitosť si počkal ešte na modrej čiare.
     
    17:42
    Krasanovský vyrazil puk pred seba. Babka ho stihol upratať.
     
    17:02
    Poliaček na Dvořáka. Strela od modrej.
     
    16:45
    Fafrák v súboji s Knižkom. Hostia nepúšťajú domácich pred bránku.
     
    16:20
    Murtazin na modrej zachytil odrazený puk. Dostal sa s ním do zakončenia a získava pásmo.
     
    15:43
    Babka v postavení mimo hry. Vhadzovanie v strednom pásme.
     
    15:17
    Dow blokuje pokus Paulínyho. Puk končí na ochrannej sieti.
     
    15:01
    Lahtinen smeroval za pukom, ktorý však končí v zakázanom uvoľnení. Domáci tak získavajú pásmo.
     
    14:36
    Černý z ľavej strany. Krasanovský jeho pokus kryl.
     
    14:22
    Kukumberg v súboji s Džuganom. Puk končí v rohu klziska.
     
    13:44
    Piačka z prvej. Tesne vedľa.
     
    13:16
    Domáci v plnom počte. Čížek na ľadovej ploche.
     
    12:34
    Ligasom vyhodený puk. Zatiaľ bez väčších problémov.
     
    12:02
    Kukumberg sa dokázal v oslabení dostať do útočného pásma. Vyslal na brankára slabšiu strelu.
     
    11:45
    Barto vyhadzuje puk von z pásma. Domáci sa oslobodzujú.
     
    11:15
    Václav Čížek (MAR) inkasuje dve minúty za údery.
     
    11:00
    Lahtinen bez puku. Berie mu ho Cebák.
     
    10:44
    Barto medzi kruhmi. Nemal dostatok času zakončiť.
     
    10:04
    Dvořákom nahodený puk. Získava ho Themár.
     
    09:35
    Chovan láme hokejku. Musí ísť striedať.
     
    09:20
    Chovan poslal na domácu bránku skackajúci puk. Krasanovský s problémami.
     
    08:50
    Fafrák nahadzuje puk na Murčeka. Ten má pred sebou protihráča.
     
    08:02
    Pri Piačkovi je Murtazin. Súboj v strednom pásme.
     
    07:35
    Perrottom nahodený puk do útočného pásma. Dírerov pokus kryje Melicherčík.
     
    07:05
    Rapáč vybojoval útočné pásmo. Česánek sa stihol prezentovať dorážkou.
     
    06:35
    Lahtinenov pokus zrazený ešte Tyczynskim. Hra je prerušená.
     
    05:50
    Únik Džugana. Nepodarilo sa mu zakončiť.
     
    05:30
    Martin dal gól!
    MARAT MURTAZIN využil zlého vyhodenia puku z pásma, ktorý získal ešte na modrej a následne svoju cestu ukončil gólom. Asistencie si pripisujú Juraj Cebák a Roman Kukumberg.
     
    04:56
    Tyczynski spoza brániaceho hráča. Krasanovský pozorný.
     
    04:22
    Antonov na Kukumberga. Pekná spolupráca.
     
    03:46
    Džugan to urobil veľmi dobre. Naznačil strelu a následne našiel Černého.
     
    03:14
    Barto pritlačil na mantinel Vartovníka. Po získaní puku hľadá Paulínyho.
     
    02:49
    Hostia v plnom počte. Rapáč na ľadovej ploche.
     
    02:12
    Perrottova strela od modrej. Murček s Fafrákom sa snažili dorážať.
     
    01:40
    Shepelev na Murčeka. Strela z prvej.
     
    01:12
    Themár prichádza o puk. Piačka ho dostáva von z pásma.
     
    00:48
    Richard Rapáč (SNV) inkasuje dve minúty za krosček.
     
    00:23
    Fafrák zastavuje Giľáka. Vstup do stretnutia sa odohráva v strednej tretine.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Martin: Krasanovský (Bernát) – Shepelev, Čížek – Perrott, Cebák – Dvořák, Ligas – Pokrivčák – Fafrák, Murček, Poliaček – Antonov, Kukumberg, Murtazin – Paulíny, Barto, Themár – Jurášek, Babka, Dírer

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík (Surák) – Chovan, Dow – Česánek, Ordzovenský – Romaňák, Hančák – Pichnarčík, Knižka – Džugan, Černý, Giľák – Rapáč, Tyczynski, Lahtinen – Vartovník, Moučka, Piačka – Olejník, Češík, Matej

    Rozhodca: Valko, Krajčík – Knižka, Šotek, Beniač (inštruktor).
     
    Martin v predchádzajúcom kole vydrel víťazstvo na ľade Skalice v pomere 3:4. Dva góly domácim strelil Murtazin, po jednom pridali Murček a Špirko.

    Spišská Nová Ves podľahla doma Humennému 2:4. O góly sa postarali Lahtinen a Piačka.

    Aktuálne majú obaja súperi na svojom konte po 62 bodov. Vďaka vzájomným zápasom je na tom v tejto chvíli lepšie Spišská Nová Ves.

    Tá zvíťazila v úvodnom meraní síl 6:3, následne jej Martin doma oplatil prehru po víťazstve 5:1 a naposledy sa opäť Spišská Nová Ves tešila z domáceho víťazstva 6:3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 6. Murtazin (Cebák, Kukumberg), 24. Poliaček (Murček, Shepelev)


    HK VITAR Martin: Krasanovský (Bernát) – Shepelev, Čížek – Perrott, Cebák – Dvořák, Ligas – Pokrivčák – Fafrák, Murček, Poliaček – Antonov, Kukumberg, Murtazin – Paulíny, Barto, Themár – Jurášek, Babka, Dírer
    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík (Surák) – Chovan, Dow – Česánek, Ordzovenský – Romaňák, Hančák – Pichnarčík, Knižka – Džugan, Černý, Giľák – Rapáč, Tyczynski, Lahtinen – Vartovník, Moučka, Piačka – Olejník, Češík, Matej

    Rozhodčí: Valko, Krajčík – Knižka, Šotek, Beniač (inštruktor)
    thejrc.org