Vítkovice – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Olomouc – Litvínov 1:2 (kon.) | Liberec – Motor ČB 4:2 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 2:1 (kon.) | Zlín – Třinec 2:3 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 3:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
HC Oceláři Třinec
Úterý 23.02.2021, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý podvečer u českého hokejové nejvyšší soutěže! Společně se mnou budete dnes moci sledovat souboj, který byl měl být vzhledem k postavení tabulce dost jednoznačný. Zlín se ale proti Třinci určitě pokusí o překvapení. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    PSG Berani Zlín
    Zlín utrpěl v posledním zápase velmi bolestivou porážku s Českými Budějovice, kterou bude jen těžko napravovat proti suverénnímu Třinci. Berani totiž proti jihočeskému soupeři sice dotáhli dvoubrankové manko, ale následně inkasovali v poslední minutě základní hrací doby, takže nakonec přišli o všechny body. I kvůli tomu je už šance na postup do play off naprosto minimální, pokud si ji chtějí udržet, musí dnes porazit Oceláře, což bude složitý úkol. Žlutomodří totiž z posledních desíti utkání prohráli rovno osm, aktuálně mají na kontě dvě prohry za sebou. Podle předpokladů by Zlín sérii porážek neměl zlomit, ještě když v neděli nestačil na poslední tým tabulky a nyní ho čeká vedoucí celek.


    Poslední tři utkání
    Zlín vs. České Budějovice – 2:3
    Kometa vs. Zlín – 9:3
    Zlín vs. Mladá Boleslav – 3:2

    Nejproduktivnější hráči
    Antonín Honejsek 23 bodů (6+17)
    Pavel Kubiš 18 bodů (8+10)
    Dalibor Řezníček 15 bodů (4+11)
     
    HC Oceláři Třinec
    Třinec se sice nachází na prvním místě tabulky, ale stále se musí snažit, tedy pokud chce získat Prezidentský pohár, protože na druhou Spartu má jen jednobodový náskok, i když má jeden zápas k dobru. Dnes by to ale měl být pro Oceláře lehký úkol vzhledem k tomu, že poslední čtyři utkání vyhráli, i když se střetli se silnými protivníky. Dnešní hosté tak zcela bez problémů porazili Liberec s Pardubicemi, proti Plzni a Vítkovicím si pak připsali jednobrankové výhry. Z kabiny Třince tak sálá velká pohoda, což je také jedna z výhod, kterou má nad domácím týmem. Uvidíme tedy, jestli Oceláři potvrdí roli favorita.

    Poslední tři utkání
    Liberec vs. Třinec – 0:4
    Pardubice vs. Třinec – 2:6
    Třinec vs. Plzeň – 3:2

    Nejproduktivnější hráči
    Martin Růžička 59 bodů (18+41)
    Matěj Stránský 48 bodů (30+18)
    Martin Gernát 38 bodů (12+26)
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Žižka (C), M. Novotný, Ferenc, Suhrada, Nosek (A), Hamrlík – Kubiš (A), Fořt, Vopelka – Sebera, Honejsek, Šlahař – Chludil, P. Sedláček, J. Ondráček – Václavek, Karafiát, Dobiáš.

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Zahradníček, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Rodewald – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Peterek.

    Rozhodčí: Pešina, Šindel – Pešek, Malý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:52
    Hned během první minuty se oba celky dostaly do střelecké příležitosti, jenže nikdo se nedokázal prosadit.
     
    01:05
    K další ráně se odhodlal Martin Gernát, který prověřil Daniela Hufa z levé strany, ale domácí brankář s mírnými problémy udržel puk před brankovou čárou.
     
    01:48
    Ondřej Kacetl jistě kryje nahození ze středního pásma a kotouč raději podrží, takže se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    02:21
    Jiří Karafiát nadělal protihráčům problémy při jejich rozehrávce, z čehož nakonec vytěžil alespoň zakázané uvolnění.
     
    03:00
    Domácí pořád velmi dobře napadají, nyní pěkně zapracoval Lukáš Vopelka, který od mantinelu našel zadovkou Pavla Kubiše, jenž už ale zakončit nedokázal.
     
    03:45
    Antonín Honejsek šikovně vyvezl kotouč přes modrou čáru a následně posunul puk na Tomáše Žižku, který okamžitě pálil, ale netrefil bránu.
     
    04:28
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři bleskově udeřili a jdou do vedení! Dobrého přechodu do útoku využil David Kofroň, který posílal kotouč do brankoviště. Do jeho pasu ale sáhl ještě ONDŘEJ KOVAŘČÍK, kterému se povedlo puk tečovat do brusle Pavla Sedláčka, který si ho sám nešťastně srazil do sítě. Velká smůla pro Zlín. Asistence: David Kofroň.
    04:28 Ondřej KOVAŘČÍK - 0:1
     
    05:52
    Hosté zůstávají při chuti a nyní se usazují v útočném pásmu, kde ale Matěj Stránský skočil po zásahu Matyáše Hamrlíka na ledě, takže ztratil kotouč.
     
    06:44
    Matěj Sebera po vhazování dotlačil puk do rohu útočného pásma, kde už ho ale následně proti dvěma protihráčům ztratil.
     
    07:12
    Zlín má možnost útoku díky zakázanému uvolnění soupeře, to ale bude muset vyhrát vhazování.
     
    07:28
    Vyhrát buly se sice nepovedlo, ale vzápětí díky špatné rozehrávce uháněl do slibné pozice mladík Lukáš Chludil, který však brankáře neprověřil, protože trefil jen hůl obránce!
     
    08:08
    Jan Václavek si najížděl a chtěl dostat přihrávku od Davida Noska, který se o to pokusil. Přihrával ale jen do ofsajdu.
     
    08:47
    Martin Gernát rovnou dvakrát zkoušel štěstí od modré čáry, ale ani jednou to nevyšlo. Jednou zasáhl obránce a podruhé kus gumy skončil až mantinelu.
     
    09:33
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Matyáš Hamrlík – 2 min., podrážení).
     
    09:50
    Třinec nemá s výhrou vhazování žádné problémy, okamžitě tak mohl kombinovat v útočném pásmu, ale nic nebezpečného z toho nevytěžil.
     
    10:20
    Tomáš Fořt mohl ve vlastním oslabení i zaútočit, jenže jeho zadovka okamžitě po přechodu modré čáry skončila až ve středním pásmu.
     
    10:57
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., držení).
     
    11:08
    Hosté mají obrovskou možnost k navýšení vedení, jenže jí nezačínají moc dobře, jelikož David Nosek hned po buly dostal kotouč z pásma.
     
    11:47
    Zlín má velmi rychle dvojnásobné oslabení za sebou, vzápětí dokonce mohl skórovat Pavel Kubiš, který však tváří v tvář Ondřeji Kacetlovi neuspěl!
     
    12:06
    Na druhé straně se pěkně uvolnil Jakub Vrána, který i dost nebezpečně pálil pod horní tyč, ale Daniel Huf se blýskl parádním zákrokem!
     
    12:49
    Zlínský brankář jistě kryje další ránu od modré čáry a vypadá to, že domácí i tuto početní nevýhodu ubrání.
     
    13:08
    Žlutomodří zvládli oslabení velmi dobře a nyní už mohou zase usilovat o vyrovnání. Zatím se ale nedostávají k puku.
     
    13:44
    Tomáš Marcinko už neměl moc možností k založení útočné akce, protože ho opustili spoluhráči, kteří šli střídat. Z této situace však vytěžil maximum, protože po jeho nahození Daniel Huf přerušil hru a bude se před ním vhazovat.
     
    14:18
    Beranům stále vůbec nevychází přechod středního pásma. Většinou tak přicházejí jen nahození, ale následně stejně kotouč mají Oceláři.
     
    15:13
    Martin Gernát měl spoustu prostoru na levé části hřiště, ještě si tak vylepšil pozici a pálil švihem, ale jeho pokus velmi obětavě zablokoval Jiří Ondráček.
     
    15:58
    Zlín se dopouští dalšího postavení mimo hru, pokud si tedy chce uchovat kotouč, musí Antonín Honejsek zvládnou následné buly.
     
    16:16
    Marian Adámek od modré čáry sice nepálil moc nebezpečně, ale kotouč byl ještě tečovaný, takže měl Daniel Huf velké problémy, ale nakonec to zvládl!
     
    17:05
    Hosté výborně zapracovali při napadání, Miloš Roman tak nakonec k zakončení vybídl Patrika Hrehorčáka, který ale nenašel cestu skrz výstroj gólmana!
     
    17:36
    Daniel Huf pokračuje ve velmi jistém výkonu, další střelu z dálky vyráží vyrážečkou a drží tak svůj tým ve hře.
     
    18:00
    Lukáš Chludil byl opět vidět, tentokrát dobře forčekoval, díky čemuž mohl pálit, ale kotouč otřel jen o boční síť.
     
    18:38
    Třinec už dopředu příliš nepospíchá, přes napadající protihráče to má navíc velmi složité, takže nakonec musel dopředu jen nahodit.
     
    19:15
    Domácí mohou podniknout poslední útok třetiny, Vojtěch Dobiáš však při zpracování přihrávky Martina Novotného nebyl úspěšný.
     
    19:42
    Nakonec se ještě píská zlínské zakázané uvolnění, Daniel Huf tak ještě musí držet pozornost.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:15.
     
    Dnešní zápas se zatím vyvíjí podle předpokladů. Třinec viditelně přehrává zlínské Berany a díky tomu se brzy dostal do vedení gólem Ondřeje Kovařčíka. Berani však boj o body nevzdávají, jelikož ubránili dvojnásobné oslabení a stále tak drží jednobrankovou ztrátu, která se dá mrknutím oka smazat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Od začátku třetiny se hraje ve zlínském pásmu, kde se ale nakonec hosté dopustili ofsajdu, po kterém nezvládli vhazování.
     
    20:47
    Martin Gernát se dostal do zakončení velmi jednoduše, jednoduchý zákrok si ale připsal také Daniel Huf.
     
    21:12
    Tomáš Marcinko našel za bránou Daniela Kurovského, který zkusil překvapit zlínské brankáře střelou zpoza branky, ale to se mu nepovedlo.
     
    21:52
    Dalibor Řezníček nedostal kotouč z vlastního pásma, to se přece jen po souboji podařilo jednomu ze spoluhráčů.
     
    22:18
    Zlín zvládá obranu velmi jistě, směrem dopředu to ale pokulhává, protože se Ondřej Kacetl v bráně zatím dost nudí.
     
    22:43
    Vladimír Dravecký se protlačil za nahozeným kotoučem, ale na jeho přihrávku po mantinelu žádný ze spoluhráčů neodpověděl.
     
    23:17
    Ve druhém dějství Oceláři jednoznačně dominují při vhazování, protože prohráli jenom jedno jediné. Ke změně skóre jim to ale zatím nepomáhá.
     
    23:58
    Jiří Ondráček měl díky dobrému napadání prostor v pásmu, ale ani ve velké rychlosti bránícího hráče neobešel.
     
    24:28
    Ondřej Kacetl se rád protáhne výletem za svou branku, kde si dal s rozehrávkou trochu na čas, ale nakonec to zvládl s přehledem.
     
    24:53
    Patrik Hrehorčák operoval v předbrankovém prostoru, kde po zblokovaném zakončení poslal kotouč před odkrytou klec na Miloše Romana, ale ten to příliš nečekal a kvůli tomu nezakončil!
     
    25:35
    Třinec se po delší době usadil pevně v útočném pásmu, což bude platit i po zlínském vyhození, které skončilo až na zakázaném uvolnění.
     
    25:49
    Domácí vyhráli buly před svým gólmanem a okamžitě nastartovali protiútok, který po hraničním zákroku zakončoval Pavel Kubiš, ale mířil jen do ramena brankáře.
     
    26:27
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani ve druhé části velmi dobře zvládají obranu a po zásluze jsou odměněni! Antonín Honejsek po přechodu modré čáry zasekl, zvážil všechny možnosti a následně vypálil směrem k pravé tyči. Do rány navíc ještě vložil hůl JAKUB ŠLAHAŘ, který tak nedal Ondřeji Kacetlovi sebemenší šanci k zákroku. Asistence: Antonín Honejsek.
    26:27 Jakub ŠLAHAŘ - 1:1
     
    27:19
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Marcinko – 2 min., hákování).
     
    27:28
    Lukáš Vopelka pálil ze stejné pozice jako před chvílí Antonín Honejsek, ale úspěšný nebyl, protože mířil jen nad horní tyčku.
     
    28:13
    David Nosek byl hraničním způsobem poslán k u mantinelu k ledu, hlavní rozhodčí však zůstali klidní a vzápětí vykazují hru do středního pásma kvůli přihrávce rukou.
     
    28:45
    Domácím zatím úvodní přesilovku utkání vůbec nevychází, i když mají na ledě o hráče víc, tak jim vůbec nevychází přechod středního pásma.
     
    29:11
    V samotném závěru početní nevýhody se dokonce Třinec mohl prosadit, Jakub Vrána v roli nahrávače uvolnil Tomáše Kundrátka, který byl ale velmi dobře vychytán Danielem Hufem!
     
    29:38
    Oceláři už se zase mohou pokoušet o skórování, o které ihned usilovali, ale Berani pořád velmi dobře zvládají defenzivu.
     
    30:01
    Po dobré práci Tomáše Fořta se Zlín dostal po delší době k zakončení, postaral se o to Jiří Suhrada, ale Ondřej Kacetl jeho daleké nahození moc dobře viděl a jistě zasáhl.
     
    30:33
    Tomáš Kundrátek je v posledních minutách směrem dopředu dost aktivní, tentokrát dostal prostor na pravé straně, ze kterého samozřejmě vytěžil další zakončení, ale na brankáře si opět nepřišel!
     
    31:05
    Antonín Honejsek předčasně přejel modrou čáru, čehož si Jakub Šlahař včas všiml na modré čáře, kde ale o puk rychle přišel.
     
    31:55
    Daniel Huf je neuvěřitelný! Po nečekaném nahození Patrika Hrehorčáka vyrazil kotouč před sebe, kde o úspěšnou dorážku usiloval Vladimír Dravecký, ale zlínský brankář nedovolil ani to!
     
    32:27
    Jakub Ferenc nezvládl rozehrávku podle představ, jeho zaváhání však dalším dobrým zásahem odčinil Daniel Huf.
     
    32:48
    Třinec už zase začíná soupeře jednoznačně přehrávat, ale stále mu to nepomáhá do žádných výraznějších příležitostí.
     
    33:23
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Daniel Kurovský – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:39
    Domácí mohli ihned využít početní výhodu, po pěkné křižné přihrávce byl David Nosek sám v levém kruhu, ale střela mu vůbec nesedla a skončila jen v rohu kluziště!
     
    34:18
    Jakub Šlahař nejprve uvolnil Pavla Sedláčka, který ale pálil jen do brankáře. Po jeho pasu pak ještě zkoušel štěstí David Nosek, ale ten nastřelil jenom jednoho z obránců.
     
    34:53
    David Nosek v této přesilovce pálil hned potřetí a nyní mu to konečně sedlo podle představ, jenže Ondřej Kacetl vytáhl parádní zákrok vyrážečkou!
     
    35:28
    Na druhé straně pálil také jeden z elitních obránců, který je pro Třinec určitě Martin Gernát. Ten sice Daniela Hufa nepřekonal, ale kotouč následně poskakoval před prázdnou brankou, ale Martin Růžička se v těžké pozici nezmohl na dorážku!
     
    36:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se ještě do druhé přestávky vrací do vedení! Milan Doudera u modré čáry naznačil střelu, ale následně kotouč poslal na úplně volného MATĚJE STRÁNSKÉHO, jenž se vydal až před brankáře, kterému nedal šanci k zákroku přesnou ránou pod horní tyč. Asistence: Milan Doudera, Martin Růžička.
    36:17 Matěj STRÁNSKÝ - 1:2
     
    37:08
    Hosté už chtějí dohrát třetinu v klidu, s rozehrávkou tak vůbec nikam nespěchají, navíc soupeř je ani příliš aktivně nenapadá.
     
    37:38
    Domácí zvládli vhazování ve středním pásmu a následně okamžitě nahazoval směrem dopředu Jakub Ferenc, který ale žádného spoluhráče nenašel.
     
    38:11
    Tomáš Marcinko s ránou od modré čáry dlouho váhal, nakonec ale tvrdě vypálil a kotouč po teči zamířil mezi betony Daniela Hufa, který se ale rychle otočil a před brankovou čárou ho ještě poslal mimo tři tyče! Neuvěřitelný zásah!
     
    39:11
    Tomáš Marcinko jako první u nahozeného puku nebude, takže Zlín ještě získává vhazování před Ondřejem Kacetlem.
     
    39:27
    Další nahození hostů už bylo čisté, protože u něj byl první Daniel Kurovský, který okamžitě našel Jakuba Vránu, jenž ale mířil přímo do připraveného brankáře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:08.
     
    I po druhém dějství Třinec drží jednobrankové vedení, ale jde vidět, že se Zlín rozhodně nevzdává, takže to pro vedoucí celek tabulky bude ještě dost složité. Berani těží zejména ze své dobré defenzivy a ještě lepšího brankáře, který už má na kontě 28 zákroků. Ševci tak dokonce našli vyrovnaní po šikovné teči Jakuba Šlahaře, ale vyrovnaný stav vydržel zhruba deset minut, protože se pak naprosto jednoduše prosadil nejlepší střelec extraligy Martin Stránský. Nic to ale nemění na tom, že v poslední části nás čeká velký boj.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Zlín sice vyhrál úvodní vhazování, ale následná rozehrávka se mu vůbec nepovedla, protože skončila až na zakázaném uvolnění.
     
    40:39
    Matěj Stránský vedl útok do rozhozené obrany soupeře, po jeho pasu tak vypálil Martin Růžička, ale ten z pozice mezi kruhy netrefil bránu.
     
    40:57
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., podrážení + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Jan Václavek.
     
    41:26
    Daniel Huf se oslabení nenechává rozhodit, protože kryje další ránu od modré čáry, i když se ke schování puku trochu nadřel.
     
    41:46
    Matěj Stránský na modré čáře nedokázal zpracovat lehkou přihrávku, díky čemuž se Zlín osvobozuje a má tak za sebou polovinu oslabení.
     
    42:38
    Hosté jsou sice pevně usazeni v útočném pásmu, ale marně hledají cestu do střelecké pozice. Nakonec přece jen vypálil Martin Růžička, ale Daniel Huf jistě zasahuje.
     
    43:04
    Ševci to tedy zvládli, protože už hrají v plném počtu, nyní ale musí ve vlastním pásmu sebrat soupeři kotouč.
     
    43:43
    Oceláři začínají být trochu nervózní, kvůli čemuž domácí málem získali kotouč při napadání, ale nakonec se to těsně nepovedlo.
     
    44:02
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Tomáš Kundrátek – 2 min., podrážení).
     
    44:38
    Hosté se po vhazování rychle osvobodili a následně kupují spoustu času napadáním, Zlín se nemůže dostat ani z vlastní třetiny.
     
    45:13
    Směrem dopředu je to pro Zlín stále beznadějné. Jakub Ferenc to nyní zkoušel za pomoci nahození, ale Třinec mu okamžitě vrací kotouč.
     
    45:38
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., podrážení).
     
    46:04
    Pavel Sedláček se za bránou soupeře tlačil ke kotouči, v tom mu ale mírným zatažením zabránil Jakub Vrána, což rozhodčí vyhodnotili jako zákrok v rámci pravidel, takže se ve hře pokračuje bez přerušení.
     
    46:48
    Oceláři už hrají v mírně zkrácené přesilovce, ale cestu k náporu zatím marně hledají.
     
    47:12
    Dalibor Řezníček velmi šikovně obral o puk kličkujícího Matěje Stránského, díky čemuž ho mohl poslat přes všechny čáry až za branku Ondřeje Kacetla.
     
    47:53
    Tomáš Kundrátek si zase počínal na hranici pravidel, tentokrát mu to ale prošlo, jelikož ani nezískal kotouč.
     
    48:15
    Zlínu velmi rychle dochází čas a rozhodně to nevypadá, že by měli v blízké době vyrovnat. Ve třetí třetině jsou dokonce bez střely.
     
    48:55
    Daniel Kurovský odpálil kotouč na zakázané uvolnění, následně ale nepříjemně spadl na mantinel, což je určitě bolestivá záležitost.
     
    49:27
    Ondřej Kacetl se rád protáhne při chytání nahození soupeře, hru nemusí přerušovat, takže rozehrává na nejbližšího spoluhráče.
     
    50:13
    Antonín Honejsek dobře pomohl při bránění, protože získal kotouč a vzduchem ho chtěl poslat z pásma, jenže trefil jen protihráče v cestě, který kus gumy srazil mimo hrací plochu.
     
    50:35
    Martin Růžička po přechodu modré čáry příliš dlouho váhal, Matyáš Hamrlík tak nejprve srazil kotouč do středního pásma a následně tam poslal i protihráče.
     
    50:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kanaďan JACK RODEWALD vymyslel nádhernou individuální akci! Tento forvard se po přechodu modré čáry dostal až do mezikruží, kde šikovným potáhnutím zmátl obránce i samotného brankáře, kterého pak v pádu dokázal překonat! Asistence: Jan Zahradníček.
    50:54 Jack RODEWALD - 1:3
     
    51:44
    Berani už samozřejmě nemají co ztratit, najednou jsou tak směrem dopředu o dost aktivnější, ale do žádné střelecké pozice se pořád nedostali.
     
    52:13
    Oceláři hrají v naprostém klidu a pohodě, protože po vyhraném vhazování se tlačili do dalšího útoku, který však nyní zastavil ofsajd.
     
    52:47
    Hosté kupují spoustu času díky dobrému napadání, nakonec sice kotouč nezískali, ale to jim příliš nevadí.
     
    53:30
    Daniel Huf si nic nedělá ani ze třetího inkasovaného gólu, určitě si je ale dobře vědom toho, že i dnes nejspíš přijde porážku. Každopádně pořád chytá stejně dobře.
     
    53:56
    Obrana domácího celku už nezvládá velký nápor, Třinec se tak vepředu dostává do jedné šance za druhou, ale zatím žádnou nemůže využít.
     
    54:33
    Daniel Kurovský dostal nadějnou žabičku do jízdy, kterou nemohl zpracovat, protože rovnou pálil, kvůli čemuž nemířil mezi tři tyče.
     
    55:12
    Daniel Huf srazil nahození Ralfse Freibergse jen před odkrytou klec, tam se ale bleskově přesunul a za pomoci betonu nakonec udržel kotouč před brankovou čárou.
     
    55:48
    Ondřej Kovařčík svým lehkým nahozením brankáře soupeře vůbec neohrozil, Zlínu však zbývají na vstřelení dvou branek pouhé čtyři minuty.
     
    56:13
    Lukáš Chludil vzal odpovědnost na sebe a individuálně chtěl najít cestu do útočného pásma, ale rychle se mu postavili do cesty dva protihráči, kteří mu vůbec nic nedovolili.
     
    57:05
    Daniel Huf si stále vylepšuje své statistiky, zatímco jeho spoluhráči ve třetí třetině nenašli jediné zakončení na bránu!
     
    57:24
    Zápas už se vyloženě dohrává, domácí chtějí co nejrychleji zmizet z ledu, ale zakázané uvolnění jim k tomu moc nepomáhá.
     
    58:05
    Lukáš Chludil dostává v závěrečných minutách od trenérů spoustu prostoru, ale zatím to nemůže přetavit v nic nebezpečného.
     
    58:19
    Ondřej Kacetl přece jen konečně musel ve třetí části zasahovat, postaral se o to Jakub Ferenc, který ho však od modré čáry nemohl překonat.
     
    58:36
    Zlín právě vstřelil branku!
    Čtvrtá zlínská formace se stára o kontaktní gól, takže to ještě může být zajímavé! Od mantinelu to začal pěknou přihrávkou Vojtěch Dobiáš, Jiří Karafiát následně přes Martina Gernáta prostrčil kotouč před branku, kde byl připravený JAN VÁCLAVEK, který se postaral o svůj první gól v sezoně přestřelením padajícího Ondřeje Kacetla. Asistence: Jiří Karafiát, Vojtěch Dobiáš.
    58:36 Jan VÁCLAVEK - 2:3
     
    59:32
    Domácí to samozřejmě zkoušejí bez brankáře, ale v útočném pásmu se nemohou usadit.
     
    59:46
    Oddechový čas pro Zlín.
     
    Konec zápasu.
     
    Výsledek zápasu možná naznačuje opak, ale Třinec dnes byl jednoznačně lepší a zaslouženě tak bere plný bodový zisk. V závěrečné části dokonce Beranům dovolil pouze čtyři zakončení mezi tyče, přičemž sám si jich připsal devět a v konečném součtu jich mají na kontě 39. Oceláři se tak i v poslední třetině dočkali gólu, o který se po pěkné individuální akci postaral Jack Rodewald. Od té doby se už zápas vyloženě dohrával, Zlín se ani moc netlačil do útoku. Stejně se ale krátce před konce základní hrací doby dočkal snížení díky brance Jana Václavka, ale hosté nehodlali tři body za žádnou cenu ztratit, takže následně už zvládli obranu naprosto bez problémů a na druhou Spartu tak už mají čtyřbodový náskok. Žlutomodří ani dnešní porážkou nepřišli o šanci na play off, ale museli by vyhrát všechny zbývající zápasy a zároveň doufat, že Olomouc získá jen jeden bod. To už je prakticky nemožné.
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemný úterní večer. (19:52:53)
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 27. Šlahař (Honejsek), 59. Václavek (Karafiát, Dobiáš) – 5. O. Kovařčík (Kofroň), 37. M. Stránský (M. Doudera, Martin Růžička), 51. Rodewald (Zahradníček)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Žižka (C), M. Novotný, Ferenc, Suhrada, Nosek (A), Hamrlík – Kubiš (A), Fořt, Vopelka – Sebera, Honejsek, Šlahař – Chludil, P. Sedláček, J. Ondráček – Václavek, Karafiát, Dobiáš.
    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Zahradníček, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Rodewald – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Peterek.

    Rozhodčí: Pešina, Šindel – Pešek, Malý
    thejrc.org