Vítkovice – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Olomouc – Litvínov 1:2 (kon.) | Liberec – Motor ČB 4:2 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 2:1 (kon.) | Zlín – Třinec 2:3 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 3:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
HC Oceláři Třinec
Úterý 23.02.2021, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemný úterní večer. (19:52:53)
     
    Výsledek zápasu možná naznačuje opak, ale Třinec dnes byl jednoznačně lepší a zaslouženě tak bere plný bodový zisk. V závěrečné části dokonce Beranům dovolil pouze čtyři zakončení mezi tyče, přičemž sám si jich připsal devět a v konečném součtu jich mají na kontě 39. Oceláři se tak i v poslední třetině dočkali gólu, o který se po pěkné individuální akci postaral Jack Rodewald. Od té doby se už zápas vyloženě dohrával, Zlín se ani moc netlačil do útoku. Stejně se ale krátce před konce základní hrací doby dočkal snížení díky brance Jana Václavka, ale hosté nehodlali tři body za žádnou cenu ztratit, takže následně už zvládli obranu naprosto bez problémů a na druhou Spartu tak už mají čtyřbodový náskok. Žlutomodří ani dnešní porážkou nepřišli o šanci na play off, ale museli by vyhrát všechny zbývající zápasy a zároveň doufat, že Olomouc získá jen jeden bod. To už je prakticky nemožné.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Oddechový čas pro Zlín.
     
    59:32
    Domácí to samozřejmě zkoušejí bez brankáře, ale v útočném pásmu se nemohou usadit.
    58:36 Jan VÁCLAVEK - 2:3
     
    58:36
    Zlín právě vstřelil branku!
    Čtvrtá zlínská formace se stára o kontaktní gól, takže to ještě může být zajímavé! Od mantinelu to začal pěknou přihrávkou Vojtěch Dobiáš, Jiří Karafiát následně přes Martina Gernáta prostrčil kotouč před branku, kde byl připravený JAN VÁCLAVEK, který se postaral o svůj první gól v sezoně přestřelením padajícího Ondřeje Kacetla. Asistence: Jiří Karafiát, Vojtěch Dobiáš.
     
    58:19
    Ondřej Kacetl přece jen konečně musel ve třetí části zasahovat, postaral se o to Jakub Ferenc, který ho však od modré čáry nemohl překonat.
     
    58:05
    Lukáš Chludil dostává v závěrečných minutách od trenérů spoustu prostoru, ale zatím to nemůže přetavit v nic nebezpečného.
     
    57:24
    Zápas už se vyloženě dohrává, domácí chtějí co nejrychleji zmizet z ledu, ale zakázané uvolnění jim k tomu moc nepomáhá.
     
    57:05
    Daniel Huf si stále vylepšuje své statistiky, zatímco jeho spoluhráči ve třetí třetině nenašli jediné zakončení na bránu!
     
    56:13
    Lukáš Chludil vzal odpovědnost na sebe a individuálně chtěl najít cestu do útočného pásma, ale rychle se mu postavili do cesty dva protihráči, kteří mu vůbec nic nedovolili.
     
    55:48
    Ondřej Kovařčík svým lehkým nahozením brankáře soupeře vůbec neohrozil, Zlínu však zbývají na vstřelení dvou branek pouhé čtyři minuty.
     
    55:12
    Daniel Huf srazil nahození Ralfse Freibergse jen před odkrytou klec, tam se ale bleskově přesunul a za pomoci betonu nakonec udržel kotouč před brankovou čárou.
     
    54:33
    Daniel Kurovský dostal nadějnou žabičku do jízdy, kterou nemohl zpracovat, protože rovnou pálil, kvůli čemuž nemířil mezi tři tyče.
     
    53:56
    Obrana domácího celku už nezvládá velký nápor, Třinec se tak vepředu dostává do jedné šance za druhou, ale zatím žádnou nemůže využít.
     
    53:30
    Daniel Huf si nic nedělá ani ze třetího inkasovaného gólu, určitě si je ale dobře vědom toho, že i dnes nejspíš přijde porážku. Každopádně pořád chytá stejně dobře.
     
    52:47
    Hosté kupují spoustu času díky dobrému napadání, nakonec sice kotouč nezískali, ale to jim příliš nevadí.
     
    52:13
    Oceláři hrají v naprostém klidu a pohodě, protože po vyhraném vhazování se tlačili do dalšího útoku, který však nyní zastavil ofsajd.
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 27. Šlahař (Honejsek), 59. Václavek (Karafiát, Dobiáš) – 5. O. Kovařčík (Kofroň), 37. M. Stránský (M. Doudera, Martin Růžička), 51. Rodewald (Zahradníček)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Žižka (C), M. Novotný, Ferenc, Suhrada, Nosek (A), Hamrlík – Kubiš (A), Fořt, Vopelka – Sebera, Honejsek, Šlahař – Chludil, P. Sedláček, J. Ondráček – Václavek, Karafiát, Dobiáš.
    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Zahradníček, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Rodewald – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Peterek.

    Rozhodčí: Pešina, Šindel – Pešek, Malý
    thejrc.org