Jaroslavl – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Kazaň – Barys 4:3 (po pr.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 2:4 (kon.)
Čerepovec – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 6:0 (kon.) | Nižněkamsk – Magnitogorsk 1:0 (kon.)
Spartak Moskva – Soči 6:1 (kon.) | Jokerit – Viťaz 3:2 (kon.) | Minsk – Chabarovsk 5:6 (kon.)
Riga – Ufa 1:3 (kon.)
konec
Spartak Moskva
6:1 (1:0, 2:0, 3:1)
HK Soči
Úterý 23.02.2021, 15:00 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:18
    Lukáš Radil (Spartak Moskva) zahrozil i při svém dalším střídání! Tentokrát si sám dovezl puk do útočného pásma a z jeho levé strany těsně minul vzdálenější tyč.
    55:33 Martin BAKOŠ - 6:1
     
    55:33
    Spartak právě vstřelil branku!
    Černov vybojoval puk u zadního mantinelu, následně vyjel do kruhu a přihrávkou na zadní tyč našel MARTINA BAKOŠE, jenž neměl problém trefit poloprázdnou branku. Kirill Peťkov, který slovenského útočníka neubránil, pak vzteky málem zlomil hůl. Asistence: Pavel Černov a Jakov Rylov.
     
    52:35
    Jurij Alexandrov (Soči) převzal geniální přihrávku do uličky a sám před Hudáčkem zakončoval stejně jako předtím Ruděnkov bekhendem. Na rozdíl od svého spoluhráče ale nedotáhl tento blafák do úspěšného konce.
    49:41 Igor RUDĚNKOV - 5:1
     
    49:41
    Soči právě vstřelilo branku!
    Alespoň čestný zásah má na své pažbě IGOR RUDĚNKOV, který si zleva najel před Hudáčka a bekhendem ukradl slovenskému brankáři čisté konto. Asistence: Vladislav Valencov a Daniil Miromanov.
    48:40 Sergej ŠIROKOV - 5:0
     
    48:40
    Spartak právě vstřelil branku!
    V rovnovážném počtu ale skóroval SERGEJ ŠIROKOV a zápas má dalšího dvougólového střelce! Dobrou myšlenku měl Lehterä, který spoluhráči adresoval kolmici kolem obráncovy brusle, načež se Kulbakov nechal překonat mezi nohama. Asistence: Jori Lehterä a Lukáš Radil.
     
    47:36
    Arťom Fjodorov (Spartak Moskva) v šanci! Už už se před brankou chystal zakončit, kdy mu v tom na poslední chvíli zabránil Alexandrov. Puk odražený po jeho zásahu skončil u brankáře Kulbakovova.
     
    46:22
    Vyloučení v týmu HK Soči (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Ivan Kazakov.
    42:56 Jori LEHTERÄ - 4:0
     
    42:56
    Spartak právě vstřelil branku!
    Přesnou mušku měl naopak JORI LEHTERÄ, který svým druhým příspěvkem v utkání zvýšil náskok na 4:0. Zdá se, že odpadlík ze Soči už je definitivně vyřízený. Asistence: Alexandr Nikišin a Sergej Širokov.
    34:06 Arťom FJODOROV - 3:0
     
    34:06
    Spartak právě vstřelil branku!
    Po trefách při rovnovážném počtu a v klasické přesilovce teď Spartak skóruje i v převaze 5 na 3! Nahrávku z pravé strany získal ARŤOM FJODOROV, který v pokleku vypálil kolem bránícího Sedova mezi roztažené nohy brankáře Kulbakovova. Asistence: Jakov Rylov a Ilja Talatujev.
     
    33:44
    Vyloučení v týmu HK Soči (Ivan Kulbakov – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
     
    32:25
    Vyloučení v týmu HK Soči (Daniil Miromanov – 2 min., sekání).
     
    32:25
    Anton Zlobin (Spartak Moskva) v samostatném úniku! Bekhendem na brankáře nevyzrál, ale protože ho předtím sekl Miromanov, bude na programu aspoň přesilovka.
     
    26:49
    Přestože domácí skórovali potřetí, tentokrát se radovali předčasně. Alexandr Nikišin totiž trefil branku, která neměla předepsané postavení.
    25:06 Jori LEHTERÄ - 2:0
     
    25:06
    Spartak právě vstřelil branku!
    Zatímco první přesilovka moskevskému celku nevyšla, ta druhá už ano! Spartak vykouzlil pohlednou kombinaci, na jejímž konci stál JORI LEHTERÄ zakončující do odkryté části branky. Asistence: Sergej Širokov a Martin Bakoš.
     
    24:16
    Ve vlastním oslabení ujel obraně Kirill Peťkov. Július Hudáček musel okamžitě do střehu, aby nájezdníka Soči vychytal.
     
    24:00
    Je tu ale nová. Vyloučení v týmu HK Soči (Amir Garajev – 2 min., držení).
     
    20:58
    Vyloučení v týmu HK Soči (Rafael Batyršin – 2 min., faul kolenem).
    Faulovaným hráčem byl Martin Bakoš.
     
    19:22
    V závěru třetiny měl šanci Anatolij Nikoncev (Spartak Moskva)! Přihrávku dostal na pravý kruh, odkud trefil přesunujícího se Kulbakovova do ramene.
    16:22 Sergej ŠIROKOV - 1:0
     
    16:22
    Spartak právě vstřelil branku!
    Favorit udeřil při brejku dva na dva! Rychlý kontr táhl levou stranou SERGEJ ŠIROKOV, který se nebál vzít zodpovědnost na sebe. A dobře udělal, protože Kulbakov byl proti jeho křižné střele krátký. Asistence: Dmitrij Višněvskij.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 17. Širokov (D. Višněvskij), 26. Lehterä (Širokov, Bakoš), 35. Fjodorov (Rylov, Talalujev), 43. Lehterä (Nikišin, Širokov), 49. Širokov (Lehterä, Radil), 56. Bakoš (P. Černov, Rylov) – 50. Ruděnkov (Valencov, Miromanov)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Truškov) – Rylov (A), D. Višněvskij, Zubarev, Nikišin, Kulik, Serikov, Sokolov – Širokov (A), Lehterä, Radil – Fjodorov, R. Hanzl, Nikoncev (C) – Bakoš, P. Černov, Talalujev – Zlobin, Torčeňuk, M. Cyplakov – Averšin.
    HK Soči: Kulbakov (Treťjak) – Miščenko, Rundblad, J. Alexandrov (C), Miromanov, Pogorišnyj, Valencov, Batyršin, Sedov – Šmeljov, Točickij (A), Peťkov – Ruděnkov (A), Glotov, Kolgotin – A. Galimov, Kurbatov, Garajev – Kazakov, Rubcov, N. Kvartalnov.

    Rozhodčí: Odinš, Sidorenko – Ponamarenko, Šadrin

    Diváci: 3 966
    thejrc.org