NY Islanders – Buffalo 3:2 (kon.) | Toronto – Calgary 0:3 (kon.) | Carolina – Tampa 2:4 (kon.)
Florida – Dallas 3:1 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 0:3 (kon.) | Colorado – Vegas 0:3 (kon.)
Arizona – Anaheim 4:3 (kon.) | San Jose – Minnesota 2:6 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Tampa Bay Lightning
Úterý 23.02.2021, 01:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Tampou.
     
    Carolina Hurricanes

    Hurikáni z Caroliny vstoupili do sezóny ve velkém stylu. Doposud odehráli šestnáct utkání s tím, že pouze ze čtyř odešli jako poražení. V Centrální divizi okupují první příčku, přičemž náskok na druhou Floridu činí jediný bod. První tři porážky zaznamenali svěřenci kouče Brind'Amoura na venkovních kluzištích, postupně v Detroitu, Chicagu a Columbusu. První domácí nezdar přišel proti Floridě, s níž prohráli 3:4 v prodloužení. Týmovou produktivitu vede trojice Vincent Trocheck, Sebastian Aho a Andrej Svečnikov s 16 body.
     
    Tampa Bay Lightning

    Před obhájcem Stanley Cupu se přirozeně musí mít každý na pozoru. Blesky zatím hrají výborně i v letošní sezóně. Po patnácti utkáních okupují čtvrtou příčku Centrální divize a na první Carolinu ztrácejí čtyři body. Forma Cooperovi družiny ale není úplně ideální. V posledních čtyřech utkání zvítězili pouze jednou a to ve Floridě vysoko 6:1. Naposledy hráli právě s Carolinou, s kterou prohráli 0:4, dnes tak mají soupeři co oplácet. Nejproduktivnějším hráčem Tampy je šestnáctibodový Brayden Point.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
    Jan Rutta (TBL)
    Ondřej Palát (TBL)
    Erik Černák (TBL)
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – B. McGinn, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh, L. Schenn, Sergačjov – Palát, B. Point, Stamkos (C) – Killorn (A), T. Johnson, M. Joseph – Goodrow, Gourde, Coleman – Maroon, Barre-Boulet, Volkov.

    Rozhodčí: Luxmore, Pochmara – Gawryletz, Galloway.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Carolinou a Tampo Bay začal! Souboj dvou týmů patřících ke špičce NHL slibují dramatickou podívanou, mírným favoritem jsou domácí hokejisté.
     
    00:18
    První zákrok střetnutí ale zapisuje James Reimer! A to proti střele českého útočníka Ondřeje Paláta, který nenašel mezeru mezi betony.
     
    01:06
    Druhý střelecký pokus mezi tři tyče obstaral Yanni Gourde. Vystřelil nebezpečně přes obránce, gólman přesto zakročil, pro změnu pravým betonem.
     
    01:35
    Po vyhraném buly se před strážcem domácí svatyně zjevil Alex Killorn. Kličkou si stáhl kotouč do bekhendu, ale následně nezvládl přehodit beton ležícího Reimera.
     
    02:08
    Buly v obranném pásmu zvládl Vincent Trocheck. /o Američanovi se puku chopil Jaccob Slavin, jenž vysokým obloučkem poslal kotouč do středního pásma.
     
    02:45
    Druhá lajna Hurikánů se probojovala až do útočné třetiny. Nino Niederreiter našel mezi kruhy najetého Hamiltona, jehož zastavil Vasilevskij vyrážečkou.
     
    02:52
    Premiérovou přesilovku si zahrají Blesky z Tampy Bay. Obránce Brady Skjei je tím, který si odjíždí odpočinout poté, co zahákoval Stamkose.
     
    03:01
    Český forvard nabil na modrou čáru švédskému produktivnímu bekovi Victoru Hedmanovi. Ten se nenechal dlouho pobízet, prudkou ránu zachytil brankář v rukavici.
     
    03:31
    Opět hrál důležitou roli Ondřej Palát. Nyní vzal situaci na sebe a krásně se proháčkoval až do palebné pozice, z vrcholku levého kruhu střílel do betonu.
     
    04:03
    Těžko říct, zda chtěl Steven Stamkos střílet, či nahrávat. Každopádně blokující Brett Pesce srazil puk směrem na vlastní bránu a Reimer raději přikryl touš lapačkou.
     
    04:52
    První oslabení domácí hokejisté zvládli, Brady Skjei je zpět na ledové ploše. Okamžitě se zapojuje do hry, neboť Tampa se drží v útočné třetině.
     
    05:03
    Pěknou individuální akcí se blýskl Brayden Point. Po pravém mantinelu se prodral do střelecké pozice, forhendem vystřelil do boční sítě.
     
    05:42
    Sebastian Aho v souboji jeden na jednoho přebruslil Sergačjova, následně hledal v před brankovém prostoru Svečnikova, jehož pohlídal Černák.
     
    06:09
    Domácí brankář James Reimer měl co dělat, aby udržel černou gumu před brankovou čárou. Pod něj puk kopl Alexandr Volkov, následně se ztratil z dohledu i rozhodčím, proto raději přišlo přerušení hry.
     
    06:44
    Pozor si musíme dávat rovněž na nebezpečné útoky domácího mužstva. V dobré formě hrající kapitán Jordan Staal vypálil z pravého kruhu mimo tři tyče.
     
    07:10
    I s hokejkou v jedné ruce dokázal Yanni Gourde přihrát na modrou Hedmanovi. Švéd dlouho neváhal a zase střílel, tentokrát těsně nad břevno.
     
    07:45
    Hosté přidávají pod kotlem. Na pravém kruhu měl hodně volného prostoru Mathieu Joseph, jeho střelu po ledě tečoval Coleman mimo bránu.
     
    08:22
    Jan Rutta určitě mohl střílet, ale rozhodl se nahrávat po mantinelu Stamkosovi. Ten ještě zkoušel vymyslet lepší střeleckou situaci pro Pointa, jenže do nahrávky vložil hokejku Hamilton.
     
    08:40
    Osmý střelecký pokus Tampy mezi tři tyče zařídil Patrick Maroon, Reimer včas vykopl pravý beton. Carolina zatím vypálila jedinkrát.
     
    08:52
    Druhé vyloučení, i to přichází na straně Caroliny. Člen čtvrté útočné formace Jordan Martinook trefil vysokou holí do obličeje Paláta.
     
    09:27
    Odvážný průnik Ondřeje Paláta nebyl úspěšný, ačkoli to vypadalo velmi dobře. Dvou protihráčů se český útočník zbavil, ale Slavin už byl nad jeho síly.
     
    09:44
    Brayden Point byl vykázán z kruhu pro vhazování, nahradil jej Blake Coleman. Na vhazování byl proti Ahovi překvapivě úspěšnější a obráncem tečované nahození Černáka vyrazil gólman koncem levého betonu.
     
    10:11
    Hosté získali pevnou půjdu pod nohama v útočné třetině. Těžce vybudovanou pozici ale zhatil Hedman, jemuž na modré puk přeskočil přes čepel hole do středního pásma.
     
    10:43
    James Reimer je tím mužem, díky kterému skóre zůstává bezbrankové. Americký brankář si lapačkou smlsnul na pomalém zakončení Johnsona.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:00
    Jordan Martinook na ledě dlouho nepobyl. Po návratu z trestné lavice okamžitě odjel na střídačku, aby do hru vpustil Andreje Svečnikova, ten doplnil kompletní elitní útok.
     
    11:22
    Početní převahu si zahrají také hokejisté Caroliny. Ve středním pásmu se faulem provinil Steven Stamkos, kapitán Blesků se provinil hákováním proti Fleurymu.
     
    12:00
    Upadnuvší Aho zkomplikoval domácím hráčům situaci, ale ti se zvládli udržet v útočné třetině i navzdory karambolu finského forvarda. Ale na na dlouho, po zblokovaném nahození Hamilton vyhodil přes všechny čáry Gourde.
     
    12:27
    Blake Coleman zahrozil v oslabení. Před sebou měl jediného protivníka, a sice Dougieho Hamiltona. Vypálil přes něj, Reimer kotouč raději přidržel ve výstroji.
     
    13:27
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni se ujímají vedení, ačkoli po většinu první třetiny tahají za kratší konec provazu! Krátce po uplynutí Stamkosova trestu vypálil od modré Martin Nečas, jehož střelu Vasilevskij vyrazil pouze před sebe na hůl JESPERA FASTA, jenž zametl puk do sítě a připsal si premiérový gól v dresu Caroliny. Asistence: Martin Nečas a Jake Bean.
    13:27 Jesper FAST - 1:0
     
    14:20
    Hosté mají velkou převahu v počtu střeleckých pokusů, ale s Carolinou opět prohrávají. Avšak jsme teprve v první třetině, času na zvrat je dostatek.
     
    14:57
    Vstřelený gól domácí mužstvo viditelně povzbudil. Zpoza brány zkoušel otočku Svečnikov, ale krajan Vasilevskij si prostor u pravé tyčky pokryl.
     
    15:16
    Přihrávka rukou odpískána Jaccobu Slavinovi. Americký obránce rukavicí zabraňoval nebezpečí, neboť za jeho záda najížděl Point, puk ovšem hodil na hůl spoluhráče Martinooka a rozhočí tak musel přerušit hru.
     
    15:46
    Jake Bean ještě udržel puk na modré čáře, ale pasem po mantinelu našel pouze hokejku Erika Černáka. Slovenský obránce bez potíží přenesl hru do střední třetiny.
     
    16:16
    Cédric Paquette loni získal s Tampou Stanley Cup, nyní hraje proti ní. V nedávném vzájemném měření sil se proti bývalému zaměstnavateli prosadil, podobný úspěch by určitě bral i dnes.
     
    16:40
    Martin Nečas inkasoval tvrdý, ale čistý hit od Josepha. Naštěstí se stihl zapřít a tak náraz do mantinelu nebyl tak tvrdý. Podle prvních záběrů se zdá, že český útočník je v pořádku a připraven pokračovat ve hře.
     
    17:24
    Od levého mantinelu chtěl Reimera nachytat v nedbalkách Blake Coleman. Americký strážce svatyně se však nenechal a mezírku u pravé tyčky včas zakryl.
     
    17:54
    Příliš velké sousto na sebe vzal Nino Niederreiter. Sám proti třem neměl moc šancí na úspěch, s černou gumou na holi dlouho nevydržel.
     
    18:23
    Druhá lajna Caroliny potvrzuje, že si umí skvěle vyhovět. Po ose Nečas – Niederreiter dostal přihrávku Vincent Trocheck, z vrcholku pravého kruhu trefil Vasilevského vyrážečku.
     
    18:55
    Rychle na druhou stranu. Ondřej Palát zůstal nepokrytý v pravém kruhu, kam obdržel nahrávku od Stamkose. Proti ráně z první se Reimer přesunul a zasáhl pravým betonem.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:24
    Sebastian Aho nahrávkou napříč pásmem našel Andreje Svečnikova, jemuž ale střele vůbec nesedla, Vasilevskij mohl zůstat klidným.
     
    19:46
    Zřejmě poslední útok Tampy v úvodním dějství přerušil hvizd čárového rozhodčího. Patrick Maroon vystavil Johnsona do ofsajdu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 7 – 11
     
    Skončila první třetina, v níž měla jasně navrch Tampa, přesto odchází do kabin spokojenější hráči Caroliny. Ti totiž vstřelili gól krátce po skončení jejich první přesilové hry, ve 14. minutě vyraženou střelu Martina Nečase poslal za záda Vasilevského švédský útočník Jesper Fast. Hosté od úvodních minut zatlačili soupeře pod velký tlak, ale na překážku v podobě Jamese Reimera zatím nenašli recept a to i navzdory dvěma přesilovkám.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá dvacetiminutovka ukrajuje své první vteřinky. Ještě před vhozením puku do hry rozhodčí klidnili napjatou situaci mezi Svečnikovem a Pointem, oba se zklidnili včas.
     
    20:39
    Tampa bude hrát třetí přesilovku. Za hákování je poslán na lavici hanby Sebastian Aho, jenž zablokováním Hedmanovy hokejky zabránil švédskému obránci v zakončení.
     
    21:06
    První okamžiky v třetí početní nevýhodě zvládli Hurikáni na jedničku. Jprdan Staal vyhrál buly na Hamiltona, následovalo dlouhé vyhození.
     
    21:48
    Victor Hedman zkouší štěstí ze všech stran. Tentokráte pálil z tradiční pozice od modré čáry, obětavě blokující Slavin zblokoval touš do ochranné sítě.
     
    22:03
    Hedman si vyměnil puk s Pointem a opět pálil. Ani v tomto případ nemusel Reimer zasahovat, černá guma prosvištěla těsně vedle pravé tyčky.
     
    22:26
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Hedman tentokráte místo střely nahrál na vrcholek levého kruhu STEVENU STAMKOSOVI, který střelou z první zrušil kouzlo Reimerovy svatyně, gólman se nestihl včas přesunout ke své pravé tyči. Asistence: Victor Hedman a Ondřej Palát.
    22:26 Steven STAMKOS - 1:1
     
    23:05
    Domácí hráči se rychle nastěhovali před branku Vasilevského a pokusili se hned strhnout vedení zpět na svou stranu. Ruská brankář si se střelou Trochecka poradil.
     
    23:44
    Blesky se dostaly z pod tlaky zásluhou Michaila Sergačjova, který vyslal vysoký oblouček mimo dosah Slavina. Bek musel zabrat do obrany, nepříjemně na něj dotíral Point.
     
    24:23
    Akce střídá akci a hraje se ze strany na stranu. V permanenci musel být James Reimer, kanadský gólman si vleže poradil s projektilem Paláta.
     
    24:46
    V rohu kluziště se strhla velká bitva o puk, z níž nakonec vyšla lépe obranná trojice Caroliny. Sebastian Aho kolem bruslí Černáka poslal kotouč do středního pásma.
     
    25:20
    Erik Černák si spletl střídačky. Tvrdým hitem chtěl atakovat McGinna, jenže ten se nečekaně zapřel a rozjetého slovenského obránce katapultoval na střídačku Caroliny. Velmi zajímavý moment, který určitě bude figurovat mezi nejvtipnějšími okamžiky kola, možná i sezóny.
    25:20 Erik Černák neúmyslně navštívil střídačku Caroliny
     
    25:56
    Nedovolenou hrou vysokou holí se prezentoval v útočném pásmu Steven Stamkos. A proto vzápětí hrál jeho spoluhráč Point, musel rozhodčí hru přerušit.
     
    26:18
    James Reimer zachránil chybujícího Slavina vyjetím daleko ze své brány. Vyhození se mu nepodařilo a měl velké štěstí, že si Killorn neporadil se zpracováním.
     
    26:45
    Vincent Trocheck vyhození Niederreitera protečoval do středního pásma. Hedman si jako poslední obránce musel dát velký pozor, ale s forčekujícím Nečasem si poradil.
     
    27:01
    Slovák Erik Černák se vydal na útočný výlet. Obtočil bránu a puk následně chtěl zasunout mezi betony Reimera, což se mu ale nepodařilo, gólman zapsal úspěšný zákrok.
     
    27:12
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky otáčejí vývoj střetnutí a vedou 2:1! Sergačjov našel v levém kruhu VICTORA HEDMANA a ten zvolil podobné zakončení jako Stamkos při prvním gólu. Střelu na bližší tyč, která zapadla do sítě i s pomocí břevna. Asistence: Michail Sergačjov a Steven Stamkos.
    27:12 Victor HEDMAN - 1:2
     
    28:20
    Patrick Maroon hledal před brankou Paláta, jemuž v posledním okamžiku zblokoval čistým způsobem hokejku Slavin. Hraje Hamilton.
     
    28:58
    Steven Lorentz ve spolupráci s Jakem Beanem udrželi na uzdě Tylera Johnsona. Druhý jmenovaný posléze zaútočil, ale proti Goodrowovi neuspěl.
     
    29:12
    Aktivita Tampy pokračuje. Bekhendovou nahrávku Ondřeje Paláta však vystihl Brock McGinn, jenže neměl dostatek sil na založení rychlého brejku.
     
    29:33
    Obránce Ryan McDonagh ještě udržel kotouč na modré čáře. Slabé nahození ovšem vystihl Nino Niederreiter, který rukavicí poslal kotouč mimo hrací plochu.
     
    30:03
    Střela po ledě v podání Yanniho Gourdeho nemohla nadělat Reimerovi žádné problémy. Také, že ne, kanadský gólman vyrážečkou poslal puk za bránu.
     
    30:34
    Domácí brankář si teď neodpustil drobné zaváhání. Po střele Stamkose mu puk vypadl z lapačky, ale chybu bleskově napravil, když ho tygřím sokem zalehl.
     
    31:00
    Dougie Hamilton by měl zůstat u hokeje. Místo hry holí do puku kopl, jenže jej trefil špatným způsobem a nedokázal tak Carolinu vymanit z pod tlaku.
     
    31:23
    To se podařilo až Andreji Svečnikovovi, který ujel po pravém mantinelu. Po přejetí útočné modré přihrával Ahovi, jemuž vypíchl touš z pod hole Černák.
     
    32:02
    Nahození Bradyho Skjeie nemohlo nadělat Vasilevskému žádné větší starosti. Ruský strážce svatyně puk ukryl v lapačce počkal na hvizd rozhodčího.
     
    32:36
    Jordan Martinook v souboji u mantinelu přetlačil Goodrowa, jenže pas na modrou byl příliš prudký, Slavinovi navíc projel pod hokejkou.
     
    33:21
    Vzájemně si vyměnili kotouč Lorent s Beanem, načež pálil první jmenovaný z mezikruží. Pokus po ledě těsně minul pravou tyčku.
     
    33:48
    Domácí vyvinuli na soupeře v útočné třetině velký tlak. Andrej Vasilevskij ale odolal, druhý gól ve své síti zatím nepřipustil a to ani po zakončení Staala.
     
    34:19
    Ránu Dougieho Hamiltona vyrazil gólman o rohu kluziště, kam nejrychleji dojel Gourde. Obloučkem spoluhráče osvobodil z pod tlaku, unavená pětice odjíždí na střídačku.
     
    34:47
    Martinu Nečasovi se vůbec nepovedla stahovačka, ztratil černou gumu v obranném pásmu. Český mladík za troufalost nezaplatil měrou nejvyšší, Reimer si s pokusem Paláta věděl rady.
     
    35:31
    Hurikáni začínají přitápět pod kotlem čím dál tím víc. Brett Pesce nahazoval od modré čáry a jen těsně minul prostor u pravé tyčky.
     
    35:56
    Victor Hedman nahrál k pravému mantinelu Janu Ruttovi, jenž vyzkoušel střelu zápěstím. Reimer na pokus dobře viděl a včas vystrčil lapačku.
     
    36:20
    Od modré čáry zkusil štěstí produktivní Victor Hedman. Puk narazil do pravého betonu gólmana, domácí následně dostal z pod tlaku Aha.
     
    36:50
    Po špatném střídání Tampy ujeli hokejisté v červených dresech do přečíslení tří proti dvěma. Lorentz nahrál mezi kruhy Hamiltonovi, jehož pokus Vasilevskij udržel ve výstroji.
     
    37:14
    S vypětím všech sil udržel Jake Bean na zádech Colemana. V pádu ještě zvládl nahrát dozadu Slavinovi, jenž hru zklidnil za brankou.
     
    37:40
    Cédric Paquette přihrál po mantinelu Martinu Nečasovi, který s proháčkoval za záda McDonagha. Následně nahazoval před bránu, Trocheck skákající puk netrefil.
     
    38:03
    V závěru prostředního dějství si domácí mužstvo zahraje duhou přesilovou hru. Victor Hedman zastavil Niederreitera tak, že si soka přidržel.
     
    38:46
    První polovina početní převahy se blíží konci a domácím se zatím nedaří ani usadit v útočném pásmu. Hamiltonovi ránu zblokoval Gourde a puk se následně odrazil za modrou čáru.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:15
    Carolina právě vstřelila branku!
    Gól do šatny, skóre je opět srovnané! Střelu Pesceho od levého mantinelu Vasilevskij vyrazil před sebe, kde byl s dorážkou opět připravený JESPER FAST, puk napálil nechytatelně pod horní tyč. Asistence: Brett Pesce a Dougie Hamilton.
    39:15 Jesper FAST - 2:2
     
    39:15
    Vzápětí přichází další trestu do řad hostujícího celku! Brayden Point porušil postup při vhazování a bude za tento přečin pykat na trestné lavici.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 20 – 22
     
    Zápas mezi Carolinou a Tampou Bay slibuje dramatickou bitvu až do posledních okamžiků Po prostředním dějství je skóre vyrovnané 2:2, které odpovídá průběhu hry. Ve druhé třetině převzalo střeleckou aktivitu domácí mužstvo, ale byli to hosté, kteří dokonali obrat. V přesilovce nejprve vyrovnal ve 23. minutě kapitán Steven Stamkos, o pět minut později z podobné pozice v levém kruhu vsítil branku obránce Victor Hedman. Avšak Hurikáni se nenechala inkasovanými góly rozhodit a sami si důležitý druhý zásah nechali až do poslední minuty druhé části, početní převahu využil svou druhou trefou v utkání Jesper Fast.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Domácí Carolina vstupuje do třetí dvacetiminutovky v přesilové hře, která, pokud ji hráči v červeném nevyužijí, bude trvat ještě minutu a čtvrt.
     
    40:36
    Victor Hedman sebral Trocheckovi puk a vyhodil přes všechny čáry až za bránu Reimera. Hurikáni tak začínají od vlastní svatyně.
     
    41:15
    Brayden Point je zpět na ledové ploše. Centr elitního útoku se zapojil do bránění, ve spolupráci s Killornem dostali kotouč do středního pásma.
     
    41:49
    Od modré čáry střílel Martin Nečas a Andrej Vasilevskij byl tímto momentem mírně zaskočen. Nakonec ale stihl vyrazit pravý beton.
     
    42:01
    Brett Pesce podrazil Ondřeje Paláta, který vletěl pod nohy Reimerovi a vyrazil bránu ze svého postavení. Jasné dvě minuty a přesilovka pro Tampu.
     
    42:30
    Dvakrát v krátkém časovém sledu se hokejisté v červených dresech osvobodili. Podruhé se do hry zapojil i Vasilevskij, jenž rozehrál na volného Hedmana.
     
    43:07
    Český útočník Martin Nečas je opět hodně vidět. V oslabení podpořil Staala a po nahrávce mezi kruhy vypálil do vyrážečky brankáře.
     
    43:20
    Další úspěšné buly pro domácí mužstvo. Dougie Hamilton byl tím hokejistou, k němuž se odrazil touš, následoval výstřel po mantinelu.
     
    44:05
    Oslabení zvládli Canes na jedničku. Brett Pesce mohl být na trestné lavici klidným, James Reimer nemusel v průběhu jeho pobytu za katrem zasahovat ani jednou.
     
    44:33
    Martin Nečas ukázal, že umí i do defenzivy. Dobře odhadl, kudy bude Erik Černák nahazovat, od chráničů útočníka se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    45:11
    Od levého mantinelu nahazoval do přehuštěného prostoru Brady Skjei. Andrej Vasilevskij si našel místečko, odkud na černou gumu viděl a vyrážečkou jej odpálil do rohu kluziště.
     
    45:44
    Ondřej Palát hledal Braydena Pointa, tomu ovšem nevyšlo zpracování. To potrestal Jaccob Slavin, americký bek se stal novým majitelem puku.
     
    46:23
    Hru zklidnil Ryan McDonagh, jenž počkal na prostřídání obou celků. Posléze nešikovně nahrál na brusle Černákovi, avšak Slovák si poradil.
     
    46:45
    První kariérní hattrick v NHL chtěl zkompletovat útočník Jesper Fast. Proti střele z mezikruží Vasilevskij povyjel a ukryl kotouč v lapačce.
     
    47:21
    Brady Skjei šikovně nahazoval na teč na Vincenta Trochecka. Američan si ale se situací neporadil, puk umístil jen do pravého betonu brankáře.
     
    47:40
    Postavením mimo hru se provinili hosté. Dougie Hamilton zpomalil nahrávku Hedmana a Barclay Goodrow puk přebíral daleko za útočnou modrou.
     
    47:49
    Janu Ruttovi puk utekl od hokejky, ve spolupráci s obranným parťákem Hedmanem ale zvládli poslal černou gumu pryč z obranné třetiny.
     
    48:04
    Tampa právě vstřelila branku!
    ONDŘEJ PALÁT přibližuje Tampu vítězství! Hodně kuriózní branka. Nejprve Rutta při střele od modré zlomil hokejku, načež se kotouče chopil jeho krajan, jenž pro změnu nevyzrál na Reimera. Jenže do brankoviště přispěchal obránce Skjei a Američan si smolně kopl kotouč do vlastní brány. Asistence: Jan Rutta a Brayden Point.
    48:04 Ondřej PALÁT - 2:3
     
    48:54
    Definitivní razítko na vítězství Tampy mohl dát Michal Sergačjov. Jeho nahození od modré čáry tečoval Steven Stamkos nad bránu.
     
    49:20
    Jaccob Slavin měl hodně času na modré čáře. Jeho rána ale měla k úspěchu daleko, Vasilevskij bez problémů zasáhl levým betonem.
     
    49:46
    Ruský strážce svatyně si poradil i s projektilem Dougieho Hamiltona. Zakončení kanadského obránce udržel ve výstroji.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Carolina ztrácí na Blesky jeden gól, ale času zbývá ještě poměrně dost.
     
    50:19
    Ondřej Palát výbornou nahrávkou napříč pásmem našel Colemana, jenž byl sám před Reimerem. Střelu na zadní tyč Kanaďan vytěsnil vyrážečkou.
     
    51:13
    Velkou parádu si v obranném pásmu dovolil Jake Bean, který se obtočil kolem forčekujícího Volkova. Následně přejel obrannou modrou, předal Trocheckovi a odjel střídat.
     
    51:36
    Martin Nečas zavezl kotouč do útočného pásma a zadovkou přihrál Pescemu. Druhá lajna Hurikánů zamkla soupeře v útočném pásmu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:02
    Toho se však zatím nedočkala. Vincent Trocheck hledal před brankou Niederreitera, jemuž se nepodařilo zasáhnout puk ze vzduchu.
     
    52:46
    Nadvakrát zakončoval Andrej Svečnikov, krajana v bráně soupeře ale neprostřelil. První pokus zblokoval Hedman, druhý proeltěl nad.
     
    53:14
    Hra vysokou holí odpískána hostujícímu celku. Yanni Gourde hrál hokejkou nad hranicí kolem, vzápětí se touše dotkl jeho spoluhráč Goodrow.
     
    53:45
    Alex Barre-Boulet chtěl při svém premiérovém startu v sezóně zazářit gólem. Zatím neuspěl, střelu na zadní tyč si Reimer pohlídal.
     
    54:15
    Vasilevskij dlouhou bekhendovou nahrávkou našel hokejku Colemana. Ten měl hodně prostoru po pravém mantinelu, kotouč zavezl až do útočného pásma.
     
    54:32
    Právě Blake Coleman stál na konci pěkně kombinační hry Tampy. Před brankou dostal nahrávku od Pointa, ale ani on na Reimera nevyzrál.
     
    55:25
    V útočné třetině se usadil elitní útok Caroliny. Z vrcholku levého kruhu chtěl překvapit brankáře Sebastian Aho, těsně přestřelil.
     
    55:52
    Přihrávka rukou, kterou zkompletoval Jake Bean. Nino Niederreiter se diví rozhodnutí arbitra, ale ten situaci dobře viděl a správně hru přerušil.
     
    56:11
    Warren Foegele přebruslil Sergačjova a z prakticky nulového úhlu vyzkoušel pozornost Vasilevského. Gólman přidržel kotouč pod vyrážečkou.
     
    56:35
    Z velkého úhlu zabojoval o vyrovnání pro změnu Jake Bean. Vasilevskij maskou vyrazil touš před sebe, Trochecka nepustil k dorážce McDonagh.
     
    57:10
    Dougie Hamilton si pod tlakem pomohl nahrávkou obrannému kolegovi Slavinovi. Domácí musejí přidat do ofenzivy, čas hraje proti nim.
     
    57:28
    Hosté se naopak budou snažit co nejvíce hru zdržovat. Blake Coleman teď neudržel brusle na modré čáře, vystavil tak Goodrowa do ofsajdu.
     
    57:40
    Carolina se usadila v útočném pásmo a trenér Rod Brind'Amour stahuje Reimera na střídačku. Hurikáni zkoušejí powerplay!
     
    58:24
    Dělovou ránu vyprodukoval od modré čáry Brett Pesce. Vasilevskij toho moc neviděl, práci za něj odvedl blokující Victor Hedman.
     
    58:59
    Dougie Hamilton musel zabrat, ale odmítl Killornovi poklidné zakončení do prázdné brány. Forvarda atakoval čistým způsobem, hrát mohou opět domácí.
     
    59:06
    Rod Brind'Amour si bere oddechový čas. Vhazování proběhne ve obranném pásmu Canes a James Reimer se tak, alespoň na malý moment, vrací zpátky do brány.
     
    59:20
    Tampa právě vstřelila branku!
    Definitivní razítko na vítězství Tampy dal ALEX KILLORN. Po pravém mantinelu dojel až do útočného pásma a se střelou do prázdné klece neměl žádný problém. Asistence: Erik Černák.
    59:20 Alex KILLORN - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Tampa Bay po dvou letošních porážkách s Carolinou byla do třetice úspěšná, v PNC Areně zvítězila v dramatickém utkání 4:2.

    První třetina nabídla jediný gól, který vstřelili domácí. Z před brankového prostoru se trefil Jesper Fast, pro nějž to byl premiérový zásah v dresu Hurikánů. Prostřední dějství bylo na góly bohatší. Blesky otočily vývoj střetnutí na svou stranu zásluhou branek Stevena Stamkose a Victora Hedmana avšak ve 40. minutě udeřili domácí z přesilovky, druhou trefou se blýskl Jesper Fast a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.

    Rozhodující gól vstřelil ve 49. minutě český útočník Ondřej Palát. Sám sice na Reimera nevyzrál, ale obránce Skjei neměl pojem o puku a volný kotouč si smolně srazil do brány. V závěru pak ještě pečetil vítězství hostů Alex Killorn trefou do odkryté klece.

    Svěřenci kouče Coopera se po vítězství 4:2 vyšvihli na třetí místo Centrální divize o bod za Carolinu, která spadla za Floridu, Panteři si totiž v souběžně hraném utkání poradili s Dallasem.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 36 – 32 | Přesilová hra: 1/3 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    James Reimer (CAR) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3%, odchytal 58:32
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4%, odchytal 59:59

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+1, +1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 14:54
    Jan Rutta (TBL) – 0+1, +1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 13:01
    Ondřej Palát (TBL) – 1+1, +1 účast, 4 střely na branku, TM 0, čas na ledě 19:08
    Erik Černák (TBL) – 0+1, 0 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 21:48

    Tři hvězdy utkání

    1. Victor Hedman (TBL) – 1+1
    2. Jesper Fast (CAR) – 2+0
    3. Andrej Vasilevskij (TBL) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4%, odchytal 59:59
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:55:42)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 14. Fast (Nečas, Bean), 40. Fast (Pesce, D. Hamilton) – 23. Stamkos (Hedman, Palát), 28. Hedman (Sergačjov, Stamkos), 49. Palát (Rutta, B. Point), 60. Killorn (Černák)


    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – B. McGinn, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Lorentz, Paquette.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh, L. Schenn, Sergačjov – Palát, B. Point, Stamkos (C) – Killorn (A), T. Johnson, M. Joseph – Goodrow, Gourde, Coleman – Maroon, Barre-Boulet, Volkov.

    Rozhodčí: Luxmore, Pochmara – Gawryletz, Galloway
    ocianews.com