New Jersey – Buffalo 1:4 (kon.) | Washington – Pittsburgh 2:3 (po pr.) | Columbus – Chicago 5:6 (0:1 po s.n.)
Ottawa – Montreal 5:4 (2:0 po s.n.) | Detroit – Nashville 0:2 (kon.) | Vancouver – Edmonton 3:4 (kon.)
Tampa – Carolina 3:0 (kon.) | Florida – Dallas 0:3 (kon.)
po s.n. (2:0)
Ottawa Senators
5:4 (2:1, 1:2, 1:1 - 0:0)
Montreal Canadiens
Středa 24.02.2021, 01:08 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Tim STÜTZLE - 5:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators.
    Autorem vítězné branky je TIM STÜTZLE.
    50:11 Brady TKACHUK - 4:4
     
    50:11
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Opět máme bleskově srovnáno, pomalu tak míříme do prodloužení! BRADY TKACHUK byl měl určitě střílet častěji, protože cestu skrz Careyho Pricea našel dnes již podruhé. Na pravé straně ho tak vybídl k zakončení Josh Norris a nejlepší střelec Ottawy jednou rukou překonal brankáře soupeře ránou mezi betony. Asistence: Josh Norris, Thomas Chabot.
    48:06 Tyler TOFFOLI - 3:4
     
    48:06
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens dokonávají obrat a poprvé v zápase jdou do vedení! TYLER TOFFOLI se o to postaral pěknou individuální akci, při které nejprve obešel Erika Brännströma a následně zaskočil Matta Murrayho střelou pod lapačku. Asistence: Phillip Danault, Joel Edmundson.
    30:06 Shea WEBER - 3:3
     
    30:06
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens nakonec dotáhli dvoubrankovou ztrátu díky dvěma gólům svého kapitána! Tentokrát to byl pro SHEA WEBERA čistý průstřel, který od modré čáry zaplaval do pravé šibenice, Matt Murray byl bez šance. Asistence: Phillip Danault, Brett Kulak.
    24:52 Jonathan DROUIN - 3:2
     
    24:52
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté ve druhém dějství nic neměli, zničehonic ale snižují! Thomas Chabot totiž upadl při pokusu o rozehrávku, čehož dokonale využil JONATHAN DROUIN, který mu sebral kotouč a následně překvapil Matta Murrayho rychlou střelou po ledě! Bez asistence.
    23:41 Erik BRÄNNSTRÖM - 3:1
     
    23:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators nakonec přece jen přesilovku využívají a vrací se do dvoubrankového vedení! ERIK BRÄNNSTRÖM si navíc připisuje první gól v NHL, který vstřelil naprosto zaslouženě. Z dálky sice nepálil příliš tvrdě, ale zato opravdu přesně, protože cestu do sítě našel skrz betony Careyho Pricea! Asistence: Colin White, Connor Brown.
    16:03 Shea WEBER - 2:1
     
    16:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens v posledních minutách na soupeře zatlačili a přece jen se dočkali úvodní trefy, i když trochu se štěstím! SHEA WEBER dvakrát netrefil branku a nepovedlo se mu to ani napotřetí, avšak jeho kotouč směřující do brankoviště si nešťastně do vlastní sítě srazil bruslí Nikita Zajcev. Asistence: Jake Evans, Jeff Petry.
    09:57 Brady TKACHUK - 2:0
     
    09:57
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí soupeře totálně přehrávají, využívají tak první přesilovku! Opět to bylo hned po přechodu modré čáry, a to když po přihrávce Drakea Bathersona dostal příliš mnoho prostoru BRADY TKACHUK, který překonal Careyho Pricea střelou mezi jeho ruku a tělo. Asistence: Drake Batherson, Tim Stützle.
    01:36 Drake BATHERSON - 1:0
     
    01:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators se dostává do vedení hned ze svého prvního útoku! Derek Stepan najel do útočného pásma po levé straně, kde se na něj dost nepochopitelně vrhli dva obránci. Domácí útočník tak skrz ně dostal kotouč před branku, kam si najel DRAKE BATHERSON, jenž překonal Careyho Pricea dokonalým bekhendovým blafákem! Asistence: Derek Stepan, Arťom Zub.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 2. Batherson (Stepan, Zub), 10. B. Tkachuk (Batherson, Stützle), 24. Brännström (White, Co. Brown), 51. B. Tkachuk (Norris, Chabot), rozh. náj. Stützle – 17. S. Weber (Evans, Perry), 25. Drouin, 31. S. Weber (Danault, Kulak), 49. Toffoli (Danault, Edmundson)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Brady Tkachuk (OTT)
    0:0   Corey Perry (MTL)
    2. série:
    1:0   Tim Stützle (OTT)
    1:0   Jonathan Drouin (MTL)
    3. série:
    2:0   Josh Norris (OTT)


    Ottawa Senators: M. Murray (Daccord) – Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Zub, Brännström, Gudbranson (A) – B. Tkachuk (A), Norris, Co. Brown – N. Paul, White, Dadonov – Stützle, Stepan, Batherson – Haley, Tierney, Watson.
    Montreal Canadiens: Price (Allen) – Chiarot, S. Weber (C), Edmundson, Petry, Kulak, A. Romanov – Toffoli, Danault, Gallagher (A) – Drouin, Suzuki, J. Anderson – Tatar, Kotkaniemi, Armia – Byron (A), Evans, Perry.

    Rozhodčí: Pollock, Nicholson – Mills, Nansen
    thejrc.org