Chrudim – FTZS Liberec 8:2 (kon.) | České Budějovice – Česká Lípa 3:2 (kon.) | Interobal Plzeň – Sparta 5:1 (kon.)
konec
SK Interobal Plzeň
5:1 (4:0)
Sparta Praha
Středa 24.02.2021, 20:10 • SH Lokomotiva Plzeň • 1. Futsal liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:10.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže ze zápasu 1. FUTSAL ligy mezi Plzní a Spartou. Do něho jdou po dlouhé době plzeňští futsalisté jako papíroví favorité.
     
    Vzhledem k probíhající pandemii koronaviru se toto utkání odehraje bez diváků.
     
    Vzájemné zápasy
    Plzeň porazila Spartu naposledy 11. dubna 2018 ve třetím semifinále maximálně vyhrocené série. Tím získala mečbol, ale Sparta nakonec sérii otočila a postoupila do finále. V předminulé sezoně zvítězili Pražané nad Západočechy v lize doma 5:2 a venku 5:4. Vyřadili je také v osmifinále poháru SFČR. Co se týče loňské sezony, tak Sparta přehrála Plzeň 6:2 v prosincovém duelu v hale na Lokomotivě. Na odvetu už nedošlo. Na Spartě se mělo hrát v posledním kole základní části, ale tou dobou už byla liga z jistých důvodů přerušena a následně předčasně ukončena.
     
    Michal Seidler proti Plzni v dresu Sparty

    2018/19
    Pohár, Sparta - Plzeň 4:2, bez bodu
    Liga, Sparta - Plzeň 5:2 – bez bodu
    Liga, Plzeň – Sparta 4:5 – 1+1

    2019/20
    Liga, Plzeň – Sparta 2:6 – 1+0
     
    SK Interobal Plzeň
    Plzeň má momentálně nejlepší ligovou ofenzivu (95 branek) a zároveň se usadila na čele 1. FUTSAL ligy o šest bodů před Chrudimí. Plzeň sice odehrála o dvě utkání více, ale při rovnosti bodů disponuje lepším skóre. Vzájemný zápas skončil v Plzni plichtou. Vzhledem k chrudimské hegemonii a skvělých výsledcích plzeňských hokejistů i fotbalistů v posledních letech se ještě nikdy nestalo, že by futsalisté byli jediným plzeňským klubem, jenž by vedl svou soutěž.

    Plzeň zaslouží uznání za to, jakým způsobem se vypracovala do pozice horkého kandidáta na ligový titul. Na jaře 2015 se v nejkratším možném časovém úseku vrátila do nejvyšší soutěže. Následně získala dvě medaile (bronz v sezoně 2017/18 a v loňském soutěžním ročníku stříbro). V letošní sezoně tak útočí na třetí medaili v historii klubu a má k ní nakročeno velice dobře. Ještě neví, jaké to je prohrát. Až na remízu se Slavií a Chrudimí pokaždé zvítězila. Za dvanáct utkání vždy v každém duelu alespoň jednu sekundu vedla. Navíc dokáže otáčet zápasy, které se pro ni nevyvíjí vůbec dobře (venku Mělník a Slavia).

    Za poslední dva roky nikdy neměla Plzeň před výkopem papírově tak velkou šanci porazit Spartu, jako dnes. Uvidíme, koho postaví kouč Kopecký do brány. Jisté je, že reprezentačního gólmana. Bylo by pikantní, pokud by ukzal na Ondřeje Vahalu. Ten posílil Plzeň v průběhu této sezony v době, kdy byla 1. FUTSAL liga z jistých důvodů přerušena, než dostala výjimku.
     
    AC Sparta Praha
    Po třech letech, kdy Sparta patřila před sezonou k hlavním kandidátům na titul, se v případě potenciální finálové dvojice skloňovala v českém futsalovém prostředí spíše Plzeň a Chrudim. Sparta i tak vyhlásila útok na double a hodlala překvapit. Před i během letošní sezony potvrdili hosté, že jsou na přestupovém trhu jednoznačně nejaktivnější z celků nejvyšší soutěže. Pohybů v kádru se událo opravdu hodně. Skončila osa, na které stály úspěchy v posledních sezonách, tedy Wilde, Seidler, Drahovský. Odešel také Libor Gerčák, Amadeu, Mladen Kocič či Tihomir Novak, chorvatský futsalista, který nastoupil proti českému týmu v baráži o MS, ale musel skousnout obrovské zklamání. O důvodech můžeme jen spekulovat. Sparta totiž u drtivé většiny zmíněných důvody víceméně nezveřejnila.

    Nový trenér kosovské reprezentace Beni Simitči zareagoval tím, že přivedl Angellota. Kolumbijský kouzelník má snad míč na sálovce přilepený, protože, co s ním dokáže, je úžasné. Asi není náhoda, že jej obdivuje James Rodríguez. Pravda je ta, že Sparta oficiálně ohlásila jeho návrat na sociálních sítích už loni v zimě. Nicméně administrativně jej nedotáhla (lépe řečeno – dotáhnout ani nemohla). Angellot už totiž tou dobou nastoupil v loňské sezoně za dva týmy. Dalším příchodem byl poté návrat Antonína Hrdiny. Beni Simitči predikoval při představování posil, že Hrdina zůstane ve Spartě tentokráte celou sezonu. Nestalo se. Během doby, kdy byla 1. FUTSAL ligy přerušena, se Hrdina vrátil do Švýcarska. Sparta se ještě dohodla s Benjaminem Tušarem a pivotem Williamem. I u nich ale platí, že ve Spartě již nejsou.

    Spartě se následně nepovedl vůbec vstup do sezony. Prohrála ligové utkání v Mělníku a v souboji s Teplicemi sklapla Csaplárova past. Svarog zvítězil 3:2. Po tříměsíční pauze se ale hosté zvedají. Vyhráli osmkrát za sebou a dvojice reprezentantů Lukáš Křivánek – Jiří Vokoun prohlásila, že Sparta hodlá v Plzni zaútočit na tři body. Na tento duel se naladila dvěma výhrami proti oběma brněnským celkům v poměru 4:2. V neděli prohrávala s Helasem 1:2, ale nakonec v závěru šla do powerplay a minutu a před koncem vstřelil vítěznou branku Jiří Vokoun. Jinak ještě nutno podotknout, že Sparta se v letošní sezoně opírá o sedmigólového Martina Horu. Devatenáctiletý futsalista odehrál za Spartu proti Helasu své sté ligové utkání a nedávno prohlásil, že by rád nakoukl do reprezentační jednadvacítky, kterou vede Marek Kopecký. Zmínit ještě můžeme návrat šestačtyřicetileté legendy Libora Gerčáka. Takový Dominik Hašek českého futsalu přestoupil v létě do Vysokého Mýta, jenže druhá liga Východ se vůbec nerozeběhla a Gerčák potřebuje chytat, aby se porval o nominaci na letošní MS.
     
    Kdo dnes nemůže nastoupit proti svému bývalému klubu?
    Kromě již zmíněného Vahaly a Seidlera působí v Plzni i Gabriel Rick, ještě v loňské sezoně futsalista Sparty. V rudém hostoval také Tomáš Vnuk v mistrovské sezoně 2018/19. Co se týče hostující soupisky, tak na té figuruje Jaroslav Slavík. Za Interobal nastupoval dva a půl roku. Před letošní sezonou přestoupil do Sparty z České Lípy. Nicméně odehrál jen úvodní ligový duel v Ústí nad Labem a následně zápas v Chrudimi. Další střetnutí už jeden z posledních pamětníků legendárního Jistebníku (kde mimochodem hrál i Michal Seidler) ve sparťanských barvách nepřidal.
     
    Sparťanská obrana se má nač těšit
    A sice na útočné duo Michal Seidler – Tomáš Vnuk. Oba hráči by snad mohli hrát poslepu. Hlavně Vnuk, který v české lize dlouhodobě nemá co dělat, chytil v posledních zápasech fazónu. Na Slavii byl strůjcem obratu a kanadský bod si připsal při všech pěti plzeňských brankách (4+1). Čtyřikrát se prosadil i doma s Mělníkem. Proti Žabinským Vlkům skóroval jednou. Po poločase platila remíza 2:2, ve druhé půli poté vstřelila hattrick hrající legenda Lukáš Rešetár. Jinak, co se týče Vnuka, tak ten se díky skvělé formě dotáhnul v tabulce střelců jen o gól za Davida Jošta ze Slavie.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec) – Buchta, Rešetár (C), Vnuk, Seidler – Rick, Kozár, Maur, Holý, Zdráhal, Štrajt, Havel, Kunstner.

    AC Sparta Praha: Gerčák (Plecitý) – Brahimi (C), Angellot, Carlinhos, Fogaca – Bernardo, Křivánek, Vokoun, Gabčo, Hora, Hudousek, Fejzullahi.

    Rozhodčí: Kliner, Rygl – Petr.
     
    Oba celky už dorazily na hrací plochu. Sparta bude hrát v rudém, Plzeň v modrobílém.
     
    Ještě předloni tady bylo 800 lidí, když přijela Sparta. Teď tady nikdo být nemůže. Je to hodně smutné, ale prostě je to fakt.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Mezinárodní rozhodčí Kliner dal pokyn Seidlerovi k rozehrávce.
     
    00:23
    Vnuk naznačil pas na Rešetára, místo toho nahrál křížem na levou stranu na Seidlera, toho dostoupil bek.
     
    00:30
    První loženka! Vnuk poslal aut z levé strany přímo do vápna, kde se otočil Rešetár kolem beka, střílel mezi nohama obránce na přední tyč do pravé nohy Gerčáka.
     
    01:11
    Vynikající a dlouhý presink Plzně nakonec donutil Spartu k chybě a balónu se chopil Seidler, křížem vypálil do levé nohy Gerčáka.
     
    01:51
    Vnuk ztratil míč proti Angellotovi, ale hned ho získal zpět. Navíc vyhrál souboj u lajny.
     
    02:23
    Znovu Seidler presinkem zatopil hostům a moc nechybělo, aby vystihl Gerčákovu přihrávku.
     
    03:01
    Carlinhos odkopl míč z levé strany vedle přední tyče, rozehraje Vahala.
     
    03:28
    Z první plzeňské čtyřky zbyl na place jen Vnuk, ze sparťanské poté ještě nestřídal Angellot.
     
    03:30
    Gabčův centr z pravé strany propadl vápnem, Vahala rozehrál na Vnuka, tomu se hned nabídl Kozár.
     
    04:06
    Kozár pokazil nahrávku na levou stranu na Vnuka. Gerčák odkopával směrem na Gabča, ale míč skončil v hledišti.
     
    04:33
    Vokoun dostal nahrávku na levou stranu do druhé vlny, Vahala ho na šestce vychytal.
     
    04:38
    Angellot si hodil míč na pravé straně podél Vnuka a vystřelil do pravé nohy Vahaly.
     
    04:44
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ VNUK obešel na pravé straně na polovině hřiště posledního obránce Vokouna a sám před Gerčákem zakončil na přední tyč. Bez asistence.
    04:44 VNUK - 1:0
     
    05:26
    Vnuk dirigoval hezký plzeňský ťukec. Počkal až mu Vahala přijde do powerplay a následně nacentroval z levé strany na bližší tyč, kde byl Kozár. Míč už propadl mezi nohama Gerčáka, ale ten jej ještě dokázal včas ztlumit.
     
    05:51
    Odhadem třetí, nebo čtvrtá vyložená šance Interobalu. Odražený míč posílá Kozár z levé strany vedle kratší tyče!
     
    05:55
    Angellot sklepl aut pod sebe na levou stranu, Carlinhosův pokus směřoval výrazně mimo branku.
     
    06:37
    Jinak pro Vnuka to byla 22. trefa v sezoně a tím dorovnal Davida Jošta na čele tabulky střelců.
     
    07:02
    Angellot nedosáhl na výhoz Gerčáka na pravou stranu, zaútočit tak může Rešetár.
     
    07:18
    Nejprve Rešetár udělal proti Brahimimu útočný faul na levé straně. Sparta dostala výhodu, ale ta vypršela. Hra pokračovala a Vnuk si v pravé části hrací plochy vynutil faul Angellota (Sparta). Ten ještě protestoval a dostal kartu.
     
    07:20
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Plzni se ten volný přímý kop povedl! Holý posunu míč na levou stranu a MICHAL SEIDLER pravačkou vymetl vzdálenější spodní rohy brány. Asistence: Michal Holý.
    07:20 SEIDLER - 2:0
     
    08:04
    Plzeň zatím přehrává Spartu pohybem a nasazením. Jezdí. Je všude o krok dříve.
     
    08:39
    Angellot zasáhl z pravé strany koleno Vnuka. Posléze se obořil na rozhodčího Klinera a mohl dostat druhou žlutou kartu. Ostatně toho se také Plzeň dožadovala. Vnuk se vzápětí držel za ono postižené místo. Snad bude v pohodě. Na fauly 1:2.
     
    09:05
    Fogaca se po zbavení se Vnuka na levé straně dostal s míčem do prostoru mimo hrací plochu.
     
    09:17
    Vnuk nahrál zprava na střed Rešetárovi, ten si píchl míč podél beka, ten jej ale zablokoval.
     
    09:37
    Gerčák si nerozuměl s Křivánkem na pravé straně při rozehrávce a následně českého reprezentanta seřval.
     
    10:01
    Holý si seběhl za posledního beka Bernarda, ten ho strčil zezadu. Plzeňská lavička se dožadovala marně odpískání faulu. V pokračující hře odpískali rozhodčí zákrok Holého. Na fauly 2:2.
     
    10:41
    Plzeňskou kombinaci zakončil Holý přihrávkou zprava na levou stranu, ale Vnuk při snaze o volej promáchl.
     
    11:07
    Po chybné rozehrávce Gerčáka nahrál Rick po pravé straně Vnukovi, k tomu včas přistoupil Carlinhos. Nicméně Vnukovo nasazení je ukázkové a zatím jenom dokazuje, že svojí kvalitou převyšuje nejvyšší českou soutěž.
     
    12:01
    Plzeň se zlobí, Rick se dostal při presinku z pravé strany před Brahimiho a podle mínění lavičky Interobalu byl podražen, asistent rozhodčího Rygl si to nemyslí a třetí faul Pražanů nepíská.
     
    12:30
    Zatím loženka Plzně střídá loženku Interobalu! Seidler přečetl nahrávku hory a poslal míč do běhu na levou stranu Rickovi, ten nenašel místo mezi nohama vybíhajícího Gerčáka.
     
    12:39
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Vnuk propasíroval míč přesně obránce křížem na pravou stranu a GABRIEL RICK obstřelil Gerčáka do vzdálenějšího horního rohu brány. Asistence: Tomáš Vnuk.
    12:39 RICK - 3:0
     
    13:40
    Plzeň je nabuzená. Sparta ji zatím nemá moc čím ublížit.
     
    14:10
    Nejprve Buchta ztratil balón a všechno musel hasit Vnuk proti Angellotovi na posledním obránci. Vzápětí přistupoval Rešetár k hostujícímu futsalistovi a fauloval zezadu.
     
    14:20
    Velice dobře kopnutou standardku levačkou Carlinhose přes Rešetára ve zdi vytahuje Vahala rukama na zadní tyči.
     
    14:29
    Kozár nesouhlasí s tím, že by fauloval z pravé strany, ale na světě je čtvrtý faul Plzně.
     
    14:34
    Oddechový čas pro domácí.
     
    14:49
    Tomáš Vnuk je zatím jednoznačně nejlepším hráčem na place a jeho nasazení je tak vhodné sestřihat do nějakého výukového materiálu, protože takhle by to mělo vypadat.
     
    15:03
    Po postrčení Carlinhose se otáčel Vnuk na asistenta rozhodčího, ale svůj názor na celou situaci si nechal pro sebe. Každopádně se nepískal.
     
    15:35
    Tvrdou střelou z pravé strany trefil Vnuk otáčejícího se Carlinhose.
     
    16:04
    Tento přenos málem skončil, nebo minimálně byl přerušen. Odražený míč ze hřiště dopadl od Carlinhose přímo do řady, kde sedí komentátor, ale naštěstí o metr a půl vedle.
     
    16:23
    Gabčo (Sparta) vidí kartu za zákrok na Ricka. Na fauly 4:3.
     
    16:42
    Rozběhnutý Holý převzal nahrávku na pravé straně , jeho centr směřoval na zadní tyč, tam ale nebyl Rešetár.
     
    17:21
    Angellot prošel přes Vnuka na levé straně. Jeho centr se od Ricka odrazil na sálovku Gabča, tomu ze středu nevyšel pas do pravé části vápna na Křivánka.
     
    17:50
    Beni Simitči reklamoval zákrok na polovině hřiště na Angellota. Sudí nepískali. Šajtli Vokouna z pravé strany přes beka na vzdálenější tyč vyrazil Vahala rukama na roh.
     
    18:44
    Po nepřesné rozehrávce Sparty kombinuje Plzeň na polovině hřiště!
     
    18:53
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Hodně podobná branka jako při zápasu Plzně na Slavii. Delší centr Vnuka z pravé strany skončil v levé polovině vápna, kde si vyskočil TOMÁŠ BUCHTA a hlavou z úhlu na vzdálenější tyč přidal čtvrtou trefu Interobalu. Akorát s tím rozdílem, že v Edenu centroval Vnuk na Seidlera. Asistence: Tomáš Vnuk.
    18:53 BUCHTA - 4:0
     
    19:36
    Marek Kopecký se zlobí na Petera Kozára, kapitán slovenské reprezentace udělal na polovině hřiště pátý faul.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Akumované fauly v prvním poločase: 5:3
     
    Plzeň zatím přehrává a (možná až) drtí Spartu po všech směrech. Zejména díky nasazení a pohybu, který má naprosto ukázkový. Tomáš Vnuk je nejlepším hráčem na place a jak už bylo řečeno, tak jeho nasazení je naprosto vhodným výukovým materiálem, neboť takhle nějak by to mělo vypadat. Vnuk zapsal tři kanadské body. Navíc na své poměry se prakticky vůbec nevzteká na rozhodčí a je naprosto v klidu.


    Jinak hosté mají velké problémy s presinkem Plzně. Až na dvě šance si víceméně v útočné fázi nic nevytvořili, a to ještě mohl v 9. minutě dostat Angellot druhou žlutou kartu za zasažení Vnukova kolene z pravé strany a následné protesty. Angellot už tou dobou byl jednou karetně trestaný, takže skutečně nebylo daleko od toho, aby Sparta hrála drtivou část utkání bez svého lídra.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:37
    Fogaca se dostal přes Buchtu. Následně Reštárův nákop prodloužil Seidler hlavou do náruče Gerčáka.
     
    21:12
    Carlinhos se omlouvá Brahimimu za nepřesnou přihrávku z pravé strany na polovinu hrací plochy.
     
    21:37
    Vnuk rychle rozehrál aut zleva na střed, Rešetár napoprvé trefil patu beka, napodruhé tečoval obránce míč těsně vedle pravé tyče.
     
    22:00
    Ve výhodě nepřihrál Rick přesně Seidlerovi na levou stranu, první faul druhého poločasu.
     
    22:23
    Rešetár nejprve sebral míč při presinku proti Bernardovi, následně si narazil s Vnukem, ale Bernardo ho zablokoval při navedení balónu na levačku.
     
    22:43
    Asistent rozhodčího Rygl odpískal faul Rešetára při přechodové fázi zhruba na polovině hrací plochy, na fauly 1:1.
     
    22:56
    Před zraky rozhodčího Klinera si pomohl Seidler faulem zezadu a z pravé strany, s výrokem hlavního arbitra úplně nesouhlasil.
     
    23:25
    Střela Bernarda z úhlu a levé strany málem propadla mezi nohama Vahaly do sítě, ale ještě na začátku sezony brankář Sparty vykopl míč nohou.
     
    24:05
    Při Vnukově pasu na levou stranu se Gerčák nenechal přehodit Buchtou.
     
    24:23
    Vokoun se vložil do plzeňské rozehrávky, ale při rozběhu z pravé strany si míč až moc předkopl a ten odpálil Vahala do bezpečí.
     
    24:54
    Vahala nakopával míč na levou stranu a Buchta jako kdyby nečekal, že balón k němu propadne přes Vokouna.
     
    25:11
    Plzeň neúspěšně reklamovala faul na Holého mimo hru, to po zákroku Fogacy z levé strany už zazněl hvizd.
     
    25:46
    Fogacovu střelu z levé strany bez razance chytá snadno Vahala do koše.
     
    26:58
    Potom, co se otočil Rešetár kolem obránce na středu dostala Plzeň výhodu. V jejím závěru nahrál Vnuk do běhu na levou stranu Rickovi, jeho střelu bodlem vyrážel Gerčák.
     
    27:18
    Domácí hrají powerplay s Vahalou.
     
    28:03
    Křivánek se protlačil přes Buchtu na středu, nahrávku na pravou stranu ale vypíchl Vnuk ve skluzu.
     
    28:34
    Vnuk získal míč na pravé straně a následně jej tvrdým zákrokem srazil Brahimi (Sparta). Viděl kartu. Rešetár se z lavičky zlobil na kapitána host. Beni Simitči úplně nesdílel názor, že by měl Brahimi vyfasovat kartu.
     
    29:25
    Nahrávku rozehrávajícího Vnuka na levou stranu na Holého četl Gerčák a odehrál míč do autu.
     
    29:41
    Vnuk si seběhl na pravou stranu, ale jeho zakončení proti Gerčákovi na šestce skončilo vedle zadní tyče.
     
    30:06
    Rodil se brejk dva na jednoho, ale Vnuk ztratil balón na levé straně v souboji s Carlinhosem.
     
    30:38
    Brahimi se dostal přes Vnuka na středu a posunu míč doleva na Bernarda, ten upadl proti Holému. Přihlížející rozhodčí Kliner nepískal.
     
    31:18
    Střela Gabča z praé strany končí v náruči připraveného Vahaly.
     
    31:34
    Vnuk vystoupil na ose hřiště na Bernarda a fauloval ho na hranici udělení žluté karty. Bernardo ještě na levé straně Křivánka. Ten už překonal Vahalu, jenže Seidler odhlavičkoval míč z vápna.
     
    32:06
    Na fauly tak 3:4.
     
    32:22
    Sparťanům se nelíbil skluz Buchty na Bernarda. Rozhodcovské duo neodpíská čtvrtý faul Plzně.
     
    32:58
    To po Fogacově (SPA) faulu z pravé strany skluzem na Buchtu uděluje rozhodčí Rygl kartu poslední posile Sparty. Hosté mají pět faulů.
     
    33:23
    Plzeňskou ztrátu při powerplay hasí Vnuk hlavou z výskoku na čáře! Bernardo nedává první branku Sparty.
     
    33:58
    Oddechový čas pro hosty.
     
    33:58
    Sparta zkouší powerplay s Vokounem v dresu brankáře.
     
    34:39
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Sparťanskou chybu při powerplay trestá pravačka LUKÁŠE REŠETÁRA obloučkem z vlastní poloviny do prázdné brány. Bez asistence.
    34:39 REŠETÁR - 5:0
     
    35:09
    Vnuk nadvakrát zablokoval střelu Gabča křížem zprava.
     
    35:50
    Domácí získali míč. Při powerplay ještě Vahala nemusel ani jednou zasahovat.
     
    36:11
    Jan Kliner postřehl čtvrtý faul Plzně. Na fauly 4:5.
     
    36:23
    Rychlou souhru Sparty ukončuje Carlinhos levačkou z pravé strany do pravé nohy Vahaly.
     
    37:02
    Beni Simitči se vzteká po nepřesné narážečce Carlinhose se spoluhráčem na středu hrací plochy.
     
    37:09
    Angellot sklepl Carlinhosovi, jeho střele po zemi vedle pravé tyče moc nechybělo. Marek Kopecký reaguje timeoutem.
     
    37:47
    Desítka! Křivánek fauloval Buchtu na levé straně hned po ztrátě míče. Michal Štrajt zůstává na lavičce.
     
    37:48
    Buchta pravačkou překopl bránu.
     
    38:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nakonec to s nulou vzadu nebude! Roh Azema Brahimiho z pravé strany si srazil PETER KOZÁR u přední tyče do vlastní sítě.
    38:13 KOZÁR - 5:1
     
    38:56
    Zákrok do nohy Gabriela Ricka není sedmým faulem Sparty, ačkoliv by mohl být.
     
    39:28
    Plzeňská obrana zaspala, ale při křižném pasu Angellota zleva na Brahimiho včas vyběhl Vahala.
     
    39:59
    V poslední sekundě nastřeloval Buchta z pravé strany na střed vápna, ale zakončení patou Seidlera vyrazil Gerčák.
     
    Konec zápasu.
     
    Akumované fauly ve druhém poločase: 4:6
     
    Dokonáno jest! Po dvou a půl letech poráží Plzeň Spartu a nutno říci, že jednoznačně. O svém vítězství rozhodla v prvním poločase, kdy drtila Spartu. Ta byla všude o krok pozadu a rozdíl ve skóre mohl být ještě klidně i vyšší než čtyřbrankový. Na startu druhého poločasu měla Plzeň nadále výraznou převahu, ale při hře čtyři na čtyři už branku nedala. Do střelecké listiny se zapsal ještě Lukáš Rešetár při sparťanské powerplay za stavu 4:0 pro domácí. Když už to vypadalo, že Ondřej Vahala udrží nulu proti svému bývalému klubu, tak si Peter Kozár srazil roh Azema Brahimiho do vlastní sítě.
     
    Tomáš Vnuk dnes podal nadstandardní výkon, který by Vnukovými slovy byl v nejmenovaném sportovním deníku oznámkován za deset z deseti. Dorovnal Davida Jošta v tabulce střelců. Hlavně jeho nasazení bylo zkrátka ukázkové, stejně jako celé Plzně. V tom byl mezi oběma týmy asi největší rozdíl.
     
    Ani v patnáctém zápase letošní sezony tak Plzeň neprohrála. To Sparta vyšla bodově naprázdno již počtvrté a nevyužila tak zaváhání Slavie proti Teplicím. Sparťanská série čítající osm výher právě skončila.
     
    Děkujeme za pozornost, futsalu zdar. (21:50:26)

    Vít Muzikář

    Branky: 5. Vnuk, 8. Seidler (Holý), 13. Rick (Vnuk), 19. Buchta (Vnuk), 35. Rešetár – 39. Kozár (vla.)

    Karty:   8. Angellot (SPA), 17. Gabčo (SPA), 29. Brahimi (SPA), 33. Fogaca (SPA)


    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec) – Buchta, Rešetár (C), Vnuk, Seidler – Rick, Kozár, Maur, Holý, Zdráhal, Štrajt, Havel, Künstner.
    Sparta Praha: Gerčák (Plecitý) – Brahimi (C), Angellot, Carlinhos, Fogaca – Bernardo, Křivánek, Vokoun, Gabčo, Hora, Hudousek, Fejzullahi.

    Rozhodčí: Kliner, Rygl – Petr
    thejrc.org