Tampa – Carolina 3:0 (kon.) | Florida – Dallas 0:3 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 4:3 (kon.)
Toronto – Calgary 2:1 (po pr.) | Arizona – Anaheim 4:3 (2:1 po s.n.) | Colorado – Minnesota 2:6 (kon.)
St. Louis – Los Angeles 1:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
Arizona Coyotes
4:3 (0:1, 0:2, 3:0 - 0:0)
Anaheim Ducks
Čtvrtek 25.02.2021, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Christian DVORAK - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Arizona Coyotes.
    Autorem vítězné branky je CHRISTIAN DVORAK.
    Rickard RAKELL
     
    3. série
    2:1
    Rickard Rakell netrefil branku. Kojoti vítězí!
    62:28 Adin Hill ukradl jasný gól Lundeströmovi.
     
    62:28
    Fantastický zákrok Adina Hilla! Po přečíslení 2 na 1 střílel v podstatě do prázdné branky Isac Lundeström, ovšem gólman Arizony předvedl gymnastický cvik a dokázal puk chytit do lapačky!
     
    60:37
    První šanci v prodloužení měli hosté! Rakell nahrál Samovi Stelovi, proti jehož střele z levé strany se Hill dokázal přemístit!
    56:39 Phil KESSEL - 3:3
     
    56:39
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí mažou třígólové manko! Hráči Arizony vydolovali u pravého mantinelu puk a ten se dostal na modrou čáru k Oliverovi Ekmanovi-Larssonovi. Jeho střela byla zablokována, ovšem kotouč se odrazil do rohu kluziště, odkud ho Conor Garland nahrál nahrál zcela volnému PHILOVI KESSELOVI, který střílel do poloodkryté branky. Miller se natahoval levým betonem a lapačkou marně – 3:3. Asistence: Conor Garland a Oliver Ekman-Larsson.
     
    55:26
    Hosty mohl uklidnit Rickard Rakell. Švédský útočník se z levé strany natlačil až před Hilla, který puk vyrazil nad sebe. Dorážet se ještě snažili Kevin Shattenkirk a Max Comtois, kotouč ale končí v moci brankáře Kojotů.
     
    52:01
    Pořádná strkanice před domácí brankou. Aktivní byli především Oliver Ekman-Larsson a Max Jones. Ti dostali po dvou minutách za hrubost a hrát se tak bude ve čtyřech na obou stranách.
    51:49 Jakob CHYCHRUN - 2:3
     
    51:49
    Arizona právě vstřelila branku!
    Je tu kontaktní gól! Schyluje se snad k podobnému obratu jako předevčírem, kdy Ducks vedli rovněž 3:0, ale nakonec prohráli 3:4? Conor Garland nahrál od brankové čáry na levý kruh JAKOBOVI CHYCHRUNOVI, jehož rána by asi vůbec netrefila branku. Kotouč ale trefil do brusle obránce Janiho Hakanpääho, který ho nešťastně usměrnil za Millerova záda. Asistence: Conor Garland a Phil Kessel.
    50:05 Tyler PITLICK - 1:3
     
    50:05
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácím se podařilo snížit! Po vyhraném buly si Oliver Ekman-Larsson vyměnil puk na modré čáře s kolegou z obrany Jordanem Oesterlem. Následně ho od levého mantinelu nahodil na branku a TYLER PITLICK pohotovou tečí vychýlil letící kotouč mimo dosah brankáře Millera – 1:3. Asistence: Oliver Ekman-Larsson a Jordan Oesterle.
     
    43:31
    Domácí střídají brankáře! Darcy Kuemper zamířil rovnou do útrob arény a do brankoviště se postavil Adin Hill. Zřejmě se jedná o změnu ze zdravotních důvodů, ale co se Kuemperovi stalo, netuším.
     
    40:16
    Hosté zaútočili ve vlastním oslabení. Grant vyhrál souboj v rohu a předložil puk před branku Samovi Steelovi. Domácí podržel Kuemper!
     
    40:00
    Obrovský závar před hostující brankou! Po nahození Ekmana-Larssona neprotlačil kotouč přes Millerův levý beton Conor Garland a po něm ani Derick Brassard! Následně Anaheim vysvobodil konec třetiny.
     
    39:11
    Ben Hutton odehrál puk do hlediště a je vyloučen za zdržování hry. Přesilovka pro Kojoty.
    35:46 Max JONES - 0:3
     
    35:46
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté početní výhodu využívají a vedou už o tři góly! Max Comtois vypálil z pravého kruhu. Kuemper vyrazil puk před sebe, kde se po něm natahovali Ryan Getzlaf s MAXEM JONESEM a byl to právě druhý jmenovaný, který ho dostal za záda gólmana Yotes – 0:3. Asistence: Max Comtois a Cam Fowler.
     
    34:21
    Za podrážení je vyloučen Niklas Hjalmarsson. Další přesilovka pro Kačery.
     
    31:42
    Další příležitosti Ducks! Kotouč se snažili z předbrankového prostoru dotlačit za brankovou čáru Max Jones a Ryan Getzlaf. Kuemper svůj tým opět podržel!
     
    30:10
    Darcy Kuemper se má co ohánět! Z mezikruží na něj střílel Jakob Silfverberg, poté dorážel Sam Steel, brankář Arizony ale odolal!
     
    29:44
    Domácí hráčská lavice dostává trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Přesilovka pro Anaheim.
    27:58 Josh MAHURA - 0:2
     
    27:58
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté teď byli aktivní a jsou za to odměněni druhým gólem! Na modré čáře se dostal k puku JOSH MAHURA. Jeho první střelu zablokoval Garland, ovšem zadák Ducks se dostal k další ráně, která už prolétla a zapadla až do levého horního růžku z pohledu Kuempera. Uvidíme, zda se autor gólu ještě nebudě měnit. Za kotoučem se totiž natahoval i Trevor Zegras a je možné, že ho ještě tečoval – 0:2. Asistence: Sam Steel.
    19:48 Maxime COMTOIS - 0:1
     
    19:48
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení gólem do šatny! Po střele Janiho Hakanpääho byl před brankou dostatečně důrazný MAXIME COMTOIS, jehož bekhendová dorážka zády k bráně proklouzla za záda brankáře Kuempera. Asistence: Jani Hakanpää a Cam Fowler.
     
    15:05
    Nick Schmaltz předvedl krásnou individuální akci, když se pukem prokličkoval celou útočnou třetinu a dostal se až před Millera. Ten jeho zakončení vytěsnil mimo svou klec!
     
    08:48
    Clayton Keller objel bránícího hráče, čímž vytvořil přečíslení 2 na 1. Následně nahrál Nickovi Schmaltzovi, který mohl z levého kruhu střílet na poloodkrytou branku, ale kotouč mu sjel z hole!
     
    05:13
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Isac Lundeström – 2 min., hákování).

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 51. Pitlick (Ekman-Larsson, Oesterle), 52. Chychrun (Garland, Kessel), 57. Kessel (Garland, Ekman-Larsson), rozh. náj. Dvorak – 20. Comtois (Hakanpää, Fowler), 28. Mahura (Steel), 36. Jones (Comtois, Fowler)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Nick Schmaltz (ARI)
    0:1   Trevor Zegras (ANA)
    2. série:
    1:1   Conor Garland (ARI)
    1:1   Maxime Comtois (ANA)
    3. série:
    2:1   Christian Dvorak (ARI)
    2:1   Rickard Rakell (ANA)


    Arizona Coyotes: Kuemper (44. Hill) – Ljubuškin, Ekman-Larsson (C), Goligoski, Chychrun, Hjalmarsson (A), Oesterle – Garland, Schmaltz, Keller – Pitlick, Dvorak, Crouse – Kessel, Brassard (A), Caggiula – Hayden, Jo. Larsson, Fischer.
    Anaheim Ducks: R. Miller (Gibson) – Hakanpää, Fowler, Shattenkirk, Mahura, Ja. Larsson, B. Hutton – Milano, Getzlaf (C), Jones – Silfverberg (A), Steel, Zegras – Rakell (A), Lundeström, Comtois – D. Grant, Lettieri, Deslauriers.

    Rozhodčí: Hanson, Schrader – Rody, Smith

    Diváci: 2319
    thejrc.org