NY Islanders – Boston 7:2 (kon.) | Florida – Dallas 3:2 (kon.) | Columbus – Chicago 0:2 (kon.)
Ottawa – Calgary 6:1 (kon.) | Washington – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Tampa – Carolina 3:1 (kon.)
Buffalo – New Jersey 3:4 (po pr.) | Detroit – Nashville 5:2 (kon.) | Winnipeg – Montreal 6:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 0:3 (kon.)
konec
Washington Capitals
5:2 (1:0, 0:0, 4:2)
Pittsburgh Penguins
Pátek 26.02.2021, 01:07 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:08 Lars ELLER - 5:2
     
    59:08
    Washington právě vstřelil branku!
    Ještě jeden přesný zásah do prázdné branky! LARS ELLER tentokrát dostal přihrávku do středního pásma a poslal puk do odkryté klece. Asistence: T. J. Oshie, Nicklas Bäckström.
    58:38 Carl HAGELIN - 4:2
     
    58:38
    Washington právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! CARL HAGELIN totiž získal kotouč na Letangovi, který zlomil hokejku. Hagelin následně zavezl puk až do prázdné branky. Bez asistence.
    52:40 Tom WILSON - 3:2
     
    52:40
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington nakonec prolomil dnešní trápení v přesilovkách a opět se dostává do vedení! Na prudkou přihrávku před branku si sjel TOM WILSON, který puk tečoval pod břevno! Asistence: John Carlson, Alexandr Ovečkin.
    47:22 Jake GUENTZEL - 2:2
     
    47:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Hostující celek během pár minut smazal dvoubrankové manko! JAKE GUENTZEL operoval u mantinelu za brankou, ale mezi dvěmi zadáky se natlačil před branku a prostřelil Vaněčka. Asistence: Sidney Crosby, Kris Letang.
    44:22 Brandon TANEV - 2:1
     
    44:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Pittsburgh se vrací do boje o body ve vlastním oslabení! BRANDON TANEV projel po pravém křídle do útočného pásma, objel Carlsona a propálil Vítka Vaněčka. Bez asistence.
    43:18 T. J. Oshie - 2:0
     
    43:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí celek odskakuje na rozdíl dvou branek a byl to skutečně parádní zásah! T. J. OSHIE dostal přihrávku do útočného pásma, kde si puk hodil kolem obránce. Už to vypadalo, že bude po šanci, ale domácí hráč v pádu bekhendem překonal Jarryho! Asistence: Lars Eller.
    11:20 Nicklas BÄCKSTRÖM - 1:0
     
    11:20
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí celek využívá svůj tlak a dostává se do vedení! Nick Jensen se zjevil na pravé straně útočného pásma, odkud přihrál před branku. Jakub Vrána pustil kotouč za sebe a NICKLAS BÄCKSTRÖM otevřel skóre! Asistence: Nick Jensen.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 12. Bäckström (Jensen), 44. Oshie (Eller), 53. T. Wilson (Carlson, Ovečkin), 59. Hagelin, 60. Eller (Oshie, Bäckström) – 45. B. Tanev, 48. Guentzel (Crosby, Letang)


    Washington Capitals: Vaněček (C. Anderson) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), J. Vrána – Oshie, Eller, Pánik – Hathaway, Dowd, Hagelin.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), P-O. Joseph, Marino, Matheson, Ceci, M. Pettersson – Kapanen, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Aston-Reese – B. Tanev, Blueger, Lafferty – Sceviour, Jankowski, O'Connor.

    Rozhodčí: L´Ecuyer, Luxmore – Marguis, Suchánek
    ocianews.com