NY Islanders – Boston 7:2 (kon.) | Florida – Dallas 3:2 (kon.) | Columbus – Chicago 0:2 (kon.)
Ottawa – Calgary 6:1 (kon.) | Washington – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Tampa – Carolina 3:1 (kon.)
Buffalo – New Jersey 3:4 (po pr.) | Detroit – Nashville 5:2 (kon.) | Winnipeg – Montreal 6:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 0:3 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Carolina Hurricanes
Pátek 26.02.2021, 01:07 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi Tampu Bay a Carolinou.
     
    Tampa Bay Lightning

    Tampa v loňském roce vyhrála Stanley Cup, což se tomuto klubu podařilo teprve po druhé v historii. Blesky mají dobře rozjetou sezónu i letos. Doposud odehrály sedmnáct utkání s tím, že jsou druzí v Centrální divizi. Ztráta na první Floridu činí jediný bod, avšak mají oproti Panterům odehraný o jeden zápas méně. Z posledních střetnutí mají Cooperovi svěřenci vyrovnané skóre, tři vítězství a tři porážky. Poslední tři střetnutí odehrála Tampa proti Carolině. Nejprve prohrála, ale pak Hurikány dvakrát porazila. Týmovou produktivitu vede Victor Hedman s osmnácti body.
     
    Carolina Hurricanes

    Carolina je považována, a zatím právem, za černého koně letošní sezóny. Hurikáni se momentálně vyhřívají na třetí příčce Centrální divize se ztrátou jediného bodu na Pantery z Floridy a s horším skóre oproti Tampě. Brind'Amourova družina v posledních osmi utkáních prohrála třikrát, a sice po prodloužení s Floridou a momentálně drží sérii dvou porážek v řadě s Tampou. Carolina hrála pět z posledních šesti střetnutí doma, ale od PNC Areny si nyní odpočine, neboť ji naopak čekají ještě čtyři utkání na kluzištích soupeřů. Canes mají trojici nejproduktivnějších hráčů. Shodně šestnáct bodů nasbírali Vincent Trocheck, Andrej Svečnikov a Sebastian Aho.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jan Rutta (TBL)
    Ondřej Palát (TBL)
    Erik Černák (TBL)
    Martin Nečas (CAR)
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: McElhinney (Vasilevskij) – Sergačjov, Hedman, Černák, McDonagh (A), C. Foote, Rutta – Coleman, B. Point, Palát – Stamkos (C), T. Johnson, Killorn (A) – M. Joseph, Gourde, Goodrow – Volkov, G. Smith, Maroon.

    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – B. McGinn, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

    Rozhodčí: South, St. Pierre – Gawryletz, Daisy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Druhý zápas v rozmezí 24 hodin mezi Tampo a Carolinou začal! Dnes se proti sobě představuje odlišná brankářská dvojice, a sice Curtis McElhinney a James Reimer.
     
    00:31
    Začátek střetnutí je hodně rozkouskovaný. O druhé přerušení v krátkém časovém sledu se postaral Brett Pesce, jenž vyhodil puk mimo hrací plochu.
     
    01:21
    Nejproduktivnější hráč Bolts Victor Hedman při rozehrávce podrazil forčekujícího Sebastiana Aha. Fin si ale sám najel na soupeřovu hokejku, vylučovat se zatím nebude.
     
    01:45
    Utkání začalo v hodně opatrném duchu. Dění mohl rozvířit Brayden Point, jenže se zpracováním si neporadil, puk mu přeskočil čepel hole.
     
    02:14
    Tentokráte černá guma neposlechla Ondřeje Paláta, který ji pouze posunul k bránícímu Hamiltonovi. Elitní obránce vysokým obloučkem poslal touš do střední třetiny.
     
    02:44
    První těžší zákrok zápasu předvedl Curtis McElhinney pravým ramenem. Dobře si vyjel proti Svečnikovovi, jehož rána nepustil za záda.
     
    03:10
    Akce Hurikánů zastavilo hvizd čárového znamenající postavení mimo hru. Modrou na útočné modré neudržel McGinn, s kotoučem jedoucí Aho měl smůlu.
     
    03:33
    Další zákrok musel domácí gólman předvést pravým betonem. Ten vykopl včas, pokus Slavina nebyl úspěšný a puk byl odražen do rohu kluziště.
     
    04:00
    První vážnější starosti měl James Reimer. Gólman Caroliny si pohlídal nahození Sergačjova zleva, kotouč nadvakrát udržel v rukavici.
     
    04:46
    Dal o sobě vědět český útočník v barvách Canes Martin Nečas. Nabral velkou rychlost po pravém mantinelu, jenže zapomněl vystřelit, z nulového úhlu už jen nepřesně nahrával naslepo.
     
    05:13
    Na druhou stranu se rozjel Blake Coleman. Včerejší střelec druhého gólu si na další zásah bude muset ještě počkat, zápěstím těsně přestřelil.
     
    05:36
    První lajna Caroliny se postarala o velký rozruch. Aho našel před brankou Andreje Svečnikova, jehož bekhendová střela skončila na brankové konstrukci! Hra pokračuje dál.
     
    06:14
    Stejně jako včera, i dnes zápas plyne ve velkém tempu s minimálním počtem přerušení. Nahození Paláta Reimer zpracoval a za bránu nahrál Pescemu.
     
    06:52
    Z velkého úhlu vyzkoušel štěstí obránce Jaccob Slavin. McElhinney byl připravený a pomalu letící puk vyrážečkou posunul k Hedmanovi.
     
    07:23
    Hra se rychle otočila, brejk podnikli domácí, hokejisté Tampy. Steven Stamkos hledal Josepha, jenž skákavou žabičku minul.
     
    07:56
    Kapitán Tampy si prodloužil střídání a založil další velmi nebezpečnou akci. Po jeho nahození se strhla bitva o puk, z níž nejúspěšněji vyšel Hamilton.
     
    08:25
    Alespoň na pár vteřin uklidnil hru za vlastní svatyní Brett Pesce. Ujel před Pointem za vlastní svatyni a dovolil spoluhráčům vystřídat.
     
    08:44
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil až nedovolený zákrok jednoho z hostujících hokejistů. A je to Dougie Hamilton, který je poslán za katr, a sice za držení Colemana.
     
    09:05
    První vteřinky v oslabení zvládli hosté bez větších problémů. Aho totiž vyhrál buly na Slavina, ten poslal kotouč až za gólmana domácích.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:33
    Opět jsme měli možnost sledovat neúspěšný průnik Bolts do útočného pásma. Brayden Point nevyzrál na Pesceho, dozadu znovu musel zabrat Hedman.
     
    10:13
    Nahrávku Gourda napříč pásma přizvedl Cédric Paquette. Následně hrál Tyler Johnson, ale jen vysokou holí. Rozhodčí vykazuje hru do střední třetiny.
     
    10:36
    Na vrcholek pravého kruhu dostal nabito od Hedmana český forvard Ondřej Palát. Mířil do horních pater brány, cílové zařízení ale přestřelil.
     
    11:00
    Dougie Hamilton je zpět na ledě a vypomáhá spoluhráčům v defenzivní složce. Domácí hráči se ještě drží v útočném pásmu, doznívá tlak z přesilové hry.
     
    11:44
    Pohlednou kombinační akci zakončila rána McDonagha od modré čáry. Tu ztečoval McGinn mimo tři tyče, překvapený Volkov nebyl připravený k dorážce.
     
    12:02
    Velkou rychlost nabral středem hřiště Blake Coleman. Slavin jej nezastavil, Fleury už ano. Střelu zápěstím hokejkou srazil do ochranné sítě.
     
    12:38
    Produktivní druhá lajna Canes další zářez nepřidá. Niederreiter napříč pásmem našel Trochecka, avšak jeho rána z voleje nebyla přesná.
     
    13:10
    Yanni Gourde se hodně diví, že mu rozhodčí odpískali postavení mimo hru. Opakované záběry ale ukázaly, že si puk skutečně zpracovával až za modrou čárou.
     
    13:46
    Tampa je aktivnějším týmem, určitě nebezpečnějším. Nečas pod tlakem vyhazoval jen ke krajanovi Ruttovi, jenž pod tlakem Niederreitera zvládl přenést hru na McDonagha.
     
    14:23
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí jsou aktivnější, ale jsou to hosté, kteří se ujímají vedení! Aho skvěle pokryl puk a v pravý čas vyslal nahrávku rozjetému Fastovi, jenž z levého křídla dostal nahrávku přes padajícího Colemana až k BRETTU PESCEMU a ten z první poslal puk za záda marně se přesunujícího McElhinneyho. Asistence: Jesper Fast a Sebastian Aho.
    14:23 Brett PESCE - 0:1
     
    14:31
    Hrdina předchozí okamžiku Brett Pesce si nyní jde odpočinout na trestnou lavici. V obranném pásmu totiž vyhodil puk mimo hru bez doteku plexiskla.
     
    15:07
    Domácí v početní převaze dlouho nevydrželi. Unikajícího Brocka McGinna totiž zastavil Alex Killorn jen za cenu sekání. I on bez řečí odjíždí na lavici hanby.
     
    15:15
    Hra ve čtyřech na obou stranách by měla vyhovovat rychlým a technickým hokejistům. Mezi ně se určitě řadí i Martin Nečas, jehož pokus zápěstím udržel gólman ve výstroji.
     
    16:12
    Sebastian Aho bojoval ze všech sil, avšak proti přesile nakonec byl nucen kapitulovat. Nechal hrát Hedmana, jehož dlouhý pas na Stamkose zastavil Hamilton v rukavici.
     
    16:47
    Kombinace po ledě už se Bolts vydařila o poznání lépe. Victor Hedman se probojoval do útočné třetiny po levém mantinelu, jeho střílený pas usměrnil Brayden Point těsně vedle levé tyčky.
     
    17:10
    Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Poté, co se na led vrátil Pesce, měli hosté půl minutovou přesilovku, avšak nedokázali vystřelit ani jednou.
     
    17:23
    Avšak hokejisté v bílých dresech se ještě udrželi v útočné třetině a přeci jen si vytvořili nebezpečnou akci! Kapitán Jordan Staal z úhlu trefil boční síť, následně Foegele z dobré pozice minul poloodkrytou bránu, také však střílel z těžké pozice.
     
    18:00
    Steven Lorentz sice byl úspěšnější na buly, jenže váhajícího Fleuryho přebruslil Volkov. Za brankou ovšem nic zajímavého nevymyslel, obtočení a zasunutí k bližší tyči pokryl Reimer.
     
    18:11
    Po ose Martin Nečas – Nino Niederreiter, puk dojel k Vincentu Trocheckovi, jenž střílel z voleje pod břevno. Curtis McElhinney shoval puk v lapačce.
     
    18:20
    V závěru úvodní dvacetiminutovky si Tampa zahraje druhou přesilovku, která by měla trvat déle, než ta první. Jordan Staal v útočném pásmu nešikovně trefil hokejkou do obličeje Černáka. I neúmyslné zákroky se ale musí trestat.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:12
    Victor Hedman v letošní sezóně sbírá body jako na běžícím páse. Na další si však ještě musí počkat, mezeru mezi betony si Reimer pohlídal.
     
    19:31
    Sebastian Aho se nebál zaútočit při vlastním oslabení a za svou snahu byl málem odměněn. Navázal na sebe tři protihráče, načež před brankou našel Martinooka, pokus z krkolomné pozice bránu netrefil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 6 – 13
     
    Po první třetině má Carolina slušně nakročeno k odvetě za včerejší porážku, na stadiónu Tampy vede nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Skóre zatím udává branka z 15. minuty, kdy se po výborné nahrávce Fasta trefil obránce Brett Pesce. Znovu sledujeme velmi svižné střetnutí, které nabízí velmi málo přerušení. Více ze hry mají hokejisté Canes, jejíchž náskok je zasloužený, ale do konce zápasu zbývá ještě hodně času a udržet vysoce nastolené tempo bude velmi obtížné.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    V úvodu druhé třetiny ještě dobíhal trest Jordana Staala za hru vysokou holí. Ten ale po dvaceti sekundách vypršel, hostující kapitán je zpět ve hře.
     
    20:44
    Domácí se ale i proti pěti probojovali do útočného pásma. Od modré nahazoval Victor Hedman, ale pouze trefil do bruslí spoluhráče Gourda.
     
    21:12
    Hráči Bolts vstoupili do prostředního dějství s velkou chutí! Brayden Point přebruslil Niederreitera a tlačil se před bránu, kam ho nepustil pozičně dobře hrající Slavin.
     
    21:36
    Ani nadvakrát se Volkovi nepovedlo propasírovat kotouč za záda pozorného Reimera. Následně Hamilton raději vyhodil přes všechny čáry i za cenu zakázaného uvolnění.
     
    22:08
    Další zákrok si strážce hostující svatyně připsal po střele kapitána Stamkose z velkého úhlu. Včas vykopl svůj levý beton, povedený zákrok.
     
    22:17
    Na druhou stranu se rychlým tempem rozjel Andrej Svečnikov. Český obránce Jan Rutta ovšem zachytil jeho pohyb a čistým způsobem jej odstavil od puku.
     
    22:36
    Početní převahu si zahraje Carolina. Patrick Maroon to přehnal se snahou v útočné třetině, při střetu s Beanem se provinil sekáním.
     
    23:01
    Od modré čáry nahazoval na teč Dougie Hamilton. Svečnikov změnil směr letu puku, ten ale poslal mimo tři tyče. Následně vyhodil Hedman.
     
    23:33
    Vincent Trocheck se vytočil zpoza brány a hledal prostor u bližší tyčky. Curtis McElhinney si ale mezeru mezi rukou a výstrojí pohlídal.
     
    24:05
    Na ledě dostala příležitost i druhá přesilovková formace. Jenže Martin Nečas od pravého mantinelu poslal nahrávku přesně mezi Beana a Niederreitera.
     
    24:36
    Patrick Maroon je zpátky na ledové ploše. A protože hra probíhala v době jeho návratu ve středním pásmu, mohl bez problémů odjet na střídačku.
     
    25:09
    Tampa je v pěti a okamžitě se tak pustila do útočení. Od pravého mantinelu pálil na bližší tyčku Ondřej Palát, James Reimer vykopl levý beton.
     
    25:32
    Zakázané uvolnění vrátí hru do obranného pásma Hurikánů. Brady Skjei zvolil příliš prudký pas, Martinook na něj nedosáhl.
     
    26:03
    Victor Hedman trefil do nechráněného místa obětavě padajícího Pesceho, čímž beka vyřadil ze hry, Odražený puk si našel Fleury, následoval nekompromisní odpadl na zakázané uvolnění.
     
    26:44
    Hosté ujeli do přečíslení dvou proti jednomu, avšak skóre zůstává neměnné. Staal místo nahrávky Fastovi nahrál do druhé vlny najíždějícímu Lorentzovi, který gólmana neprostřelil.
     
    26:59
    Svěřenci kouče Brind'Amoura si v krátkém časové sledu zahrají druhou přesilovou hru. Vyloučeným hokejistou je Jan Rutta. Dvě minuty za držení.
     
    27:14
    Dougie Hamilton podržel puk na holi jen po dobu nezbytně nutnou. Vzápětí přihrál do pravého kruhu Ahovi, střelu z první vykopl brankář pravým betonem.
     
    27:45
    A znovu Aho, znovu neúspěšný! Tentokráte dostal na pravou stranu nahrávku od Svečnikova, ale jeho dělovku obětavě zblokoval padající McDonagh.
     
    28:14
    Domácí se ubránili a dokonce naznačili brejkovou akci. Ale nahrávka Colemana skrze dvojici bránících protihráčů neprošla.
     
    28:59
    Jan Rutta určitě trnul, ale na trestné lavici vydržel celé dvě minuty. Po návratu na ledovou plochu se zapojil do plnění defenzivních povinností.
     
    29:16
    Na trestnou lavici putuje další český hráč, tentokráte ten z Caroliny. Martin Nečas si pomohl držením proti Blakeu Colemanovi. Přesilovka pro Tampu.
     
    29:29
    První velkou šanci měla v oslabení hrající Carolina. Curtis McElhinney vyrazil zakončení Svečnikova pouze k Martinookovi, i s jeho dorážkou si vzápětí poradil.
     
    30:10
    Zápas se přehoupl do druhé poloviny. Tampě se zatím hra v početní převaze vůbec nedaří, po vyhození Hamiltona musel opět hrát gólman.
     
    30:39
    Další výstřel, o nějž se postaral Jaccob Slavin. McElhinney si musel dávat při nahrávce velký pozor, kolem Ahovy hole ovšem zvládl přihrát Hedmanovi.
     
    31:16
    Martin Nečas je zpět, podobně jako krajan Rutta strávil na lavici hanby kompletní porci 120 sekund. Putuje na střídačku a do hry pouští McGinna, který doplňuje elitní útok.
     
    31:32
    Jake Bean na první dobrou pozdržel střelu, vypálil až na druhé naznačení. McElhinney moc neviděl, ale měl štěstí, touš ho trefil do masky.
     
    32:00
    Nyní je to Carolina, která má více ze hry. Zakončení Slavina se odrazilo od zadního mantinelu ke Staalovi, který ztroskotal na nataženém pravém betonu gólmana.
     
    32:29
    Brett Pesce měl velký náskok na Pointa, který si udržel. Za brankou byl u kotouče nejrychleji a po mantinelu si vypomohl s kolegou z obrany, se Skjeiem.
     
    32:39
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Odvážný průnik MICHAILA SEGAČJOVA sklidil ovoce. Ruský obránce si udělal místo po pravém mantinelu, načež si nabruslil před bránu a našel mezeru mezi Reimerovým betonem a pravou rukou. Asistence: Brayden Point.
    32:39 Michail SERGAČJOV - 1:1
     
    33:10
    Bolts byli blízko bleskovému obratu! Ondřej Palát se chopil odraženého puku, obtočil bránu a nabídl kotouč některému ze spoluhráčů mezi kruhy. Touš se odrazil od betonu Pesceho a ležící Reimer v poslední chvíli vložil před brankovou čáru vyrážečku. Skvělý zákrok!
    33:10 Reimer vyrážečkou zabránil další změně skóre
     
    33:49
    Martin Nečas ujel společně s Trocheckem do přečíslení. Čech vyzval Američana k zakončení, rána ze záklonu s mezi tři tyče nevešla.
     
    34:11
    Zakázané uvolnění, kterým se tentokráte provinili domácí. Victor Hedman zachytil nahrávku Aha na Svečnikova a po mantinelu osvobodil hokejisty v modrém.
     
    34:39
    Curtis McElhinney vybruslil s Fastem, jemuž znemožnil zakončení z dobré pozice. Švédský forvard se dostal pryč z dobrého střeleckého úhlu, aby nakonec vypálil nepřesně.
     
    35:09
    Domácí strážce svatyně jde do některých zákroků až zbytečně akrobaticky, ale zatím se mu to vyplácí. Ve skluzu si pohlídal mezeru mezi betony, střelu Lorentze pokryl bez větších problémů.
     
    35:34
    Slabé nahození Bradyho Skjeie bylo snadnou kořistí pro McElhinneyho. Ten nastavil lapačkou a černou gumu v ní schoval. Rozehrát si však netroufl.
     
    36:13
    Jaccob Slavin zkusil podobný průnik jako Sergačjov při prvním gólu Tampy. Ale nezakončil, alespoň tak tvrdým hitem poslal k ledu Jana Ruttu.
     
    36:32
    Bylo zjevné, že se Victoru Hedmanovi vůbec nechce hrát. Ale rozhodčí i přesto odpískali zakázané uvolnění, ačkoli se hokejisté Caroliny hodně divé a nejspíše právem.
     
    36:46
    Domácí hokejisté špatně střídali a jsou potrestáni dvěma minutami. Blake Coleman skočil do hry dávno předtím než se Joseph dostal na střídačku.
     
    37:05
    Úvod oslabení hráči v modrém přestáli bez úhony. Brayden Point totiž uspěl na vhazování a Hedman následně mužstvo osvobodil po mantinelu.
     
    37:36
    Hosté se usadili v útočném pásmu a jejich tlak sílí! Svečnikov místo střely ještě našel Aha, střelu po ledě gólman vykopl levým betonem.
     
    38:16
    Blake Coleman při snaze o zblokování střely zlomil hůl, další vleká komplikace pro Tampu. Ta brání z posledních sil, tlak Hurikánů je enormní.
     
    38:47
    Nakonec to byl právě Coleman, jenž i bez hole Blesky osvobodil. Skočil proti nahrávce Slavina na Aha a rukavicí posunul touš do středního pásma.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:28
    Stejně jako v první třetině, i v té druhé přichází v závěru trest na straně Caroliny. Lorentzovi se nechce, ale právě on je tím hříšníkem. Nedovoleně zabránil v pohybu Killornovi.
     
    39:47
    Hurikáni se osvobodili a nyní už Tampa nejspíš nebude mít dostatek času na založení dalšího nebezpečného útoku. Hedman už se ani dopředu moc nežene.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 14 – 24
     
    Prostřední dějství nabídlo jedinou branku, o kterou se pro změnu postarali domácí a skóre je tak vyrovnané. Prvním gólem v sezóně prolomil kouzlo Reimerovy svatyně ruský obránce Michail Sergačjov, jenž se od pravého mantinelu probojoval před bránu a prostřelil gólmana mezi pravou rukou a betonem. Závěrečné dějství slibuje napínavou bitvu o každý centimetr chyby, rozhodovat by teď mohlo každé drobné zaváhání.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina ukrajuje své první vteřiny! Domácí do ní vstupují v přesilové hře, trest Lorentze bude trvat ještě více jak jednu minutu.
     
    40:38
    Ale byli to hosté, kteří zahrozili v oslabení. Martinook hledal na levé straně Jordana Staala, jenž na dlouhou hokejku vypálil bekhendem nad břevno.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:16
    Brayden Point si sice obhodil kotouč kolem Hamiltona, ale následně mu cestu zkřížil Jaccob Slavin. Přes něj už Kanaďan neprošel.
     
    41:45
    Člen čtvrté formace Hurikánů Lorentz je zpátky na ledové ploše. Přesilovky dnes nepatří k silným stránkám ani jednoho z týmů.
     
    42:16
    Obránce Ryan McDonagh se rozhodl podpořit ofenzivu. Nahodil před branku, kde viděl Killorna, asistenta kapitána pokryl Pesce.
     
    42:48
    Český bek Jan Rutta udržel na uzdě forčekujícího Trochecka. Američan se soupeři pověsil na záda, ten si pomohl nahrávkou o mantinel Hedmanovi.
     
    43:01
    Cal Foote dosáhl přesně toho, čeho chtěl. Vysokým obloučkem poslal kotouč na Reimera, který neměl dostatek času ani prostoru na rozehrávku.
     
    43:23
    Michail Sergačjov, povzbuzený prvním sezónním gólem, chtěl přidat další zásah. Ale na ten si ještě musí počkat, nyní trefil brankáře do výstroje.
     
    44:04
    Další přečíslení, opět na straně Caroliny. Nino Niederreiter vzal situaci na sebe. Zápěstím pálil na zadní tyč, Curtis McElhinney zakročil vyrážečkou.
     
    44:46
    Velkou rychlost po pravém mantinelu nabral Mathieu Joseph. V klíčový okamžik mu ovšem puk ujel a tím vlastní vinou dostal ze střelecké pozice.
     
    45:05
    Andrej Svečnikov měl hodně volného prostoru v pravém kruhu. Dlouho kvedlal s kotoučem, načež vypálil švihem do lapačky gólmana.
     
    45:59
    Curtis McElhinney se rozhodl vypomoci spoluhráčům s rozehrávkou. Za brankou zastavil nahození Svečnikova a přihrál volnému Hedmanovi.
     
    46:02
    Centr elitní formace Brayden Point byl na vhazování úspěšnější než Aho. Puku se chopil Sergačjov, další jeho ránu pokryl Reimer rukavicí.
     
    46:13
    Obránce Foote podpořil ofenzivu a mohl být hrdinou! Před branku obdržel nahrávku od Maroona, jenže z bezprostřední blízkosti poslal puk přímo do Reimera.
     
    46:22
    Tampa právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán, Bolts vedou! Hedman našel na modré čáře YANNIHO GOURDA, který projel do útočné třetiny a z pravé strany vypálil zápěstím na protější tyč. Pokud v pravém horním rohu Reimerovy svatyně byly nějaké pavučiny, tak už tam nejsou. Asistence: Victor Hedman.
    46:22 Yanni GOURDE - 2:1
     
    47:32
    Hurikáni mají dvakrát více střel jak soupeř, avšak efektivita je žalostní. Hosté musí dohánět manko a čas hraje proti nim, zápas se brzy přehoupne do závěrečné desetiminutovky.
     
    47:48
    Rozhodčí přerušili hru, v obranném pásmu Tampy došlo k potyčce mezi Maroonem a Martinookem. Muži v pruhovaném ji úspěšně přerušili a posílají obě horké hlavy zchladit na trestnou lavici. Ale domácí forvard dostává ještě dvě minuty navíc a Carolina tak bude hrát přesilovou hru.
     
    48:06
    Přesilovka Caroliny nezačala slavně. Sebastian Aho na buly neuspěl a už nestihl Hedmanovi zabránit v pohodlném vyhození přes všechny čáry.
     
    48:44
    Andrej Svečnikov nahrával naslepo po mantinelu na modrou, kde tušil Hamiltona. Ten ale byl na středu a kotouč dostihl až ve středním pásmu.
     
    49:00
    Hra v oslabení dnes domácí nedělá žádné větší problémy. V krátkém časovém sledu se zase dvakrát osvobodili a formace se prostřídali.
     
    49:48
    Ani lajna s Nečasem a spol. nedokázala vrátit skóre do nerozhodné podoby. Nahrávku Niederreitera zachytil Sergačjov, jenž propasíroval kotouč kolem Slavina.
     
    50:15
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Tampa už hraje v plném počtu a lze očekávat, že bude především hlídat těsný náskok.
     
    50:43
    Prostor měl na vrcholku pravého kruhu Mathieu Joseph. Reimera zkusil překvapit střelou příklepem na bližší tyč, Kanaďan se nachytat nenechal.
     
    51:00
    O další střelecký pokus mezi tři tyče se zasloužil Ondřej Palát. I v tomto případě vyšel z minisouboje lépe fantom Caroliny, který pro změnu zakročil lapačkou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:36
    Od pravého mantinelu pálil Jake Bean jen do betonu McElhinneyho. O dorážku se přihlásil Niederreiter, i on trefil pouze brankářovu nohu.
     
    52:11
    Victor Hedman ještě nevyhodil, to se následně podařilo až Gourdemu. Ale jen za cenu zakázaného uvolnění, hra tedy zůstane v obranné třetině domácích.
     
    52:55
    Švédský útočník Jesper Fast zadovkou našel Aha, který u pravé tyčky hledal Svečnikova. Rus skákavou nahrávku promáchl, Tampa přestála nebezpečnou situaci.
     
    53:20
    Naivně se pokoušel Vincent Trocheck probít skrze trojici bránících hokejistů. Zastavil jej Jan Rutta, domácí brání svědomitě a nechybují, což je důležité.
     
    53:49
    Hosté se v ofenzivě trápí. Brady Skjei nahazoval před bránu, jenže Warren Foegele puk nenašel, to se podařilo až bránícímu Sergačjovovi.
     
    54:13
    Odvážnou otočkou se Jaccob Slavin otočil kolem Pointa a tím ho vyřadil ze hry. Vzápětí nahrával napříč pásmem, do pasu vložil svou dlouhou hůl Foote a ani tento útok Hurikánů tak nebyl úspěšný.
     
    54:51
    Jordan Staal se marně snažil dohnat ztrátu na Erika Černáka. Ale dostal jej alespoň pod tlak, slovenský obránce vyhodil jen za cenu icingu.
     
    55:06
    Postavení mimo hru způsobili hokejisté Caroliny. Svou pozici si nepohlídal Nino Niederreiter, ačkoli se na výrok čárového příliš netváří.
     
    55:55
    Rozhodnout chtěl Brayden Point. jenže kotouč držel na hokejce příliš dlouho, nahrávka na Stamkose následně pošla kapitánovi pod bruslemi.
     
    56:08
    Tvrdou dělovku Hedmana nejenže Reimer zachytil v lapačce, ale ještě ji vyklepal pro Hamiltona. Není nač čekat, hosté si nemohou dovolit zbytečné zdržování.
     
    56:32
    Brett Pesce se včas vrátil, aby zabránil samostatnému úniku Josepha. Dojel k puku jako první a po mantinelu nahrál Slavinovi.
     
    57:10
    Domácí nevyhodili, na modré čáře ještě udržel kotouč Brady Skjei. Sám pak byl na konci pěkné kombinace, z před brankového prostoru na McElhinneyho nevyzrál.
     
    57:42
    Nahození Dougieho Hamiltona srazil svou nataženou holí Mathieu Joseph. Tentýž hráč posléze vyrazil do brejku, střelu zápěstím vyrazil Reimer do ochranné sítě.
     
    58:02
    Snaha o rychlé založení protiútoku končí nezdarem. Sebastian Aho nedosáhl na nahrávku Martinooka a výsledek? Zakázané uvolnění.
     
    58:30
    Hokejisté Caroliny se usadili v útočné třetině a to je jasný signál pro Jamese Reimera k opuštění branky. Hosté zkouší powerplay.
     
    58:44
    Tampa právě vstřelila branku!
    Rozhodnuto, Tampa porazí Carolinu potřetí v řadě! Mizernou rozehrávku Slavina vystihl BARCLAY GOODROW, kanadský útočník se trefuje do odkryté klece podruhé během dvou dnů. Bez asistence.
    58:44 Barclay GOODROW - 3:1
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:29
    Hosté ještě bojují a odvolali Reimera i navzdory ztrátě dvou branek. Přes celé hřiště zkusil štěstí Patrick Maroon, avšak cílové zařízení minul, a to poměrně výrazně.
     
    59:50
    Další zakázané uvolnění, které už ale domácí hráče určitě mrzet nebude. Hurikáni dva góly během deseti sekund určitě nevstřelí.
     
    Konec zápasu.
     
    Tampa Bay porazila Carolinu potřetí v řadě, podruhé během dvou dnů. Soupeři udělila pořádnou lekci z produktivity a porazila ho 3:1.

    Lépe vstoupili do utkání hosté, kteří vstřelili gól v 15. minutě, kdy se po nahrávce Fasta prosadil obránce Brett Pesce. Defenzivně laděný hokejista skóroval i na druhé straně, v prostřední třetině srovnal stav utkání povedenou samostatnou akcí Michail Sergačjov.

    O vítězi rozhodla až závěrečná dvacetiminutovka. Klíčovou branku vstřelili domácí, a sice ve 47. minutě, to když se střelou do levé šibenice prosadil Yanni Gourde. Hurikáni ještě v závěru zkusili hru bez brankáře, ale nevyrovnali, ba naopak inkasovali třetí gól, trefil se Barclay Goodrow.

    Obhájce Stanley Cupu si udržel druhou příčku v Centrální divizi, ztráta na Floridu zůstává jednobodová. Carolina se propadla na čtvrtou pozici za Chicago, které ovšem sehrálo o dva zápasy více.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 22 – 32 | Přesilová hra: 0/5 – 0/6 | Trestné minuty: 14 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Curtis McElhinney (TBL) – 31 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,9%, odchytal 59:57
    James Reimer (CAR) – 19 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,5%, odchytal 58:34

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jan Rutta (TBL) – 0+0, +2 účast, 2 střely na branku, TM 2, čas na ledě 19:28
    Erik Černák (TBL) – 0+0, -1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 8:24
    Ondřej Palát (TBL) – 0+0, 0 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 15:28
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, -1 účast, 2 střely na branku, TM 2, čas na ledě 14:00

    Tři hvězdy utkání

    1. Curtis McElhinney (TBL) – 31 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,9%
    2. Michail Sergačjov (TBL) – 1+0
    3. Brett Pesce (CAR) – 1+0
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:57:34)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Sergačjov (B. Point), 47. Gourde (Hedman), 59. Goodrow – 15. Pesce (Fast, Aho)


    Tampa Bay Lightning: McElhinney (Vasilevskij) – Sergačjov, Hedman, Černák, McDonagh (A), C. Foote, Rutta – Coleman, B. Point, Palát – Stamkos (C), T. Johnson, Killorn (A) – M. Joseph, Gourde, Goodrow – Volkov, G. Smith, Maroon.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – B. McGinn, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

    Rozhodčí: South, St. Pierre – Gawryletz, Daisy

    Diváci: 536
    bahis siteleri