NY Islanders – Boston 7:2 (kon.) | Florida – Dallas 3:2 (kon.) | Columbus – Chicago 0:2 (kon.)
Ottawa – Calgary 6:1 (kon.) | Washington – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Tampa – Carolina 3:1 (kon.)
Buffalo – New Jersey 3:4 (po pr.) | Detroit – Nashville 5:2 (kon.) | Winnipeg – Montreal 6:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 0:3 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Carolina Hurricanes
Pátek 26.02.2021, 01:07 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:44 Barclay GOODROW - 3:1
     
    58:44
    Tampa právě vstřelila branku!
    Rozhodnuto, Tampa porazí Carolinu potřetí v řadě! Mizernou rozehrávku Slavina vystihl BARCLAY GOODROW, kanadský útočník se trefuje do odkryté klece podruhé během dvou dnů. Bez asistence.
     
    58:30
    Hokejisté Caroliny se usadili v útočné třetině a to je jasný signál pro Jamese Reimera k opuštění branky. Hosté zkouší powerplay.
     
    47:48
    Rozhodčí přerušili hru, v obranném pásmu Tampy došlo k potyčce mezi Maroonem a Martinookem. Muži v pruhovaném ji úspěšně přerušili a posílají obě horké hlavy zchladit na trestnou lavici. Ale domácí forvard dostává ještě dvě minuty navíc a Carolina tak bude hrát přesilovou hru.
    46:22 Yanni GOURDE - 2:1
     
    46:22
    Tampa právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán, Bolts vedou! Hedman našel na modré čáře YANNIHO GOURDA, který projel do útočné třetiny a z pravé strany vypálil zápěstím na protější tyč. Pokud v pravém horním rohu Reimerovy svatyně byly nějaké pavučiny, tak už tam nejsou. Asistence: Victor Hedman.
     
    39:28
    Stejně jako v první třetině, i v té druhé přichází v závěru trest na straně Caroliny. Lorentzovi se nechce, ale právě on je tím hříšníkem. Nedovoleně zabránil v pohybu Killornovi.
     
    36:46
    Domácí hokejisté špatně střídali a jsou potrestáni dvěma minutami. Blake Coleman skočil do hry dávno předtím než se Joseph dostal na střídačku.
    33:10 Reimer vyrážečkou zabránil další změně skóre
     
    33:10
    Bolts byli blízko bleskovému obratu! Ondřej Palát se chopil odraženého puku, obtočil bránu a nabídl kotouč některému ze spoluhráčů mezi kruhy. Touš se odrazil od betonu Pesceho a ležící Reimer v poslední chvíli vložil před brankovou čáru vyrážečku. Skvělý zákrok!
    32:39 Michail SERGAČJOV - 1:1
     
    32:39
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Odvážný průnik MICHAILA SEGAČJOVA sklidil ovoce. Ruský obránce si udělal místo po pravém mantinelu, načež si nabruslil před bránu a našel mezeru mezi Reimerovým betonem a pravou rukou. Asistence: Brayden Point.
     
    29:16
    Na trestnou lavici putuje další český hráč, tentokráte ten z Caroliny. Martin Nečas si pomohl držením proti Blakeu Colemanovi. Přesilovka pro Tampu.
     
    26:59
    Svěřenci kouče Brind'Amoura si v krátkém časové sledu zahrají druhou přesilovou hru. Vyloučeným hokejistou je Jan Rutta. Dvě minuty za držení.
     
    22:36
    Početní převahu si zahraje Carolina. Patrick Maroon to přehnal se snahou v útočné třetině, při střetu s Beanem se provinil sekáním.
     
    18:20
    V závěru úvodní dvacetiminutovky si Tampa zahraje druhou přesilovku, která by měla trvat déle, než ta první. Jordan Staal v útočném pásmu nešikovně trefil hokejkou do obličeje Černáka. I neúmyslné zákroky se ale musí trestat.
     
    15:07
    Domácí v početní převaze dlouho nevydrželi. Unikajícího Brocka McGinna totiž zastavil Alex Killorn jen za cenu sekání. I on bez řečí odjíždí na lavici hanby.
     
    14:31
    Hrdina předchozí okamžiku Brett Pesce si nyní jde odpočinout na trestnou lavici. V obranném pásmu totiž vyhodil puk mimo hru bez doteku plexiskla.
    14:23 Brett PESCE - 0:1
     
    14:23
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí jsou aktivnější, ale jsou to hosté, kteří se ujímají vedení! Aho skvěle pokryl puk a v pravý čas vyslal nahrávku rozjetému Fastovi, jenž z levého křídla dostal nahrávku přes padajícího Colemana až k BRETTU PESCEMU a ten z první poslal puk za záda marně se přesunujícího McElhinneyho. Asistence: Jesper Fast a Sebastian Aho.
     
    08:44
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil až nedovolený zákrok jednoho z hostujících hokejistů. A je to Dougie Hamilton, který je poslán za katr, a sice za držení Colemana.
     
    05:36
    První lajna Caroliny se postarala o velký rozruch. Aho našel před brankou Andreje Svečnikova, jehož bekhendová střela skončila na brankové konstrukci! Hra pokračuje dál.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Sergačjov (B. Point), 47. Gourde (Hedman), 59. Goodrow – 15. Pesce (Fast, Aho)


    Tampa Bay Lightning: McElhinney (Vasilevskij) – Sergačjov, Hedman, Černák, McDonagh (A), C. Foote, Rutta – Coleman, B. Point, Palát – Stamkos (C), T. Johnson, Killorn (A) – M. Joseph, Gourde, Goodrow – Volkov, G. Smith, Maroon.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – B. McGinn, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

    Rozhodčí: South, St. Pierre – Gawryletz, Daisy

    Diváci: 536
    thejrc.org