NY Islanders – Boston 7:2 (kon.) | Florida – Dallas 3:2 (kon.) | Columbus – Chicago 0:2 (kon.)
Ottawa – Calgary 6:1 (kon.) | Washington – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Tampa – Carolina 3:1 (kon.)
Buffalo – New Jersey 3:4 (po pr.) | Detroit – Nashville 5:2 (kon.) | Winnipeg – Montreal 6:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 0:3 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Carolina Hurricanes
Pátek 26.02.2021, 01:07 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:57:34)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 22 – 32 | Přesilová hra: 0/5 – 0/6 | Trestné minuty: 14 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Curtis McElhinney (TBL) – 31 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,9%, odchytal 59:57
    James Reimer (CAR) – 19 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,5%, odchytal 58:34

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jan Rutta (TBL) – 0+0, +2 účast, 2 střely na branku, TM 2, čas na ledě 19:28
    Erik Černák (TBL) – 0+0, -1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 8:24
    Ondřej Palát (TBL) – 0+0, 0 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 15:28
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, -1 účast, 2 střely na branku, TM 2, čas na ledě 14:00

    Tři hvězdy utkání

    1. Curtis McElhinney (TBL) – 31 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,9%
    2. Michail Sergačjov (TBL) – 1+0
    3. Brett Pesce (CAR) – 1+0
     
    Tampa Bay porazila Carolinu potřetí v řadě, podruhé během dvou dnů. Soupeři udělila pořádnou lekci z produktivity a porazila ho 3:1.

    Lépe vstoupili do utkání hosté, kteří vstřelili gól v 15. minutě, kdy se po nahrávce Fasta prosadil obránce Brett Pesce. Defenzivně laděný hokejista skóroval i na druhé straně, v prostřední třetině srovnal stav utkání povedenou samostatnou akcí Michail Sergačjov.

    O vítězi rozhodla až závěrečná dvacetiminutovka. Klíčovou branku vstřelili domácí, a sice ve 47. minutě, to když se střelou do levé šibenice prosadil Yanni Gourde. Hurikáni ještě v závěru zkusili hru bez brankáře, ale nevyrovnali, ba naopak inkasovali třetí gól, trefil se Barclay Goodrow.

    Obhájce Stanley Cupu si udržel druhou příčku v Centrální divizi, ztráta na Floridu zůstává jednobodová. Carolina se propadla na čtvrtou pozici za Chicago, které ovšem sehrálo o dva zápasy více.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Další zakázané uvolnění, které už ale domácí hráče určitě mrzet nebude. Hurikáni dva góly během deseti sekund určitě nevstřelí.
     
    59:29
    Hosté ještě bojují a odvolali Reimera i navzdory ztrátě dvou branek. Přes celé hřiště zkusil štěstí Patrick Maroon, avšak cílové zařízení minul, a to poměrně výrazně.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:44 Barclay GOODROW - 3:1
     
    58:44
    Tampa právě vstřelila branku!
    Rozhodnuto, Tampa porazí Carolinu potřetí v řadě! Mizernou rozehrávku Slavina vystihl BARCLAY GOODROW, kanadský útočník se trefuje do odkryté klece podruhé během dvou dnů. Bez asistence.
     
    58:30
    Hokejisté Caroliny se usadili v útočné třetině a to je jasný signál pro Jamese Reimera k opuštění branky. Hosté zkouší powerplay.
     
    58:02
    Snaha o rychlé založení protiútoku končí nezdarem. Sebastian Aho nedosáhl na nahrávku Martinooka a výsledek? Zakázané uvolnění.
     
    57:42
    Nahození Dougieho Hamiltona srazil svou nataženou holí Mathieu Joseph. Tentýž hráč posléze vyrazil do brejku, střelu zápěstím vyrazil Reimer do ochranné sítě.
     
    57:10
    Domácí nevyhodili, na modré čáře ještě udržel kotouč Brady Skjei. Sám pak byl na konci pěkné kombinace, z před brankového prostoru na McElhinneyho nevyzrál.
     
    56:32
    Brett Pesce se včas vrátil, aby zabránil samostatnému úniku Josepha. Dojel k puku jako první a po mantinelu nahrál Slavinovi.
     
    56:08
    Tvrdou dělovku Hedmana nejenže Reimer zachytil v lapačce, ale ještě ji vyklepal pro Hamiltona. Není nač čekat, hosté si nemohou dovolit zbytečné zdržování.
     
    55:55
    Rozhodnout chtěl Brayden Point. jenže kotouč držel na hokejce příliš dlouho, nahrávka na Stamkose následně pošla kapitánovi pod bruslemi.
     
    55:06
    Postavení mimo hru způsobili hokejisté Caroliny. Svou pozici si nepohlídal Nino Niederreiter, ačkoli se na výrok čárového příliš netváří.
     
    54:51
    Jordan Staal se marně snažil dohnat ztrátu na Erika Černáka. Ale dostal jej alespoň pod tlak, slovenský obránce vyhodil jen za cenu icingu.
     
    54:13
    Odvážnou otočkou se Jaccob Slavin otočil kolem Pointa a tím ho vyřadil ze hry. Vzápětí nahrával napříč pásmem, do pasu vložil svou dlouhou hůl Foote a ani tento útok Hurikánů tak nebyl úspěšný.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Sergačjov (B. Point), 47. Gourde (Hedman), 59. Goodrow – 15. Pesce (Fast, Aho)


    Tampa Bay Lightning: McElhinney (Vasilevskij) – Sergačjov, Hedman, Černák, McDonagh (A), C. Foote, Rutta – Coleman, B. Point, Palát – Stamkos (C), T. Johnson, Killorn (A) – M. Joseph, Gourde, Goodrow – Volkov, G. Smith, Maroon.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – B. McGinn, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Foegele – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

    Rozhodčí: South, St. Pierre – Gawryletz, Daisy

    Diváci: 536
    thejrc.org