NY Islanders – Boston 7:2 (kon.) | Florida – Dallas 3:2 (kon.) | Columbus – Chicago 0:2 (kon.)
Ottawa – Calgary 6:1 (kon.) | Washington – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Tampa – Carolina 3:1 (kon.)
Buffalo – New Jersey 3:4 (po pr.) | Detroit – Nashville 5:2 (kon.) | Winnipeg – Montreal 6:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 0:3 (kon.)
konec
Florida Panthers
3:2 (0:0, 0:2, 3:0)
Dallas Stars
Pátek 26.02.2021, 01:00 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Přeji příjemnou noc při sledování textového přenosu z NHL. Dnes se proti sobě potkají celky Floridy Panthers a Dallasu Stars. Úvodní buly bude vhozeno pár minut po 1:00. Příjemnou zábavu!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (Florida) – 18 zápasů, 2 body (0+2)
    Andrej Sekera (Dallas) – 9 zápasů, 0 bodů
    Radek Faksa (Dallas) – 14 zápasů, 3 body (1+2)
     


    FLORIDA PANTHERS

    Florida zatím patří mezi nejpříjemnější překvapení úvodu sezony. Ve velmi těžké Centrální divizi je na první příčce, když v osmnácti zápasech získala 26 bodů. Oproti Tampě a Carolině mají Panthers o bod více. Z posledních šesti zápasů Florida čtyřikrát vyhrála. V tomto období zdolala Tampu, Carolinu, Detroit a Dallas. Prohrála jen v odvetách s Red Wings a Stars. Překvapivě dobře si vede mladý brankář Chris Driedger, jenž rozhodně zastiňuje podstatně zkušenějšího Sergeje Bobrovského. V produktivitě týmu je na tom nejlépe Jonathan Huberdeau s třiadvaceti kanadskými body.
     


    DALLAS STARS

    Dallasu se jakožto loňskému finalistovi Stanley Cupu rozhodně nedaří podle představ. V tabulce divize je až šestý. Sice odehrál jen 14 utkání, ale rozhodně si v nich přál uhrát více bodů než dosavadních 16. Svěřenci kouče Ricka Bownesse dokonce prohráli šestkrát v řadě, i když ve třech z těchto zápasů získali alespoň bod. Tuto nelichotivou bilanci napravili právě v minulém střetnutí s Floridou, kterou Dallas porazil 3:0. Bodovat bude muset i dnes, protože si určitě bude chtít po tolika nezdarech zlepšit chuť. V bráně Stars si zatím dobře vede hrdina loňského play-off Anton Chudobin, jenž si drží více než 92% úspěšnost. Jednoznačně nejproduktivnějším hráčem týmu je s devatenácti body Joe Pavelski.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba celky se dnes potkají potřetí v krátkém sledu. Dva předchozí zápasy se hrály taktéž na Floridě a bilance týmů je zatím vyrovnaná. V úterý vyhráli domácí Panteři 3:1 a ve středu večer zvítězily Hvězdy 3:0. Kdo se tedy bude radovat dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Strälman, Connauton, Juulsen, Yandle – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Hörnqvist (A), Wennberg, Huberdeau – Connolly, Luostarinen, Vatrano – Marchment, Lammikko, Lomberg.

    Dallas Stars: Oettinger (Bow) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Pysyk, Sekera – Gurjanov, Faksa, Ja. Benn (C) – Pavelski, Dickinson, Kiviranta – Caamano, Dowling, Robertson – Comeau (A), Gardner, Cogliano.

    Rozhodčí: McCauley, Rehman – Fournier, Racicot.
     
    Také dnes se na tribunách při domácím zápase Floridy objeví pár tisíc diváků. Teď nás ještě čeká hymna Spojených států amerických a po ní už bude následovat začátek utkání. Florida nastupuje v červených dresech, Dallas bude hrát v bílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Anton Strälman si musel poradit s první přihrávkou hostů, která mířila dopředu. Bek Floridy ale stačil vybruslit a poté i přihrát.
     
    00:39
    Florida se díky vhazování na chvíli usadila v útočném pásmu, ale Dallas už obloučkem vyhazuje do střední třetiny.
     
    01:13
    Miro Heiskanen se snažil podpořit útok při akci, kterou započal Pavelski. Až ke střele se ale hostující celek neprobil.
     
    01:40
    Ani další postup vpřed se Stars nepovedl. Tentokrát je pískán ofsajd.
     
    02:11
    Dlouho se bojovalo u mantinelu v obranném pásmu Panterů, ale nyní se už domácí vymanili z této nepříjemné situace.
     
    02:30
    V úvodu utkání se přerušuje poměrně často. Nyní museli rozhodčí písknout do píšťalky kvůli zakázanému uvolnění Panthers.
     
    02:57
    Blake Comeau nedokázal vyprodukovat přihrávku zpoza svatyně domácích. Stále tak čekáme na první střelecký pokus.
     
    03:16
    Ten přišel až díky Heiskanenovi, jehož ránu vyrazil pozorný Sergej Bobrovskij vyrážečkou.
     
    03:53
    Duclair sice nabral kotouč ve velké rychlosti, ale přesně s ním nedokázal přejít přes útočnou modrou čáru.
     
    04:14
    První ofsajd v utkání si zapisuje také domácí celek. Zatím dominují defenzívy, které do nějakých ofenzivních choutek ani jednu stranu nepouští.
     
    04:46
    Druhá lajna domácích si posílala kotouč u mantinelu, ale ani teď Florida vypálit nedokázala. Jonathan Huberdeau před sebou neměl dobrou pozici.
     
    05:35
    Velká šance Floridy! Vše započal skvělým únikem po křídle Juho Lammikko, jehož ránu sice Oettinger vyrazil před sebe, ale následná rychlá dorážka zřejmě skončila na tyči.
     
    06:22
    Brett Connolly si odskočil mezi kruhy, odkud rychle vystřelil. Bránu Dallasu ale z celkem příhodné pozice netrefil.
     
    06:56
    Barkov šikovně prostrkával kotouč na Verhaeghea, který si sjížděl před svatyni Oettingera. Na poslední chvíli ale zasáhl Andrej Sekera svou hokejkou.
     
    07:30
    Máme zde přerušení. Čeká nás tedy první komerční přestávka dnešního utkání.
     
    08:22
    Domácí vyrazili do brejkové situace, jenže nedokázali ji vyřešit zrovna nejlépe. Dallas včas zareagoval.
     
    08:55
    Denis Gurjanov se před bránou soupeře dostával k zakončení ze vzduchu, ale černou gumu netrefil zrovna nejlépe. I tak si hosté vytvořili zajímavý závar před ruským brankářem Floridy.
     
    09:17
    Patric Hörnqvist jemně tečoval kotouč těsně před brankovištěm, ale Jake Oettinger neměl se změnou směru výraznější problém.
     
    09:51
    Marchment odvedl dobrou práci při zavezení kotouče do třetiny soupeře, finální nahrávku ale hokejisté v červených dresech příliš nezvládli.
     
    10:28
    Tvrdá rána Aarona Ekblada od modré čáry nebyla větším soustem pro pozorného brankáře hostujícího celku. Na řadě je další komerční pauza.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:20
    Joe Pavelski nebezpečně číhal u zadní tyče, ale spoluhráč Jason Dickinson jej přesně nenašel. Rozhodně se ale nedá říct, že by jeden či druhý tým tahal za delší konec provazu.
     
    12:01
    Bobrovskij si rychle poradil proti ráně z levé strany. Dallas opět předvedl poměrně rychlý výpad po křídle.
     
    12:48
    Rhett Gardner si chtěl sklepnout skákavou přihrávku spoluhráče, což se mu tak úplně nepovedlo. Následoval rychlý protiútok Floridy, který byl zakončen střelou do středu svatyně.
     
    12:55
    MacKenzie Weegar vyslal od modré čáry opravdu tvrdou ránu. Jeho projektil ale zůstal ležet u betonu Jakea Oettingera. Brankář Stars poté rychle zareagoval svou lapačkou.
     
    13:45
    Carter Verhaeghe odvedl kvalitní práci ve vlastním pásmu, poté ale už nepředložil přesně kapitánu Barkovovi.
     
    14:27
    Nick Caamano rychle otočil hru na druhou stranu. Následně u mantinelu zabojoval Comeau, avšak předávka do střelecké pozice této dvojici nevyšla.
     
    15:01
    Sergej Bobrovskij se ale nakonec ocitl pod tlakem formace Dallasu. Dvakrát v rychlém sledu se musel přemístit.
     
    15:31
    Keith Yandle pouze nahodil kotouč na bránu s cílem vybojovat útočnou třetinu. To se také zkušenému zadákovi Panthers povedlo. Pokračovat budeme po reklamní přestávce.
     
    15:59
    Hosté ale rychle otočili hru na útočnou polovinu, jenže z mírného tlaku nevypálili.
     
    16:24
    Anthony Duclair si dělal prostor na levé straně útočného pásma, ale obránce Pysyk předvedl velmi dobrý návrat.
     
    17:02
    Ryan Lomberg si už už chystal kotouč ke střele, ale neposedná černá guma mu na poslední možnou chvíli odskočila z čepele, takže Oettinger do zákroku nemusel.
     
    17:56
    Pavelski šikovně servíroval kotouč do předbrankového prostoru, ale do místa přihrávky si najel bránící Patric Hörnqvist.
     
    18:22
    Právě tento zkušený švédský útočník o chvíli později zahrozil po levém křídle. Jeho rána ale skončila na levém betonu hostujícího gólmana.
     
    19:18
    Vatrano posunul puk k zadnímu mantinelu, aby se o něj svedl souboj. Ten však zatím vyznívá spíše pro bránící Dallas.
     
    19:56
    Kevin Connauton možná už zbytečně rozehrával. Z toho pak plynul únik Denise Gurjanova, kterého ale dokázal Sergej Bobrovskij přečíst.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 11
     
    Sice sledujeme zajímavý hokej, ale mnoho příležitostí zatím k vidění nebylo. Tu zřejmě největší šanci měla Florida v 5. minutě, ale po střele Lammikka se domácí z dorážky neprosadili. Gólmani na obou stranách si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohou, ale i tak jsme v prvních dvaceti minutách branku neviděli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Ekblad si chtěl udělat prostor na útočné modré čáře, jenže do puku mu plácl Denis Gurjanov. Útočník Dallasu jej ale odpálil pouze na icing, takže těžiště hry zůstane před bránou Stars.
     
    20:34
    Carter Verhaeghe si počkal na kruhu na přihrávku spoluhráče. Z kvalitní pozice ale nezvedl touš ideálně, zamířil pouze do připraveného Oettingera.
     
    20:46
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Alexander Wennberg – 2 min., podrážení).
     
    21:00
    Křížná přihrávka hostů hledala na pravém kruhu Gurjanova, jenž si ale kotouč nepřebral dobře. Florida se tak záhy osvobodila.
     
    21:42
    Zatím však přesilová hra Hvězd moc dobře nevypadá. Florida se brání bez větších problémů a Dallas ve své přesilovce ještě nevystřelil.
     
    22:10
    Dallas právě vstřelil branku!
    Nicméně hosté získali klid na puku a následně i udeřili. Prosadil se nejproduktivnější hráč Dallasu JOE PAVELSKI, jenž si připsal svůj dvacátý kanadský bod v sezoně. Na levé straně si počkal na odraz od betonu Bobrovského a poté nekompromisně zavěsil. Těžil i z dobré práce Joela Kiviranty před brankovištěm. 0:1. Asistence: Justin Dowling a Miro Heiskanen.
    22:10 Joe PAVELSKI - 0:1
     
    22:36
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (MacKenzie Weegar – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    22:52
    Dallas to zkoušel podobně jako při gólu. Dowlingova střela ale tentokrát mezi tři tyče nemířila.
     
    23:16
    Znovu se rána hostů do branky nevešla. Dallas ale svou druhou přesilovku hraje lépe.
     
    23:33
    Velká šance Dallasu druhým gólem nekončí. K odraženému puku se z těsné blízkosti dostal Joel Kiviranta, ale Sergej Bobrovskij dokázal nadzvednout vyrážečku a s tou opravdu skvěle zasáhl.
     
    24:19
    Teď se už domácí dostali z nejhoršího. Mají dostatek času k vystřídání.
     
    24:36
    Domácí v plném počtu.
     
    25:04
    Blake Comeau přistrčil na modrou čáru, odkud přišla střela. Ta sice mezi tři tyče nemířila, ale to záhy napravil Cogliano. Rána posledně jmenovaného pořádně prověřila Sergeje Bobrovského.
     
    25:28
    Jamie Oleksiak si chtěl postrčit kotouč do jízdy, jenže tak trochu se zamotal. Nakonec ale puk před bránu posunul, pouze však pod lapačku domácího brankáře.
     
    25:53
    Nepřesná rozehrávka Stars končí zakázaným uvolněním. Po krátkém přerušení se tedy bude po delší době vhazovat před Oettingerem.
     
    26:09
    Juulsenovi při návratu zpět trochu zavázel rozhodčí. I kvůli tomu pak vznikla přímočará akce, kterou ale hosté do úspěšného konce nedotáhli.
     
    26:43
    Florida ale v posledních minutách chybuje v defenzívě. Trestat mohl Denis Gurjanov, jehož nátlak skončil pohotovým zákrokem Bobrovského.
     
    27:16
    Florida předvedla aktivní střídání. K ráně mezi kruhy se dostal Connolly, avšak Sekera jeho projektil bruslemi zastavil.
     
    28:08
    Nechybělo moc a Andrew Cogliano by se dostal do samostatného úniku. To by si musel touš lépe zpracovat, ale nutno říct, že přihrávka na něj to byla pořádně prudká.
     
    28:24
    Miro Heiskanen si najel na levý kruh, odkud okamžitě pálil. Obránce Dallasu ale zamířil do zadního mantinelu.
     
    29:03
    Aleksander Barkov ujel úplně sám na svatyni hostů. Jake Oettinger to hvězdnému hráči domácích vůbec neusnadnil, do poslední chvíle totiž zůstal stát. Nakonec Barkova vyrážečkou vychytal.
     
    29:11
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Jamie Oleksiak – 2 min., sekání).
     
    29:28
    Aleksander Barkov si odskočil na vrchol kruhu, ze kterého jen o pár centimetrů minul zadní tyč.
     
    30:04
    Domácí si ale následně nepředali kotouč přesně po rychlé kombinaci. John Klingberg tak odpálil touš přes všechny čáry.
     
    30:33
    Vatrano dostal nabito na pravou stranu. Jeho utažená rána se ale s přesností nepotkala, skončila vedle levé tyče.
     
    31:11
    Své první oslabení Dallas přežil bez úhony. Po dvou minutách se tedy pokračuje ve hře v plném počtu hráčů.
     
    31:42
    Jake Oettinger raději zachytil nahození ze střední třetiny a zároveň jej udržel v moci. Čeká nás komerční pauza.
     
    32:16
    MacKenzie Weegar výborně odstavil od puku Jamieho Benna, který zatím není tolik vidět. Jeho roli si dosud převzali jiní.
     
    32:41
    První lajna Floridy nedokázala vydolovat kotouč v útočném pásmu. Navíc Duclair si s Barkovem zrovna příliš nerozuměl.
     
    33:04
    Carter Verhaeghe našel Anthonyho Duclaira, jehož zakončení z těsné blízkosti přečetl Oettinger. Útočník domácích už neměl prostor k tomu, aby puk zvedl.
     
    33:49
    Blake Comeau pronikl v obrovské rychlosti levým křídlem, jenže přesnou pobídku mezi kruhy nevyprodukoval.
     
    34:22
    Sergej Bobrovskij musel svému celku vypomoct s rozehrávkou za bránou.
     
    34:56
    Comeau měl na holi velkou šanci po překvapivé přihrávce Heiskanena zpoza brány. Bobrovskij ale pravým betonem puk pohotově vykopl. To byl opravdu vynikající zásah.
     
    35:47
    Spíše propagační střelecký pokus Alexandera Wennberga nenadělal hostujícímu brankáři nové vrásky.
     
    36:07
    Joe Pavelski velmi dobře vystihl přihrávku Floridy na útočné modré čáře. I jeho obranný zákrok zapříčinil odpískání ofsajdu domácích.
     
    36:38
    Jamie Oleksiak dlouho čekal na vhodnou možnost ke střele. Bylo vidět, že se snažil vymést horní růžek u přední tyče, nicméně brankový prostor netrefil.
     
    37:33
    Noah Juulsen sice zavezl puk do útočné třetiny, ale v ní už nic vymyslet nedokázal. Jeho spoluhráči mu navíc nepomohli, neboť zrovna jeli na střídačku.
     
    37:49
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dallas se prosazuje podruhé v utkání! Nahození Johna Klingberga od modré čáry naprosto přesně tečoval JAMIE BENN přímo do protipohybu bezmocného Bobrovského. Stars tuto situaci sehráli velmi dobře. 0:2. Asistence: John Klingberg a Radek Faksa.
    37:49 Jamie BENN - 0:2
     
    38:41
    Kevin Connauton se musel pro puk vracet do obranného pásma, ve střední třetině totiž bylo přehuštěno a hokejisté v bílých dresech byli zvlášť pozorní.
     
    39:15
    Florida má problémy s rozehrávkou. Ve druhé třetině si opravdu mnohokrát nedokázala pomoct dlouhou přihrávkou.
     
    39:44
    Sergej Bobrovskij musel ještě jednou do rozkleku, neboť nevěděl, kam se překvapivá střela od modré čáry odrazí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 20 – 28
     
    Skončila nám druhá třetina, ve které byl Dallas lepší, a proto nyní vede zaslouženě. Poprvé se hosté prosadili v přesilové hře ve 23. minutě. To se trefil Joe Pavelski. Druhá branka padla na konci periody po krásné teči Jamieho Benna. Ovšem i Florida měla šance a tu největší měl na hokejce Barkov. Na zatím výborně chytajícího Oettingera si ale nepřišel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:26
    Connautonův pas zamířil pouze na hokejky hostujících hráčů, kteří tak ihned hru otočili do pásma Floridy.
     
    41:06
    Joel Kiviranta předvedl kvalitní napadání v útočném pásmu, díky kterému dokázal pro svůj tým ušetřit několik sekund.
     
    41:38
    Dallas si situaci nekomplikoval a teď pouze posunul puk tak, aby se nemuselo pískat zakázané uvolnění.
     
    42:05
    Luostarinen sice na chvíli získal puk na hokejku, ale následná předávka se mu nepovedla. Ke střele se o deset sekund později dostal Aaron Ekblad, avšak nejlepší zadák Panthers zařízení netrefil.
     
    42:46
    Jason Robertson se po zajímavém odrazu od zadního mantinelu málem probil do šance. Poskakující kotouč ale útočník Stars nezkrotil.
     
    43:37
    Ryan Lomberg je dnes vidět, i když hraje až ve čtvrtém útoku. Znovu si počínal aktivně v útočné třetině, ale Florida z jeho snahy nic nevytěžila.
     
    44:05
    Sergej Bobrovskij ukryl puk ve své lapačce po střele z pravého kruhu. Hra je přerušena.
     
    44:37
    Wennbergova parádní přihrávka zpoza brány oči měla, ale hůl adresáta už nenašla. Nebylo to poprvé, co si Florida v dnešním utkání nerozuměla v rozhodující chvíli.
     
    45:01
    Yandle nahodil puk před bránu, kde bylo rušno. Nakonec se při svém dobrém střídání probil i ke střele z velkého úhlu, avšak Jake Oettinger zakročil ramenem.
     
    45:43
    Gurjanov pouze protečoval do útočného pásma. To samozřejmě Dallasu vyhovuje, neboť se při posledním střídání ocitl pod tlakem.
     
    46:14
    Hosté zabojovali v útočném pásmu, ale na střelu se nezmohli. S pukem na hokejce už vjíždí kupředu Juulsen.
     
    46:54
    Wennberg si dělal prostor v rohu kluziště, ale zadáky Dallasu byl velmi rychle dostoupen.
     
    47:25
    Jamie Oleksiak už několikrát ukázal, že i směrem dopředu umí být nebezpečný. Teď se protlačil ke střele bekhendem, Sergej Bobrovskij musel zaklapnout betony co nejrychleji.
     
    47:43
    Přichází komerční přestávka. Stav se ve třetí periodě zatím nezměnil, takže Dallas je blízko k zisku vítězství.
     
    47:43
    Máme problém s mantinelem. Něco po jednom z nárazů není v pořádku, takže na led přichází hned několik ledařů. Ti se pokusí vzniklý problém co nejrychleji opravit.
     
    47:43
    Do opravy se zapojuje hned sedm lidí. Muselo se vyměnit celé plexisklo.
     
    47:43
    Zdá se být vše v pořádku. Za okamžik by se mělo pokračovat ve hře.
     
    47:59
    Radek Faksa si hledal prostor před bránou, ale pobídku svého kolegy Benna nenasměroval mezi tři tyče.
     
    48:38
    Domácí obránci si mění kotouč v obranném pásmu. V následujících sekundách určitě budou chtít zaútočit.
     
    48:58
    Barkov se šikovně natlačil před bránu, ale Oettinger stále drží čisté konto.
     
    49:08
    Florida byla blízko ke kontaktní brance! Aaron Ekblad tvrdě napřáhl z levé strany, ale jeho pumelice cinkla pouze o horní tyč.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:55
    Aleksander Barkov těsně před brankovištěm jemně tečoval pobídku od modré čáry. Zadní tyč hostující brány o malinký kousek minul.
     
    50:15
    Huberdeau vybídl Barkova mezi kruhy, ale finský centr nedokázal přesně zamířit. Tohle byla velká šance pro domácí, neboť Barkov pálil z ideální pozice.
     
    51:04
    Na druhé straně zase zahrozil Jamie Benn, jehož rychlé zakončení taktéž nebylo přesné. Brankáři na obou stranách se ale i tak museli zapotit.
     
    51:49
    Dallas teď kombinuje v útočné třetině. Dobrou práci odvádí v soubojích u mantinelu Radek Faksa.
     
    52:22
    Kotouč zmizel z dohledu rozhodčích, takže ti museli písknout do píšťalky. Zdá se, že vykazují hru do neutrální zóny.
     
    52:48
    Frank Vatrano se z ničeho nic ocitl sám před bránou. Puk z otočky ihned posouval mezi betony brankáře, jenže Oettinger opět zaklapl mezírku včas.
     
    53:07
    Panteři se ale rozhodně osmělili a v posledních minutách jsou pořádně nebezpeční. Rozhodně ještě není rozhodnuto. Florida s tímto utkáním může něco udělat.
     
    53:28
    MacKenzie Weegar nahazoval od modré čáry. Jake Oettinger ale jeho pokus viděl a levým betonem zasáhl.
     
    53:39
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida se dočkala snížení a teď se bude snažit o vstřelení ještě jednoho gólu! Střelu Weegara brankář Oettinger nezachytil, puk mu totiž propadl výstrojí. Černou gumu si na brankovišti našel ALEKSANDER BARKOV, který ji pouze posunul do prázdné klece. 1:2. Asistence: MacKenzie Weegar a Jonathan Huberdeau.
    53:39 Aleksander BARKOV - 1:2
     
    54:31
    Florida právě vstřelila branku!
    Po necelé minutě domácí smazávají ztrátu! Nejprve se Mason Marchment protlačil před bránu, ale on ještě neuspěl. I tak se ale dostal k odraženému puku a následně nabídl přihrávku ANTONU STRÄLMANOVI do střelecké pozice. Posledně jmenovaný vymetl horní růžek. 2:2. Asistence: Mason Marchment a Eetu Luostarinen.
    54:31 Anton STRÄLMAN - 2:2
     
    55:15
    A Florida ještě přidala! Dostala se do další výhodné palebné pozice, ale kotouč jen o kousek bránu minul. Teď mají však domácí všechny trumfy ve svých rukou.
     
    55:19
    Hned po buly střílel Jonathan Huberdeau. Florida je u všech kotoučů dříve a hosté budou mít co dělat, aby tento zápas vůbec dotáhli do prodloužení.
     
    56:05
    Stále si hokejisté v červených dresech drží územní převahu. Dallas už má v nohou poměrně dlouhé střídání.
     
    56:45
    Kevin Connauton napřáhl z vrcholu kruhu. Jeho dělovka minula přední tyč o pár centimetrů.
     
    56:50
    Florida právě vstřelila branku!
    Obrat, ke kterému vše nasvědčovalo, je dokonán! Alexander Wennberg objel bránu, aby mohl přihrát FRANKU VATRANOVI do mezikruží. Křídlo třetí formace poté parádní střelou pod víko překlopilo stav na stranu Floridy. 3:2. Asistence: Alexander Wennberg a Patric Hörnqvist.
    56:50 Frank VATRANO - 3:2
     
    58:02
    Hostující brankář ještě musí zůstat ve své bráně, neboť kotouč má v moci Florida. Zároveň s ním operuje v útočné třetině.
     
    58:28
    Tlak Stars ale zatím nepřichází. Florida ve druhé polovině třetí třetiny výtečně bruslí a u všech puků je rychleji.
     
    59:01
    Až teď Jamie Benn zavezl touš do útočného pásma. Kotouč však okamžitě přikryl pod lapačkou Sergej Bobrovskij. 59 sekund před koncem třetí třetiny zcela určitě přijde oddechový čas Ricka Bownesse.
     
    59:13
    Ve chvíli, kdy Oettinger opustil klec, pálil od modré čáry Heiskanen pouze do bránících hráčů Panthers.
     
    59:35
    Dallas tlačí. Drží se v útočném pásmu. Už dvakrát poměrně značně ohrozil svatyni Floridy.
     
    Konec zápasu.
     
    Skončilo nám utkání mezi Floridou a Dallasem a závěr této bitvy byl fantastický. Fanoušci Floridy budou na tento zápas určitě ještě dlouho vzpomínat. Po vynucené pauze kvůli opravě plexiskla byl na ledě jen jeden celek, a to domácí. V závěrečných deseti minutách svého soupeře přehráli o několik tříd a z velkého tlaku vytěžili tři branky, které obrátily stav z 0:2 na 3:2. V 54. minutě se trefil Barkov, o minutu později srovnával Strälman a rozhodující trefu měl na svědomí Vatrano. V závěrečné minutě sice Dallas zatlačil, ale bod z dnešního klání nevybojoval.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 35 – 39 | Přesilová hra: 0/1 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Sergej Bobrovskij (FLA) – 37 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,9%, odchytal 60:00
    Jake Oettinger (DAL) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4%, odchytal 59:00

    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (DAL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 15:06
    Radek Faksa (DAL) – 0+1, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 20:45

    Tři hvězdy utkání

    1. Frank Vatrano (FLA) – 1+0
    2. Sergej Bobrovskij (FLA) – 37 zákroků
    3. Aleksander Barkov (FLA) – 1+0
     
    Z mé strany je to pro tento zápas vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemné páteční ráno. Na počtenou! (03:55:51)

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 54. Barkov (Weegar, Huberdeau), 55. Strälman (Marchment, Luostarinen), 57. Vatrano (Wennberg, Hörnqvist) – 23. Pavelski (Dowling, Heiskanen), 38. Ja. Benn (J. Klingberg, Faksa)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Strälman, Connauton, Juulsen, Yandle – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Hörnqvist (A), Wennberg, Huberdeau – Connolly, Luostarinen, Vatrano – Marchment, Lammikko, Lomberg.
    Dallas Stars: Oettinger (Bow) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Pysyk, Sekera – Gurjanov, Faksa, Ja. Benn (C) – Pavelski, Dickinson, Kiviranta – Caamano, Dowling, Robertson – Comeau (A), Gardner, Cogliano.

    Rozhodčí: McCauley, Rehman – Fournier, Racicot

    Diváci: 3 844
    bahis siteleri