NY Islanders – Boston 7:2 (kon.) | Florida – Dallas 3:2 (kon.) | Columbus – Chicago 0:2 (kon.)
Ottawa – Calgary 6:1 (kon.) | Washington – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Tampa – Carolina 3:1 (kon.)
Buffalo – New Jersey 3:4 (po pr.) | Detroit – Nashville 5:2 (kon.) | Winnipeg – Montreal 6:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 0:3 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Nashville Predators
Pátek 26.02.2021, 01:38 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:56 Sam GAGNER - 5:2
     
    56:56
    Detroit právě vstřelil branku!
    SAM GAGNER kompletuje hat-trick! Hosté už neměli co ztratit, a tak zkusili power-play. Střelu přes celé kluziště ale nikdo z nich nezachytil, takže se Nashville musí smířit s porážkou.
    56:22 Adam ERNE - 4:2
     
    56:22
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tým z Michiganu odskakuje na rozdíl dvou tref! Helm po projetí modré vystřelil do horní části branky, Rinne vyrazil puk ramenem za sebe, ADAM ERNE ho rychle dojel a pak i doklepl tam, kam patří. Asistence: Darren Helm a Luke Glendening.
    50:02 Sam GAGNER - 3:2
     
    50:02
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit potřetí vede! SAM GAGNER se s Kuninem na zádech vytočil k přihrávce přes brankoviště a obrovskou smůlu měl Pekka Rinne, který si při přesunu srazil puk bruslí do branky. Tohle už je druhý nešťastný moment pro finského gólmana. Asistence: Bobby Ryan a Danny DeKeyser.
    42:55 Erik HAULA - 2:2
     
    42:55
    Nashville právě vstřelil branku!
    Preds podruhé v zápase srovnávají krok! Ellisovu ránu vyrazil Bernier do výšky a za jeho zády sklepl kotouč pod úrovní břevna ERIK HAULA. Asistence: Ryan Ellis a Luke Kunín.
    28:37 Sam GAGNER - 2:1
     
    28:37
    Detroit právě vstřelil branku!
    SAM GAGNER kuriózním gólem posunul Detroit zpátky do vedení! Domácí útočník zlehka nahodil z mrtvého úhlu a puk se k překvapení všech odrazil o brankáře do sítě. Jednoznačně chyba Pekky Rinneho, který bližší tyč dostatečně nezavřel. Asistence: Bobby Ryan.
    14:15 Mikael GRANLUND - 1:1
     
    14:15
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté srovnali z přesilové hry! Přihrávka od zadního mantinelu propadla houfem hráčů na slot, odkud Josi našel u levé tyče nikým nehlídaného MIKAELA GRANLUNDA. Finský útočník sice napoprvé neuspěl, ale z dorážky už ano. Asistence: Roman Josi a Eeli Tolvanen.
    04:55 Luke GLENDENING - 1:0
     
    04:55
    Detroit právě vstřelil branku!
    Souboj dvou nejhorších celků Centrální divize začal lépe pro Detroit! Helm se s pukem nebojácně vrhl před branku, kde proběhlo několik soubojů. LUKE GLENDENING pak zblízka napoprvé Rinneho nepokořil, ale po neúspěšné střele se z ledu rychle zvedl a bekhendová dorážka v kleče už skončila tam, kde měla – mezi bližší tyčí a rukou gólmana. Asistence: Filip Zadina a Darren Helm.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 5. Glendening (Zadina, Helm), 29. Gagner (B. Ryan), 51. Gagner (B. Ryan, DeKeyser), 57. Erne (Helm, Glendening), 57. Gagner – 15. Mikael Granlund (Josi, Tolvanen), 43. Haula (Ellis, Kunin)


    Detroit Red Wings: J. Bernier (Greiss) – Hronek, DeKeyser, Nemeth, Djoos, Merrill, M. Staal – Mantha, D. Larkin (C), Helm – B. Ryan, Fabbri, Zadina – Gagner, Naměstnikov, Filppula – Erne, Glendening (A), Bromé.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis (A), Josi (C), Fabbro, Harpur, Benning, Borowiecki – Grimaldi, Duchene, Järnkrok – Arvidsson, Mikael Granlund, F. Forsberg – Cousins, Johansen, Tolvanen – Kunin, Sissons, Haula.

    Rozhodčí: St. Laurent, Walsh – Flemington, Nagy
    thejrc.org