Bordeaux – Méty 1:2 (kon.) | Dijon – PSG 0:4 (kon.)
konec
Dijon FCO
0:4 (0:2)
Paris Saint-Germain
Sobota 27.02.2021, 17:00 • Stade Gaston Gérard, Dijon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Úřadující šampióni si došli pro pohodlné vítězství na hřišti Dijonu a na vedoucí Lille ztrácí ze druhé místa 1 bod. Na výhře PSG se dvěma góly podílel hvězdný Kylian Mbappé. Konečný výsledek. Dijon 0 PSG 4. (18:52:16)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 2 minuty.
     
    90
    Domácí Bersant Celina nádherně vypálil zpoza šestnáctky a vypadalo to, že jeho technická střela zapadne do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Keylor Navas ale vytáhl fantastický zákrok a pravou rukou teď míč vytáhl na roh!
     
    89
    Abdou Diallo si zřejmě natáhl sval a není schopen v zápase pokračovat. Jeho místo na hřišti nahradil sedmnáctiletý Edouard Michut, který debutuje.
     
    88
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Abdou Diallo, přichází Edouard Michut.
     
    87
    Bruno Écuélé Manga byl zřejmě hráčem, který se po standardní situaci dostal do zakončení, jeho následná hlavička ovšem zamířila nad bránu Keylora Navase.
     
    86
    Keylor Navas předvedl hodně špatný výkop a Dijon se ihned snažil prosadit podél pravé postranní čáry, kde po faulu PSG vybojoval standardní situaci. Stav 0:4.
     
    85
    Bersant Celina posílal do šestnáctky PSG nádherný centr z pravé strany a o nůžky se pokusil Roger Assalé, místo míče ovšem nakopl obránce Thila Kehrera.
     
    84
    Kylian Mbappé se pokusil na vzdálenější levé tyči o nůžky po centru Pabla Sarabii a míč zamířil vysoko nad bránu. Hned vzápětí se ale mával a pískal ofsajd.
    82. Danilo PEREIRA - 0:4
     
    82
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Marquinhos rozehrál na levé straně rohový kop a DANILO PEREIRA poté na přední tyči krásně přehlavičkoval brankáře Anthonyho Racioppiu! PSG dominuje – 0:4. Asistence: Marquinhos.
     
    82
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Rafinha Alcântara, přichází Idrissa Gueye.
     
    80
    Fotbalisté PSG dlouho obléhali pokutové území svého soupeře a dostali se ke dvěma centrům, ani jeden z nich ale nebezpečí nepřinesl a Dijon se tedy ubránil.
     
    78
    Pablo Sarabia mohl využít obrovského zaváhání a chyby v rozehrávce Dijonu, jeho přízemní střela z blízkosti ale mířila doprostřed brány a Anthony Racioppi ji dokázal levačkou zachytit!
     
    77
    Kylian Mbappé teď vyrážel na ose hřiště do rychlého protiútoku, s míčem se poté ale nedokázal otočit a nepříjemně do něho zajel Sennou Coulibaly. Ostrý faul.
     
    75
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Eric Junior Dina Ebimbe, přichází Frédéric Sammaritano.
     
    74
    Julian Draxler si naběhl na levé straně vápna na kolmý pas a fantastickým lobem překonal domácího brankáře, pískal se ovšem ofsajd!
     
    74
    Do dnešního zápasu nemohl zasáhnout kvůli zranění Neymar, jeho návrat je ovšem na pořadu dne a přijít by měl v odvetném zápase Ligy Mistrů proti Barceloně.
     
    72
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Moise Kean, přichází Pablo Sarabia.
     
    72
    Pape Diop usedl na střídačku a vypadá hodně smutně. Kvůli zranění není schopen pokračovat ve hře a místo něho na hrací plochu přišel záložník Jordan Marié.
     
    71
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Pape Diop, přichází Jordan Marié.
     
    69
    Hra opět pokračuje a Pape Diop je zpět na nohou. Na střídačce Dijonu se právě začalo rozcvičovat několik náhradníků, tak uvidíme, zda dojde k další změně.
     
    68
    Pape Diop je ošetřován, zatímco Danilo Pereira si něco vysvětluje se svými spoluhráči. PSG kontroluje hru a dvaadvacet minut před koncem utkání vede 3:0.
     
    67
    Rafinha Alcântara ztratil při pokusu o zpracování vysokého míče stabilitu a poté narazil do kolena Papeho Diopa, který zůstává ležet na hrací ploše.
     
    66
    PSG nyní praktikuje styl hry podobný Barceloně. Hosté kombinovali v blízkosti středového kruhu hodně dlouho a vymstilo se jim to. Přišli o míč, ale jen na malou chvíli.
     
    64
    Dijon si chtěl proklestit cestu k pokutovému území PSG na levém křídle, jenže se kromě autového vhazování k ničemu nedostal a Pařížané se ubránili.
     
    63
    Kylian Mbappé srdnatě bojoval o míč na levé straně šestnáctky a snažil se uvolnit stažením míče přes nohu za patou, místo uvolnění a kličky ale pouze fauloval.
     
    62
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Jonathan Panzo, přichází Mihai-Alexandru Dobre.
     
    61
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Moussa Konaté, přichází Roger Assalé.
     
    60
    Julian Draxler rozehrál rohový kop a na vzdálenější levou tyč brány posílal pěkný centr, fotbalisté Dijonu ale míč hlavou odvrátili a nebezpečí vzápětí uhasili.
     
    59
    PSG se před pár okamžiky podél levé postranní čáry neprosadilo, stejně jako vzápětí domácí fotbalisté Dijonu. V šestnáctce se poté málem dostal ke střele Moise Kean. Následoval bude pouze rohový kop PSG.
     
    56
    Moise Kean si nabíhal u pravé tyče na prudkou kolmou přihrávku od Juliana Draxlera, jenže míč byl příliš prudký a ve svých rukou ho poté ukryl Anthony Racioppi.
     
    55
    Dijon měl výhodu rohového kopu, který na levé straně hřiště rozehrál Bersant Celina, a po jeho nádherném centru hlavičkoval mimo Bruno Écuélé Manga! Míč nyní minul levou tyč brány.
     
    52
    Abdou Diallo hodně nepříjemně nakopl protihráče do koleně a Sennou Coulibaly zůstává na hrací ploše. Rozhodčí možná zkontroluje video a udělí kartu.
    51. Kylian MBAPPÉ - 0:3
     
    51
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    KYLIAN MBAPPÉ si naběhl uprostřed šestnáctky na krátkou kolmou přihrávku od Rafinhy a přízemní střelou bez přípravy poté zamířil ke vzdálenější levé tyči! Nádherný kombinační akce a gól na 3:0. Asistence: Rafinha Alcântara.
     
    50
    Eric Junior Dina Ebimbe si naběhl na levé straně šestnáctky na kolmý pas a před bránu posílal nebezpečný centr, předcházel mu ovšem ofsajd.
     
    49
    Kylian Mbappé poslal přetažený centr Juliana Draxlera z pravého křídla na vzdálenější levé tyči pod sebe a pálit mohl ze druhé vlny Moise Kean, střela mu ale nevyšla podle představ a přízemní pokus byl zablokován! Dijon okamžik přežil.
     
    47
    Hosté mohli krátce po přestávce skórovat a uprostřed šestnáctky si opět nabíhal na dlouhý kolmý pas Kylian Mbappé, tentokrát na něj ovšem vůbec nedosáhl.
     
    46
    PSG obstaralo výkop druhého poločasu, do kterého vstupuje se slušným náskokem. Ani jeden z týmů o přestávce nesáhl ke střídání. Skóre utkání je 0:2.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:01.
     
    Fotbalisté PSG od úvodních minut dominovali a hodně jim pomohl brzký gól, když se již v šestnáctce minutě prosadil po nádherné kombinační akci a uvolnění Moise Kean, na jehož gól ještě z penalty navázal Kylian Mbappé. Skóre po poločase. Dijon 0 PSG 2.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45
    PSG rozehrálo rohový kop na levé straně nakrátko a zpoza šestnáctky zkusil vypálit Kylian Mbappé, hvězdu hostujícího týmu ale skvěle zablokoval Sacha Boey.
     
    44
    Fotbalisté PSG pokračují v neustálém útočení a Dijon se pouze brání. Dobrou práci nyní odvedl v defenzivě Ngonda Muzinga, který míč odvrátil na rohový kop.
     
    41
    Dijon přečkal další krušný okamžik a okamžitě se vrhl do hodně nadějného útoku, bohužel pro domácí fotbalisty ho ale přerušil zdvižený praporek sudího.
     
    40
    Kylian Mbappé se opět uvolnil na pravé straně šestnáctky a opět před bránu posílal střílenou přihrávku, kterou tentokrát Anthony Racioppi vyrazil! Zakončovat se už chystal Thilo Kehrer.
     
    37
    Kylian Mbappé hraje fantastický zápas a zatím má obrovský podíl na vedení svého týmu. Je mozkem hry pařížského celku a většina akcí PSG jde přes něho.
     
    35
    Julian Draxler dorazil míč do prázdné brány po skvělé přihrávce Kyliana Mbappého z nulového úhlu, gól ale neplatí kvůli ofsajdu! Stále 0:2.
     
    34
    Dijon místy parádně kombinuje a dokáže se dostat k pokutovému území úřadujících šampiónů, tam ovšem jeho akce končí a jen těžko se dostává do zakončení.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Moise Kean (Paris Saint-Germain FC).
    32. Kylian MBAPPÉ - 0:2
     
    32
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    KYLIAN MBAPPÉ zachoval chladnou hlavu a zamířil k pravé tyči, zatímco Anthony Racioppi si vybral opačnou stranu! PSG tedy vede 2:0.
     
    31
    Bersant Celina viděl za hru rukou v šestnáctce žlutou kartu a na řadu už může přijít pokutový kop PSG.
     
    30
    Bersant Celina zahrál rukou poté, co ho střelou zpoza šestnáctky napálil Rafinha Alcântara! Penalta pro fotbalisty PSG! Povedou teď 2:0?
     
    29
    Rafinha Alcântara si naběhl na pěkný centr z pravé strany šestnáctky, jenže na přední tyči hlavičkoval za sebe a fotbalisté Dijonu se snadno ubránili.
     
    26
    Hlavní rozhodčí ke žlutému napomenutí nesáhl a PSG předvedlo hodně špatnou rozehrávku, po které přišel faul u levé postranní čáry. Dijon v klidu rozehrával.
     
    25
    Během uplynulé hrací plochy se vůbec nic nezměnilo. PSG pokračuje v útočení, zejména potom Danilo Pereira, který byl nyní ve středu hřiště nakopnut.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Eric Junior Dina Ebimbe (Dijon FCO).
     
    19
    Moussa Konaté se nádherně uvolňoval uprostřed šestnáctky mezi dvěma protihráči, jenže do jednoho z nich narazil a musel být ošetřován. Hra přerušena.
     
    16
    Kylian Mbappé si nabíhal uprostřed šestnáctky na nádherný kolmý pas a ocitl se úplně sám před bránou, jenže mu vzápětí nevyšlo zpracování!
     
    14
    Dijon pokračuje v defenzivní práci, zatímco fotbalisté PSG v klidu kombinují ve středu hrací plochy a hledají cestu ke vstřelení druhé branky v zápase. Stav 0:1.
     
    12
    Fotbalisté PSG pokračují v obrovském tlaku a Dijon se neustále brání. Rozhodčí se rozhodl poslechnout asistenta u videa, penalta se ovšem poté nepískala.
     
    10
    Paris Saint-Germain vstoupil do zápasu velice dobře a hned jeho první velká branková příležitost skončila gólem. Dijon se začíná ocitat pod obrovským tlakem.
    6. Moise KEAN - 0:1
     
    6
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    MOISE KEAN využil skvělé zpětné přihrávky Abdoua Dialla z levé strany šestnáctky a po nádherném uvolnění přízemní střelou z blízkosti zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Hosté rychle udeřili a vedou 1:0. Asistence: Abdou Diallo.
     
    4
    Dijon obléhal pokutové území PSG a Ngonda Muzinga zkusil vypálit v blízkosti šestnáctky, jeho přízemní střela ovšem byla obranou hostí zablokována.
     
    3
    Kylian Mbappé využil volného prostoru na levé straně šestnáctky a na vzdálenější pravou tyč poslal pěkný centr, který domácí odvrátili hlavou na rohový kop.
     
    2
    Dijon se snažil prosadit v úvodu zápasu podél levé postranní čáry, jenže jeden z domácích hráčů ovšem nedokázal míč udržet na hrací ploše a hosté vhazovali.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dijon FCO: Racioppi – Boey, Coulibaly, Écuélé Manga (C), Panzo, Muzinga – Dina Ebimbe, Pape Diop, Celina – Mou. Konaté, M. Baldé.
    Náhradníci: Allagbé – Zagre, Chala, Chafik, Sammaritano, Benzia, Marié, Dobre, Assalé.

    Paris Saint-Germain FC: Navas – Kehrer, Marquinhos (C), Kimpembe, A. Diallo – Rafinha Alcântara, Danilo Pereira, A. Herrera – Draxler, Kean, Mbappé.
    Náhradníci: S. Rico – Kurzawa, Bakker, Dagba, Pembele, Gueye, Simons, Michut, Sarabia.

    Rozhodčí: Mikael Lesage. Asistenti: Huseyin Ocak, Bastien Courbet. Čtvrtý rozhodčí: Faouzi Benchabane. VAR: Amaury Delerue.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    PSG – Dijon 4:0
    PSG – Dijon 4:0
    Dijon – PSG 1:6
    Dijon – PSG 2:1
    PSG – Dijon 4:0
     
    Paris Saint-Germain FC

    Hostující celek nezažívá úplně nejlepší sezonu, alespoň tedy ve francouzské lize. Celek z Paříže zatím vybojoval 54 bodů, což stačí až na třetí příčku, protože druhý Lyon má o bod více a první Lille má o čtyři body více. PSG v posledním kole nestačilo na rozjeté Monako a ztratilo další důležité body. Dnes hosté neberou nic jiného, než výhru, protože další ztráta by jim cestu za titulem pořádně zkomplikovala. I v dnešním zápase se ale PSG musí obejít bez řady hvězd, protože hrát nebudou Icardi, Di Mária ale hlavně Brazilec Neymar.
     
    Dijon FCO

    Domácí celek, to je v této sezoně velké trápení. V lize domácí bodovali naposledy před měsícem, konkrétně 24. ledna, kdy uhráli alespoň remízu, jinak sbírají jednu porážkou za druhou. Dijon zatím uhrál pouze 15 bodů a nachází se samozřejmě na posledním dvacátém místě. Dijon odehrál 26 utkání a pouze dvakrát vyhrál, takže opravdu velice bídné výkony. Vypadá to, že domácí se po sezoně s nejvyšší soutěží rozloučí, protože by se musel stát zákrok, aby opustili sestupové příčky. Dnes je navíc čeká favorit obrovský, protože PSG je stále největším aspirantem na titul.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy a my budeme sledovat duel Dijon FCO – Paris Saint-Germain FC. Jasným favoritem je celek z Paříže, ale uvidíme, jak to nakonec celé dopadne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Reiner

    Branky: 6. Kean (A. Diallo), 32. Mbappé (pen.), 51. Mbappé (Rafinha Alcântara), 82. Danilo Pereira (Marquinhos)

    Karty:   25. Dina Ebimbe (DIJ), 31. Celina (DIJ) – 32. Kean (PSG)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 1:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:9.
    Dijon FCO: Racioppi – Boey, Coulibaly, Écuélé Manga (C), Panzo (62. Dobre), Muzinga – Dina Ebimbe (75. Sammaritano), Pape Diop (71. Marié), Celina – Mou. Konaté (61. Assalé), M. Baldé.
    Náhradníci: Allagbé – Zagre, Chala, Chafik, Sammaritano, Benzia, Marié, Dobre, Assalé.

    Paris Saint-Germain: Navas – Kehrer, Marquinhos (C), Kimpembe, A. Diallo (88. Michut) – Rafinha Alcântara (82. Gueye), Danilo Pereira, A. Herrera – Draxler, Kean (72. Sarabia), Mbappé.
    Náhradníci: S. Rico – Kurzawa, Bakker, Dagba, Pembele, Gueye, Simons, Michut, Sarabia.

    Rozhodčí: Mikael Lesage. Asistenti: Huseyin Ocak, Bastien Courbet. Čtvrtý rozhodčí: Faouzi Benchabane. VAR: Amaury Delerue
    thejrc.org