Magnitogorsk – Čeljabinsk 2:3 (po pr.) | Jekatěrinburg – Novosibirsk 0:4 (kon.) | Omsk – Barys 5:2 (kon.)
Soči – Čerepovec 2:4 (kon.) | Jaroslavl – Ufa 4:1 (kon.) | Kazaň – CSKA Moskva 0:1 (kon.)
Kunlun – Dynamo Moskva 1:5 (kon.) | Nižněkamsk – N.Novgorod 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Minsk 4:2 (kon.)
Spartak Moskva – Viťaz 3:5 (kon.) | Riga – Chabarovsk 2:3 (po pr.)
konec
Avangard Omsk
5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Barys Nur-Sultan
Sobota 27.02.2021, 12:30 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:36 Jegor ČINACHOV - 5:2
     
    59:36
    Avangard právě vstřelil branku!
    V Balašiše je hotovo, Avangard dlouhodobou část zakončí výhrou v základní hrací době! Omští si tentokrát s přečíslením dva na jednoho poradili podstatně lépe než před pár minutami, přičemž kotouč mimo dosah hostujícího gólmana z pozice před levou tyčí poslal JEGOR ČINACHOV – 5:2!
    Asistence: Kirill Semjonov.
    54:25 Denis ZERNOV - 4:2
     
    54:25
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí pět a půl minuty před koncem zvyšují na rozdíl dvou branek a dovolím si říct, že vítězství už mají takřka v kapse! Gólmana Barysu nyní překonal DENIS ZERNOV, který se dostal do bezprostřední blízkosti klece, položil si brankáře a následně poslal puk do horní části branky – 4:2!
    Asistence: Corban Knight.
    41:25 Sergej TOLČINSKIJ - 3:2
     
    41:25
    Avangard právě vstřelil branku!
    Nerozhodné skóre nevydrželo dlouho, Omsk rychle odpovídá a znovu se dostává do jednobrankového náskoku! Na pravém kruhu se uvolnil SERGEJ TOLČINSKIJ, jehož nenápadné zakončení cestou do sítě škrtlo o lapačku hostujícího Sergeje Kudrjavceva – 3:2!
    Asistence: Denis Zernov, Ilja Kovalčuk.
    40:46 Darren DIETZ - 2:2
     
    40:46
    Barys právě vstřelil branku!
    Tentokrát start periody patří zase hostujícím hráčům, kteří jen pár sekund po úvodním buly vyrovnávají stav utkání! Na střeleckou listinu se zapisuje DARREN DIETZ, který se prosadil z levé strany zakončením k bližší tyči – 2:2!
    Asistence: Phil Varone, Matt Frattin.
    20:43 Sergej TOLČINSKIJ - 2:1
     
    20:43
    Avangard právě vstřelil branku!
    Aktivní vstup do druhé třetiny rychle nese ovoce, Omsk hned v první minutě prostřední periody otáčí stav utkání! Defenzíva Nur-Sultanu nyní selhala a nepohlídala si SERGEJE TOLČINSKÉHO, který kotouč za Kudrjavceva protlačil z bezprostřední blízkosti brankoviště – 2:1! Asistence: Oliwer Kaski a Denis Zernov.
    16:51 Ilja KOVALČUK - 1:1
     
    16:51
    Avangard právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno, také domácím se daří přetavit jejich první početní výhodu v gól! Krátkou kombinaci v útočném pásmu nyní zakončil ILJA KOVALČUK, který z pozice těsně za kruhem poslal kotouč do dolní části hostující svatyně – 1:1! Asistence: Alexej Běreglazov.
    02:29 Kirill PAŇUKOV - 0:1
     
    02:29
    Barys právě vstřelil branku!
    Za Bobkova zamířila snad vůbec první střela hostujícího celku v utkání, Barys využívá svou první přesilovku a už ve třetí minutě otevírá skóre! Po krátké kombinaci z modré čáry pálil Darren Dietz, jehož ránu mimo dosah domácího gólmana tečoval KIRILL PAŇUKOV – 0:1! Asistence: Darren Dietz a Alichan Asetov.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 17. Kovalčuk (Běreglazov), 21. Tolčinskij (Kaski, Zernov), 42. Tolčinskij (Zernov, Kovalčuk), 55. Zernov (Knight), 60. Činachov (K. Semjonov) – 3. Paňukov (Dietz, Asetov), 41. Dietz (Varone, Frattin)


    Avangard Omsk: Bobkov (Hrubec) – Pokka, Šaripzjanov, Kaski, Jemelin (C), Běreglazov, Gotovec, Čisťakov – Knight, K. Kostin, Činachov – Zernov, Kovalčuk (A), Kablukov – Tolčinskij, Chochlačov, K. Semjonov – Stas (A), Dědunov, Gricjuk – A. Potapov.
    Barys Nur-Sultan: Kudrjavcev (Karatajev) – Dietz (C), Makljukov, Heatherington, Samat Danijar, Lintuniemi, Orechov – Paňukov, Varone, Frattin – Michajlis, Lilja, Videll (A) – R. Starčenko (A), Sagadějev, Asetov – Petuchov, Akolzin, Musorov – Ševčenko.

    Rozhodčí: Gofman, Fraňo – Antonov, Viljugin.

    Diváci: 1 868
    thejrc.org