Ústí n/L – Přerov 4:6 (kon.) | Benátky n/J – Vsetín 1:4 (kon.) | Třebíč – Slavia 1:3 (kon.)
Šumperk – Kolín 5:2 (kon.) | Sokolov – Vrchlabí 6:4 (kon.) | Kadaň – Kladno 2:3 (kon.)
Prostějov – Havířov 1:4 (kon.) | Frýdek-M. – Litoměřice 1:5 (kon.) | Jihlava – Poruba 2011 5:2 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
5:2 (2:1, 0:0, 3:1)
SC Marimex Kolín
Sobota 27.02.2021, 17:00 • Škoda aréna Šumperk • Chance liga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     

    DRACI PARS Šumperk
    Domácím se v posledních dvou odehraných utkání příliš nedařilo. Nejprve prohráli na Vysočině 5:0 s Horáckou Slavii Třebíč. Následně podlehli na domácím ledě Baníku Sokolov 0:5.

    Drakům zbývá odehrát 3 zápasy základní části a bude to pro ně bohužel letos znamenat konec sezóny. Domácí mají za sebou 31 odehraných zápasů. Pětkrát se jim podařilo zvítězit. Jednou vyhráli po prodloužení, čtyřikrát prohráli po základní hrací době. Dvacet jedna utkání skončilo pro Šumperany bez bodu. Draci jsou na 17. příčce tabulky s 21 body. Na poslední Kadaň mají náskok 5 bodů a na 16. Havířov ztrácí 14 bodů. Skóre Draků je 75:136.

    Nejproduktivnějším hráčem domácích je útočník Tadeáš Jaroš. Jarošovi se povedlo posbírat 25 (10+15) kanadských bodů a patří mezi 40 nejúspěšnějších hráčů Chance ligy. Na druhém místě produktivity je Jan Milfait 18 (5+13). Dvojici doplňuje Jozef Baláž 17 (9+8).

    Ze zadáků se nejvíce daří Danielu Kabelkovi 11 (5+6). Dále se z obranných řad prosazují i Ondřej Ševčík 7 (1+6) a Richard Záruba 6 (2+4).

    Jedničkou Draků je po celou sezónu Marek Peksa. Šumperský brankář odchytal letos 25 utkání povedlo se mu vychytat jedno čisté konto. Jeho brankový průměr je 4,33 gólu na zápa a jeho úspěšnost čítá 88,21 %. Peksa Šumperk přivedl ke 4 výhrám. V posledním utkání byl ale střídán svým mladým kolegou Martinem Altrichterem. Ten nastoupil letos do 13 utkání. Jeho úspěšnost je 87,89 % a jeho gólový průměr jsou přesně 4 branky na zápas. Altrichterovi se v dresu PARSU podařilo dvakrát zvítězit.
     

    SC KOLÍN
    Hosté před dnešním utkáním jednou prohráli a jednou zvítězili. Kolín nejprve padl na ledě Sokolova 4:1, následně ale doma ukázal, že se nebojí těžkého soupeře a porazil Porubu 5:4 po samostatných nájezdech.

    Kolín je rovněž jako Draci nováčkem letošního ročníku, ale je přece jen o chlup úspěšnější. Kozli odehráli zatím 30 utkání a stále živí naději na play-off. Kolín se nachází na 15. místě s 37 body. Na 14. Benátky nad Jizerou ztrácí jeden body a na 16. Havířov má náskok dva body. V letošní sezóně se Středočechům podařilo desetkrát zvítězit za tři body, třikrát vyhrát po základní hrací době, jednou zvítězit po prodloužení a šestnáctkrát prohrát. Skóre dnešního soupeře Draků je 87:114.

    Nejproduktivnějším hráčem ofenzívy kozlů je David Šafránek 37 (20+17), kterému jsou v patách Zdeněk Král 31 (6+25) a Václav Jankovský 30 (11+19). Tito tři kolínští nejproduktivnější útočníci patří mezi top 15 nejúspěšnějších hráčů Chance ligy. Šafránek je dokonce 5. v celkové produktivitě prvoligových hráčů.

    Draci si ale budou muset dát pozor i na zadní řady Středočechů, odkud bude hrozit nejproduktivnější obránce Chance ligy, Jakub Husa 28 (8+20). Za ním jsou až s velkým odstupem osmibodoví Miroslav Kukla 8 (2+6) a Petr Pýcha s 6 (1+5) body.

    Jedničkou kozlů je Martin Sejpal, odchytal 23 utkání připsal si jedno čisté konto. Kolín přivedl k 7 vítězstvím. Jeho úspěšnost je 88,52 % a jeho průměr gólů na zápas je 4,08.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

    SEZÓNA 2020/2021

    3.12.2021 DRACI PARS ŠUMPERK VS SC KOLÍN 7:4
     
    SESTAVY Z MINULÉHO KOLA
    DRACI PARS ŠUMPERK
    Peksa (28. Altrichter) – Kabelka, Machů, Záruba, Ševčík, Volráb, Dosek – Krejčiřík, Baláž, Danielčák – Jaroš, Milfait, Bernovský – Altrichter, Tadeáš Král, Kratochvíl – Horký, J. Kučera, Blaško – Kučera.

    SC KOLÍN
    Sejpal – Husa, Kukla, Blaha, Pýcha, Zdeněk, Muška – Jankovský, Z. Král, Šafránek – Semirád, L. Krejčík, Zumr – Síla, Štohanzl, Petržilka – Kozák, Mašín, Němec – Kopecký.
     
    Hosté stále živí šanci na play-off, takže pro ně je důležitý každý bod z jednotlivých čtyř utkání, které Kolínu zbývají odehrát. Draci se letos do vyřazovacích bojů nedostanou, to ale neznamená, že dnes to dnes v šumperské Škoda aréně nebude boj. Oba celky se postaví proti sobě k úvodnímu vhazování v 17:00.
     
    Úvodní sestavy:

    DRACI PARS ŠUMPERK: Altrichter (Peksa) – Kabelka, Volráb, Záruba, Dosek, Viktorin – Jaroš (C), Baláž (A), Danielčák – Krejčiřík, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Bernovský, J. Kučera, Kučera – Blaško, Kaplan, Scheuter – Horký, Krč.

    SC Kolín: Sejpal (O. Martínek) – Husa, Kukla, Blaha, Pýcha, Zdeněk, Muška – Jankovský, Šafránek (C), Z. Král – Zumr, Semirád, L. Krejčík (A) – Síla, Štohanzl, Petržilka – Kopecký, Kozák, Mašín – Němec.

    Rozhodčí: Kašík, Šudoma – Novák, Blažek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Odražený puk od zadního mantinelu se dostal na hůl jednoho z kozlů, hosté zahrozili jako první gólovou šancí.
     
    01:42
    Znovu obrovská šance hostů. Martin Altrichter měl nyní velké problémy, ale nakonec vsedě za pomoci obránců puk zneškodnil.
     
    02:24
    Horký při napadání upadl a při pádu podrazil smolně i kolínského útočníka.
     
    02:31
    Domácí vyhráli buly a osvobozují se.
     
    03:12
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kolín využívá přesilovou hru. Nejproduktivnější obránce Chance ligy, Husa, nahodil na branku. Jeho nahození bylo tečováno v mezikruží VÁCLAVEM JANKOVSKÝM, který otevírá skóre dnešního utkání. Asistence: Jakub Husa, Zdeněk Král.
    03:12 Václav JANKOVSKÝ - 0:1
     
    03:25
    Nahození Krejčiříka od levého mantinelu se snažil dorazit Král, ale hostující brankář kotouč u tyčky zachytitl.
     
    05:00
    Z protiútoku zahrozil Petržílka, ale bohužel pro něj a pro kozlu zapomněl puk.
     
    06:12
    Domácí nahodili puk do pásma, ale nebyli vpuštěni dále díky nedovolenému zákroku Blahy.
     
    06:30
    Domácí vyhráli vhazování, Kabelka nahodil puk o modré čáry, Sejpal ale kotouč viděl a zachytil jej.
     
    06:45
    Domácí opět vyhráli vhazování s usazují se v útočném pásmu. Kombinace Krále. Bernovského končí na boční síti.
     
    07:24
    Domácí drží kotouč na holi, ale nehrozí výraznými šancemi.
     
    07:42
    Nahozením se Drakům povedlo vyhnat se z pásma.
     
    08:12
    Domácí v plném počtu.
     
    08:49
    Rozehrávku hostů aktivně napadal Blaško a dostal kotouč až do mezikruží, kde zakončoval Baláž, ale ten nezvolil nejlepší umístění své střely a Sejpal chytá.
     
    09:11
    Rychlý protiútok, který končí střelou z levého kruhu, kterou Altrichter kryje.
     
    10:01
    Střela Mušky těsně prolétla kolem tyče Altrichterovy klece.
     
    10:52
    Horký se na útočné modré čáře zmocnil puku, ale bohužel se mu nepovedlo zkrotit kotouč na své hokejce.
     
    12:22
    Zmatky v šumperské obraně mohly zapříčinit šanci hostí, ale nakonec se Drakům povedlo nebezpečí odvrátit.
     
    12:37
    Hosté vyhráli vhazování na levé straně útočného pásma a mezi kruhy se objevil úplně osamocený Kopecký, Altrichter zachytil svými betony.
     
    13:17
    Domácí opět prohráli vhazování, což zapříčinilo velkým tlakem hostů, který však neskončil brankou. Jan Kučera kotouč vyváží.
     
    13:58
    Střela Mušky skončila vysoko nad brankou domácích.
     
    14:22
    Jakub Muška ukázal, že mu defenzivní činnost není cizí. Defenzivní zeď se postavila proti domácímu subtilnímu Kaplanovi, který neměl šanci.
     
    14:34
    Draci právě vstřelili branku!
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu a TADEÁŠ JAROŠ usměrnil nahození Bernovského za Sejpalova záda a srovnal svou ránou skóre utkání. Asistence: Daniel Kabelka, Jozef Baláž.
    14:34 Tadeáš JAROŠ - 1:1
     
    15:32
    Šumperk se dostal do další šance, nahrávku Bernovského přijal Krejčiřík, který se pokoušel překonal Sejpala, ten jeho ránu vytěsnil.
     
    16:33
    Scheuter pronikl po pravé straně do pásma, jeho strana z mezikruží však nebyla úspěšná.
     
    17:34
    Ve hře se nyní vyskytují nepřesnosti z obou stran, vše se teď odehrává hlavně ve středním pásmu.
     
    18:14
    Obrovský závar před Srjpalovou brankovou je přerušen, protože kolínský brankář nemá masku. Někdo z kolínských zalehl kotouč a proto bude nařízeno trestné střílení.
     
    18:15
    Draci právě vstřelili branku!
    Poté, co byl jedním z hostujících hráčů zalehnut puk v brankovišti, bylo nařízeno trestné střílení. Vykonal ho nejproduktivnější hráč domácích a autor první branky TADEÁŠ JAROŠ. Jaroš forhendovou střelou k pravé tyčce proměnil trestné střílení a překonal již podruhé Sejpala. Bez asistence.
    18:15 Tadeáš JAROŠ - 2:1
     
    19:18
    Domácí prohrávají vhazování ve svém obranném pásmu, hosté se dostali ke střelám, ale ty chytá Altrichter.
     
    19:42
    Kaplan s Danielčákem vyrazili dopředu, ale jejich akce skončila pouze vyskočenou brankou Sejpala, která bude muset být domácími ledaři opravena.
     
    19:42
    Posledních 18 sekund a domácí se drží v útočném pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina dnešního utkání. Celou periodu byli aktivnější kozli, ale jsou to Draci, kdo v utkání brankově dominuje. Do vedení šli domácí. Skóre utkání v přesilové hře otevřel ve 4. minutě Václav Jankovský po přihrávce krále produktivity, Husy. Za domácí srovnal v 15. minutě vedoucí šumperské produktivity Tadeáš Jaroš, který přidal i druhou branku z trestného střílení v 19. minutě, která byla nařízena po zalehnutí kotouče v Sejpalově brankovišti. Domácí vedou po první třetině 2:1.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Na začátku druhé třetiny jsou aktivnější domácí, střílel autor obou branek Tadeáš Jaroš, ale tentokrát nebyl úspěšný.
     
    21:15
    Puk končí mimo ledovou plochou, vhazovat se bude před Altrichterem.
     
    21:25
    Je odpískáno zakázané uvolnění, kterým se provinili Draci.
     
    22:09
    Po zásahu vysokou holí je hra přerušena.
     
    22:24
    Blaško nahazuje puk za branku, kdy se za ní vydali Jan i Lukáš Kučera.
     
    22:54
    Ledabylá rozehrávka byla strůjcem několika šancí ze strany hostů, ale ani jeden z kozlů z nabídek neskóroval.
     
    23:56
    Danielčák nahodil za bránu, nahození nepřijal Jaroš a kozli vyrazili do protiútoku.
     
    24:17
    Draci se proviňují zakázaným uvolněním.
     
    24:24
    Mašín se pokoušel prokličkovat k zakončením, ale nebyl úspěšný.
     
    24:46
    Před brankou domácích se objevil Zdeněk Král, který stál tváří v tvář Altrichterovi, ale domácí brankář byl úspěšnější.
     
    25:47
    Jan Kučera se zmocnil kotouče, poté co zblokoval střelu jednoho z hostů, mladík vyrazil dopředu, ale trefil Sejpala pouze do masky.
     
    26:48
    Zumr vyzkoušel Altrichterovu pozornost, ten proti němu vytáhl lapačku.
     
    26:59
    Velmi střelecky aktivní Petržilka opět vystřelil, ale ani on nebyl úspěšný.
     
    27:18
    Štohanzl zakončoval sám z bekhendu, ale zakončil pouze do náruče Altrichtera.
     
    28:00
    Hosté usměrňovali delší domu kotouč na svých holích, ale nakonec z něj je pouze zakázané uvolnění.
     
    28:51
    Spolupráce Kučerů nakonec nevyústila v nebezpečnou akci, Jan přemýšlel, zda přihrávat nebo střílet a obral se o nejlepší moment k ráně.
     
    29:31
    Do náruče Sejpala střílel Kaplan.
     
    29:31
    Nyní čekáme, až si brankář Sejpal zaváže brusle, pomáhá mu s tím Semerád, situace je velmi úsměvná a připomíná scenérie z přípravek, kdy rodiče utahovali brusle svým dětem.
     
    29:31
    Nyní měl Sejpal problém s rukavicí, už to vypadalo, že bude muset proběhnout střídání kozlích brankářů, aby nešlo o zdržování hry, nakonec se vše vyřešilo.
     
    30:25
    Danielčák zblokoval nebezpečnou stranu jednoho z kozlů.
     
    30:47
    Bernovský přijal přihrávku do jízdy od Baláže, ale stihl jej dojet jeden z kolínských hráčů.
     
    31:14
    Záruba od modré čáry prověřil Sejpala.
     
    31:58
    Hra se přelévá ze strany na stranu ale je plná nepřesností.
     
    32:39
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Robin Kaplan – 2 min., podrážení).
     
    32:47
    Produktivní hráči hostů zakládají útok v přesilové hře.
     
    33:16
    Domácí se osvobozují vyhozením přes celé kluziště.
     
    34:02
    Kozlům se nedaří vytvořit tlak, domácí se osvobozují zásluhou Kabelky.
     
    35:00
    Jozef Baláž se po chybě Pýchy dostal v blízkosti brány ke kotouči, ale jeho parádička nebyla úspěšná. Sejpal chytá.
     
    35:45
    Sejpal teď sebral gól z hole Krejčiříka. Kolínský brankář teď velmi podržel svůj tým.
     
    36:13
    Hosté vyhodili až na zakázané uvolnění.
     
    36:35
    Nebezpečně, dnes už po několikáté, zahrozil Jan Bernovský.
     
    38:01
    Hosté se pokouší v druhé periodě ještě snížit, ale nedaří se jim vymyslet žádné nebezpečné akce.
     
    38:42
    Husa v dobré pozici trefil pouze Doska.
     
    39:29
    Jankovský, místo toho, aby zakončil chtěl ještě přihrávat. V tento moment to nebyl dobrý nápad, puk se sice ještě odrazil do nebezpečných míst, ale z akce nic nevzniklo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skončila druhá dvacetiminutovka dnešního střetnutí. V této části branka nepřišla. Ani jeden z celků není dominantní, ve hře se objevuje mnoho chyb, ale přesto jsme viděly mnoho gólových šancí. Zda se skóre změní, na to si budeme muset počkat do třetí třetiny.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Z první akce Kolína vzniklo zakázané uvolnění.
     
    40:27
    Šafránek byl Vorlábem zneškodněn v době, kdy byl kolínský kapitán v dobré střelecké pozici.
     
    41:01
    Hosté se radovali ze vstřelené branky, které ale uznána nebyla a kozli jsou vyloučeni.
     
    41:39
    Útočnou akci domácích zastavuje postavení mimo hru.
     
    42:14
    Drakům se zatím nedaří zahájit tlak.
     
    42:16
    Danielčák se zlobí po nárazu Zdeňka Krále šumperského útočníka na mantinel. Incident se odehrál po vhazování, což domácího hráče značně popudilo a jakmile se posbíral z ledu, tak se na Krále sápal.
     
    43:03
    Hosté v plném počtu.
     
    43:17
    Šafránek nechtěl zakončovat, přihrál na Husu, ale šlo o příliš překombinovanou akci, která nepřinesla své ovoce.
     
    44:37
    Altrichter musel být pozorný proti několikanásobných dorážkám Štohanzla.
     
    45:47
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Máme vyrovnáno. Na straně kolínských kozlů máme také dvoubrankového střelce. Za Altrichtera podruhé zacílil VÁCLAV JANKOVSKÝ, který tečoval v prostoru z mezikruží. Asistence: Miroslav Kukla, David Šafránek.
    45:47 Václav JANKOVSKÝ - 2:2
     
    46:15
    Draci právě vstřelili branku!
    To je neuvěřitelné! Už to vypadalo, že se Kolín dostal do hry, ale zmrazil ho mladík JAN KUČERA. Mladší ze šumperský Kučerů si obhodil hostujícího obránce, bekhendem zakončil za Sejpala a v rozdílu několika sekund od druhé branky Středočechů posílá opět Draky do vedení. Asistence: Ján Blaško, Daniel Kabelka.
    46:15 Jan KUČERA - 3:2
     
    48:27
    Jaroš útočil na hattrrick v dnešním utkání, ale nebyl úspěšný.
     
    48:38
    Třetí Kolínská formace hrozí! Síla se Štohanzlem mají mnoho šancí, kterými ohrožují šumperskou svatyni.
     
    49:09
    Dobrá rána přes obránce ze strany Bernovského, neúspěšná.
     
    49:24
    Draci právě vstřelili branku!
    Teď už se to JANU BERNOVSKÉMU povedlo. Šumperský útočník nevzdal boj o kotouč před brankou, na který byl úplně sám a nechytatelně zacílil do pravého rohu Sejpalovy branky. Asistence: Tadeáš Král, Vojtěch Krejčiřík.
    49:24 Jan BERNOVSKÝ - 4:2
     
    50:46
    Kolínští se provinili icingem.
     
    51:02
    Puk je v útočné třetině Draků, kde není ale v moci ani jednoho z týmů.
     
    52:10
    Bude se vylučovat, Altrichter bez hole vyrazil na střídačku. Hokejku ztratil po střetu s jedním z kozlů.
     
    52:17
    Kolínští půjdou po souboji u mantinelu do tří.
     
    53:15
    Hosté kombinují, ale vystřelili ve špatný okamžik, kdy měl Sejpal odkrytý výhled.
     
    53:29
    Baláž vystřelil, Bernovský byl připraven na teč, ale tato akce nebyla úspěšná.
     
    54:10
    Hosté ve čtyřech.
     
    54:17
    Hosté v plném počtu.
     
    54:53
    Domácím se nepodařilo využít dvojnásobnou přesilovku, ale zatím stále drží dvoubrankové vedení.
     
    56:24
    Draci právě vstřelili branku!
    Domácí potvrzují svou dnešní produktivní Záruby, který byl ve výborné střelecké pozici a zacílil na bránu. Během toho se mu povedlo trefit do obličeje JOZEFA DANIELČÁKA, který vsítil velice kuriózní branku. Asistence: Richard Záruba, Tadeáš Jaroš.
    56:24 Richard ZÁRUBA - 5:2
     
    56:24
    Danielčák musel opustit zápas, jelikož má zkrvavělý obličej, není úplně jasné, kde došlo ke kontaktu s kotoučem, a jak si šumperský útočník zranění přivodil.
     
    56:43
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Ondřej Volráb – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:08
    Hosté mohou mít šanci v početní výhodě upravit stav utkání, ale zatím se jim nedaří zavést puk do útočné třetiny.
     
    57:53
    Husovi nesedl puk na modré čáře.
     
    58:08
    Krejčík stál v brankovišti, hra se přerušuje, ale hostující útočník se zlobí, protože v době, kdy hlavní arbitr pískal stál již oběma nohama mimo brankový půlkruh.
     
    58:34
    Šafránkova střela byla mířena mezi Altrichterovy betony, ale šumperský brankář chytá.
     
    58:43
    Domácí v plném počtu.
     
    59:02
    Draci kontrolují výsledek dnešního utkání, nyní ale se zakázaně uvolňují a bude se vhazovat před Altrichterem.
     
    59:12
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:21
    Domácí se znovu zakázaně uvolňují.
     
    59:33
    Šumperk opět vyhazuje přes všechny tři čáry.
     
    59:43
    Zakázané uvolnění to už tentokrát nebude, Muška musí dobruslit kotouč.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. Jasně v od třetí třetiny dominovali domácí, kteří proměnili mnoho šancí. Ze začátku to ale vypadalo, že zápas bude v režii kozlů. Z domácích otevřel skóre Václav Jankovský, který byl nakonec dvoubrankovým střelcem hostí. Z domácích se ale před jeho druhou trefou prosadil dvakrát bodově nejúspěšnější šumperský hráč Tadeáš Jaroš. Nejprve srovnal na 1:1, následně proměnil nařízené trestné střílení. To vše se odehrálo v první periodě, druhá byla bezbranková, a v té třetí zakončil za Altrichtera Václav Jankovský. To bylo ale z holí hostů vše. Vyrovnaný stav nevydržel dlouho. Z domácích na 3:2 zvýšil Jan Kučera. Následně čtvrtým a pátým gólem zajistil vysokou výhru Jan Bernovský s Richardem Zárubou. Konečný výsledek utkání je 5:2 a já se budu an vás těšit brzy na počtenou z ochozu Chanceligových stadionů. Hezký večer! (19:32:52)
    Marken.cz

    Alena Ryšavá

    Branky a nahrávky: 15. Jaroš (Kabelka, Baláž), 19. Jaroš (TS), 47. J. Kučera (Blaško, Kabelka), 50. Bernovský (Tadeáš Král, Krejčiřík), 57. Danielčák (Záruba, Jaroš) – 4. Jankovský (Husa, Z. Král), 46. Jankovský (Kukla, Šafránek)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Altrichter (Peksa) – Kabelka, Volráb, Záruba, Dosek, Viktorin – Jaroš (C), Baláž (A), Danielčák – Krejčiřík, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Bernovský, J. Kučera, L. Kučera – Blaško, Kaplan, Scheuter – Horký, Krč.
    SC Marimex Kolín: Sejpal (O. Martínek) – Husa, Kukla, Blaha, Pýcha, Zdeněk, Muška – Jankovský, Šafránek (C), Z. Král – Zumr, Semirád, L. Krejčík (A) – Síla, Štohanzl, Petržilka – Kopecký, Kozák, Mašín – Němec.

    Rozhodčí: Kašík, Šudoma – Novák, Blažek
    thejrc.org