Ústí n/L – Přerov 4:6 (kon.) | Benátky n/J – Vsetín 1:4 (kon.) | Třebíč – Slavia 1:3 (kon.)
Šumperk – Kolín 5:2 (kon.) | Sokolov – Vrchlabí 6:4 (kon.) | Kadaň – Kladno 2:3 (kon.)
Prostějov – Havířov 1:4 (kon.) | Frýdek-M. – Litoměřice 1:5 (kon.) | Jihlava – Poruba 2011 5:2 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
HC Stadion Litoměřice
Sobota 27.02.2021, 17:00 • Hala Polárka, Frýdek-Místek • Chance liga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Připravit mladé hokejisty pro extraligu a reprezentaci, to jsou cíle obou dnešních soupeřů, jenže oba účastníci si chtějí zahrát vyřazovací boje. Litoměřice už mají jistotu předkola play-off, to domácí se o postup ještě musí porvat. Tři utkání před koncem ztrácí na dvanácté Ústí nad Labem tři body, avšak mají o jeden odehraný zápas více.

    Litoměřice jsou favoritem utkání nejen podle tabulkového postavení, ale i dle výsledků z posledních zápasů. Severočeši zvítězili v sedmi z osmi utkání, prohráli pouze minulý víkend na ledě Jihlavy.

    Tým postavený kolem lídra Jana Výtiska má tři desetigólové střelce – Matěje Berana, Patrika Miškáře a Martina Procházku, kteří dohromady vstřelili 47 gólů. Další dvojice, Tomáš Svoboda a Tomáš Urban, má na svém kontě pouze pět gólů. Zde má trenér Bruk jeden z problémů.

    Jedničkou v bráně je Tomáš Král. Spolu s Adamem Beranem nemají příliš dobrou úspěšnost, ani jeden z nich nepřekonal hranici devadesáti procent.

    Špatnou bilanci posledních zápasů nemají ani hráči Frýdku-Místku. Slezané z osmi duelů vyhráli šest a získali sedmnáct bodů. Velmi dobré výkony předvádí nováček v bráně David Honzík. Bývalý gólman Sparty nebo Litvínova přišel na východ republiky pomoct na gólmanském postu před plánovaným odjezdem Tomáše Suchánka na světový šampionát do 18 let. Honzík se stal šestým brankářem, který zasáhl do letošní sezóny v dresu Frýdku-Místku.

    Rysi mají problémy nejen v obraně, ale i v útoku. Se 102 inkasovanými góly mají čtvrtou nejhorší defenzívu, ale jen o gól horší než Litoměřice, proto se dá očekávat ofenzivnější utkání.

    Trenér Trličík, který v průběhu sezóny nahradil na trenérské lavičce Wojnara, má ve svém kádru dva dvouciferné střelce. Ondrej Šedivý zasáhl cíl soupeře čtrnáctkrát, o dva zásahy méně má David Klimša. Za nimi jsou dva devítigóloví hráči – Milan Mikulík a Radek Veselý.

    První vzájemný souboj letošní sezóny se uskutečnil přesně před měsícem. V litoměřické Kalich Aréně zvítězili domácí hráči 4:1 po dvou gólech Berky a Procházky. Jedinou trefu Rysů zaznamenal ruský obránce Šepelev, který už brázdí ledy slovenské nejvyšší soutěže.

    Vyrovnají dnes Rysi bodový zisk dvanáctého Ústí nad Labem, nebo se jim vzdálí pozice pro předkolo play-off? O tom vám přinesu první zprávy zhruba patnáct minut před sedmnáctou hodinou. Příjemný zážitek vám od klávesnice přeje Igor Mainka.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Frýdek-Místek: Honzík (Suchánek) – Haman, Hrachovský, Husák, J. Adámek, Z. Malík, Repe, J. Michálek – R. Veselý, Mikulík (C), Šedivý – Martynek (A), D. Kindl, Klimša (A) – Macháček, Peterek, Tomi – Matiaško, Stuchlík, Ramik.

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (A. Beran) – Marcel, Baláž, Výtisk, J. Holý, Kremláček, Jebavý, Černohorský – Jícha, Válek, M. Kadlec – M. Beran, Miškář, Procházka – Jindra, Soukup, Berka – L. Stehlík, Urban, Konečný.

    Rozhodčí: Ondráček, Marek – Gančarčík, Zedník.
     
    Krásný večer z haly Polárka. Zhruba za pět minut odstartuje duel mezi Frýdkem-Místkem a Litoměřicemi. Rozhodčí jsou již v potemnělé hale na ledě, čeká se na hokejisty obou celků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Utkání odstartovalo prvním nedovoleným přestupkem, ofsajdem se provinili domácí hráči.
     
    00:40
    Nahození Baláže od modré čáry zachytil před brankářem Honzíkem obránce Hrachovský.
     
    01:02
    Na druhé straně střílel zápěstím z pravého kruhu Klimša, jenže jeho střela prolétla kolem gólmana Krále a levé tyče až na zadní mantinel.
     
    01:54
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hostům se vydařil úvod, Beran dostal před bránu přihrávku od Miškáře, vystřelil po ledě, Honzík puk pouze vyrazil před sebe, kde se k puku prodral MAREK BERKA, pohrál si s kotoučem a uklidil ho do odkryté branky – 0:1! Asistence: Matěj Beran, Patrik Miškář.
    01:54 Marek BERKA - 0:1
     
    03:10
    Litoměřice mají chuť jít za dalším gólem.
     
    03:36
    Martynek hledal od pravého mantinelu před branku najíždějícího Repeho, jenže puku se zmocnil bránící hráč soupeře.
     
    04:04
    Hrachovského střelu od červené čáry chytil do lapačky brankář Král a po chvíli kotouč rozehrál ke svým spoluhráčům.
     
    04:49
    Po zpětné přihrávce Miškáře střílel z levého kruhu backhandem Procházka, jeho pokus po ledě Honzík betony vyrazil.
     
    05:57
    Mikulík po pravé straně zavezl puk do útočného pásma, zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Veselého, ale jeho pokus z otočky odrazil litoměřický obránce do ochranné sítě.
     
    06:16
    Na druhé straně jeli hosté dva na jednoho, Soukup se rozhodl řešit akci sám a střelou do horní poloviny nechal vyniknout gólmana Honzíka.
     
    06:33
    Tomi vyslal krásnou zpětnou přihrávku zpoza branky na přední tyč, kam si najel Macháček, ale frýdecký útočník střelou z první nedokázal prostřelit brankáře Krále.
     
    07:18
    Stuchlík si najel na odražený puk, z otočky přihrál před branku Machářčkovi, který z první minul branku.
     
    08:07
    Šance střídá šanci, nebezpečná nahození před branku likvidují oba brankáři. Střelu Repeho od modré čáry vyrazil brankář Král vyrážečkou na zadní plexisklo.
     
    09:20
    Prudká střela Kindla z vrcholu pravého kruhu, Král vystavil tělo a vyrazil puk vysoko nad sebe. Kotouč následně dopadl na led v rohu hřiště.
     
    10:47
    Nepříjemné nahození Husáka od modré čáry prolétlo chumlem hráčů kolem pravé tyče Královy brány.
     
    11:09
    Jindra tečoval nahození Baláže od modré čáry, puk letící na bránu změnil směr a zamířil do mantinelu.
     
    11:16
    Hosté si zahrají první přesilovou hru. Na dvě minuty byl vyloučen Radek Veselý za hákování.
     
    12:02
    Beran krásně našel křížnou přihrávkou u pravé tyče Urbana, který prudce vypálil k bližší tyči, jenže gólman Honzík natáhl lapačku a puk fantastickým zákrokem chytil!
     
    12:58
    Adámek vyhodil puk přes celé hřiště.
     
    13:20
    Domácí jsou kompletní.
     
    13:37
    Veselý vyskočil z trestné lavice a spolu s Šedivým zle zatopili gólmanu Královi. Litoměřický gólman ležel na ledě, ale betonem dokázal vyrazit střely obou hráčů.
     
    14:45
    Konečný si najel po levé straně do kruhu, odkud vystřelil na bránu, Honzík puk vyrazil nad sebe, následně vznikl závar před domácí brankou a hosté vypálili několik střel na Honzíka, brankář Rysů odolal.
     
    15:38
    Přečíslení Stadionu dva na jednoho vyřešil Miškář přihrávkou na Procházku, kterou tečoval jeden z domácích obránců, čímž zamezil soupeři vstřelit druhý gól.
     
    16:08
    Ofsajd v podání domácích, Mikulík byl na pravé straně o něco rychlejší než puk.
     
    16:25
    Domácí často propadávají, Válek našel z levé strany přihrávkou u pravé tyče Jíchu, ale ten střelou z voleje nenašel skulinku mezi brankářem Honzíkem a bližší tyčí domácí branky.
     
    17:49
    Nahození Michálka vyrazil brankář Král lapačkou před sebe, naštěstí pro něj před ním nebyl nikdo z dojíždějících hráčů soupeře.
     
    18:22
    Malík se pokusil nahodit puk od modré čáry, ale i v tomto případě byl brankář Král úspěšný.
     
    19:04
    Šedivého střelu z otočky z mezikruží odrazili hráči v bílých dresech k zadnímu mantinelu.
     
    19:34
    Zkušený obránce Výtisk po buly napřáhl a prudce vypálil na domácí bránu, kde byl pohotový Honzík.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní dějství dnešního utkání. O něco lepším celkem byl tým Litoměřic, který velice zlobil po brejkových akcích, jenže Frýdečtí i dnes mají v bráně spolehlivého Honzíka, který nestačil pouze na střelu Berky. Ta zatím určuje výsledek první třetiny, neboť domácí i přes několik nebezpečných akcí nedokázali pokořit gólmana Krále.

    Uvidíme, co nám nabídnou oba celky ve druhé třetině. Ta začne zhruba v 17:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Hned v úvodu druhé třetiny vystřelil od pravého mantinelu Šedivý, brankář Král si pokral prostor u tyče a puk vyrazil.
     
    20:45
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Krásná akce Litoměřic končí druhým gólem! Frýdečtí si znovu nepohlídali zadní vrátka, MATĚJ BERAN se vydal s Miškářem do přečíslení dva na jednoho, vyměnil si puk se spoluhráčem a v závěrečné fázi ho uklidil do prázdné brány! Asistence: Patrik Miškář – 0:2!
    20:45 Matěj BERAN - 0:2
     
    22:42
    Domácí mají problém dostat se do litoměřické třetiny, střelu Výtiska od modré čáry Honzík vyrazil.
     
    23:15
    Velká šance Frýdku-Místku! Domácí jeli dva na jednoho, Veselého střelu gólman Král vyrazil před sebe, jenže dojíždějící Šedivý ve snaze přehodit ležícího Krále trefil brankáře Litoměřic do zad a od nich se puk odrazil vedle brány.
     
    23:57
    Miškář se dopustil nedovoleného zákroku a za sekání nabídl soupeři první přesilovku v zápase.
     
    24:06
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Procházka vybojoval puk na modré čáře a podél levého mantinelu se vydal do kruhu, odkud nahrál zcela volnému Konečnému, který skóroval v oslabení! Asistence: Martin Procházka, Vladimír Kremláček – 0:3!
    24:06 Jakub KONEČNÝ - 0:3
     
    25:33
    Po křížném pasu Kindla pálil z pravého kruhu Martynek, Král nepříjemnou střelu betonem vyrazil.
     
    25:58
    V dalším čase měli dobré šance Martynek a Šedivý, ale ani jeden neprostřelil vynikajícího Krále.
     
    26:20
    Už při hře v plném počtu nahodil od modré čáry puk Husák mezi několik těl clonících před gólmanem Králem, nakonec kotouč skončil na hrudi litoměřického brankáře.
     
    27:15
    Puk vylétl mimo hřiště po střele z levého kruhu a zákroku brankáře Krále.
     
    28:23
    Přečíslení tři na jednoho se rozhodl Válek řešit zakončením z pravé strany sám, brankář Honzík se na něj připravil a jeho velmi dobrou šanci zneškodnil.
     
    29:34
    Frýdek na chvíli zavřel svého soupeře v útočné třetině, jenže nahození Stuchlíka zblokoval bránící hráč.
     
    30:00
    Vynikající příležitost Mikulíka, který pálil po křížné přihrávce Šedivého z voleje, jenže jeho střela netrefila zařízení, stav je tak stále 0:3!
     
    31:50
    Kindl v dobré pozici využil křížnou přihrávku spoluhráče, jenže trefil jen boční síť. Na druhé straně neuspěl se střelou po podobném pasu Berka.
     
    32:20
    Po faulu na Tomiho v předbrankovém prostoru čeká na Jana Holého trestná lavice. Litoměřický útočník inkasoval dvě minuty za podrážení.
     
    32:27
    Hned po buly se domácí dostali ke střele, ale Hamanovu střelu zneškodnil Král.
     
    32:51
    Mikulíkovu ránu z pravého kruhu vyrazil Král za pomocí betonu a hole do ochranné sítě.
     
    33:14
    Domácí zaváhali na modré čáře, Šedivý upadl a dostal se s pukem do ofsajdu.
     
    33:26
    Beran obral na červené čáře o puk Mikulíka, ten upadl, a litoměřický útočník si to namířil do situace jeden na jednoho, kde přes frýdeckého obránce vystřelil na branku, tam byl pohotový Honzík.
     
    34:50
    Už za plného počtu na ledě zavezl puk po levé straně do útočného pásma Stehlík a Kremláček vystřelil od modré čáry na domácí branku, kde vytáhl další ze svých zákroků gólman Honzík.
     
    35:14
    Menší zdržení, branka Honzíka není na svém místě. Je potřeba udělat díru do ledu.
     
    35:24
    Už se hraje a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před brankářem Králem.
     
    35:37
    Frýdek-Místek vstřelil branku, poté co Veselý najel z pravé strany do brány, jeho pokus ještě brankář Král vyrazil, ale domácí útočník ho vzápětí dorazil do brány i s gólmanem. Gól neplatí pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    36:41
    Kindl vystřelil z pravého kruhu přes Martynka, ale i s touto střelou si gólman Král poradil a puk vyrazil.
     
    37:28
    Nahození Holého od pravého mantinelu prolétlo kolem Procházky až k Honzíkovi, který puk s trochou problémů schoval do lapačky.
     
    38:42
    Mikulík nahazoval puk z pravého kruhu ke druhé tyči, kam si najížděl Šedivý, ale do přihrávky mu sáhl soupeř.
     
    39:20
    Hamanova prudká přihrávka z vlastní poloviny minula Martynka a skončila za litoměřickou brankou.
     
    39:39
    Kadlec dostal přihrávku o mantinel od Válka, najel si z pravé strany mezi kruhy, odkud prudkou střelou zápěstím orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    39:54
    Ještě jedno zakázané uvolnění v podání Frýdku-Místku. Vhazuje se před Honzíkem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Litoměřice ve druhé třetině potvrdily roli favorita a z dalších brejků navýšili svůj náskok o dva góly. Nejprve skóroval velmi aktivní Beran, a poté přidal třetí branku v oslabení Konečný. Domácí měli několik šancí, jenže nula v kolonce inkasovaných gólů u brankáře Krále nadále svítí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:26
    Frýdečtí se od úvodu poslední třetiny zakousli do soupeře a snaží se s výsledkem něco udělat. Sražená střela Martynka skončila v ochranné síti.
     
    42:03
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Tak a je zřejmě rozhodnuto! David Jindra našel dlouhou přihrávkou na pravém mantinelu MARKA BERKU, který si vybruslil od mantinelu mezi kruhy a přesnou střelou o horní tyč zvýšil na 0:4! Asistence: David Jindra, Tomáš Král.
    42:03 Marek BERKA - 0:4
     
    42:30
    Domácí budou hrát přesilovku, Lukáš Stehlík poslal puk mimo hrací plochu a půjde si na dvě minuty odpočinout.
     
    44:05
    Mikulík našel dlouhou přihrávkou v pravém kruhu Šedivého, ale bývalý hráč Vítkovic nabral kotouč a odpálil ho pouze do boční sítě.
     
    44:31
    Další trest pro litoměřický celek. Mimo hrací plochu odeslal kotouč Jan Výtisk a ani jeho dvouminutový trest nemine.
     
    45:18
    Hosté ujeli do situace dva na jednoho, ale Beran nedostal přesnou přihrávku od levého mantinelu.
     
    45:55
    Peterek vybruslil zpoza brány k levé tyči, odkud z otočky vypálil, brankář Král jeho pokus vyrazil.
     
    46:16
    Tvrdá střela Repeho od modré čáry pouze orazítkovala plexisklo za litoměřickou brankou.
     
    46:37
    Výtisk je na ledě, Stadion v plném počtu.
     
    47:15
    Mikulík srazil střelu Stehlíka od modré čáry do ochranné sítě.
     
    49:07
    Nepříjemná střela Jebavého od pravého mantinelu, brankář Honzík vystavil tělo a kotouč vyrazil vedle sebe, pár sekund na to si poradil i se střelou Kremláčka.
     
    50:37
    Kindl přihrál do jízdy Ramikovi, třinecký mladíček si nabruslil mezi kruhy a prudce vypálil vedle branky.
     
    51:15
    Nahození Jindry od levého mantinelu olízlo pravou tyč Honzíkovy branky.
     
    51:34
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    To už je nepříjemné! Kremláčkovo nahození od levého mantinelu usměrnil Beran k volnému spoluhráči. MARTIN PROCHÁZKA si s přihrávkou poradil a zasunul puk do odkryté části branky za bezmocného Honzíka! Asistence: Matěj Beran, Vladimír Kremláček – 0:5!
    51:34 Martin PROCHÁZKA - 0:5
     
    53:10
    Výtisk ukázkovým golfákem napálil puk od modré čáry na branku soupeře, kde byl David Honzík, který svou žlutou výbavou z litvínovského působení nepříjemnou pumelici zlikvidoval.
     
    53:44
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí se dočkali! Tomi u pravého mantinelu přenechal puk Klimšovi, který prudkou nahrávkou našel za levým kruhem FILIPA HAMANA. Frýdecký obránce prudkou střelou do horní poloviny branky rozvlnil síť za Královými zády! Asistence: David Klimša, Vojtěch Tomi – 1:5.
    53:44 Filip HAMAN - 1:5
     
    55:30
    Nahození Jebavého od levého mantinelu odrazil Honzík k druhé tyči, kde byl Jícha, který plácl do kotouče, ale puk do frýdecké branky nedostal, Honzík včas zasunul beton k tyči.
     
    57:06
    Miškář dostal spoustu prostoru v útočném pásmu, s pukem si najel z pravé strany mezi kruhy a z nějakých pěti metrů vypálil nad horní tyč Honzíkovy brány.
     
    57:19
    V závěru utkání ještě budou mít hosté přesilovou hru. Filip Haman je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    57:56
    Frýdečtí vyhodili za pomocí soupeře puk mimo hrací plochu, vhazování ve středním pásmu.
     
    58:58
    Prudká střela Holého od modré čáry proskákala kolem Honzíka.
     
    59:20
    Haman je na ledě, oba týmy v pěti.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve Frýdku-Místku je rozhodnuto o bodech. Tři body z dnešního duelu berou hráči Litoměřic, kteří byli po celé utkání o něco lepším celkem, vytvořili si řadu šancí a hlavně pětibrankový náskok. Domácí Rysi se v závěru utkání dočkali aspoň čestné branky, o kterou se postaral Haman.

    Rysům se tak dnešní prohrou vzdálila naděje na postup do play-off, avšak stále ztrácí na dvanácté Ústí nad Labem tři body. Litoměřice po zisku tří bodů jsou na osmé pozici.
     
    Z haly Polárka je to pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (19:14:42)
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 54. Haman (Klimša, Tomi) – 2. Berka (M. Beran, Miškář), 21. M. Beran (Miškář), 25. Konečný (Procházka, Kremláček), 43. Berka (Jindra, Tomáš Král), 52. Procházka (M. Beran, Kremláček)


    HC Frýdek-Místek: Honzík (Suchánek) – Haman, Hrachovský, Husák, J. Adámek, Z. Malík, Repe, J. Michálek – R. Veselý, Mikulík (C), Šedivý – Martynek (A), D. Kindl, Klimša (A) – Macháček, Peterek, Tomi – Matiaško, Stuchlík, Ramik.
    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (A. Beran) – Marcel, Baláž, Výtisk, J. Holý, Kremláček, Jebavý, Černohorský – Jícha, Válek, M. Kadlec – M. Beran, Miškář, Procházka – Jindra, Soukup, Berka – L. Stehlík, Urban, Konečný.

    Rozhodčí: Ondráček, Marek – Gančarčík, Zedník.
    thejrc.org